Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Athletic: Lampard topkandidaat om gevallen grootmacht uit slop te trekken

Laatste update:

Laurent Blanc is niet langer trainer van Olympique Lyon, zo meldden diverse Franse media maandag. Volgens onder meer L'Équipe en RMC Sport heeft de clubleiding de 57-jarige oefenmeester vrijdag al zijn congé gegeven. Blanc werd gestraft voor de slechtste seizoenstart ooit van Lyon. Gennaro Gattuso werd al genoemd als opvolger, al beschikt Frank Lampard volgens The Athletic momenteel over de beste papieren.

Lampard fungeerde afgelopen seizoen enkele maanden als tussenpaus bij Chelsea na het ontslag van Graham Potter. De voormalig middenvelder wist het tij nauwelijks te keren en loodste de Londense club naar een teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League. Lampard was eerder manager van Chelsea, waar hij begin 2021 werd ontslagen na een reeks slechte resultaten. Hij was als trainer tevens werkzaam bij Derby County en Everton.

Blanc
Blanc haalde slechts één punt uit de eerste vier competitieduels, waardoor Lyon stijf onderaan de Ligue 1-ranglijst bungelt. Bovendien leefde de keuzeheer al even in onmin met het bestuur. Blanc was ontevreden dat hij weinig kon uitrichten op de transfermarkt vanwege de financiële problemen. Bijna elf maanden na zijn entree krijgt hij de zak.

In oktober vorig jaar werd Blanc als opvolger van de ontslagen Peter Bosz aangesteld. Blanc behaalde soortgelijke resultaten als de huidig PSV-trainer. Lyon werd afgelopen seizoen zevende, terwijl Bosz in zijn enige seizoen achtste werd. Blanc deed het wel iets beter in bekerverband: halve finale Coupe de France tegenover tweede ronde onder Bosz. De Nederlander legt het over het geheel bezien met een winstpercentage van 45.76 net af tegen zijn Franse evenknie (45.95).

Blanc, die nog vastlag tot komende zomer, wordt bij Lyon voor onbepaalde tijd vervangen door Jean-François Vulliez. Laatstgenoemde was sinds juli assistent-trainer en daarvoor zeven jaar directeur van de jeugdopleiding. Vulliez zal geassisteerd worden door Sonny Anderson (adviseur van de president) en Jérémie Bréchet (coach van de Onder 19 én voormalig PSV'er). De kans is dus aanwezig dat Lampard binnenkort het stokje overneemt bij de hekkensluiter.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Paris Saint-Germain31201014770
2AS Monaco3017761858
3Stade Brest3015871553
4Lille OSC30141061752
5OGC Nice301398948
6RC Lens3013710746
7Stade Rennes3011910842
8Olympique Marseille3010119841
9Olympique Lyon3012513-1041
10Reims3011712-440
11Toulouse3091011-337
12Montpellier3191111-437
13Strasbourg309912-836
14Nantes319517-2032
15Le Havre3161114-1129
16Metz308517-1829
17Lorient306816-2326
18Clermont Foot3041016-2822

Vind jij Frank Lampard geschikt voor Olympique Lyon?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me sterk dat Bosz hierom in zijn vuistje lacht. Bosz is zelf ook goed terecht gekomen en heeft een heerlijke start met PSV.

Echt, clubs tegenwoordig. Wat een respect heb ik dan voor een club als Arsenal. Jarenlang met Wenger door gegaan en dan gaat het maar een jaar wat minder. Lekker laten zitten. En nu ook met de huidige trainer dat liep ook niet meteen soepel. Supporters moeten ook niet meteen zo hysterisch doen als het slechter gaat. Het kan niet altijd een weg naar boven zijn. Die diepe dalen horen er ook gewoon bij. En elke keer die trainer eruit te gooien na een paar mindere resultaten. Die clubs slaan helemaal door.

11 september 2023 om 13:38

Je kunt als trainer de Champions League winnen en een paar maanden daarna ontslagen worden. Het gaat nergens over. Arsenal heeft Arteta ook mooi de tijd gegeven, na ik meen 2x 8ste geworden te zijn.

Wetende bij OL dat er nauwelijks spelers gehaald konden worden, moet je als club ook weten dat de prestaties minder worden. Makkelijk om dan de trainer meteen te ontslaan.

11 september 2023 om 13:38

Heeft Blanc bij Lyon dan al iets laten zien dat het rechtvaardigt vertrouwen in hem te hebben en hem te laten zitten?

11 september 2023 om 13:52

Niet echt, maar met dit spelersmateriaal is dat ook niet makkelijk. Het is wel een trainer die zich in het verleden bewezen heeft, dus ik had hem zelf nog wel iets langer de tijd gegeven.

11 september 2023 om 14:11

Dat bewijzen ligt toch echt wel al ver terug in het verleden. Ik snap het wel eerlijk gezegd.

Verder is er inderdaad zeker geen topselectie voorhanden, maar het niveau van Lyon is van wat ik er al van gezien heb dit seizoen echt wel schrikbarend.

13 september 2023 om 14:31

Het is geen topselectie, maar nog steeds gewoon een top4 selectie in Frankrijk. Dan is 1 punt uit 4 wedstrijden echt veel te mager. Het is ook niet zo dat ze domineren en toevallig door 1 intikkertje verliezen waar ze zelf 100 kansen missen. Het is gewoon echt matig voetbal.

11 september 2023 om 13:46

Vind het daarom ook bijzonder om te zien dat Liverpool Klopp niet heeft ontslagen.
Hopelijk kan die ze er weer bovenop krijgen.
Ben er geen fan van om trainers na een paar wedstrijden de laan uitgestuurd te zien worden. Een nare gewoonte de laatste 10 jaar ongeveer.

Olympique Lyonnais was van 2002 tot en met 2008 kampioen en bleef daarna ruim een decennium (11 jaar) op de posities 2-5 steken. De laatste vier jaar zien we mogelijk de eerste tekenen van verval met eindklasseringen 7, 4, 8 en 7. Die achtste plek was onder Peter Bosz met de aantekening dat daarvoor Memphis Depay was vertrokken, Memphis zorgde toch wel voor veel goals bij Lyon waaronder 20 in de Ligue I in seizoen 2020-2021. Na Bosz en Blanc zullen er niet veel trainers staan te trappelen om aan de slag te gaan bij Lyon tenzij de club een zak met geld weet te vinden.

Zonde zeg dat een Lyon gewoon een middenmotor is geworden de afgelopen 10 jaar en dit seizoen zelfs speelt voor degradatie. Het was ooit gewoon de topclub in Frankrijk. Ze hebben echt wel aardige spelers gehad de afgelopen jaren maar op een of andere manier kan geen trainer er een team van maken. Met de spelers die ze hadden moesten ze eigenlijk gewoon constant voor de top 4 spelen.

13 september 2023 om 14:00

In de jaren met Juninho was t echt een outsider voor de CL. Altijd een sterke tegenstander met uitstekend voetbal.

Frank doe dit nou alsjeblieft niet... We hebben gezien hoe het ging bij Everton: het begin is top, maar na een teleurstellende transferperiode en een goed begin van het seizoen stort het allemaal als een kaartenhuis in..

Ik hoop dat Lampard niet weer naar een club in crisis vertrekt. Hij heeft nog geen enkele andere soort club gecoacht in zijn carrière! Blijf toch gewoon wachten tot er in de Premier League een ontslag valt en er een Championship coach weggaat om in dat gat te springen! Dan beland je tenminste niet in een volgende potentiele slecht geleide club!

13 september 2023 om 15:19

Lampard heeft geen makkelijke trainingsjobs gehad inderdaad, maar het is toch ook gewoon echt geen goede coach? Redelijk goed gepresteerd met Derby County (maar nu ook weer niet heel uitzonderlijk, werd in het Championship zesde en won één play-offronde), maar bij de overige clubs was het allemaal net niks.

Hij lijkt het qua management nog redelijk te doen, maar tactisch is hij echt niet sterk genoeg als coach volgens mij. In zijn eerste periode als Chelsea-trainer heeft hij wat jonge jongens geïntroduceerd, maar Tuchel maakte er een bizar moeilijk te verslaan team van terwijl ze onder Lampard met nagenoeg dezelfde verdediging veel te makkelijk goals tegen kregen. Bij Everton gigantisch defensief voetbal gespeeld, en zelfs daarmee was het altijd billenknijpen en heeft hij in zijn tweede periode bij Chelsea überhaupt meer dan drie wedstrijden gewonnen?

Lampard moet hier misschien niet aan beginnen, maar Lyon ook niet

13 september 2023 om 15:40

Mwah, hij is niet een coach van het allerhoogste kaliber (op dit moment) maar dat zou kunnen liggen aan het feit dat coachen een ervaringsvak is en je wel bij de juiste mensen mee moet hebben gekeken om het zelf goed te kunnen doen, anders moet je een aantal keer flink op je bek gaan voor je het in de vingers hebt.

Bij Derby County heeft hij het goed gedaan door een Play Off finale te behalen. De 6de plek was een prima prestatie voor een team wat ook wel rond die plek had moeten eindigen.

Hij heeft met Chelsea in principe uitstekend gepresteerd in 19-20, waar hij heeft moeten werken met een selectie die niet goed genoeg was om te vechten voor een titel en waar hij heeft moeten dealen met het vertrek van Hazard en een transferban. Hij is ontslagen nadat hij met een te grote groep spelers opgezadeld is en er enkele spelers waren die hun onvrede direct bij het bestuur mochten uiten. Het was zeker geen rozengeur en maneschijn, maar als Chelsea zijnde weet je dat je een onervaren manager misschien een keer een foutje zult moeten laten begaan..

Is het na Lampard onder Dyche bij Everton veel beter gegaan vorig seizoen? Volgens mij niet. Lampard heeft ze in zijn eerste seizoen in de Premier League gehouden en heeft daarna nauwelijks kwaliteit aan zijn selectie toegevoegd zien worden. Voor een manager die nooit in die situatie gezeten heeft is het lastig om dan toch te "slagen"..

Vorig seizoen kun je hem niet aanrekenen, dat is onzinnig en totaal niet eerlijk. Chelsea's bestuur heeft er een ongelofelijke zooi van gemaakt vorig seizoen dat was ook voor Lampard niet te redden. De selectie was zo groot dat ze niet allemaal in de kleedkamer konden, de spelers die vertrokken zijn maakten enorm duidelijk dat ze wilde vertrekken wat voor enorme onrust zorgde, de trainingen moesten 2x gedaan worden om iedere speler uberhaupt aan het werk te zien! Op vorig seizoen mag je hem absoluut niet afrekenen, daar heeft Chelsea hem eigenlijk gewoon een enorme naaistreek geflikt. Diezelfde problemen kostte ook Potter de kop.

Lampard kan zeker tactisch wel een flink potje schaken, kijk maar naar de wedstrijd tegen Real Madrid thuis. Chelsea begon enorm sterk en had Madrid echt in de tang, maar er werd maar niet gescoord! Een van de grotere langslepende problemen bij Chelsea. Ik betwijfel of Lampard ooit de trainer gaat worden die Champions League na Champions League binnen gaat slepen en tientallen jaren in de top aan het werk zal zijn, maar hij is geen koekenbakker. Hij moet zelf wel kieskeuriger worden over de clubs waar hij aan de gang gaat..

13 september 2023 om 15:46

Ik vind het nog te vroeg om het af te schrijven. Zoals Youri aangeeft heeft hij alleen moeilijke trainersklusjes opgepakt. Maar op zich niet zo slecht gedaan hoor. Everton is ook een zest pit en vindt het zelfs knap dat hij ze in de PL heeft gehouden. 2de periode bij Chelsea was hij verblindt door zijn jeugdliefde. Niemand wilde die job en hij stond daar toch mooi als interim manager. Derby County periode en 1ste Chelsea periode waren gewoon goed. Play-off finale gehaald met Derby (sindsdien zijn ze bergafwaarts gegaan) en met Chelsea (zonder Hazard en aankopen) toch top 4 gehaald en een (FA Cup?) finale.

Hij moet nu voor zichzelf kiezen en dat is Lyon niet. Ik zie hem wel bij een Fulham of Wolves aan de slag gaan.

13 september 2023 om 16:05

Wat betreft de Chelsea-periodes wil ik die nog wel deels aan je geven omdat jij simpelweg veel meer Chelsea ziet dan ik, maar Everton onder Lampard vond ik echt nog slechter dan onder Dyche vorig seizoen. Dyche speelt verschrikkelijk voetbal, maar wel herkenbaar voetbal. Lampard is in de Premier League gebleven, maar daar is ook alles mee gezegd. Als hij vorig seizoen niet ontslagen was door Everton was hij gewoon gedegradeerd denk ik.

Bij Derby had hij dat seizoen met Tomori en Mount dat seizoen wel twee voor het Championship geweldige talenten rondlopen die een seizoen later ook meteen aansloten bij de Europese (sub)top met Chelsea en later AC Milan. Nogmaals, niet slecht gepresteerd bij Derby, maar ook niet uitzonderlijk.

In zijn eerste periode Chelsea heb ik wel redelijk veel Chelsea gezien naar ik me kan herinneren en daar stond het elke keer wel echt heel wankel hoor. Die 4-3-3 die hij speelde met de backs hoog, de buitenspelers als halve tienen en een relatief traag centrum met Zouma en Silva die volgens mij regelmatig speelden toen was defensief echt kwetsbaar en daar ging hij in de PL ook wel eens mee op zijn smoel.

Die tweede periode Chelsea zal ik hem dan niet aanrekenen, dat was ook een rare situatie natuurlijk waar hij zoals Baby Mourinho zegt uit clubliefde is ingestapt. Maar ik denk niet dat we eruit gaan komen Yoeri, we benoemen dezelfde feiten en belichten ze anders; de tijd zal uitwijzen wie gelijk heeft. Waar we in ieder geval over eens kunnen zijn is dat het niet te hopen is dat Lampard en Lyon bij elkaar uit gaan komen, ongeacht wie dan de grootste verliezer is

13 september 2023 om 16:23

Laten we inderdaad hopen dat ze aan elkaar voorbij gaan! Zoals gezegd: ik hoop op een leuke club in de Championship voor Lampard. Eerst even flink stoeien met het vak en dan weer een stap omhoog zetten. Dat heeft hij wel nodig.

Wordt je nou gekozen op basis van je naam of je kwaliteiten

Grote, mooie club die al jarenlang op den dool is. Mijn favoriete club in Frankrijk. Prachtige stad die ik meerdere keren heb mogen bezoeken en haar aanhang is echt groot, die verdienen zoveel beter dan dit. Wat gaat Lampard in hemelsnaam daar kunnen teweegbrengen? Doe normaal en hou het bij een Fransman die verstand heeft van de competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren