Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Timmer noemt ‘pareltje’ dat Ajax moest halen: ‘Frenkie met een linkerpoot’

Laatste update:

Henk Timmer zegt zondag in Goedemorgen Eredivisie van ESPN dat Ajax Thiago Almada enkele jaren geleden al had kunnen binnenhalen. De spelersmakelaar noemt verderop in de uitzending namen van spelers die nu ook in Amsterdam hadden kunnen spelen, maar die onder leiding van de inmiddels weggestuurde technisch directeur Sven Mislintat nooit in de Johan Cruijff ArenA werden gepresenteerd.

"Als een trainer zegt: 'Ik wil Almada', dan kan ik me daar wel wat bij voorstellen. Dat is een topspeler", verwijst Timmer naar de geruchten over de komst van de Argentijnse middenvelder van Atlanta United. "En als je dan toch spelers gaat halen, dan zou ik Almada halen, een Perrone (Argentijnse middenvelder die door Manchester City is verhuurd aan Las Palmas, red.) halen, een Gianluca Prestianni (Argentijnse aanvaller van Vélez Sarsfield, red.) halen." Hans Kraay junior breekt in en wil van Timmer weten wie Perrone precies is.

"Perrone is nu van Manchester City. Daar was Ajax ook voor in de markt vorig jaar", legt de spelersmakelaar uit. Dat is Frenkie de Jong met een linkerpoot, zeg maar. Dat zijn spelers die Ajax beter maken en het Ajax-spel ook snappen. Prestianni is een buitenspeler van Vélez die toevallig vorige week is rondgekomen met Benfica. Je moet echt naar die pareltjes gaan kijken, wat Ajax nu heeft is echt vlak."

Volgens Kraay junior wilde Maurice Steijn met name Almada heel graag naar Ajax halen. "Die kost dan tussen de 20 en 25 miljoen euro?", vraagt de verslaggever annex analist zich af. "Dat is de vraag", countert Timmer direct. "Bied maar eens 15 miljoen en ga met een percentage werken, dan kom je uiteindelijk op 17 miljoen euro uit. Dan heb je een topspeler."

Timmer is eerder in de uitzending zeer complimenteus over Almada. "Thiago is een fantastische speler, ik ken hem al heel lang. Hij is al veel vaker bij Ajax genoemd en in beeld geweest. Het is echt een geweldige speler en een aantal jaar geleden heb ik al met Ajax over hem gesproken. Toen hadden ze hem eigenlijk moeten nemen. Alleen kost hij nu geloof ik 25 miljoen euro."

Almada vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van 27 miljoen euro, maar volgens clubwatcher Mike Verweij kon Mislintat hem afgelopen zomer inclusief bonussen voor 15 miljoen euro ophalen. The Athletic meldde in augustus echter een minimale transfersom van 26,7 miljoen euro. Almada, die tot 31 december 2025 vastligt in Atlanta, tekende uiteindelijk niet bij Ajax.

Ongeloof bij Kraay
Kraay hoort Timmer aan over mogelijke transfers en somt op wat sommige inkomende afgelopen zomer hebben gekost. "Ávila is 12 miljoen, Akpom is 12 miljoen, Mannsverk is 6 miljoen, Gaaei 4,5 miljoen en dan Ramaj (die maximaal 10 miljoen euro kost, red.). Dat is 40 miljoen, dan had je nog 20 miljoen overgehouden." Timmer trekt tot slot een simpele conclusie: "Daarvoor had je één topper gehaald."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wat een schrijnende televisie dit, van Dongen alleen maar bezig om negatieviteit over Ajax uit te lokken ("wat vond jij van het transferbeleid?" ), Timmer die er bij zit alsof hij het allemaal wel eventjes beter had gedaan. Beetje roepen wie ze wel hadden moeten halen. Ik durf er gif op in te nemen dat Almada in dit team was gekomen en ook voor geen meter zou renderen, simpel: niemand rendeert in dit team want het is los zand. En dan had half Nederlands voetbal land moord en brand geroepen want dan hadden ze 25 miljoen betaald voor een miskoop. Zet er een andere coach voor en ik weet zeker dat het binnen een paar weken prima gaat draaien. Die tijd heb je alleen niet, maarja..

Word heel moe van al die mensen die de media opzoeken om hun plasje te doen over het beleid bij Ajax. We weten inmiddels wel dat het mis is gegaan. Er wordt ook niks nieuws gezegd, constant dezelfde dooddoeners.

22 oktober 2023 om 12:57

Sowieso is dat een beetje de tendens bij ESPN de laatste tijd. Van Dongen en van Gangelen zitten er om te zuigen. Ze voegen zelden wat toe aan het programma, waar een Wytse dat wel doet bij Rondo.

En Timmer even iemand uit eigen stal promoten. Zo makkelijk allemaal. Ik kijk alleen nog zondagochtend als ik weet dat er een leuke gast aan tafel ziet. Henk Timmer is dat niet.

22 oktober 2023 om 13:12

Ik riep precies dit al vorige seizoen onder Schreuder, ook al zouden ze Messi halen die zou ook verzuipen en lijken alsof Messi er niks meer van kan. Ajax moet vanaf de basis beginnen en iemand voor de groep zetten met een duidelijk visie. Hoe groot mijn medelijden ook is met Steijn, hij gaat dit niet meer rechttrekken.

22 oktober 2023 om 14:20

Ja dat zeker. Kijk naar Bergwijn. Schopte er in de eerste paar wedstrijden van vorig seizoen alles in wat los en vast zat.
Toen Antony vertrok en het elftal begon te zwalken lukte het ook Bergwijn niet om de boel op sleeptouw te nemen. In een goed draaiend elftal rendeert iedereen beter.

Wat een gelul. Als Almada voor 17 miljoen op te halen was, was dat al lang gebeurd.

22 oktober 2023 om 12:48

Ja, dan had PSV, Feijenoord of afgelopen zomer ook ajax hem allang gehaald.

22 oktober 2023 om 19:00

Nee dus. Want stond niet op het lijstje van Mislintat zijn computerprogrammaatje, of hij kende de makelaar niet en kon niet zorgen dat hij van makelaar zou wisselen.

De gemiddelde VZ bezoeker had dit ook kunnen zeggen, het is ook allemaal herhalen na herhalen na herhalen. De fouten zijn bekend en terug kijken wie je allemaal had kunnen halen helpt geen moer. Er is ook geen fatsoenlijke analist die de oplossing heeft gegeven, alleen maar clichés. Dit Ajax wordt pas beter bij stabiliteit, vaste ploeg die vertrouwen krijgt. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je jongens als Satulo en Brobbey niet aan de praat krijgt. Maar ik zit nu 20 minuten naar Utrecht-Ajax te kijken en dan komt daar nog zeer weinig van terecht.

22 oktober 2023 om 12:50

En de twee “onbekende” spelers die hij dan opnoemt zijn dan twee spelers die door gerenommeerde Europese clubs zijn gehaald.

Ook een Almada was verzopen in een elftal vol los zand.

Als het echt een type frenkie met een linkspootnwas geweest, had ie niet bij atlanta gezeten

22 oktober 2023 om 13:25

Dat is Almada. Perrone staat onder contract bij City, uitgeleend aan Las Palmas.

Pareltje. Stein zou hem zo kunnen omtoveren tot een parel van de Hema.
Ik ben het voor zover ik wat beelden van deze jongen heb gezien een aanwinst voor iedere club. EN hij kan op kunstgras ballen.😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren