Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FC Barcelona streept namen van 3 mogelijke opvolgers van Xavi door’

Laatste update:

Thiago Motta (Bologna FC), Míchel (Girona FC) en Antonio Conte (clubloos) zijn niet in beeld als opvolgers van Xavi bij FC Barcelona. Dat schrijft de Catalaanse krant Sport. Voorzitter Joan Laporta wil per se een grote naam aanstellen, maar is niet gecharmeerd van de speelstijl van Conte.

Xavi zwaait na dit seizoen af als trainer van Barça. De legendarische middenvelder stond sinds november 2021 aan het roer in het Spotify Camp Nou, toen hij werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Ronald Koeman.

Hoewel sportief directeur Deco aangaf nog niet met eventuele opvolgers te hebben gesproken, is de clubleiding op de achtergrond wel al bezig met het maken van een voorselectie. Volgens Sport is het lijstje met potentiële hoofdtrainers de afgelopen weken behoorlijk geslonken.

Zo heeft FC Barcelona er weinig vertrouwen in dat droomkandidaten Mikel Arteta (Arsenal) en Jürgen Klopp (Liverpool, tot het einde van dit seizoen) al openstaan voor een dienstverband in Catalonië.

Klopp heeft aangegeven toe te zijn aan rust, terwijl Arteta nog tot medio 2025 vastligt bij Arsenal. Hansi Flick behoort niet tot de droomkandidaten, terwijl Conte geen optie is vanwege zijn ‘ongeschikte speelstijl’.

Barcelona werd na de aankondiging van Xavi ook gelinkt aan Motta en Míchel, maar zij worden door Laporta nog niet klaar geacht om een Europese grootmacht te runnen. De beruchte voorzitter zet in op bewezen namen.

Mocht Blaugrana er niet in slagen een grote naam aan te stellen, krijgt Rafael Márquez mogelijk de kans. De voormalig topverdediger is momenteel nog trainer van FC Barcelona B, maar staat open voor promotie. “Ik merk het vanzelf als het mijn beurt is. Wie zou nu niet coach van Barcelona willen zijn? Ik blijf me erop voorbereiden”, aldus Márquez vorige week tijdens een persconferentie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mourinho heeft een barca verleden🤪

Ze moeten er alles aan doen om Guardiola (terug) te halen en hem gewoon jaren laten zitten. Op die manier kan hij spelers opleiden en inkopen die bij het systeem passen zoals bij City.

6 februari 2024 om 10:57

Durft hij dat wel aan? Heeft toch vooral nu bij clubs gezeten waar alles al tip top in orde was waar hij nog wat kon perfectioneren. Als hij barca uit het slop moet halen en het niet lukt gaat reputatie naar de maan.

6 februari 2024 om 11:01

Op dit punt hoeft Guardiola nou niet echt meer aan zijn reputatie te werken lijkt me, dat zit wel snor.

6 februari 2024 om 11:07

Guardiola heeft recent zijn contract verlengd. Daarnaast heeft hij al meerdere keer aangegeven dat hij nooit meer als trainer aan de slag gaat bij Barcelona. Ook is het onmogelijk om ook maar in de buurt te komen van zijn 2008-2012 periode. Als laatste is er ook een reden waarom hij bijna 10 jaar bij Man City gaat zitten, omdat de druk bij Barcelona enorm groot is en er weinig geld beschikbaar is.

6 februari 2024 om 11:11

City is klaar op met Guardiola de komende jaren keihard nationaal en europees te domineren. Als Guardiola daar nog een jaar of 3 blijft heeft hij zo veel prijzen verzameld dat hij zonder twijfel de aller beste trainer ooit is voor de komende 50 jaar.

Die gaat nooit wegens sentiment naar het zinkende schip Barca.

6 februari 2024 om 11:11

Over onhaalbaar gesproken...

6 februari 2024 om 11:28

Guardiola gaat alleen naar clubs waar hij het team volledig kan bouwen zoals hij dat wilt. Barca heeft denk ik het geld niet om de sterren te halen die Guardiola wilt.

6 februari 2024 om 11:30

Helaas is Barça een politieke club. Ik denk dat er eerst een vriend van Guardiola president zal moeten worden, voordat hij terug gaan.

6 februari 2024 om 11:41

Durf te wedden dat hij dat nooit zou doen op dit moment, daarnaast werkt Gaurdiola alleen met de beste voetballers en Barca heefy dat geld niet op het moment

6 februari 2024 om 12:32

Die is onbetaalbaar en het kost een vermogen (dat Barcelona niet heeft) om weer zo te spelen op het allerhoogste niveau. Alleen dat middenveld staat al goed, maar op de flanken en achterin mis je flink wat kwaliteit en bovenal topervaring.

6 februari 2024 om 12:38



Middenveld staat goed? Er ontbreekt toch echt een pivot. Met Frenkie, Gundogan, Pedri, Gavi en Fermin heb je teveel van hetzelfde soort spelers. Spelers die het best tot hun recht komen als linkshalf of rechtshalf(in een punt naar achter systeem). Gundogan heeft de laatste jaren echt een aanvallendere rol gehad als middenvelder en dat zie je overduidelijk zodra hij op de 6 positie terecht komt. Frenkie kan als pivot spelen, maar het is het gewoonweg niet. Die speelde zijn beste wedstrijden toen Romeu naast hem stond, maar dan moet je dus met de punt naar voren spelen en dat schijnt bij Barca vloeken in de kerk te zijn. Persoonlijk zie ik ze het liefst met de punt naar achter spelen overigens. Oriol Romeu komt kwaliteit te kort.

Er moet daar echt iemand spelen als een Zubimendi, Rodri, Camavinga, Kimmich etc (zijn slecht voorbeelden qua type spelers, ik weet dat deze financieel niet haalbaar zijn).

Moscardo is een groot talent, maar die heeft reeds bij Chelsea getekend.

6 februari 2024 om 13:04

Het probleem is niet het middenveld naar mijn mening. Die aanval is gewoon niet goed genoeg, waardoor je na het middenveld simpelweg te weinig stootkracht hebt, met name vanaf de flanken. Met dat middenveld kun je prima wegkomen, vooral omdat ze die bal makkelijk in de ploeg houden en kunnen temporiseren.

6 februari 2024 om 13:16

Is Moscardo niet naar PSG getrokken?

6 februari 2024 om 13:17

Je praat nu in de ideale situatie als men in balbezit is. Bij balbezit tegenstander en omschakeling komt dit team loopvermogen en fysieke kracht te kort. Het druk zetten van vorig seizoen is compleet weggevallen.

6 februari 2024 om 17:03

Het middenveld staat ook goed. Je merkt dat er te weinig diepgang (en uberhaupt) beweging zit in de voorhoede, waardoor deze zich niet los kunnen maken. Daar komt bij dat enkel Yamal duels aan kan gaan en kan winnen.

Rondom het middenveld zijn ze de bal zelden kwijt, maar het inspelen van Lewy is een risico. Bij Raphinha heb je dat ook, als hij niet terugkapt en dan de bal weer half voor wil geven.

Dat maakt het voor de verdedigende partij makkelijker om twee rijen te maken en de bus te parkeren. Het probleem is niet zozeer dat we zogezegd loopvermogen te kort komen. Het probleem is dat we te vaak balverlies lijden.

6 februari 2024 om 17:45

Je hebt ook iemand nodig die defensief ingrijpt. Die heb je nu niet Almo. Frenkie is defensief absoluut niet slecht, sterker nog, hij is ongelofelijk slim in intercepties en looplijnen dichtlopen. Frenkie verzaakt wel regelmatig in het “echt “ingrijpen, hiermee bedoel ik dingen die als kijker opvallen. de bal tackelen, een professionele overtreding maken of iemand in een duel om een afvallende bal slim in zijn rug lopen om de bal te winnen. Dat soort dingetjes ontbreekt het nu aan.

Als je de bal veel verliest, zoals we nu doen is een stofzuiger a la Palhinha enorm handig. Ik begrijp overigens ook wel dat die aan de bal niet in de buurt komt van Gündogan of Frenkie.

Schreuder heeft geniale ideeën misschien is dat wat voor Barca

6 februari 2024 om 10:47

Haha ja

6 februari 2024 om 11:56

Zou geen verkeerde keus zijn. Was assistent bij Barça.. volgens bronnen was hij het meesterbrein achter het succes van Barcelona en niet Koeman.

Is ook een trainer die geen discipline eist maar de keus bij de spelers laat. En hij laat spelers tactische oplossingen bedenken ipv dat hij wat bijdraagt. Hij houdt geen handjes vast. Zou een uitstekende trainer zijn voor Barcelona.

Had die Rafael Marquez niet wat gezeur over z’n banden met de Mexicaanse drugsmaffia?

6 februari 2024 om 10:52

Past dan toch prima bij Laporta?

6 februari 2024 om 13:14

Dat zou win-win zijn. Gelijk wat extra investeren buiten de boeken om

Welke grote namen houd je dan over? Mourinho? Hij zal ook ongeschikt zijn vanwege zijn manier van spelen, als ze Conte om diezelfde reden niet zien zitten. Welke namen houd je over? Ik heb echt geen idee..

6 februari 2024 om 11:44

Ze mogen Koeman wel weer aanstellen. Zijn wij daar ook vanaf

6 februari 2024 om 12:25

klopp, maar die zal wel een sabbatical gaan nemen..
anders (minder grote naam) die gallardo, zit bij al-ittihad terwijl volgens mij heel europa achter hem aan zat nadat hij had aangegeven bij river plate te stoppen en een pauze te nemen..

Het zal wel Marquez worden?

Maar op zich zijn er wel meer goede trainers beschikbaar - Mancini lijkt op de schopstoel te zitten bij Saoedi-Arabie na de blamage op de Asian Cup, Deschamps zwaait wellicht af bij Frankrijk na het EK, Roberto Martinez kan na een slecht EK voor Portugal ook beschikbaar zijn, wellicht ook Scaloni van Argentinie?

Mourinho is met zijn Barcelona verleden natuurlijk ook een optie. En als je het hebt over oud-Barcelona spelers, Van Bronckhorst is beschikbaar, en ze kunnen misschien Iniesta proberen als die stopt met voetballen eind dit seizoen?

6 februari 2024 om 11:08

Deschamps en Martinez? Kijk je wel eens naar wedstrijden van hun teams?

6 februari 2024 om 18:24

Uiteraard, dat zijn twee vakmannen.

Michel lijkt me juist de perfecte match. Overperformed nu met Girona en staat voor aanvallend, verzorgd voetbal met leuke, jonge technische spelers. Zal ook geen enorm salaris willen zoals de andere gevestigde namen. Waarom zou hij nu al worden weggestreept?

6 februari 2024 om 12:20

Snap ik ook niet. Zou wel te verklaren zijn qua Laporta die enkel denkt aan namen ipv aan kwaliteit

6 februari 2024 om 12:36

Dat zijn altijd best gevaarlijke opties. Dat probeerden ze eerder ook eens met Setien en dat was toch een heel wat betere selectie dan het huidige Barcelona. Toch kreeg hij er nooit echt een lijn in. Het zal denk ik ook niet afhangen van de trainer, maar meer van de situatie van Barcelona. Het is nog steeds onduidelijk hoe het er de komende jaren uit gaat zien en hoeveel last ze gaan krijgen van de financiele situatie.

Misschien kunnen ze Luciano Spalletti polsen voor na het EK. Lijkt mij qua speelstijl ook prima te passen.

Flick lijkt mij ook een prima optie.

Als het Marquez wordt stop ik met kijken. Die man laat zien niet talenten te kunnen ontwikkelen en bij Barca Atletic zie je ook geen duidelijke tactische plan. Als hij het wordt mag Laporta gelijk opdoeken want dan is hij echt al zijn geloofwaardigheid verloren. De beslissing om Piemienta te ontslaan voor Marquez blijft een ontiegelijke blunder. We mogen in ons handen knijpen dat Xavi de talenten kansen durft te geven en dat de trainer van Juvenil A er wel wat van kan.

6 februari 2024 om 12:37

Met alle respect hoor, maar Xavi heeft simpelweg geen keuze. Hij moet de talenten wel kansen geven, want bepaalde spelers voegen niets toe en er is ook geen geld om meerwaarde te halen.

Barca moet gewoon voor italiaanse trainers gaan. Die van Lazio of vorige trainer van Napoli. Misschien een Nederlandse trainer zoals Bosz of Slot. Trainers die in iedergeval 433 willen spelen. Ik volg Girona niet maar 451 kan ook nog net.

Schreuder samen met Steijn zou mooi zijn.

Even serieus. Ik zou Van Bronckhorst, geassisteerd door Lijnders en Marquez aanstellen. Eigenlijk raar dat Xavi er al mee wil stoppen. Hij doet het redelijk met een zwakker Barcelona.

6 februari 2024 om 12:40

Ik denk dat Xavi ook wel doorheeft dat z'n onervarenheid punten kost en dat de situatie bij Barcelona lastig is. Nu vertrekt hij in ieder geval via de voordeur en kan hij zich orienteren op een nieuwe stap. Als hij was gebleven, lijkt me een toekomstig ontslag best onvermijdelijk.

Schijnt dat er een meer dan capabele trainer op Ibiza zit momenteel om dit stokje over te nemen van Xavi.

Marquez is ook een mogelijke opvolger van Xavi, als ze voor hem kiezen, dan konden ze even goed Xavi houden.
Marquez heeft niks ervaring, en is ook heel slecht bezig met de B ploeg.

Oud captain Cocu is ook nog vrij. Hij past ook precies in de profielschets van toekomstige kop-van-jut.

Als Laporta per sé een grote naam wil binnenhalen, dan blijven er maar een handvol opties over. Klopp, Mourinho, Flick, Guardiola, Ancelotti en Conté.

4 van de 6 namen zijn onhaalbaar, 1 past niet bij ons speelstijl en zijn verleden bij Real.

Dan blijft alleen Flick over.

6 februari 2024 om 12:43

Tja, wat heb je aan een grote naam? Die gaat van dit Barcelona niet even een geoliede machine maken waarmee je weer echt kanshebber bent voor de CL. Alles valt en staat met de gevolgen van de financiele situatie. Als dat onder controle blijft, kun je er ook prima een coach posteren met minder ervaring. Worden de problemen weer groter, gaat een grote naam het ook niet beter doen. Er zijn te veel zwakheden in deze selectie voor de manier waarop Laporta Barcelona graag ziet spelen. De aanvallers zijn niet goed genoeg, Lewandowski gaat richting de herfst van z'n carriere, het middenveld is vrij dun bezet en de verdediging is met zo'n aanvallende speelstijl erg kwetsbaar tegen ploegen die goed in elkaar steken.

6 februari 2024 om 12:51

@sirius

Ben het er ook niet mee eens hoor. Als dit waar blijkt te zijn, dan verlies ik ook het vertrouwen in Laporta. Toen hij net begon als voorzitter van Barcelona in 2003 zag je een duidelijk plan. Hij was ook omringd door voetbaldieren. Cruyff als adviseur, Sandro Rosell als rechterhand die hele goede contacten had door zijn directeurs-functie bij Nike voorheen, Txiki Beguiristain als Td.

6 februari 2024 om 12:52

Wat betreft die aanval helemaal mee eens. Middenveld inderdaad teveel van hetzelfde. Maar die defensie was vorig seizoen de sterkste van Europa. En dat is dit seizoen zelfs aangevuld met Joao Cancelo en Inigo Martinez. Dat verval van die defensie is voor mij echt een raadsel. Ze hebben bewezen uitstekend te zijn. Araujo, Kounde en Baldé zijn zwaar uit vorm. Christensen in mindere mate ook. Cancelo heeft verdedigend vaak steken die hij laat vallen, aanvallend is hij echter een toegevoegde waarde.

6 februari 2024 om 13:38

Ik denk dat dat niet eens specifiek met de defensie te maken heeft, maar met de gehele ploeg. Ze hebben veel jongelingen, zowel in het veld als op de bank. Dan ben je bij voorbaat al wat wisselvallig. Blessures helpen dan ook niet mee en omdat Barcelona toch wel een smalle selectie heeft, kun je kwaliteit ook niet altijd 1-op-1 vervangen.

Verder mag Barcelona statistisch in Laliga dan de beste defensie hebben, maar dat komt ook deels door de overmacht in Laliga en de kwaliteit van de ploeg, waardoor er ook minder druk op zo'n verdediging komt. In Europa bleek die defensie namelijk toch wel behoorlijk kwetsbaar, met name tegen ploegen die snel kunnen omschakelen.

6 februari 2024 om 12:49

Als we echt ervan uit moeten gaan dat hij per sé een grote naam wil binnenhalen blijft alleen Flick over. Maar ja hoe groot is zijn naam eigenlijk? Goed gedaan bij Bayern, maar met Duitsland gefaald.

Ontzettend benieuwd wie het wordt. Maar Laporta kan mij sinds zijn 2e ambtstermijn ook niet echt bekoren. Moet het nog maar zien.

Arteta gaat inderdaad voorlopig nergens heen.

Ik zou het duo Rijkaard/Van Basten ook wegstrepen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren