Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teleurstelling na uitblijven oproep Oranje: ‘Voelt als een duidelijk signaal'

Laatste update:

Thijs Dallinga is verbaasd dat hij niet meer is gebeld door Ronald Koeman, zo heeft hij laten weten in gesprek met ESPN-presentatoren Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias.

De spits van Toulouse zat tijdens de laatste twee EK-kwalificatieduels met Ierland (1-0 winst) en Gibraltar (0-6 winst) nog wel bij de selectie. De voormalig spits van Excelsior maakte zelfs zijn debuut tijdens de ruime overwinning op Gibraltar.

Voor de oefenduels met Schotland (4-0 winst) en Duitsland (dinsdag 20:45 uur) zat Dallinga echter niet eens bij de voorselectie. Bondscoach Ronald Koeman gaf de voorkeur aan Memphis Depay, Cody Gakpo, Wout Weghorst, Donyell Malen, Brian Brobbey en Joshua Zirkzee.

“Vorige keer zat ik erbij. Dus ik ging er nog niet vanuit, maar ik had wel het gevoel dat ik iets meer in beeld was”, zegt de spits over de aanloop naar deze interlandperiode.

De 23-jarige aanvaller zag vervolgens zowel Brobbey als Zirkzee geblesseerd afhaken, maar werd alsnog niet door Koeman bij de selectie gehaald. “Dat was naar mij wel echt een duidelijk signaal.”

“Toevallig zat ik naar Sparta - Ajax te kijken (2-2, red.). Toen Brobbey uitviel dacht ik wel meteen aan een belletje van Koeman. Toen die uitbleef was dat wel een duidelijk signaal, ook naar het EK toe.”

Dallinga maakte tot dusver tien treffers in dit Ligue 1-seizoen. Ook in de Europa League weet de spits het net geregeld te vinden. In acht duels wist Dallinga vier doelpunten te maken in Europa. Twee keer was hij aangever bij een treffer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap zijn verbazing wel. Sowieso toch vreemd dat je gewoon zegt: we bekijken niemand ipv iemand waar we over twijfelen? Of het is wat Dallinga zegt: Koeman en de TS hebben genoeg gezien en vinden hem (nog) niet Oranje waardig.

26 maart 2024 om 14:34

Kennelijk is de blessuregevoeligheid toch hoog als 2 van je 3 beoogde spitsen geblesseerd zijn en de 3e spits eigenlijk net weer een beetje fit aan het worden is. Dat je dan niet de alternatieven verkent vind ik wel gek.

26 maart 2024 om 14:52

Toch gek dat iedereen die een halve goeie wedstrijd in de Eredivisie speelt meteen onderdeel uitmaakt van de selectie, en spelers die voor een langere periode presteren in het buitenland, toch meer moeten laten zien om bij Oranje te komen.

26 maart 2024 om 16:51

@cr7_arsenal - Zo bijzonder doet hij het toch ook weer niet? Dat wat jij stelt, kun je ook zeggen van iedere speler die het ook maar een beetje leuk doet in buitenlandse competitie die niet de PL is. Het feit dat Memphis weer fit is, helpt voor Dallinga niet. Wel had Koeman hem even kunnen bellen. Dat is een kleine moeite.

26 maart 2024 om 16:14

Maar ook dan was het slimmer geweest als je een belletje van 5 min pleegt. Je weet nooit of je deze speler in de toekomst toch wilt oproepen. Daarnaast is het wereldje klein en blijven dit soort acties altijd aan je plakken. Dan is het niet plegen van dat belletje best dom. Je had immers met weinig inspanning een positief effect kunnen creëren.

Ik denk dat veel mensen verbaasd zijn. Doet het toch goed. En nu kun je zeggen dat hij na Depay, Weghorst, Brobbey en Zirkzee de zoveelste keuze is en dat de kans dat hij tijdens het EK opgeroepen gaat worden klein is, maar niemand weet wie er dan wel of niet beschikbaar is.

26 maart 2024 om 15:39

Waar kom dat doet het goed vandaan? Puur teletekst of livescore vermoed ik
Sem steijn heeft een beter seizoen en daar hoor je niemand over

26 maart 2024 om 15:53

Maar sem steijn speelt dan ook op een andere positie als ik het goed heb

26 maart 2024 om 16:52

Nou ja, Steijn doet het in de Eredivisie en is bovendien geen spits. Ik ben blij met hem bij FC Twente hoor, maar dat is natuurlijk geen Oranje-materiaal en ik betwijfel of hij ooit een interland gaat spelen.

26 maart 2024 om 18:16

Dallinga is ook geen oranje materiaal en ik zie een Toulouse ook niet zomaar winnen van Twente en az

26 maart 2024 om 19:04

Tja ze wonnen wel van Liverpool, Lille, en Monaco en gelijk tegen Psg en benfica. Dat zie ik Twente en Az niet zomaar van winnen.

26 maart 2024 om 16:21

Verbaasd me dat iedereen Brobbey zomaar boven hem zet, omdat Brobbey fysiek in de eredivisie het goed doet? In Europa viel die redelijk door de mand, tegen niet de beste tegenstanders. In Duitsland heeft hij het ook gewoon niet gered. Terwijl Dallinga gewoon op een hoger niveau het laat zien. Dallinga en Zierikzee ontlopen elkaar niet zo gek veel. Al geldt voor hem ook dat hij minder lang laat zien op niveau te presteren, vorig jaar was het bij Bologna matig, bij Anderlecht leuk, maar dat is dan ook een stuk lager niveau. Los daarvan scoorde Dallinga bij Excelsior makkelijker dan Anderlecht, zegt denk ik ook wel iets. Brobbey heeft overigens in 2 seizoenen nog niet eens gehaald wat Dallinga in 1 seizoen in Rotterdam gedaan heeft. Beter gezegd, Brobbey scoorde in competitie verband in 89 duels (voonamelijk Ajax) Slechts 39 keer. Dallinga had dat aantal vorig seizoen al bereikt door zijn seizoen met Excelsior en Toulouse vorig seizoen.

Dit is in mijn optiek gewoon perfecte voorbeeld van clubnaam is relevanter dan prestaties. En competities zijn zeker belangrijker. We hebben al zoveel voorbeelden dat bepaalde spelers niet of te laat werden opgeroepen omdat er te weinig aandacht voor ze was. Denk bijvoorbeeld aan Virgil van Dijk. Misschien wel een van de beste verdedigers dat Nederland ooit heeft gehad, maar tsjah speelde bij Groningen en Celtic. Zelfs Mike vd Hoorn was relevanter, want ja, die speelde in Amsterdam. De traditionele top 3 lijkt wel een vereiste te zijn om bij Oranje te spelen. Ergens jammer, want het gaat om individuele kwaliteit

26 maart 2024 om 16:56

Pfff ik word zo moe van die roep om Dallinga.. kijk één wedstrijd van hem en je ziet dat hij op alle vlakken tekort komt. Hij kan alles een klein beetje, maar is nergens een specialist in. Hij is echt hét toonbeeld van middelmaat. Hij doet het goed bij Toulouse. Leuk voor hem, maar Branco van den Boomen was daar een bepalende speler en die kan er vrij weinig van. Net als middelmaat zoals Aboukhal en Spierings.

Je kan zeggen dat Brobbey en Zirkzee niet geweldig zijn, maar ze hebben wel specifieke kwaliteiten. Dallinga niet. Brobbey is fysiek heel sterk, en is ook nog eens snel. Is goed met zijn rug naar de goal, en in de diepte. Brobbey heeft in dit zooitje ongeregeld van Ajax hele goede cijfers. Sterker nog, het is gewoon FC Brobbey. Vrijwel elke goal komt indirect of direct door hem. Dallinga had dat nooit kunnen presteren.

Zirkzee kan beter voetballen dan beiden, die is technisch 5x beter dan Dallinga. Zirkzee is een hele sierlijke spits die je team beter laat voetballen. Totaal ander type dan Dallinga, maar zeker beter.

Dallinga is een fysiek zwakkere, minder hard werkende versie van Weghorst. Met een iets betere techniek misschien.

26 maart 2024 om 22:04

De standaard FC Brobbey opmerking, wat geeneens kan want Brobbey functioneert alleen maar wegens aanvoer, moet het van zijn fysieke duels hebben, heel veel meer zit er ook niet echt in.

Dat een van Broomen in Nederland het nog niet bewijst, wilt niet zeggen dat de gehele selectie van Toulouse er niks van kan. Beter gezegd, denk dat Toulouse Ajax gewoon zou verslaan. Jij bewijst precies juist wat ik bedoel. De ozo belangrijke eredivisie spelers. Frimpong werd laat opgeroepen, Krul duurde eeuwig lang. Virgil werd genegeerd. Maar blijkbaar stoten ezels zich altijd 1500 keer en gaan ze gewoon voor 1501.

En nee ik zeg niet dat Dallinga de verlosser is, absoluut niet. Ook niet dat hij wel of niet opgeroepen moet worden. Mijn punt is dat wij altijd maar inzoomen op kleine groep spelers. Een Ajacied heeft soms maar 7 eredivisieduels nodig om opgeroepen te worden. We vinden het allemaal geweldig. En daar zitten ook gewoon die jongens tussen die uiteindelijk gewoon mislukte loopbanen hebben gehad. We hebben genoeg jongens die bij de wat onbekendere clubs spelen, die gewoon vergeten worden. Los van mijn persoonlijke mening dat Dallinga gewoon al langer het laat zien en dus ook gewoon langer een kans verdient in oranje.

'peoplemanager' Ronald Koeman slaat weer toe. Een telefoongesprekje van vijf minuten en Dallinga weet waar hij aan toe is. Welnee, Koeman vliegt liever naar Saoedi-Arabië voor een uitgerangeerde pseudo-vedette.

26 maart 2024 om 14:56

Heb het al vaker gezegd. Als Koeman geen ex-topvoetbaler was geweest was hij nu trainer van een derde klasser in de regio Groningen geweest.

26 maart 2024 om 15:06

Welnee, dan was hij hij conciërge in Veendam.

26 maart 2024 om 15:39

Wat een kansloze reactie. "Slaat weer toe"? Serieus?? Ik begrijp dat jij liever Dallinga (wat heeft die gepresteerd dan?) ipv Wijnaldum bij de selectie hebt? Ben ik ff blij dat jij de bondscoach niet bent..

26 maart 2024 om 15:51

Volgens mij begrijp je mijn punt niet. Dat is prima, maar reageer voortaan iets rustiger. Het is wel zo leuk als we fatsoenlijk met elkaar in gesprek kunnen gaan.

26 maart 2024 om 18:07

Ja klein belletje doet wonderen. En anders laat je het een van de assistenten even doen. Overigens vind ik wel dat hij niet in Oranje hoort momenteel. Als ik de huidige spitsen zie. Dan is hij toch wel 5e keus achter: Brobbey, Depay, Zirkzee en Weghorst.
Maar je kan dat wel punten aangeven dat hij moet verbeteren. En wanneer hij kans maakt om geselecteerd te worden.

het is wel apart hoe koeman en staff kijken en selecteren.. echt waan van de dag, waar zit de "hype". En natuurlijk oude vriendjes.

Dallinga was destijds lekker bezig (mede door zijn goals tegen liverpool kwam hij bij meer mensen op de radar). Nu speelt hij gewoon zijn wedstrijdjes bij toulouse en geen haan meer die naar hem kraait, terwijl hij gewoon hetzelfde niveau is als destijds... heel vreemd inderdaad dat hij dan niet is uitgenodigd wanneer zirkzee en brobbey geblesseerd waren afgehaakt.

Dat is toch helemaal niet gek. Koeman werkt nu naar een EK selectie met 23 man. Dat is dus voor elke positie 2 man (+extra keeper). Als je dan uitgaat van 6 aanvallers, kom je toch op zekerheidjes (zonder blessures): Depay, Gakpo, Malen, en Simons. Voor de laatste twee plekken zijn dan nog Weghorst, Bergwijn, en Brobbey de eerste gegadigden. En daarachter nog Zirkzee en eventueel zelfs Berghuis en Stengs. Dallinga kan alleen centraal in de spits spelen, maar juist die plek kan door heel veel van de bovenstaanden worden ingevuld.

26 maart 2024 om 16:09

Dan nog was een belletje met een beetje uitleg wel zo slim geweest. Een slimme leider en manager zorgt er voor dat hij nooit een verwijt krijgt mbt een telefoontje van 5 min. Je weet nooit wat je in de toekomst wilt/nodig hebt.

En her signaal is.....beter je best doen, transfer pakken naar een grote club om jezelf nog meer te ontwikkelen en dan voor hernieuwde kansen te gaan in Oranje.....
Oranje moet je verdienen en niet verwachten dat je er zomaar bijkomt.

26 maart 2024 om 16:55

De lat ligt momenteel ook niet bijster hoog centraal voorin. Je hebt Memphis die mits fit sowieso meegaat en daarachter heb je Weghorst, Brobbey, Zirkzee en Dallinga. Weghorst, daar zit niet meer in. Die andere drie zijn totaal verschillend, relatief jong, maar hebben ook nog niet per se heel veel bewezen op een hoog niveau. Bovendien is het rendement van alle vier totaal niet indrukwekkend.

26 maart 2024 om 18:21

Weghorst gaat sowieso mee. Hij is de enige spits die puur op inzet nog iets kan forceren. Zie het de andere niet doen op die manier. Kijk maar naar het WK. Dankzij hem maakte speelde Oranje nog gelijk tegen de Argentijnen.

Zou persoonlijk voor Brobbey gaan als eerste spits. Want vind dat hij goed de bal vasthoudt en daar zouden Gakpo en Malen goed van kunnen profiteren. Alleen jammer dat hij zoveel kansen mist. Denk ik echter wel dat de aanvallen makkelijker zullen gaan vloeien. En als je dan ook nog met een nummer 10 speelt. Waar je Reijnders kunt neerzetten. Denk ik dat je beter voetbal kunt spelen dan als je Depay daar opstelt.



Kleine moeite voor Koeman om zo iemand even te bellen. Aan de andere kant kunnen we niet zeggen dat Dallinga het echt heeft afgedwongen. Onze spitsen zijn geen zekerheidjes. Depay net terug van blessure. Brobbey doet het aardig maar speelt in eredivisie. Zirkzee goed maar ook net een half seizoen bij een subtopper. Als een speler nou week in week uit speelt en scoort, dan nog het liefst in een topcompetitie bij een topclub, dan kan je spreken van afdwingen.

Je roept iemand op in de vorige periode, en selecteert hem niet in de volgende. Hoe moeilijk kan het dan zijn om een even te bellen met wat je ideeën zijn, en waarom je hem niet oproept. Dit is toch geen hogere wiskunde of wel

Dit is gewoon het zwakke punt bij Koeman. Nu voelt Dallinga zich gepasseerd terwijl dit zeer onterecht en oneerlijk te noemen is.
Dat er überhaupt geen contact is geweest zodat de reden waarom besproken kan worden vind ik kwalijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren