Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thijs Dallinga wil ooit voor één Nederlandse club spelen: ‘Ja, absoluut’

Laatste update:

Thijs Dallinga hoopt ooit in zijn carrière terug te keren bij FC Groningen. De huidige spits van Toulouse stond eerder al onder contract bij de Trots van het Noorden, maar uit die periode haalde hij maar weinig voldoening. In de ESPN-podcast Fresia & Milan parkeren de bus bevestigt Dallinga ooit voor een tweede termijn bij Groningen te willen gaan.

Presentator Milan van Dongen vraagt de talentvolle aanvalsleider in de podcast of hij ooit terug gaat keren in de Euroborg. "Ja, absoluut", reageert Dallinga resoluut.

"Ik heb altijd gezegd dat ik in een volle Euroborg wil spelen. Toen ik mijn debuut maakte hadden we te maken met corona en was het stadion helemaal leeg, dus uiteindelijk wil ik ooit wel terug, ja."

De 23-jarige Dallinga beleefde in het seizoen 2017/18 bij FC Emmen zijn doorbraak in het betaald voetbal. Voor de club uit Drenthe speelde de geboren Groninger acht wedstrijden, alvorens hij werd opgepikt door de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie.

Bij de beloftenploeg van Groningen was Dallinga aardig op dreef en zo verdiende hij een aantal keer een plekje bij de eerste selectie. Uiteindelijk mocht de aanvaller zeven keer invallen in het groen-witte shirt, maar in die wedstrijden wist hij amper te imponeren, laat staan een doelpunt te maken.

Na twee jaar bij Groningen besloot Dallinga zijn aflopende contract niet te verlengen, tot onvrede van de technische leiding van Groningen. Hij koos ervoor om het een niveau lager te proberen bij Excelsior.

Daar schoot hij in 37 Keuken Kampioen Divisie-duels 32 keer raak en verdiende hij een transfer naar Toulouse, dat toen net was gepromoveerd naar de hoogste divisie van Frankrijk. Inmiddels staat de teller na 78 wedstrijden namens Toulouse op 33 doelpunten.

Het leverde Dallinga onder meer zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal op. In november 2023 maakte hij tegen Gibraltar (0-6 winst) zijn debuut in Oranje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk mooiste club van nederland! Toch raar dat die in de jeugd niet heel erg opviel en het opeens bij excelsior wel liet zien. Je kunt niet altijd 6 gooien. Je bent van harte welkom thijs!

28 maart 2024 om 00:01

Is niet heel gek dat hij het bij Excelsior goed deed. Ze hadden in die tijd daar een trainer die ook mijn trainer was. Echt een topper die trainer.

28 maart 2024 om 07:20

Aah door wie werd je op dat moment getraind? Ben oprecht benieuwd. Wel vet dat die bij excelsior gewoon nog een amateurploeg erbij traint. Heb je veel van kunnen leren zeker!

28 maart 2024 om 13:10

Marinus Dijkhuizen was toen trainert.

28 maart 2024 om 07:45

Toen Dallinga bij onze FC speelde was de concurrentie ook groot, terwijl we maar met één spits speelden! In het seizoen 2020/2021 hadden we Da Cruz en Larsen, terwijl Dallinga het met Postema mocht uitvechten. Postema speelde toen in de jong selecties van van Nederland, dus ook geen onbegrijpelijk keuze dat Romano de voorkeur als derde spits kreeg...

28 maart 2024 om 07:56

Ja helemaal gelijk in, ik ben ook blij dat het bij postema eindelijk eruit komt. Begon er een hard hoofd in te krijgen maar hij is eindelijk los voor groningen. Sowieso had dallinga toendertijd niet gekund wat larsen deed. Op zo'n groot eiland goals scoren

28 maart 2024 om 11:54

Daarnaast was het bij dallinga ook niet al te best toen hij inviel. Ballen sprongen van zijn voet en was vrij moeilijk bespeelbaar. Terwijl die wel alle facetten heeft om een hele goede spits te worden. Gelukkig kwam het uit bij Excelsior en staat die klaar voor de volgende stap naar een betere competitie en/of club.

28 maart 2024 om 16:40

Er was een paar jaar terug sprake van dat Groningen een hele lichting supertalenten had van 17 jaar. Was Dallinga daar een van en hoe is het de anderen vergaan?

28 maart 2024 om 18:34

@fcrrr ik denk te weten welke generatie je bedoelt, het elftal van 19/20 (maar ook van het jaar ervoor) van de U17 die kampioen van Nederland werden door het team van Ajax destijds met 5-2 te verslaan. Daar zat Dallinga zelf niet bij, aangezien hij al wat ouder was dan 17 destijds.

Van die generatie werden de volgende namen vooral geroemd:
Joël van Kaam (Fc Groningen)
Tomas Suslov (hellas Verona)
Kian Slor (Fc Groningen)
Thomas Poll (cambuur, gehuurd van Almere City)
Romano Postema (Fc Groningen)

Robben, Suarez, Van Dijk, Tadic, Kostic, , Sorloth, Dallinga.... de groten der aarde spelen eenmaal graag voor de mooiste club van Nederland!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren