Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Touré redt City in moeizame exercitie bij hekkensluiter

Laatste update:

Manchester City heeft maandagavond de derde overwinning op rij geboekt. Het team van Josep Guardiola kon zich geen puntverlies permitteren na de overwinning van koploper Chelsea op Bournemouth, maar makkelijk ging het op bezoek bij Hull City niet. De hekkensluiter verweerde zich lange tijd verdienstelijk en capituleerde pas in de laatste twintig minuten voor de bezoekers uit Manchester: 0-3.

/

Het veldspel van City was in de eerste helft zwaar onder de maat. Aanvallend was de ploeg van Guardiola onmachtig: Hull opereerde gedisciplineerd en zorgde ervoor dat het gevaar van City beperkt bleef tot afstandsschoten. Tegelijkertijd kwamen the Tigers er voor eigen publiek af en toe gevaarlijk uit. De thuissupporters waren dan ook ongetwijfeld tevreden over de eerste 45 minuten, maar voor de neutrale toeschouwer viel er minder te genieten tijdens de afsluiter van Boxing Day. De eerste mogelijkheid was voor Yaya Touré. De in genade aangenomen middenvelder dwong keeper David Marshall na zes minuten tot een redding.

Na twintig minuten, kort nadat John Stones de strijd moest staken met een blessure, stelde Touré ploeggenoot David Silva in staat om zijn geluk te beproeven. Marshall had ook een antwoord op de inzet van de Spanjaard. Aan de overzijde mikte Ahmed Elmohamady tweemaal over het doel van Claudio Bravo. De sluitpost van City moest ook een schot van Jake Livermore pareren. Qua balbezitpercentage was City superieur, maar Guardiola ergerde zich vermoedelijk groen en geel langs de lijn. Zijn ploeg deed te weinig met het overwicht, want Marshall kwam nooit écht in de problemen.

/

Het duurde in de tweede helft lang voordat het bevrijdende openingsdoelpunt viel. City zette wel aan en was via Kevin De Bruyne erg dichtbij: zijn afstandsschot zeilde via de binnenkant van de paal langs de doellijn. Hull bleef zich echter verweren en Bacary Sagna moest een kopbal van Curtis Davies voor de lijn weghalen. Via het veldspel lukte het City niet om tot scoren te komen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een standaardsituatie uitkomst moest bieden. Arbiter Robert Madley wees naar de stip nadat Raheem Sterling door Andrew Robertson werd neergehaald in het strafschopgebied. Yaya Touré koos de linkerbovenhoek en stuurde Marshall de verkeerde kant op: 0-1.

De Ivoriaan heeft zodoende al zijn tien strafschoppen in de Premier League benut. Geen enkele speler kan betere cijfers overleggen vanaf de stip. Het doelpunt bood City het broodnodige vertrouwen, wat uiteindelijk ook leidde tot de 0-2. Kevin De Bruyne ontving de bal op zijn borst, mocht lang opstomen en zocht Silva uit op de rechterflank. Die bediende Kelechi Iheanacho met een lage voorzet en de twintigjarige invaller kon binnentikken. Een eigen doelpunt van Davies na een voorzet van Sterling betekende in blessuretijd de 0-3. Dankzij de overwinning brengt City het gat met Chelsea terug tot zeven punten. The Citizens staan tweede in de Premier League, maar kunnen dinsdag achterhaald worden door Liverpool.

Verdiende Manchester City de overwinning?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zie je maar weer dat je nooit spelers mag afschrijven, zoals Guardiola deed met Yaya Toure en het begin van het seizoen Mourinho met Mkhitaryan. Guardiola mag wel in zijn handjes wrijven en Yaya bedanken.

26 december 2016 om 20:13

Totaal verschillende situaties. Mkhitaryan was nooit afgeschreven, anders zou Mourinho hem nooit naar United halen. Hij werd rustig gebracht na zijn blessure en daarnaast heeft United een erg brede selectie en het is dan logisch dat je niet elke wedstrijd kan spelen.

26 december 2016 om 20:19

Dan ben jij fout ingelicht. Miki werd al beschouwd als een flop aankoop en geruchten deden de ronde dat ie terug zou keren naar Dortmund.

26 december 2016 om 20:25

Ik vrees toch echt dat jij fout in bent gelicht. Wellicht te veel Daily krantjes gelezen en die onzin als waarheid aan gaan nemen.

Mourinho heeft constant duidelijk gemaakt hoe het zat met Mkhitaryan en hem nimmer afgeschreven

26 december 2016 om 20:27

Ik lees zelfs geen Daily..... Het stond nochtans hier op Vz.:..

26 december 2016 om 20:28

Door wie werd hij beschouwd als een flop aankoop? Het is raar om iemand een flop te noemen die vanwege een blessure stroef is begonnen. Zoals je zegt het waren idd geruchten, ik zou niet alle geruchten geloven als ik jou was.

26 december 2016 om 20:33

Mourinho kocht hem zelf, waarom zou hij hem direct afschrijven.

En toure schiet een pingel erin, speelde verder vanouds als toure. Langzaam, traag, langzaam, traag.
Ook die eerste wedstrijd waar hij 2 keer scoorde was hij niet bijzonder, dat bleek wel nadat hij de wedstrijden daarna niet scoorde en weer afgeschreven werd. Hij scoort een pingel, thats is.

26 december 2016 om 20:46

Toure was (voor zover ik begreep) niet zozeer afgeschreven, maar werd eerder bestraft voor het constante klagen met zijn zaakwaarnemer. Dat hij kan voetballen stond buiten kijf.

Eerste helft waren beide teams matig. Hull begon iets sterker aan de 2de helft. Maar na 60 minuten begon Man City wel te domineren. Met een mooie 0-2 als hoogtepunt.

3 punten erbij en de nul gehouden. Uiteindelijk scoor je nog 3 keer en is de overwinning ruim. Na de 1-0 kon City de wedstrijd veel makkelijker uitspelen, omdat Hull eindelijk een keer wat ruimte weg gaf. En dan zie je pas echt het verschil tussen beide teams.

Die tweede goal van City ... De Bruyne wijst waar Iheanacho moet lopen om te scoren en voert het dan via Silva perfect uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren