Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ gaat zonder Jesper Karlsson voor comeback tegen Anderlecht

Laatste update:

De opstelling van AZ is bekend voor de return in de kwartfinale van de Conference League tegen Anderlecht. De Alkmaarders staan voor een hels karwei, daar het heenduel vorige week met 2-0 verloren ging. Trainer Pascal Jansen kiest voor de vertrouwde namen. Jesper Karlsson is er vanwege een blessure niet bij. Maxim Dekker keert terug in de wedstrijdselectie. De wedstrijd begint om 18.45 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Jansen kondigde woensdag het slechte nieuws aan dat Karlsson nog te geblesseerd is. De Zweed viel vorige week een kwartier voor tijd in, maar bleef daarna last houden van de bovenbeenblessure die hem daarvoor al aan de kant hield. Ook zonder Karlsson deed AZ zondag het nodige vertrouwen op, door Fortuna Sittard met 0-3 te verslaan. Daarnaast kan de ploeg van Jansen in eigen huis buigen op uitstekende statistieken in de Conference League. Alle zeven thuiswedstrijden dit seizoen, inclusief voorrondes, werden gewonnen. Op het duel in de tweede voorronde met FK Tuzla City na (1-0), wist AZ in al die wedstrijden minimaal tweemaal te scoren.

Jansen heeft voor de cruciale return geen verrassingen in petto wat betreft de basisopstelling. Dat betekent dat Mathew Ryan het doel verdedigt. De Australiër ziet voor hem een viermansdefensie bestaande uit Yukinari Sugawara, Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos en Milos Kerkez. Op het middenveld moet Jordy Clasie voor de controle zorgen. Tijjani Reijnders en Sven Mijnans completeren de middenlinie. Voorin is Myron van Brederode opnieuw de vervanger van Karlsson. Vangelis Pavlidis is de spits, Jens Odgaard start vanaf rechts.

Anderlecht kan zich voor het eerst sinds 1990 plaatsen voor een Europese halve finale. Dat jaar bereikten de Belgen de finale van de Europacup II, die dankzij een dubbelslag van Gianluca Vialli gewonnen werd door Sampdoria: 2-0. Yari Verschaeren kan vanwege zijn gescheurde kruisband niet meedoen. Benito Raman, vorige week nog invaller, liep op de training een blessure op en is er dus ook niet bij. De maker van de 1-0 in Brussel, Michael Murillo, is wél fit genoeg gebleken.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez; Clasie, Reijnders, Mijnans; Van Brederode, Pavlidis, Odgaard.

Opstelling Anderlecht: Verbruggen; Murillo, Debast, Vertonghen, N'Diaye; Diawara, Rafaelov, Ashimeru, Dreyer; Amuzu, Slimani.

Welke club bereikt de halve finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt heel lastig. Karlsson is niet te vervangen.
Hopelijk lukt het AZ om hun eigen spel te gaan spelen.

Hup AZ! Hoop dat ze het nog halen. Zonder Anderlecht te kort te willen doen, het zou zonde zijn als je Lazio weet uit te schakelen en dan uiteindelijk de weg wordt versperd door Anderlecht.

Wat zonde, Karlsson kan een wedstrijd uit het niets open breken. Hoop dat AZ het weet klaar te spelen!

Met (hopelijk) een bomvol stadion, vol gas erop. Dit moet te doen zijn voor AZ!

Zal lastig worden, maar hoop toch echt dat ze het redden

Ben echt benieuwd of az zich kan herpakken. Hopelijk wint az. Notabene via play-offs en zomeravondvoetbal in zomer 2022 aan de vooravond van een halve finale nu in april 2023.

Succes jongens (maar hopelijk niet teveel ) dat de beste moge winnen! Blijkbaar hebben de AZ fans de anderlechtspelers wakker gehouden met vuurwerk etc aan het hotel. Vind ik altijd beetje triest. Volwassen mannen die hiervoor 's nachts uit hun bed komen... maar kom. Hopelijk een vermakelijke pot!

20 april 2023 om 18:22

Helemaal met je eens, is een sneue bedoening. Winnen doe je op het veld, niet door dit soort onsportieve acties.

20 april 2023 om 18:22

En jij ook succes en veel plezier.

geld staat op Anderlecht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren