Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag wil negenvoudig Engels international als backup achter De Gea

Laatste update:

De zoektocht van Manchester United naar een nieuwe doelman nadert zijn voltooiing. The Mancunians zijn al een tijdje op zoek naar een backup achter eerste keus David de Gea en lijken die te gaan vinden in de persoon van Jack Butland, schrijft The Telegraph. De 29-jarige Engelsman moet op huurbasis worden overgenomen van Crystal Palace, waar hij nog een contract heeft tot komende zomer. Butland dient als opvolger van Martin Dubravka, die vorige week plots terugkeerde naar Newcastle United.

United had zijn keepersgilde op orde en verzekerde zich afgelopen zomer van de komst van Dubravka. De 33-jarige doelman werd op 1 september, Deadline Day, op huurbasis overgenomen door United, met daarbij een optie tot koop van circa zes miljoen euro bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden. Na enkele maanden werd hij afgelopen weekend echter alweer uitgezwaaid door manager Erik ten Hag, daar Newcastle de verhuurperiode per direct heeft stopgezet. United heeft de zoektocht naar een nieuwe goalie daarop gestart en is uitgekomen bij Butland.

Volgens The Telegraph is er 'goede hoop' dat er een deal kan worden gesloten tussen alle betrokken partijen. De doelman van Crystal Palace werd in het verleden gezien als een van de meest gewaardeerde keepers van Engeland, maar kreeg te maken met een vormdip nadat hij in 2018 met Stoke City degradeerde naar de Championship. Als groot pluspunt wordt de Home Grown-regel benoemd. Het initiatief van de Premier League moet de doorstroom van jonge Engelse spelers bevorderen en bijdragen aan een betere ontwikkeling.

Butland maakte op negentienjarige leeftijd onderdeel uit van de EK-selectie van Engeland. In augustus 2012 werd hij de jongste doelman ooit in de Engelse nationale ploeg. Hij kwam tot dusver negen keer uit voor the Three Lions. Nadat hij doorbrak bij Birmingham City, groeide hij bij Stoke uit tot een van de meest betrouwbare doelmannen van de Premier League. De degradatie in 2018 zorgde echter voor een dip, waarna hij in 2020 naar Crystal Palace verhuisde. Een blessure aan zijn vinger heeft er mede voor gezorgd dat hij dit seizoen nog niet in actie kwam in een officiële wedstrijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Goede keus voor United, maar als ik Butland was zou ik voor een club kiezen waar je speelt. Keeper van 29 kan nog flink groeien. Was ooit een keeper van Fulham die op zijn 34ste uitgroeide tot een van de beste keepers bij United

4 januari 2023 om 14:04

Ene Van der Sar toevallig?😉

4 januari 2023 om 14:14

Die keeper had op dat moment al wel de Uefa Cup, Champions League en Wereldbeker gewonnen. Tevens had hij op dat moment al bij twee grootmachten gekeept. Butland daarentegen heeft voornamelijk op het tweede niveau gekeept.

4 januari 2023 om 14:22

Klopt, ik wil ook niet zeggen dat hij dat bij deze club moet gaan bereiken, maar het punt is meer dat hij nog steeds erg veel uit zijn carriere kan halen ipv 2e keeper zijn voor de komende 10 jaar.

Daarnaast vind ik prijzen niet veel zeggend bij spelers en het 2e niveau qua keepen niets onderdoen voor het niveau van de PL. Om je te bewijzen als goede keeper heb je vooral saves en je individuele spel nodig.

Ik dacht eerder te lezen dat Ten Hag van De Gea af zou willen… waarom trekken ze dan niet een fatsoenlijke eerste keeper aan.Naar mijn mening is De Gea overigens nogsteeds van hoog niveau, dus lekker laten zitten.

4 januari 2023 om 14:17

Laatste 2 wedstrijden weer 2 wondersaves, vorig jaar vol blunders. Als de Gea constant op 80% van zijn top kan zitten dan is het een van de beste, zo niet de beste van de wereld.

Jaren met een drama verdediging voor hem gestaan dus het flateren kan ook vasthangen aan de verdediging, wat vaak zo is. Dus laten we het beste hopen.

De Gea's contract eindigd en het lijkt erop dat Ten Hag hem graag houdt, maar dat zijn salaris gewoon belachelijk hoog is geworden de laatste jaren. Met de absurde bedragen waar die woodward kabouter mee strooide kan ik dat helaas wel geloven dat er iets rechtgezet zou moeten worden.

4 januari 2023 om 15:04

Op 80% de beste? Schromelijk overdreven. Zelfs op 100% niet de beste.
Een van de beste zeker weten, maar niet de beste.

4 januari 2023 om 15:15

Beste van de wereld?! Spelen er nog 2 in Madrid die ik persoonlijk beide een stuk beter vind.

5 januari 2023 om 08:01

Oblak teert op eerdere jaren, Courtois is goed, er lopen zoveel goede spelers rond. Ik vind de Gea in vorm gewoonweg perfect keepen. Lange afstand, rebounds, uittrap gewoon goed, meespelen nooit echt kunnen bewijzen met die slechte verdediging, maar Courtois is hier ook geen ster in.

Neuer is voor mij jaren numero uno geweest want die kon dat niveau wekelijks laten zien, maar De Gea tikte elk jaar een hoger niveau aan.

Meningen meningen, maar die ene in Madrid is misschien nu wel de beste, die andere zeker niet in de top 5 op het moment.

4 januari 2023 om 14:26

United wil in de zomer Pickford van Everton vastleggen. Hij is in de zomer transfervrij. Hetzelfde geldt voor De Gea. Pickford is ook meer een voetballende keeper en zou beter bij het spel van ETH passen.

4 januari 2023 om 15:17

Pickford een voetballende keeper?? Daar heb ik hem toch nooit op kunnen betrappen.

4 januari 2023 om 15:26

Kan aardig ballen die Pickford, maar kan me niet voorstellen dat je als verdediger rustig wordt van die bruisbal. Daarnaast geen topkeeper.

4 januari 2023 om 15:44

Zo ziet Man United het. Zie het zelf ook wel zo. Voetballend veel beter dan De Gea. Alleen heeft hij wel een onrustige uitstraling, komt doordat hij er altijd ongelukkig uit ziet wanneer hij een redding maakt.

Inderdaad geen topkeeper, maar wellicht beter voor het spel vanuit achteruit. Bij de wedstrijden van De Gea zie je aan hem dat die geforceerd probeert op te bouwen en daardoor sommige ballen in speelt die hij juist niet hoort in te spelen. Dat stukje spel inzicht ontbreekt. Daarentegen is het wel een keeper die punten pakt door middel van zijn reddingen.

4 januari 2023 om 14:27

Ik neem aan dat dit gedaan wordt, omdat Ten Hag inderdaad vertrouwen heeft in De Gea. Aan de andere kant, mag er momenteel geen geld uitgegeven worden………

Is Butland nog maar 29? Voor mijn gevoel was die al bijna gestopt.

Was bij Stoke wel echt een hele goede keeper en een enorme belofte, maar heb het gevoel dat het later door blessures et cetera allemaal wel wat gestagneerd is bij hem, zou niet weten wat zijn niveau nu is. Als backup prima denk ik, al weet ik niet wat er dan volgend seizoen met Henderson gaat gebeuren; maar dat weet niemand denk ik, ook Henderson zelf niet.

Prima stand in voor De Gea! (Als het doorgaat) Ik hoop wel dat De Gea een nieuw contract krijgt, ondanks dat het in de ogen van ETH niet de ideale keeper is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren