Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Theo Janssen maakt promotie en staat ‘megaklus’ te wachten bij Vitesse

Laatste update:

Theo Janssen begint per direct als eindverantwoordelijke voor de scouting bij Vitesse, zo weet De Gelderlander vrijdagmorgen te melden. Janssen volgt Daniel Ebbert op. Hij vertrekt naar VfB Stuttgart.

Janssen wordt voorlopig dus hoofdscout bij het noodlijdende Vitesse. De inmiddels 42-jarige Arnhemmer was al actief als trainer van Vitesse Onder 21 en krijgt er nu dus een functie bij.

Het is de bedoeling dat Janssen de selectie voor komend seizoen gaat samenstellen. Dat zal bepaald geen sinecure worden voor de voormalig speler van de club. Veel contracten lopen af en er zijn geen contacten gelegd. De Gelderlander spreekt van een ‘megaklus’.

Dat heeft te maken met het feit dat er een heuse leegloop plaatsvindt bij Vitesse. Hoofd scouting Ebbert stapt niet alleen op. Ook technisch directeur Benjamin Schmedes stopt na dit seizoen.

Janssen zal rekening moeten houden met het realistische scenario dat Vitesse degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Edward Sturing staat zeventiende en heeft vijf punten minder dan nummer zestien RKC Waalwijk.

De clubicoon vervulde al meerdere rollen bij Vitesse. In 2014 begon hij als scout bij de club. In de afgelopen jaren trainde hij meerdere jeugdelftallen en was hij assistent-trainer onder inmiddels ontslagen Phillip Cocu.

Janssen begon zijn voetballoopbaan in Arnhem. Na een verhuurperiode bij KRC Genk vertrok hij voor anderhalf miljoen euro naar FC Twente. Vervolgens maakte hij een transfer naar Ajax en sloot hij ten slotte zijn carrière af bij jeugdliefde Vitesse

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die heeft een Vitesse hart en verstand van voetbal, deze kerel moet je koesteren en dat doet Vitesse gelukkig.

22 maart 2024 om 12:36

Je maakt een onervaren assistent ook tevens hoofd-scouting. Daar zit dan verder geen doordacht plan meer achter. Dan heb je vooral iemand nodig die financieel mee wil denken.

hangt zoals de tekst al aangeeft allemaal af of ze behouden blijven voor de eredivisie of niet.
als ze afglijden naar kkd dan lijkt het me dat je in de as van het veld ervaren spelers krijgt die nog wat toevoegen qua niveau (propper en v ginkel blijven?) en voor de rest gewoon vitesse jeugd aangevuld met gokjes van andere clubs. misschien dat chelsea nog wat kan betekenen?

22 maart 2024 om 13:13

Waarom niet scouten naar jonge talenten in de 2e divisie?

22 maart 2024 om 13:28

Dat zullen ze ook vast wel gaan doen, maar Vitesse zit nu met een probleem waar alle clubs in die situatie in zitten op zo'n moment. Zelfs een middenmoter kan zo'n talent een leuker plaatje aanbieden dan Vitesse op het moment, zowel sportief als financieel. Dat wordt nog een stuk erger als ze ook daadwerkelijk degraderen. Het tekort loopt nu al in de meerdere miljoenen. Bij een degradatie is de situatie sowieso zeer zorgwekkend. Als er niemand met een reddingsboei komt, is Vitesse al nagenoeg failliet dan.

22 maart 2024 om 16:33

Wat ze nog wel een beetje mee hebben, is het fraaie trainingscomplex (op het gebied van sportieve perspectieven). Maar aan de andere kant, is het aantal jonge talenten dat in recente jaren is doorgebroken wel heel erg karig geweest.

dat wordt dus een netwerk van vriendjes en bekenden, want zoveel ervaring met scouting heeft ie niet, dit baantje is puur op basis van dat hij een grote naam is binnen de club er al rondliep en verder niet heel veel extra gaat kosten. scheelt toch weer een extra fte aannemen.

22 maart 2024 om 11:51

@juweel. Hij loopt al wel aardig wat jaren rond op de Nederlandse voetbalvelden en heeft binnen Nederland een goed netwerk. Ook al lange tijd actief binnen de jeugd. En dat is waar Vitesse het van moet gaan hebben. Jonge spelers oppikken voor ze naar de top of buitenland gaan en goed doorverkopen. Of jonge spelers die net buiten de boot vallen bij de top oppikken. Dit soort spelers kent Theo genoeg.

22 maart 2024 om 12:25

ja hij loopt al jaren rond op de nederlandse velden, en is al actief binnen de jeugd, de jeugd van vitesse inderdaad, nou die jeugd van vitesse is niet zo denderend, want anders hadden ze die jongens al wel een kans gegeven in het eerste, kennis van de jeugd bij andere teams heeft ie volgens mij net zo veel als jij en ik als we geregeld een wedstrijdje zouden bekijken. en ga jij maar eens talenten voor je weten te winnen, als de toekomst van de club niet eens zeker is, dan komen de goedvoetballende tallenten echt niet zomaar aanwaaien.
volgend seizoen, kkd, geen geld, een te groot stadion wat wel betaald moet worden, leegloop van huidige selectie, en nog geen eens zekerheid of de licentie wel behouden kan blijven.

22 maart 2024 om 13:16

Een beetje kort door de bocht om te stellen dat de jeugd van Vitesse niet zo denderend is, want ze presteren wel degelijk. Vitesse heeft met de jeugd het nadeel, wat elke ik zal zeggen niet top vijf club heeft, dat elke keer als een elftal presteert de beste jongens uit het elftal weggepakt worden omdat ze elders veel meer kunnen verdienen. Wat er dan overblijft is vaak niet goed genoeg om meteen een dragende rol te spelen, maar daar zit voor mij ook de kern in dat de jongens in het eerste waar zij zich dan aan kunnen optrekken, simpelweg de kar niet trekken. Ik ben van Marco van Ginkel als persoon (en zijn historie) groot fan, maar hij laat al het hele seizoen zien niet meer het niveau te hebben en op zijn top van presteren meevoetballer te zijn (na jarenlange blessures). Ook een Melle Meulensteen, die gehaald is als dragende speler, is altijd een van de eerste die lijkt af te haken. Ga er dan maar aan staan als jonge speler om in zo'n slecht draaiend elftal binnen te komen. Daarbij zijn er wel wat jonge jongens geweest die op doorbreken stonden (niet altijd eigen jeugd) maar denk aan bijvoorbeeld Jonathans (wel) en Fofana (niet), die geblesseerd raken voor grofweg een jaar en dan is het altijd afwachten hoe ze terugkomen (waar Buitink ook ontzettend veel last van heeft).

Al met al veel onzekerheid, maar perspectief op speeltijd kan ook helpen.

22 maart 2024 om 15:04

@juweel.. Nu zet je THeo Janssen weg alsof hij af en toe een wedstrijdje kijkt. Deze man is actief binnen het jeugdvoetbal. Het is zijn werk. Ik weet niet wat jij doet, maar ik weet zeker dat deze man meer jeugdwedstrijden ziet als jij en ik.

Volgend seizoen zal een seizoen zijn van het aantrekken van huurlingen en jonge talenten die de kans zullen krijgen omdat er geen budget is voor grote aankopen.
Als jonge speler is speeltijd ook belangrijk en clubs als Groningen en Vitesse hebben nog steeds een relatief grote naam, zeker in de KKD.
Het licentieverhaal is natuurlijk een belangrijke factor. Maar daarom verwacht ik dat Vitesse ook pas aan het eind van de zomer de selectie rond gaat krijgen met voornamelijk huurlingen. Wat niet erg hoeft te zijn in hun situatie.

22 maart 2024 om 13:30

Dat is dit inderdaad ook, maar Vitesse kan ook niets anders. Er is totaal geen geld en dan ben je afhankelijk van mensen die financieel mee willen denken. Dan kom je al snel uit op mensen met een hart voor de club, zoals Theo Janssen of een Van Der Kraan. Nou is die laatste wel een zwaargewicht voor wat Vitesse nodig heeft overigens. Theo Janssen overigens ook, maar dan op een andere manier

Wat een onmogelijke opgave. Vitesse heeft geen geld, gaat naar alle waarschijnlijkheid degraderen, speelt in een veel te groot (en te duur) stadion, heeft weinig contractspelers en Russische connectie is verboden.

Ik kan veel respect opbrengen voor Theo zijn clubliefde, maar hij lijkt erop alsof hij een terminaal paard moet opkalefateren voor een Wk.

Vitesse is club met een groot verleden, maar ik ben bang dat ze zich moeten opmaken voor een aantal jaren bezoeken aan De Vliert, De Geusselt etc.

22 maart 2024 om 13:32

Als er niemand met een flinke zak geld komt, is zelfs dat laatste nog een positief scenario. Op eigen benen staan in de Eredivisie wordt al een lastig verhaal waar alles precies goed op z'n plek zal moeten vallen. In de KKD lijkt me de financiele situatie van Vitesse haast onmogelijk.

22 maart 2024 om 15:09

Eens Sirius.
Kan Vitesse uberhaupt nog in het Gelredome blijven spelen als ze degraderen?
En zo nee, waar dan wel? Mits de club niet failliet wordt verklaard. Dan is er helemaal geen Vites meer

Respect voor Theo hoor, zoals geschreven een enorme opgave.

Het lijkt mij wel een type die goede voetballers snel kan herkennen. Gelet op zijn eerdere ervaring al scout weet hij wel wat hem te wachten staat. Succes teo

Ik wens Theo Janssen werkelijk het allerbeste met zijn nieuwe dubbelfunctie bij Vitesse. Theo zal als hoofdscout tegen een aantal lastige problemen aan gaan lopen en als Theo al een talent vindt wordt het sowieso heel moeilijk dat talent bij Vitesse onder te brengen zolang de situatie aldaar hoogst onzeker is.

Oei dat is een beste klus voor Theo! Als er 1 club is waar je momenteel niet wil beginnen in een dergelijke rol zonder ervaring is het vitesse wel! Ik wens hem uiteraard veel succes! Hopelijk volgend jaar weer een mooie derby tegen onze buren uit Arnhem! In de eredivisie zou het mooist zijn.... mochten wij het niet redden zou ik het sympathiek vinden als ze dan maar naar ons in de kkd komen! Maar laat Theo eerst maar een volledige selectie neerzetten die ofwel goed genoeg is om een seizoen te handhaven of gelijk te promoveren! Succes Theo!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren