Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Thiago Motta is ‘topkandidaat’ voor trainerschap bij absolute grootmacht’

Laatste update:

Thiago Motta is bij Juventus in beeld als de mogelijke opvolger van Massimiliano Allegri, zo schrijft Foot Mercato. De huidige trainer van la Vecchia Signora heeft in Turijn nog een contract tot medio 2025, maar moet mogelijk na dit seizoen al vertrekken.

"Juventus is bereid om het hoofdstuk-Allegri voor eens en altijd af te ronden", schrijft Santi Aouna namens het Franse medium "De technische leiding in Turijn overweegt om Thiago Motta aan te stellen. De onderhandelingen zijn al gestart, maar staan nog in de kinderschoenen."

Aouna meldt zelfs dat Motta de 'absolute topkandidaat' is bij Juventus. De Italiaan met Braziliaanse roots zou openstaan voor een dienstverband bij de recordkampioen van de Serie A, maar 'blijft voorlopig honderd procent gefocust op Bologna'.

Motta is bezig aan een uitermate indrukwekkend seizoen met i Rossoblu. Bologna staat momenteel op een verdienstelijke vierde plek in de Serie A, die aan het einde van de rit recht zou geven op een Champions League-ticket.

De 41-jarige Motta staat ogenschijnlijk aan de basis van dit succes. Met behulp van onder meer Joshua Zirkzee, Sam Beukema, Jesper Karlsson, Jens Odgaard en Oussama El Azzouzi stevent Bologna af op de hoogste Serie A-klassering deze eeuw.

Motta staat sinds medio 2022 aan het roer bij de Italiaanse stuntclub. Daarvoor was hij één seizoen trainer van Spezia en stond hij tien wedstrijden voor de groep bij Genoa. Tevens coachte Motta enige tijd het Onder 19-elftal van Paris Saint-Germain.

Allegri


Allegri staat dus mogelijk aan de vooravond van een nieuwe afscheid bij Juventus. De geroutineerde coach is sinds 2021 bezig aan zijn tweede dienstverband in het Allianz Stadium, nadat hij eerder al tussen 2014 en 2019 werkzaam was voor Juventus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Motta doet het erg goed bij Bologna, maar ik heb Allegri ook erg hoog zitten. Op dit moment vind ik de club Juventus groter dan de kwaliteit van de selectie. Allegri presteert weer bovenmaats in mijn ogen. Afgelopen weken doet hij het wel erg slecht en heeft Juventus de titel weggegeven, ik denk dat dit meer te maken heeft met de kwaliteit/breedte van de selectie dan met Allegri.
Wat is jullie mening Juventus fans?

5 maart 2024 om 18:57

Bovenmaats kan je echt nooit zeggen. Dat kan alleen als je geen wedstrijd van Juventus kijkt vind ik zelf.

Er zijn duidelijk een aantal hiaten in de selectie, maar qua zuivere kwaliteit is die nog altijd bij de beste van Italië als iedereen fit is.

5 maart 2024 om 19:09

Op het middenveld is het inderdaad niet breed. Maar Allegri houd vast aan zijn 352 de laatste weken. Terwijl je ziet dat er iets nieuws nodig is.
Chiesa speelt meer op de flank tegen Napoli aan het einde en scoort ook meteen. Chiesa is geen schaduwspits maar een pure buitenspeler.
De flankspelers leveren niet momenteel. Kostic is volledig uit vorm. Illing heeft nog niet eens normaal kunnen spelen dit jaar. Constant op de bank. Weah is tot nu toe niet goed genoeg voor Juve. En Cambiaso speelt op rechts terwijl hij links is. Zijn beste wedstrijden zijn ook op de linkerflank.

Hoog tijd dus om een andere formatie te spelen. Alleen Allegri doet hetzelfde elke week. En verwacht een andere uitslag. Dit werkt gewoon niet zo, hoog tijd voor vernieuwing.

Eén van de beste jonge trainers van het moment, wellicht zelfs de beste na Xabi Alonso. Werd ook hier vaak belachelijk gemaakt om zijn 2-7-2 opstelling zonder dat mensen keken naar hoe dat in elkaar zat.

Allegri verricht, behalve dat het spel niet om aan te zien is, wel gewoon goed werk op basis van de ranglijst.

5 maart 2024 om 18:50

Vergeet Arteta niet. Ook een zeer getalenteerde trainer en levert zeer knap werk af bij Arsenal. Iets wat vele coaches jarenlang niet is gelukt in Londen.

5 maart 2024 om 20:46

Oei, ik dacht dat Arteta al richting de 50 ging 😄

5 maart 2024 om 21:56

Aan z’n uiterlijk kan het niet liggen. Is in 10 jaar niks veranderd haha. Is toch iemand die nog vrij recent voor Arsenal speelde..

5 maart 2024 om 19:10

Ik kan me wel vinden in wat je zegt. Persoonlijk ook erg gecharmeerd van Motta.
Ik heb best hoge verwachtingen van hem met zijn 2-7-2 met de keeper als extra middenvelder.

Zou hem snel halen als ik Juve was geweest. Allegri heeft in het verleden goed werk geleverd. Maar zijn behouden speelstijl is verleden tijd. Andere coaches prikken er gemakkelijk doorheen. En tegen Napoli kost het je gewoon dure punten bijvoorbeeld. Ook speelt Allegri vaak met zijn lievelings spelers. Terwijl die keer op keer niet presteren. Houd een heel seizoen vast aan dezelfde formatie. Terwijl er duidelijk iets nieuws nodig is.

Motta zal vernieuwing met zich meebrengen. Een nieuwe tactiek die de spelers zal uitdagen en waar ze hopelijk beter van gaan spelen. Een spelmaker en een rechtsbuiten zou er al voor zorgen dat je een stuk steker bent. En gewoon 433 / 4231 kan gaan spelen. Chiesa is samen met Vlahovic je belangrijkste aanvaller. En Chiesa speelt het beste op linksbuiten. Dus moet je de formatie ook zo inrichten dat hij het beste rendeert.

5 maart 2024 om 19:30

Ook gewoon een heel interessant profiel. Jonge Italiaanse coach die voor mooi voetbal staat en daarnaast ook een prachtige carrière als speler gehad heeft. Ook wel een leuke verschijning naast het veld. Niet per se de super rustige kerel, maar het is ook geen gek als Conte of Inzaghi naast de lijn.

5 maart 2024 om 19:53

Ja dat is ook wel een verandeming hoor zo op een normale manier doen langs de lijn. Conte, Inzaghi en Allegri slaat nergens op. Vooral Allegri schreeuwt het er uit elke wedstrijd. Slaat echt nergens op soms.

Denk dat Thiago veel geleerd heeft de laatste jaren en je ziet het nu terug bij Bologna. Is niet meer een kamikaze trainer die volledig aanvallend denkt. Maar Bologna speelt leuk aanvallend voetbal met een idee. En niet alleen de bal tegenhouden tegen de nummer laatst van de ranglijst zoals Allegri vaak gedaan heeft.

Dit zou echt fantastidch nieuws zijn! Allegri moet weg!

Ik ben gematigd positief als deze trainerswissels er komt.

Afgezien van de laatste weken deed Allegri het bijzonder goed maar het afbraak voetbal, vreemde wissels en voorspelbare opstellingen kan echt niet bij een club als Juventus.
Het doet soms pijn aan mijn ogen om de wedstrijden te kijken.
Daarnaast ben ik bang dat een Vlahovic en Chiesa weg willen als Allergie nog langer blijft.

Motta doet het fantastisch bij Bologna en op basis daarvan mag hij zeker komen met verzorgd aantrekkelijk voetbal.
Echter ben ik gematigd positief aangezien hij er wel gelijk moet presteren bij een club als Juventus. Die druk is er bij Bologna toch aanzienlijk minder.

Ik ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen

Forza Juve

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren