Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ten Hag smacht naar versterking en hoort vraagprijs voor Bundesliga-sensatie’

Laatste update:

Manchester United heeft geïnformeerd naar de diensten van Serhou Guirassy, zo meldt journalist Florian Plettenberg zaterdagochtend op X. De 27-jarige spits van VfB Stuttgart zou in januari voor minder dan 20 miljoen euro mogen vertrekken, waardoor hij voor the Red Devils een relatief goedkope optie is. Guirassy ligt in de MHPArena nog tot medio 2026 vast.

Guirassy is dit seizoen de absolute sensatie in de Bundesliga. Voor Stuttgart, dat momenteel op een verrassende derde plaats staat in Duitsland, was de rechtsbenige spits in elf competitiewedstrijden goed voor liefst zestien doelpunten. Eenmaal fungeerde Guirassy als aangever.

Ook in de DFB-Pokal is de international van Guinea op schot, met twee doelpunten en een assist in twee duels. Guirassy was afgelopen woensdag trefzeker, toen Stuttgart het grote Borussia Dortmund uit de beker knikkerde (2-0).

Hoewel Guirassy het enorm naar zijn zin heeft in Stuttgart, staat de goaltjesdief open voor gesprekken met Europese topclubs. In principe wil de in Frankrijk geboren aanvalsleider het seizoen afmaken bij die Roten, maar een goed plan en gunstige financiële voorwaarden kunnen die gedachte nog veranderen.

Volgens Plettenberg bevinden de gesprekken tussen United en Stuttgart zich in een vroeg stadium. Er is nog geen mondeling akkoord. Het genoemde bedrag, minder dan 20 miljoen euro, zou een koopje zijn voor de topclub uit Manchester. Guirassy wordt door Transfermarkt namelijk getaxeerd op het dubbele: 40 miljoen euro.

Guirassy is sinds de zomer van 2022 actief voor Stuttgart, toen hij in eerste instantie werd gehuurd van Stade Rennes. Afgelopen zomer telde de Duitse club 9 miljoen euro neer om hem definitief over te nemen. Na 41 duels voor Stuttgart staat Guirassy op 32 doelpunten en 4 assists.

Bij United moet Guirassy manager Erik ten Hag voorin van meer opties voorzien. De Engelse grootmacht ziet de spits als de ideale ervaren concurrent voor Rasmus Højlund. Voor de spitspositie heeft Ten Hag verder Anthony Martial tot zijn beschikking, als is de pijlsnelle Fransman al tijden uit vorm.

Is Guirassy de spits die Manchester United mist?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen ik de titel las dacht ik dat het over Wirtz ging. Guirassy zal de zoveelste veel te dure flop worden voor United als hij daarheen gaat.

9 december 2023 om 12:33

20 miljoen voor de topscoorder van de bundesliga is toch niet teveel betalen? Ook een complete spits, verglijkbaar met bijvoorbeeld haller en brobbey waar ten hag zo van hield bij ajax

9 december 2023 om 12:48

Ja, voor Ajax zou het een goede optie zijn. Maar Manchester United is wel een wat ander niveau.

9 december 2023 om 12:51

Stuttgart rolt het huidige Ajax op.

9 december 2023 om 12:52

@S.Snape, Guirassy heeft nooit veel laten zien, maar is momenteel de terechte topscoorder van de BL. Kan dus heus wel wat. Wie weet kan hij bij United die lijn doortrekken. Zal niet de eerste zijn die laat tot bloei komt . Voor minder dan 20 mil is het de gok wel waard.

9 december 2023 om 12:56

Ik geloof niet dat er al vermeld was dat deze speler 20 miljoen ging kosten toen ik mijn reactie plaatste. In dat geval niet te duur, maar nog steeds gaat deze speler niet genoeg toevoegen.

9 december 2023 om 13:18

Guirassy is 27 jaar en had tot dit seizoen geen indrukwekkende cijfers. Wat is dan de kans dat hij dit kan herhalen op een heel wat hoger niveau bij een club met vele malen meer druk en niet per se veel aanvoer?

9 december 2023 om 13:37

Mja. Dat dacht ik ook bij apkom. Daar lijkt het wel ok te eindigen.

9 december 2023 om 13:42

"Stuttgart rolt het huidige Ajax op."

Mislintat heeft toch een aardige selectie achtergelaten bij Stuttgart....🙃

9 december 2023 om 14:22

Heel enthousiast word ik er niet van maar ik snap de gedachte er wel achter. Hojlund is gehaald als eerste spits. Daarachter Martial maar die verdient bijna 3 ton per week. Als je dan een backup spits zoekt die niet teveel kost en niet zoveel salaris vraagt dan is Guirassy een redelijke optie. Hij is voor €17.5m op te halen en er zijn weinig spitsen die je voor dat geld kan ophalen. Er zijn andere posities die meer prioriteit hebben maar je hebt uiteindelijk wel 2 echte spitsen nodig.

9 december 2023 om 12:47

Hahaha lees je het artikel wel met je “veel te dure”? Ook al is ie voor een prikkie op te halen heb ik ook grote twijfels of hij zou werken in dit United, maar ken hem niet goed genoeg om er een goed oordeel over te geven

9 december 2023 om 12:56

Prijskaartje was nog niet vermeld toen ik mijn reactie plaatste geloof ik.

9 december 2023 om 13:39

Met Wirtz zou je echt zo veel beter worden, ze hebben meer voetbal nodig. Met Wirtz, Bruno en Garnacho achter Hojlund heb je een prima aanval. Dan heb je alleen nog een centrale middenvelder nodig en een rechtsback om echt mee te gaan doen. Dus dat wordt weer 200 miljoen uitgeven.

Dit gaat ook niet echt de oplossing zijn denk ik. Dit seizoen is de eerste keer dat deze jongen meer dan 11 goals maakt in een seizoen (2e keer ooit dat die meer dan 10 goals maakt in een seizoen).

Anderzijds is het beter dan niks en zal het niet zoveel kosten. Maar ik denk persoonlijk niet dat hij heel veel potten zal breken in de PL.

9 december 2023 om 12:49

Ja maar het kan ook een laatbloeier zijn he. Ik vind deze jongen beter dan een Komo Muani en Ramos. Deze spits heeft eigenlijk alles: snelheid, fysiek sterk, technisch en ook nog eens een neusje voor de goal sinds dit seizoen.

9 december 2023 om 12:54

Of hij heeft het halve seizoen waarin hij alles erin knalt. Is al bij zoveel spitsen gebeurd.

Verder vind ik hem niet speciaal fysiek sterk of snel. Zeker in de PL blinkt hij daar totaal niet in uit.

9 december 2023 om 13:01

Vergeet niet dat Guirassy het half jaar er voor ook al goed begon te draaien. Ja want de centrale verdedigers in de BL zijn fysiek niet sterk? Sule, De Ligt, Upamecano, Simakan, Tapsoba, Tah, Kossonou, Brookt, Lacroix, Lukeba, Orban, Kim, Bonucci, Ginter etc. Was dat voor gelul.

9 december 2023 om 13:14

Ze zijn niet allemaal sterk EN snel nee. Nu zijn ze dat ook niet allemaal in de PL maar de overgrote meerderheid is dat wel.

Maar sorry dat ik iets in een andere competitie dan de BL beter vind.

9 december 2023 om 13:18

Tja dan heb je jongens als Tapsoba en Kossounou duidelijk nooit zien spelen. houd het maar lekker bij Maguire en Lindelof dan.

9 december 2023 om 13:20

Kolo muani is niet zo goed inderdaad erg onhandig. En gonzalo ramos is een ordinare beuk en trek spits. Hadden veel beter van al dat geld oshimen kunen halen...

9 december 2023 om 13:21

Jij weet dat je nu twee jongens noemt? Twee? Dat is zogenaamd een argument voor de hele Bundesliga?

9 december 2023 om 13:23

@derkaiser123 - Je gaat voorbij aan het feit dat de PL gewoon een stuk sterker is dan de Bundesliga. Dat vind je waarschijnlijk niet leuk om te horen, maar zo is het gewoon. Bovendien komt Guirassy niet in een situatie terecht als die van Haaland waar er ook veel aanvoer is en waar hij in een zeer dominante ploeg terechtkomt.

Natuurlijk kan niemand met zekerheid zeggen dat Guirassy zou mislukken, maar kijkend naar het type speler dat hij is, het verloop van zijn carriere, zijn leeftijd en de situatie bij United, zou dit wel weer zo'n typische United-aankoop zijn en ikzelf acht de kans groot dat een Guirassy hooguit een gematigde indruk achter zou laten als het meezit.

9 december 2023 om 13:26

En die 2 vergelijkt hij dan nog met Maguire en Lindelof…🙄 ( om zijn ‘punt’ kracht bij te zetten?)

Terwijl je gewoon mannen als Dias, Gvardiol (al valt die voorlopig wat tegen vind ik), Saliba, Van Dijk,,. In de PL spelen hebt.

9 december 2023 om 13:36

Jongens ik maakt eeen grapje. Ik beweerde alleen maar dat de verdedigers in de BL ook fysiek sterk zijn en snel. Er lopen daar geen Blinds centraal achterin.

9 december 2023 om 13:39

Ach jij beweerde ook @sirius dat Malen het niveau in de PL niet aankan terwijl daar nog veel slechtere aanvallers dan Malen rondlopen. Vervolgens kwam ik met voorbeelden als Isak en Hwang aan die er in de BL niks van bakten, maar het in de PL goed doen of wat te denken van Mane. Maar ik wacht nog steeds op een reactie van je, mooie slimmerd.

9 december 2023 om 13:43

@derkaiser123 - Tot zover kan ik je ook volgen. Het probleem is echter niet alleen fysiek. In Engeland gaat alles ook een stuk sneller en voor een pure spits is dat sowieso al lastig en al helemaal als er geen aanvoer is. Los van het niveau van Guirassy zijn de omstandigheden ook niet in zijn voordeel. Maar goed, ik denk dat zelfs een Mbappe niet optimaal rendeert in dit United. Die moet het dan helemaal alleen doen en heeft een paar maanden per jaar iets aan Rashford.

Edit:

En ik denk ook inderdaad dat Malen de PL niet aankan. Hij kan niet eens consistent presteren in de Bundesliga. Die komt absoluut tekort voor de top 6 daar (PL) naar mijn mening. En welke reactie?

Kennelijk ook een gevoelige snaar geraakt. "mooie slimmerd"? Niet zo hoog in je emotie. Dat komt discussies doorgaans niet ten goede...

9 december 2023 om 13:43

Als je je moet beroepen op het voorbeeld Isak, een jongen die rond de 18 was bij Dortmund, dan weet je dat je niet echt een sterk argument hebt.

9 december 2023 om 13:45

En Hwang of Cunha, of Lookman? Hoeveel voorbeelden wil je? Ik geef je ze wel. De ene competitie is de andere niet. Een Hazard was geweldig in de PL, maar flopte in La Liga of wat te denken van een Owen.

9 december 2023 om 13:52

Zou het dan aan de individuele spelers liggen of aan de sterkte van de competitie? En ik zou graag 431 voorbeelden willen aub.

Een Lookman deed het ook niet speciaal in de PL trouwens, dat is pas nu in de Serie A.

9 december 2023 om 14:16

Daarom zeg ik ook de ene competitie is de andere niet. Maar leuk dat je er weer mee bemoeit dit was eigenlijk tussen mij en Sirius en voornamelijk gebaseerd uit een ander topic

9 december 2023 om 14:24

Als je privé-discussies wil voeren dan moet je maar privé-berichtjes sturen.

9 december 2023 om 14:31

Mwah,BL clubs doen het momenteel iets beter dan PL clubs in de CL. Heeft ook wat met beeldvorming te doen.

9 december 2023 om 13:33

Als jij de baas inkoop was geweest bij Stuttgart, dan had je op basis van deze info deze speler dus ook nooit gekocht. Zo zie je dat er meer achter een speler kan zitten dan wat hij statistisch tot vandaag heeft laten zien.

9 december 2023 om 13:41

Vind ik nogal een vreemd argument. Voor een Stuttgart is een spits die er in zijn hele carrière al meermaals rond de 10 in heeft getrapt in een topcompetitie (ook al is het Franse) gewoon een goede.

Ik zeg niet dat Guirassy een slechte spits is, ik zeg dat ik hem geen leidende spits in de PL zie zijn. Wat uiteraard een waanzinnig groot verschil is.

De vraag is wie de oplossing wel biedt. ManUtd staat al poosje niet meer in de top10 van clubs waar (top)spelers heen willen of gaan. Genoeg binnenlandse concurrentie en van Spaanse top 2. Die kopen ook al de talenten van morgen dus dan wordt t lastig. Echt beleid en scouting hebben ze ook niet waardoor ze niet conform visie inkopen en spelers halen die aan de top komen. Paar briljantjes uit opleiding zijn er nog wel maar de rest is vrij inwisselbaar. Dat gezegd hebbende is een top4 klassering wel een formidabele prestatie. Je valt er ook zomaar buiten. Met veel beleid visie en juiste aankopen plus geluk draai je een jaar zoals Arsenal nu.
Enfin, ze staan waar ze horen en moeten maar s af van idee dat ze lonely aan de top horen te staan. Lang vervlogen tijden.

9 december 2023 om 13:39

Het zit 'm volledig in het beleid. United heeft bij elkaar opgeteld een wijk vol scouts bij wijze van spreken. Die hebben er meer dan 100 lopen door heel de wereld, meende ik gelezen te hebben.

Er is gewoon niemand daar die adequaat genoeg is om dat technische beleid uit te stippelen. Er zit 0 idee achter de aankopen en als het dan de tijd is dat er koppen moeten rollen, verstoppen de verantwoordelijken zich en laten de trainer slachtofferen.

Je ziet het nu ook weer. Ten Hag krijgt inspraak die hij helemaal niet tot zover hoort te hebben en hij wordt afgerekend op de aankopen. Dat terwijl United gewoon mensen in dienst heeft die daarin boven Ten Hag staan. Zij zijn altijd(!) hoofdverantwoordelijk voor die aankopen, ook al zoekt Ten Hag ze uit. Sowieso hadden ze moeten weten dat Ten Hag veel dingen goed kan, maar spelers halen kan hij niet.

Het verval van Utd is wel heel obvious als ze in dezelfde vijfer als Ajax moeten vissen..

9 december 2023 om 12:53

Dit was afgelopen zomer denk je echt dat Ajax 50 miljoen kan betalen en deze jongen naar Ajax wil?

9 december 2023 om 13:02

Ik denk inderdaad niet dat deze jongen op Ajax zit te wachten.

Overigens gaat die ook bij lange na geen 50 miljoen kosten. Hij is namelijk voor amper 20 miljoen op te halen.

Ik ben opzich wel gecharmeerd van die jongen. Zou voor dat geld wellicht ook een goede back-up zijn voor Thuram of Lautaro. Wordt namelijk ook aan ons gelinkt in Italië.

9 december 2023 om 13:07

Das waar of hij speelt Thuram eruit.

9 december 2023 om 13:14

Thuram is fantastische. Die wordt er alleen uitgespeeld door de absolute wereldtop. Waar Thuram overigens ook naartoe kan groeien. Overigens wordt er veel gerouleerd. Wat betekend dat een Guirassy zeker aan zijn (basis) minuten zal komen.

9 december 2023 om 13:43

Ja Thuram is goed, maar heeft die aantallen van Guirassy nooit gehaald in de BL. Op basis ban wat ik in de BL heb gezien vind ik Guirassy beter. Of Thuram moet zich geweldig ontwikkeld hebben.

9 december 2023 om 13:49

Je bent duidelijk van Guirassy gecharmeerd, maar zoals je zelf zegt was dit van de zomer: toen speelde hij voor degradatie met 14 goals en was 20M volgens de meesten nog aan de dure kant…
Lijkt me dat je, ook nu, wel naar iets zekerders zoekt als Utd zijnde.

9 december 2023 om 14:01

Die is echt ongelofelijk belangrijk voor Inter momenteel. Meeste assists in de Serie A op het moment.

9 december 2023 om 14:13

Thuram is ook een geweldenaar, vond ik bij Gladbach al, zelfs toen die bijna 1 jaar geschorst was. Al zijn ze niet eens echt vergelijkbaar. Thuram meer een winger / gelegenheidspits, Guirassy een pure spits.

9 december 2023 om 13:25

United is de weg al jaren kwijt op technisch vlak. Daar hoef je geen creativiteit van te verwachten tot er eens een technisch directeur word aangesteld met ervaring en een goed CV.

9 december 2023 om 14:02

Obvious?😂😂

Wanneer gaat Ten Hag is naar centrale middenvelders zoeken? Dat is de afgelopen 2 jaar al het pijnpunt van United geweest. Mctominay voegt buiten zijn goals niks toe en dat zag je al tegen Newcastle toen die elke duel verloor van Joelinton. Zolang je het middenveld niet op orde hebt kan je geen fatsoenlijk voetbal spelen maar ook niet verdedigen.

9 december 2023 om 13:33

Het pijnpunt zit 'm eigenlijk in elke linie. Om even een verwijzing naar Ajax te maken: Enkel in dat middenveld zit voetbal, maar dat komt er ook totaal niet uit, juist omdat het voorin en achterin ook niet in balans is. Bij Ajax zijn de problemen dan nog wat 'cosmetisch' en deels te herstellen omdat ze nog wat smaken hebben waaruit ze kunnen kiezen, maar een geoliede machine gaat het niet worden dit seizoen qua veldspel.

Manchester United heeft wel erg weinig balans. Zelfs als iedereen fit is, krijg je daar niet veel voetbal in. De backs voegen daarin weinig toe, het middenveld kan of niet voetballen, of niet verdedigen of ze werken niet hard genoeg. Die aanval is helemaal droevig met een Antony waarbij het overgrote deel niet functioneel is, een Rashford die ontzettend wisselvallig is en altijd maar een paar maanden per jaar piekt, Martial die al jaren stilstaat en in verval is, Sancho die het allemaal wel best vindt en heel erg voorspelbaar is, aangevuld met talenten die sowieso (nog) niet in staat zijn consistentie te tonen in niveau.

Bovendien hebben alle aanvallers de neiging om met hun gezicht naar het doel te spelen, waardoor er ook geen samenhang is met backs, middenvelders of met elkaar. Dat middenveld is wel het grootste pijnpunt, vooral ook omdat het twee uitersten zijn. Ze hebben hele aanvallende middenvelders en hele verdedigende middenvelders. Er zit werkelijk niets tussen.

9 december 2023 om 13:45

Ben het mee eens dat ze ook nog andere posities hebben die zwak zijn. Maar zoals je al zei in je laatste alinea, United heeft helemaal geen fatsoenlijke nummer 8 in de selectie. Het is inderdaad te aanvallend of te verdedigend. Een Fernandes en Mctominay kunnen prima aanvallen maar verdedigen doen ze niet. Daarnaast is het bij spelers zoals Amrabat en ook Casemiro zo dat ze voetballend juist veel tekort komen en de bal soms niet kwijt kunnen omdat de andere middenvelders te ver naar voren staan.

Dit zijn dus die transfers waar je bijna al van te voren weet dat die het niet gaat redden bij man u.
Ff kijken wie nu in vorm is en die nemen we…
Scouten ze bij Man u niet ?
Misschien zou je daar eerst in moeten investeren.

Die jongen draait dit jaar pas eens echt goed. Die halen zou regelrecht miskoop zijn voor United.

9 december 2023 om 13:27

En dus perfect in hun beleid van de afgelopen 10 jaar passen.

Dit worst weee een flop, en na il ben een glazed bol. Ik weet niet waarom hij zo gecharmeerd is van b-garnituur. Ik snap het echt niet. Waarom ga je niet voor een Dybala? Die heeft een speciale clausule in zijn contract staan van 10mil ofzo. Dan weetje zeker dat je een echte klasbak haalt.

9 december 2023 om 14:10

Maar waarom wijzen we automatisch naar Ten Hag, terwijl Fletcher op papier de hoofdverantwoordelijke is? Iedere transfer komt op zijn conto.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren