Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tagliafico buiten Lyon-selectie: ‘Trainer vond het niet leuk dat ik vrijdag...’

Laatste update:

Nicolás Tagliafico maakte zondag geen deel uit van de selectie van Olympique Lyon voor duel met Clermont Foot. Op Instagram komt de Argentijnse linksachter met een verklaring voor zijn afwezigheid.

Aanvankelijk dacht men dat Tagliafico niet fit genoeg was om te spelen. De 31-jarige vleugelverdediger reisde afgelopen week af naar Argentinië voor duels met de nationale ploeg.

L’Équipe wist echter te melden dat Tagliafico om een andere reden afwezig was. Op Instagram bevestigde hij het nieuws van de Franse krant en kwam hij met een reactie.

“De coach was niet blij dat ik op mijn vrije vrijdagmiddag naar de rugbywedstrijd Argentinië - Nieuw-Zeeland ben gaan kijken.” De wedstrijd werd gespeeld in Parijs en eindigde uiteindelijk in een 6-44 nederlaag voor de Argentijnen.

“Ik was klaar om te spelen, maar de manager besloot om me buiten de selectie te houden”, gaat Tagliafico verder in zijn statement. “Ik heb het geaccepteerd. We moeten samen sterk blijven.”

Lyon is momenteel hekkensluiter in de Ligue 1. Zondag werd in eigen huis met 1-2 verloren van Clermont Foot. De ploeg van trainer Fabio Grosso heeft nog geen duel gewonnen in de Franse competitie.

Tagliafico speelt sinds 2022 in Zuid-Frankrijk. Les Gones namen hem voor iets meer dan vier miljoen euro over van Ajax, waarmee hij in 2019 de halve finale van de Champions League haalde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Deze jongen gewoon heel snel terug halen naar Ajax. In de winter transfer window hard je best doen een aantal spelers te lozen (dan maar met verlies) en het mogelijk maken om Tagliafico terug te halen naar het elftal. We hebben leiders en vechters nodig en die missen we heel hard momenteel.

24 oktober 2023 om 13:48

ja zeker weten, die hebben we hard nodig!

24 oktober 2023 om 14:02

Hij zou tevens een geschikte aanvoerder zijn.

24 oktober 2023 om 14:51

Linksback nummer 5?
Tagliafico gaat het probleem echt niet oplossen.

24 oktober 2023 om 15:01

Geen een speler gaat het probleem oplossen. Daar heb je er namelijk meer dan een voor nodig. Nico kan wel een van die spelers zijn.

24 oktober 2023 om 15:23

Jongens als klaassen en Tagliafico hadden dit nooit laten gebeuren bij Ajax. Zijn jongens die sowieso altijd een voldoende scoren. Die winnen wel gewoon hun duel.

24 oktober 2023 om 15:28

Elnino, dat is de waan van de dag.. Klaassen werd veelvuldig verguisd door het overgrote deel van de supporters.
Nu is het ineens een redder in nood die altijd minimaal een voldoende scoorde.

@tiptop,
Zou dan echt op andere posities richten. Wat doe je met al dat kapitaal op linksback dan? Het is niet alsof Tagliafico nog restwaarde heeft.
Je hebt 30mln+ aan linksbacks.
Zou eerder kijken naar middenvelders.

24 oktober 2023 om 15:34

Precies, ik ben ook niet rouwig dat Klaassen weg is. Verdiende veel, heeft een mooie carriere gehad bij Ajax maar je moet op een gegeven moment gewoon afscheid nemen. Ik vind de roep om Tagliafico ook wat populistisch. Afgelopen zomer had ik hem graag erbij gehad, echter is er voor Sosa gekozen. Die ik persoonlijk ook steeds beter vind worden. Ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe coach en of er een echt team van gemaakt kan worden.

24 oktober 2023 om 16:42

Nee dat is niet de waan van de dag. Dat is gewoon de waarheid. Jongens als Klaassen, tadic, Tagliafico waren wellicht niet meer in de bloei van hun carrière maar je kunt niet ontkennen dat die gasten alles gaven. Dat mis ik,bij veel jongens van dit huidige Ajax.

Dan maar 11 gasten die een 6 halen en 3 punten pakken.

24 oktober 2023 om 15:41

Nog meer kapitaal weggooien? Nee dankje. Prima speler hoor, maar nu voldoende opties op links ook al is het niet om naar huis te schrijven. Beter kijken naar de toekomst en niet terug grijpen naar oude romances. Potentie is er volgens mij best wel, nu nog een trainer die wel een duidelijke en haalbare tactiek heeft.

24 oktober 2023 om 16:14

Deze Tasmania Devil moet je absoluut niet terug halen naar Ajax, al helemaal niet als leider/aanvoerder aanstellen.

Eerste periode bij Ajax vond ik hem één van domste speler die ik ooit heb gezien. Ja, het is een vechtertje en ja hij heeft een enorme strijdlust, maar! Een geheugen van een mug. Veroorzaakt penalty's en onnodige overtreding terwijl je al geel op zak hebt. Zoveel domme kaarten en je benadeeld je team alleen maar mee en nu wil je hem als leider zien?

Als leider zijn wil hij nog wat extra strijdlust bovenop gooien om te laten zien....pff dat gaat helemaal fout. Op dit moment bij Ajax is het juist geen goed signaal.






Het kan nog altijd slechter (dan Ajax). Was maar teruggekomen naar Amsterdam, Nico Fico : wij staan tenminste 17e en (nog) niet onderaan

24 oktober 2023 om 13:50

Of ga lekker naar Schotland daar sta je minimaal 12e

Goeie linksback voor Ajax. Het is toch bijna onverklaarbaar dat hij het veld moest ruimen en er sindsdien geen enkele nieuweling daar ook maar enig niveau haalde.

24 oktober 2023 om 13:54

herstel: veld wilde ruimen. Hij had nadrukkelijk de wens Ajax te verlaten

24 oktober 2023 om 14:20

Ook omdat hij keer op keer op de bank werd gezet voor Blind.

24 oktober 2023 om 14:28

Je bedoelt Daley Blind die in de basis staat bij de nummer 2 van Spanje? Blind was op dat moment veel belangrijker voor het spel dan Tagliafico, die nu buiten de selectie wordt gelaten bij de nummer laatst van de Franse competitie.

24 oktober 2023 om 14:31

Er staat niet de tekst duidelijk uitgelegd waarom die buiten de selectie staat. Heeft niets met zijn kwaliteiten te maken

25 oktober 2023 om 06:16

Door Blind ? die ging juist weg omdat hij opeens 4de keus werd ?

24 oktober 2023 om 15:48

Alleen maar roepen om alles wat ooit goed was vind ik ook wat overdreven. Tagliafico was in 2017/18 en 18/19 echt top, in 2019/20 en 20/21 ook nog goede wedstrijden gespeeld maar ook mindere maar 21/22 begon hij echt slecht met een paar wedstrijden die hij voor ajax verloren heeft door rode kaarten. Sosa is echt een meer dan prima back, zeker aanvallend maar dan moet de rest wel iets beter staan.

Zou een vreemde reden zijn. Als je hierdoor buiten de selectie bent gezet. Wat je in je vrije tijd doet is je eigen zaak. Zolang je maar weer fit bent voor trainingen en wedstrijden zie ik het probleem niet zo.

24 oktober 2023 om 13:58

Tuurlijk is niet alles in je vrije tijd, je eigen zaak. Lyon - Parijs heen en terug is dik 10 uur auto rijden. Daarnaast was de wedstrijd ook nog eens 19.00, en rond 21.00 klaar. En dan moet je dus ook nog terug naar huis. Je kan mij niet zeggen dat je op deze manier net zo fit bent, als dat je gewoon je rust pakt.

24 oktober 2023 om 14:04

Misschien had ie wel een hotel en pakte hij een vliegtuig. Hij is waarschijnlijk donderdag in Parijs geland vanuit Argentinië. Dus uiteindelijk gaat het alleen om de reis van Parijs naar Lyon.

24 oktober 2023 om 14:10

Die gasten verdienen miljoenen. Misschien is hij erheen gevlogen. Er zijn snellere manier dan autorijden. Je kan hem beter op zijn prestaties toetsen in plaats van aannames doen of iemand wel of niet fit genoeg is.

24 oktober 2023 om 14:50

De wedstrijd begon zelfs pas om 21:00u

24 oktober 2023 om 22:25

Ooh dus met een jetlag, ff die wedstrijd kijken. Sorry hoor, is gewoon niet professioneel en snap dus dat je als trainer hier maatregelen op neemt. Je wilt niet dat heel je selectie dit gaat doen toch.

Meteen halen, captain maken, en Sosa hoger op het veld plaatsen. Dit zijn karakters die je nodig hebt, simpel.

24 oktober 2023 om 13:54

Sosa linksbuiten, Bergwijn in de spits (denk dat hij daar bij Ajax wellicht wat meer tot zijn recht zal komen, hij past eigenlijk beter in een 4-4-2 systeem dan 4-3-3) en Forbs rechtsbuiten. Zou ik best eens willen zien.

Tagliafico terughalen ben ik alleen niet zo'n voorstander van (zie hieronder).

24 oktober 2023 om 14:02

Waarom niet Bergwijn bank en die Georgiër in de spits? Heeft de meeste potentie na mijn mening.

24 oktober 2023 om 14:08

Omdat je met een voorhoede Sosa, Mikautadze en Forbs wel iets te veel duelkracht verliest voorin.

24 oktober 2023 om 14:13

Vind Bergwijn wel een heel slecht voorbeeld voor duelkracht.

24 oktober 2023 om 14:16

Hoeveel kansen wil je Bergwijn nog gaan geven? Die kerel heeft het geprobeerd als linksbuiten, rechtsbuiten en nummer 10. En dan wil je hem nu in de spits zetten terwijl die daar nooit heeft gespeeld op die 5-3-2 systeem van Oranje na. Gewoon op de bank zetten die kerel want hij is niet goed genoeg...

24 oktober 2023 om 14:23

arsenal890 Dat mag. Ik denk dat hij het werk dat Brobbey nu doet ook best kan doen (lijf erin gooien en bal vasthouden) en dat hij wat doelgerichter is (en scherper in de afronding, die kans tegen Utrecht even buiten beschouwing gelaten haha) dan Brobbey. Bij het NL elftal zie je ook dat Bergwijn best sterk kan zijn aan de bal.

24 oktober 2023 om 14:25

Modricmagic als je Bergwijn het komende halfjaar aan het voetballen krijgt en hem om die reden voor 25 miljoen + kwijt kan aan Saudi Arabie moet je dat toch proberen? Pure kapitaalvernietiging anders. Probeer hem voor nu maar even in de etalage te zetten. Op basis van zijn spel en waar hij in zijn kracht kwam bij PSV denk ik dat de spits positie bij Ajax hem beter zal liggen dan linksbuiten.

24 oktober 2023 om 14:59

Bergwijn is sowieso al kapitaalvernietiging. Je wil hem dus alleen maar laten spelen omdat die zo'n prijskaartje heeft? Die kerel heeft genoeg kansen gehad en je kan dan beter Mika Godts proberen als linksbuiten dan Bergwijn. Kijken of je kapitaal kan creëren met hem. Ook in de spits heb je liever dat je Mikautadze probeert dan Bergwijn. Er gaat geen positie voor hem werken want hij is niet goed genoeg om constant te presteren...

24 oktober 2023 om 15:11

Modricmagic

"bergwijn is sowieso al kapitaalvernietiging."

Nee dat is hij dus niet. Als je een kans krijgt om meer dan 75 van zijn transfersom terug te verdienen dan kun je die kans niet laten liggen. Mika Godts is 18, Mikautadze ligt 5 jaar vast. Die gaan nergens heen. Breng die jongens rustig terwijl je ook nog manieren zoekt om Bergwijn te kunnen slijten zou mijn advies zijn.

24 oktober 2023 om 13:59

Sosa als linker middenvelder? Weet niet of dat zo'n goed idee is. Zolang je Sosa hebt, is Tagliafico kopen puur sentimenteel. Ik zou mijzelf eerder richten op een paar goede middenvelders als ik Ajax was.

Ik snap ergens het sentiment wel maar willen we echt (flink) geld betalen voor een 31 jarige verdediger terwijl we 3 spelers hebben die op die plek kunnen? Sosa is gewoon een ontzettend goede speler die moet daar wat langer de kans krijgen. Stuk jonger dan Tagliafico ook. Nico had ook veel defensieve tekortkomingen hoor, die werd ook naar de bank geschreven door alle Ajacieden hier toen hij een fase lang elke wedstrijd stond te schutteren achterin.

Tuurlijk kunnen we wa meer pit in het team gebruiken, maar dat zal vanzelf wel komen als de spelers het vertrouwen voelen van een coach in plaats van dat deze ze publiekelijk af valt na elke wedstrijd.

24 oktober 2023 om 13:57

Ik zou Sosa ook zeer zeker behouden , hem schaar ik niet onder de spelers die ik zou willen lozen in de winter. Avila zou ik wel proberen te verkopen, het liefst voor het geld wat we betaald hebben en anders met een klein verlies als nodig. Maar als je Nico terug kan halen dan moet je dat zeer zeker doen.

24 oktober 2023 om 13:59

Schrijf Avila nog niet af. Tuurlijk was hij te duur, maar staat gewoon zijn mannetje achterin hoor. Verdedigend vond ik hem zelfs beter voor de dag komen dan Hato de laatste twee wedstrijden. Heeft zelfde soort pit als Tagliafico heeft.

24 oktober 2023 om 14:06

Ik schrijf hem ook nog niet af, van mij verdient hij ook zekers nog een tweede kans, maar ik vind hem wel te duur voor wat hij op dit moment brengt. Dus als je hem kan verkopen voor hetzelfde geld of een minimaal verlies en daar Nico voor kan terug halen dan moet je dat altijd doen denk ik.

van Gaal heeft ooit een speler, Donk?, buiten de selectie gehouden bij AZ, omdat hij op zaterdag naar een wedstrijd van een lager team was gaan kijken. Het zal wel belangrijk zijn dat je thuis zit.
Bij Barca zeiden ze dat een speler te vaak geblesseerd was, omdat hij te veel thuis aan het gamen was
Tagiafico heeft weer wat bij geleerd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren