Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terry accepteert schorsing en mist topwedstrijden van Chelsea

Laatste update:

Chelsea moet het in de aankomende vier wedstrijden die in Groot-Brittannië worden afgewerkt zien te redden zonder John Terry. De verdediger had tot 18.00 uur de tijd om in beroep te gaan tegen de schorsing die hij kreeg voor vermeend racistisch taalgebruik aan het adres van Queens Park Rangers-tegenstander Anton Ferdinand, maar heeft besloten daar geen gebruik van te maken.

/

Terry's management laat donderdag weten dat de mandekker van Chelsea zijn straf, een schorsing van vier wedstrijden plus een geldboete van bijna 300.000 euro, accepteert. "Ik heb besloten om niet in beroep te gaan", meldt Terry in het statement. "Ik wil bij deze ook mijn excuses aanbieden voor mijn taalgebruik in de wedstrijd tegen Queens Park Rangers van vorig jaar oktober."

"Ik ben teleurgesteld in de straf van de FA, maar ik accepteer dat de woorden die ik gebruikt heb niet acceptabel zijn", bekent Terry dus schuld. "Mijn gedrag hoort niet bij een grote club als Chelsea en het zal niet nog eens voorkomen. Ik ben de fans dankbaar voor hun steun en ik zal me blijven inzetten om racisme uit de voetballerij te weren."

Door de schorsing mist Terry drie topwedstrijden: hij is er zaterdag niet bij tegen Tottenham Hotspur en mist ook de dubbele ontmoeting met Manchester United, in de competitie en League Cup. De mandekker moet ook de uitwedstrijd bij Swansea City laten schieten, maar mag wel meedoen in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Op 11 november, in de thuiswedstrijd tegen Liverpool, kan Terry zijn rentree maken in de Premier League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu bekend hij dus eigenlijk gewoon schuld en dan heeft hij tot nu toe al die tijd gelogen. Daarvoor zou hij dan ook nog flink bestraft moeten worden. Beter had hij het destijds gelijk toegegeven en excuses gemaakt.

Blijf het vreemd vinden dat Suarez 8 wedstrijden krijgt en Terry maar 4

18 oktober 2012 om 12:49

Ja.... maar Suarez bekende zelf dat hij ''zwarte'' had gezegd. Het Spaanse woord er in ieder geval van. En meerdere keren. Hij vond het zelf dat het ''gewoon'' was om te zeggen in Uruguay.
Maar Europa is nou eenmaal anders en daar wordt racisme niet getolereerd.

Terry heeft nooit bekend, rechtbank sprak hem vrij. FA niet. Er is geen zekerheid, dus hij krijgt minder dan iemand die het zelf toegaf. en vaker dingen zei dan terry. .

18 oktober 2012 om 13:04

Ik weet niet waarom je dat hier meermaals met zo'n zekerheid beweert, maar wat je zegt over Suarez klopt gewoon niet. Alles staat mooi en duidelijk in het rapport van de FA. De reden dat hij 8 wedstrijden schorsing kreeg is omdat wat hij zei heel wat erger, racistischer en kwetsender was dan hetgeen Terry hier zei.

Suarez zei: 'ik schop je omdat je zwart bent' en 'ik praat niet met zwarten', om de conversatie te beëindigen met 'zwartje, zwartje, zwartje, zwartje, zwartje'. Het is die moedwilligheid en voorbedachtheid tot kwetsen die hem zo'n zware straf opleverde.

Jammer voor Chelsea, gaan ze nog wel wat van voelen tegen spurs en Manu

Achteraf gaat Terry het dus wel een beetje toegeven? En dan nog zeuren dat hij teleurgesteld in de FA is ook. Cole zijn verklaring bleek dus inderdaad ook niks van te kloppen en goed dat de FA deze links heeft laten liggen.

Zou hij nu ook weer strafrechtelijk vervolgd kunnen worden aangezien hij hier zo'n beetje schuld bekent?

Ik blijf het verder wel vreemd vinden dat Suarez 8 wedstrijden kreeg en Terry 'maar' 4.

18 oktober 2012 om 12:46

Suarez bekende zelf dat hij het gedaan had en bij Terry blijft het nog altijd maar de vraag of hij het echt gedaan heeft. Omdat het niet 100% zeker is, (maar ''waarschijnlijk'' is de straf lager.

best zonde dat hij dit heeft gedaan.
hij mist drie moeilijk wedstrijden tegen hotspur en mancester united.
verdiende loon vind ik.
maar beter maakt hij een goed debuut tegen liverpool.
hij moet voortaan beter uitkijken wat hij zegt.
want hij is al een ervaren voetballer.

Wat is nu dan het alternatief? Luiz en Cahill centraal? Dat gaat ze punten kosten...

18 oktober 2012 om 12:39

Chelsea kan ook met Ivanovic en Luiz/cahill en op rechts Azpilicueta.

18 oktober 2012 om 20:03

Daarmee wonnen we wel de CL

19 oktober 2012 om 13:37

Ja, door met 11 man op de doellijn te gaan staan, dan maakt het echt niet uit of je Terry of Cahill heet. Als Chelsea aanvallender gaat voetballen (wat ze nu ook doen), dan komt er meer ruimte en minder hulp van andere spelers (zelfs Drogba was in de CL finale ook alleen maar bezig met af jagen en verdedigen). Dan gaan we de echte kwaliteiten zien van Cahill en Luiz.

Maar 4 wedstrijden? Slaat echt helemaal nergens op. Suarez kreeg het dubbele voor hetzelfde. Komen lekker geloofwaardig over daar bij de FA

Wat een racist. Zulke mensen moeten voor het leven geschorst worden en opgesloten worden in een internaat. Wat een gek. Eerst in de bed gaan met de vrouw van een teamgenoot en nu dit.

18 oktober 2012 om 13:00

Ik neem aan dat je een grapje maakt hoor.

On: Ik weet nou niet of ik dit serieus moet nemen of niet. Bekent hij nou schuld? Ja. Maar hij zegt ook dat hij is teleurgesteld in de FA. Ik weet het niet zeker. Ik heb een beetje de indruk dat Terry de schorsing accepteert om er maar eens van af te zijn.

Luiz en Cahill lossen dit op.

Hij mag nog blij zijn met 4 wedstrijden. Suarez kreeg het dubbele.

18 oktober 2012 om 12:47

Ja maar Suarez bekende zelf dat hij dingen had gezegd (volgens hem niet racistisch, maar zwarte zeggen op ze spaans vind ik best racistisch...)

Terry heeft nooit bekend, dus gezien er twijfel is. Krijgt hij minder..

18 oktober 2012 om 13:02

Dan veroordeel je dus iemand half.

Iemand is schuldig of niet. Als de FA hem, met hun rapport, schuldig acht en hem dus straf op legt moeten ze hem ook overtuigend de volle hap geven.

Ik heb geen idee waarom Terry minder dan Suarez krijgt voor hetzelfde.

De FA is hier dus verkeerd bezig. Je kan niet iemand met twijfel toch maar veroordelen. De FA heeft volgens bepaald dat Terry schuldig is, dus moeten ze hem gewoon veroordelen als iemand die schuldig is.

Klinkt simpel, maar is het blijkbaar niet.

18 oktober 2012 om 13:31

Alles staat mooi en duidelijk in het rapport van de FA. De reden dat hij 8 wedstrijden schorsing kreeg is omdat wat hij zei heel wat erger, racistischer en kwetsender was dan hetgeen Terry hier zei.

Suarez zei: 'ik schop je omdat je zwart bent' en 'ik praat niet met zwarten', om de conversatie te beëindigen met 'zwartje, zwartje, zwartje, zwartje, zwartje'. Het is die moedwilligheid en voorbedachtheid tot kwetsen die hem zo'n zware straf opleverde.

Quote vanaf boven

18 oktober 2012 om 14:02

De straf ligt ook aan de mate van de daad he, wat Terry heeft gezegd word minder erg geacht dan wat Suarez heeft gezegd, en daar ben ik het ook mee eens. You Fucking black Cunt kan niet, maar is enkel rascistisch door het woord Black erin. Suarez zei: ik schop je omdat je zwart bent" en "ik praat niet met negers", dat is gewoon door en door rascistisch, en daarom ook meer gestrafd.

18 oktober 2012 om 14:38

Dus als je bekent krijg je een zwaardere straf? Waar is de logica?

18 oktober 2012 om 15:29

Ah, dat hoor ik nu pas.
Typisch geval van je niet goed genoeg inlezen in een situatie.
Hartelijk dank voor de informatie.

Eigenlijk bekend Terry hier gewoon schuld? Racisme is gewoon niet goed te paten. Drie lastige wedstrijden die hij mist tegen Manchester United en Tottenham Hotspur. Kan nog zomaar lastig worden..
Jammer dat Terry dit soort dingen heeft gezegd.

18 oktober 2012 om 12:48

De rechtbank vond hem niet schuldig, de FA blijkbaar wel. 9 van de 10 keer wordt je alleen maar harder gestraft met een hoger beroep.

18 oktober 2012 om 14:38

Als de rechtbank hem onschuldig verklaart, hoe kan het dan in godsnaam zijn dat de FA hem wel schuldig vindt? Dat slaat toch nergens op?

Lekker voor je Terry, racisme hoort niet thuis op een voetbalveld. Overigens vind ik de straf veels te laag.. Als je ziet hoeveel wedstrijden schorsing Luis Suarez kreeg ..

Dus Terry heeft al die tijd gelogen dat hij niet racistisch was? Voor dat op zich verdient hij al een hogere straf..
Ook is het bullshit dat Terry maar 4 wedstrijden krijgt en Suarez 8, terwijl ik wat Suarez zei minder grof vond dan wat Terry zei.

Nu heeft Terry vrij spel, "if you know what I mean...."

"ik wil bij deze ook mijn excuses aanbieden voor mijn taalgebruik in de wedstrijd tegen Queens Park Rangers van vorig jaar oktober."

Hij zou het niet hebben gezegd werd er eerst beweerd.
Dit had hij eerder moeten roepen wat ie nu zegt en dan had de media en de FA hem eerder met rust gelaten!

Heel triest dit, ik wist gewoon dat dit waar was , en dan zeiden vele dat er geen bewijs is etc Ferdinand gaat echt niet zomaar zeggen dat hij racistisch is beledigt maar goed neem maar voor die kerel terry op.

Balen voor Terry hij heeft zichzelf en Chelsea er mee als ik de wedstrijden zie, erg dom dat hij racistisch deed, maar ik vind Terry nog steeds een hele grote, en ik ga ervan uit dat hij er wat van heeft geleerd.

Hij bekent niet dat hij de woorden heeft gebruikt die in de media circuleren. Hij erkent alleen dat hij spijt heeft van de woorden die hij heeft gebruikt. Onduidelijk is dus of hij daadwerkelijk Ferdinand voor 'black cunt' heeft uitgescholden of er andere bewoording is gebruikt.

Ah hij geeft het toe dat is mooi dan kunnen de Chelsea fans ook ophouden met boos naar de fa te wijzen.

Als Terry gewoon direct had bekend had het Chelsea veel interne rust opgeleverd. Zijn excuses zijn veel te laat wat mij betreft maarja beter laat dan nooit.

Als Terry meteen zijn excuses had aangeboden had Ferdinand hem gewoon vergeven en handjes geschud en had Terry nu nog bij Engeland gevoetbald

18 oktober 2012 om 13:42

Toch biedt Terry geen persoonlijke excuses aan Ferdinand. Het blijft een rat

Het verschil tussen Terry:

Black cunt

En Suárezbr Ik schop je omdat je zwart bent en ik praat niet met negers moet wel duidelijk zijn.

Mensen zeggen nu dat Terry bekend heeft, maar Terry heeft nooit ontkent dat hij deze woorden heeft gebruikt. Hij gaf alleen altijd aan dat deze situatie verkeerd was geïnterpreteerd. Volgens Terry zei Ferdinand dat hij altijd racistische opmerkingen maakte, waarna Terry deze woorden gebruikte op een vragende manier, dus het was niet racistisch bedoeld. Dit is natuurlijk zijn verhaal, dus niemand weet of dit klopt. Maar het lijkt me het beste om deze straf nu te accepteren, zodat we weer verder kunnen gaan en Terry ook geen proces meer heeft lopen.

klassen justitie suarez kreeg er veel meer terwijl de situaties vergelijkbaar zijn

het is namelijk in beide gevallen zo dat er geen harde bewijzen zijn en dat de schuldig ontkent en de ander stug volhoud dat er racisme was

dus geef terry of niets of de zelfde straf als suarez want nu is de FA racistisch richting suarez door terry niet de zelfde straf te geven het hoort niet uit te maken of je een engelsman bent of niet

Vind het sowieso onzin, incident is een jaar geleden en dan krijgt hij 4 wedstrijden schorsing in een heel nieuw siezoen, en waarin 2 wedstrijden tegen united, terwijl QPR hier profijt uit zou moeten halen...

Are you threatening me? You will give me TP, Bungholio!

OT: Had ik niet verwacht van Terry zeker omdat hij toch de captain is en toch een soort van voorbeeldfunctie heeft.

Absurd dat zo iemand nog steeds aanvoerder is van Chelsea...

18 oktober 2012 om 14:40

Hoezo? De rechtbank heeft hem niet schuldig verklaart, en er zijn geen harde bewijzen.

18 oktober 2012 om 14:45

Lees het bericht nog maar eens.

"ik ben teleurgesteld in de straf van de FA, maar ik accepteer dat de woorden die ik gebruikt heb niet acceptabel zijn", bekent Terry dus schuld.

Kom je ook even lekker binnen in de kleedkamer op deze manier. Helemaal als je vrouwen neukt van collega's. Goed bezig Terry.

19 oktober 2012 om 11:29

Dat je weer moet beginnen over het vrouwen neuken van collega's zegt genoeg. Zo kan je oude koeien uit de sloot blijven halen.

Verder kan je wel beweren dat Voetbalmnr het bericht nog een keer moet lezen, maar dan komt hij tot dezelfde conclusie.

Hij zegt nergens dat hij de woorden heeft gebruikt die in de media worden genoemd? Hij erkent enkel dat de woorden die hij heeft gebruikt niet acceptabel zijn. Wat deze woorden zijn weten we. Begrijpend lezen, probeer ermee bezig te blijven.

En Suarez krijgt er 8? Oke het is nu officieel, de FA is zelf racistisch, want ik geloof omdat Terry een Brit is, dat hij er 4 krijgt en Suarez 8. Is niet de eerste keer. Belachelijke bond is het ook.

Hoe moet hij zich nu voelen tijden het overmaken van £220000,-?
Waarom biedt hij geen persoonlijke excuses aan Ferdidand? Wat heeft het voor zin om sorry tegen Chelsea te zeggen alsof het wel ok is om degelijk taalgebruik bij een mindere team te hanteren?

Ik vind dat deel van dat geld naar Ferdinand moet gaan en dat hij een persoonlijke excuses moet eisen

Voor mij blijft het een rat die terry

Wanneer wordt Rio Ferdinand bestraft voor het wegzetten van Ashley Cole als zijnde ''choco-ice''.
Zwart van buiten en wit van binnen. Wat is er mis met wit zijn??? Lekker consequent van de FA, zo ken ik ze weer.

Oh, lees net dat ie een boete van 45k pond kreeg. Dus als racisme over blanken gaat krijg je een weeksalaris boete. Geen wedstrijden schorsing... Zwak zwak.

Voetbalzone laat in dit artikel weer een belangrijke zin weg. In Terry's verklaring stond eigenlijk dat hij weet dat deze woorden onacceptabel zijn, in welke context dan ook (!). Oftewel, in zijn statement betuigt hij helemaal geen schuld, maar zegt hij alleen dat hij die woorden niet had moeten zeggen, onafhankelijk van de context. Hiermee geeft hij indirect aan dat hij eigenlijk niet op Ferdinand had moeten reageren. Hij geeft dus niks toe.

Dat is in ieder geval hoe men zijn verklaring moet interpreteren. Of Terry die woorden echt heeft gezegd zal nooit echt duidelijk worden. Het is absoluut waarschijnlijk dat hij racistische woorden heeft gebruikt, maar het is ook duidelijk dat hij geen racist is.

Hij heeft Ferdinand uitgescholden dat staat vast, dus moet hij wel de lage straf accepteren. Maar ik vind het echt onbegrijpelijk dat die gast op basis van zijn imago, door heel Engeland continue uit word gekotst. Ik ken mensen die hebben 100x zo ergere dingen geflikt en daar word er niets over gezegd.

John Terry: Captain, leader, Legend!

De gebroeders Ferdinand zijn trouwens trieste ratten, ze lieten de boel onnodig escaleren.

Wordt het nu Cahil Luiz? of Luiz Ivanovic - Azipiqblablabla

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren