Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag ziet Jong Ajax na 98 minuten winnen; NEC haalt uit in Utrecht

Laatste update:

Jong Ajax heeft vrijdagavond de streekderby tegen Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. De bezoekers uit Alkmaar speelden zeventig minuten tegen tien man, na een vroege rode kaart voor Viktor Jensen, maar wisten zich geen raad met de overtalsituatie. Jong Ajax staat na de derde zege in de laatste vier duels op een tiende plaats. NEC won tegelijkertijd met ruim verschil bij Jong FC Utrecht en is voorlopig in de top vijf van de ranglijst terug te vinden.

Jong Ajax - Jong AZ 3-2
Het team van Mitchell van der Gaag kende een valse start. Devyne Rensch leverde de bal te makkelijk in, waarna Peer Koopmeiners met een geplaatst schot in de verre hoek voor de 0-1 zorgde. Een minuut over zeven later kwam Jong Ajax alweer op gelijke hoogte. Na een vrije trap van Alex Méndez kopte Enric Llansana vrij makkelijk binnen: 1-1. De thuisploeg kreeg na dik twintig minuten spelen een domper te verwerken: Jensen kreeg rood wegens natrappen en liet zijn team met tien man achter. Hoewel Jong Ajax vervolgens amper meer aan aanvallen toe kwam, ging men ondanks de ondertalsituatie met een voorsprong de rust in. Na een lange bal van Rensch achter de Alkmaarse defensie was het Brian Brobbey die de bal achter Elber Evora schoot: 2-1.

Jong Ajax moet 70 minuten (!) door met 10 man na deze oliedomme actie!

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 16 oktober 2020

Vijf minuten na rust kwam Jong Ajax, onder toeziend oog van Erik ten Hag vanaf de tribune, vanaf elf meter op 3-1 toen Brobbey na een duel met Evora een penalty versierde en vervolgens zelf de strafschop verzilverde. Jong AZ verkleinde de nadelige marge nog geen tien minuten later toen Richonell Margaret van dichtbij raak schoot na een inzet van Koopmeiners. Tot meer waren de bezoekers niet in staat, ondanks acht minuten blessuretijd, al had men pech dat een inzet van debutant Tijmen Wildeboer vlak voor het einde tweemaal tegen de paal ging.

Jong FC Utrecht - NEC 1-4
De ploeg van René Hake was in de eerste tien minuten nog niet gevaarlijk geweest, maar toch nam Jong FC Utrecht niet veel later de leiding. Norbert Alblas kon de inzet van de vrijgelaten Jeredy Hilterman nog keren, maar de eveneens uit het oog verloren Hicham Acheffay kon de bal alsnog binnenwerken: 1-0. Luttele minuten stond het alweer 1-1: uit een scherpe voorzet van Javier Vet kopte Jonathan Okita, die in de zesde minuut een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zag worden, via de paal binnen. Na iets meer dan een half uur spelen moest Jong FC Utrecht al met tien man verder. Sylian Mokono kreeg zijn tweede gele kaart toen hij de doorgebroken Rangelo Janga onderuithaalde. NEC zette meer aan in het restant van de eerste helft, maar het was te mager om een tweede doelpunt te fabriceren.

De ploeg van Rogier Meijer startte sterk aan de tweede helft: NEC vond ruimte op het veld én uiteindelijk ook na ruim een uur spelen het doel. Een paar minuten na een grote kans voor Okita was het de goed spelende Bart van Rooij die op aangeven van Souffian El Karouani de verdiende 1-2 binnenkopte. De linksback gooide de wedstrijd negen minuten voor het einde in het slot: na een voorzet van Okita ging de kopkans aan Terell Ondaan voorbij, maar de bal viel voor de voeten van El Karouani. Ondaan maakte zijn fout twee minuten later echter goed. Met overtuiging joeg de debutant de 1-4 in het net. Dinsdag speelt NEC weer op bezoek bij een beloftenploeg: in Eindhoven tegen Jong PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide teams niet best. Zal ook wel een beetje te maken hebben met de onderlinge rivaliteit, maar ik zag (alleen de tweede helft) niet een speler er uitspringen. Of het moet Brobbey zijn vanwege zijn versierde pingel, twee goals en weinig overzicht. In die zin misschien wel Motm.

16 oktober 2020 om 21:28

Toch vond ik die eerste goal van Brobbey wel echt heel goed. Stond tussen 3 man in, wint het op kracht en schiet 'm goed binnen. Verder heb je wel gelijk natuurlijk.

Terechte rode kaart, bizarre reactie van Jensen die vrije trap meekreeg en alsnog idee heeft om na te trappen. Knap over de streep getrokken kijkende naar vele afwezigheden en niet fitte spelers. Spel was logischerwijs niet goed en onbespeelbaarheid van Brobbey wint je deze pot. Die penalty was gewoon een duik, bizar want kon hem gewoon in lege doel schieten. Rode kaarten en Ajax is dit seizoen wel te frequent, zowel bij jeugd als eerste.

17 oktober 2020 om 00:15

Wordt het niet tijd dat Brobbey gewoon kansen krijgt in de spits in Ajax 1? Ik bedoel: Labyad is echt 100x niks en nooit een spits geweest. Traoré blonk vorig jaar uit bij Jong, maar de wedstrijden tot nu toe in Ajax 1 gewoon niet goed genoeg. Huntelaar kan je niet elke wedstrijd in de basis zetten en is meer een pinchhitter. Tadic heeft al een tijdje niet meer in de spits gespeeld, dus lijkt het me geen overbodige luxe om iemand als Brobbey voor de leeuwen te gooien. Ten Hag zal het wel anders zien. Iets van: “Minuten maken in Jong om te wennen aan echte mannen voetbal. Als hij zich daar dit seizoen weet te manifesteren kan hij volgend jaar aansluiten bij Ajax 1”. Hetzelfde geldt voor Taylor eigenlijk. Dat is een verbindingsspeler pur sang. Snapt en ziet het spelletje goed. Speelt veelal tussen de linies naar voren toe. Een spelverdeler. Als je dan ziet dat Alvarez mag blijven staan, wekt dat alleen maar onbegrip en irritaties bij mij op. We kunnen een veel beter team opstellen dan we toe nu toe doen. Ten Hag is teveel de professor aan het uithangen. Dat krijg je als je zo succesvol presteert. De kanttekening in een notendop.

17 oktober 2020 om 09:06

Brobbey zie ik zolang hij niet bij heeft getekend niet spelen in het eerste. Qua goals/assists doet hij het ongeveer zelfde als Traore die imo completer is (Brobbey meer specifieke kwaliteiten) wat ze toch verwachten van een spits bij Ajax. Brobbey is wel perfecte spits voor ploegen die heel direct met veel verticale passes spelen. Kan ook prima kaatsen maar creëert als spits denk ik te weinig voor hoe Ten Hag wilt spelen. Als er ruimte achter de verdediging ligt, bal vastgehouden moet worden of je komt met man minder te spelen is hij wel onze beste optie in de spits. Onder "normale" omstandigheden nog niet.

17 oktober 2020 om 10:46

Traore is niet completer. Misschien vorig seizoen, maar dit seizoen is Brobbey als een kapstok waar het hele team omheen kan bouwen. Dat heb ik Traore dit seizoen bij 1 en jong niet zien doen.

Ja ja en dan lezen dat bij jong AZ Corona spelers waren die niet mee konden doen, hoe zal alles eigen verder gaan ????

17 oktober 2020 om 10:12

Rinus, vond jij jong AZ zo goed spelen dan?ik vond dat meevallen gezien ze 70 minuten een man meer hadden.

Al Karouani laat een fantastische ontwikkeling zien. Ze huurde op de valreep nog Culhaci van Utrecht, maar die komt er echt niet snel meer in. Laat hij deze ontwikkeling blijven zien aankomend seizoen dan kan het goed zijn dat we hem kwijt zijn. Verdedigend een bijtertje die je niet voorbij komt en aanvallend heel veel brengt met zijn voorzet en drive. Hij blijft voor mij de absolute verrassing voor dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren