Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Superclásico eindigt onbeslist na spektakelstuk in Buenos Aires

Laatste update:

River Plate heeft goede zaken gedaan in de eerste finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League. Los Millonarios speelden zondagavond in de zogeheten Superclásico met 2-2 gelijk tegen Boca Juniors en hopen het karwei nu over twee weken in het eigen Estádio Monumental Antonio Vespucio Liberti af te kunnen maken.

River Plate begon niet onaardig in het volgepakte en sfeervolle La Bombonera en kreeg kansen via Iván Rossi, Lucas Martínez en Rafael Borré. De thuisploeg hield stand en kreeg na een klein half uur een flinke domper te verwerken: Cristian Pavón liep een hamstringblessure op en moest zich laten vervangen door Darío Benedetto. Even later ontplofte La Bombonera, want Ramón Ábila knalde de bal via de handen van de keeper in het doel. 1-0 voor Boca.

Het team van Guillermo Schelotto kon echter niet lang van die voorsprong genieten: Lucas Pratto werd meteen na de aftrap voor het doel gezet en vond op knappe wijze de verre hoek. Boca ging alsnog rusten met een voorsprong: invaller Benedetto kopte achterwaarts raak na een vrije trap van Sebastián Villa. Het was voor het eerst sinds 2008 dat er in de eerste helft van een finale van de Copa Libertadores ten minste drie doelpunten vielen.

Ook na de onderbreking werd er gescoord, want na ruim een uur spelen kwam River Plate weeral op gelijke hoogte. Na een indraaiende vrije trap kopte Carlos Izquierdoz, collega-verdediger van Ajax-doelwit Lisandro Magallán, de bal onfortuinlijk in eigen doel: 2-2. Met Carlos Tévez als invaller binnen de lijnen hoopte Boca voor een derde keer te kunnen scoren, maar het scorebord kwam niet meer in beweging in Buenos Aires.

Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zet mn geld op river plate winst volgende wedstrijd!!

11 november 2018 om 23:13

Zou sowieso nooit mn geld op een derby zetten, laat staan Boca-River. Had vooraf het toernooi ingezet op Boca dus ik hoop dat je ongelijk krijgt haha.

ON: Fantastische eerste helft, tweede helft vloeide de krachten helaas wat weg. De eerste helft is de reden waarom ik van het Zuid-Amerikaanse voetbal hou, wat een slijtageslag. Dit zijn wedstrijden die je in Europa helaas nooit zal zien. Knappe prestatie van River Plate, op papier toch een team dat wat over the hill lijkt en draait om Palacios.

12 november 2018 om 09:11

De wedstrijd was erg oppertunistisch en golfde heel snel op en neer, maar voetballend was het erg slecht. Veel foute passes en onnodig balverlies. Omdat er veel temperament en snelheid in zat ziet het er leuk uit. In europa zie je dit soort wedstrijden inderdaad nooit. Hier mist dat temperament en spelen teams veel meer met hun verstand. Zeker in CL finales ligt het niveau hier een stuk hoger. Hoewel ik denk dat de ambiance en de passie daar veel meer aanwezig is.

Boca verdiend het, River Plate is in de finale gefloten....
De 1-1 is wel een fout van de keeper, die staat helemaal uit positie.

Iemand die weet hoe het zit met het publiek? Is dat voor de finales evenredig verdeeld? Want de volgende wedstrijd heeft de thuisploeg dan toch een voordeel als het op penaltys aan gaat komen?

11 november 2018 om 22:00

Ook voor beide finales geldt (helaas) geen uitpubliek

11 november 2018 om 22:04

Dat is juist het mooiste aan twee finales. Elk stadion bomvol met thuispubliek.

11 november 2018 om 22:03

Er zijn bij beide wedstrijden geen uitsupporters. Dit omdat er in het verleden vaak grote vechtpartijen zijn geweest. Jammer, maar het is wel nodig om doden te voorkomen...

Lekkere wedstrijd!

David Endt zei als commentator dat uitdoelpunten niet dubbel tellen, in de tekst staat van wel?

11 november 2018 om 22:02

of ze moeten voor de finale een uitzondering maken maar naar mijn weten telt het uitdoelpunt dubbel. Zo ging River Plate naar de finale nadat ze met 1-2 uit hadden gewonnen na een 1-0 thuisnederlaag

11 november 2018 om 22:05

''in the finals, if tied on aggregate, the away goals rule is not used, and 30 minutes of extra time is played. If still tied after extra time, the penalty shoot-out is used to determine the winner (regulations Article 30).''

Aldus Wiki

Hoe speelde Ajax target Magallan?
Speelt na de winterstop waarschijnlijk voor Ajax.

11 november 2018 om 22:04

Viel me niet erg op ofzo, vraag me nog wel af of hij links of rechtsbenig is want hij geeft met beide benen goeie passes

11 november 2018 om 22:08

Haha, ja, maar verdedigend was hij vandaag toch echt niet sterk. Stond vaak verkeerd gepositioneerd en was met de andere centrale verdediger toch niet bepaald stabiel...

11 november 2018 om 22:05

Matig was erg wankel samen achterin met Izquierdoz.

11 november 2018 om 23:27

ik mis dan echt die Cata Diaz. dat is echt een beest. een monster. speelde vorig jaar nog bij Getafe, is wel wat anders. maar als hij voor Boca speelt is het een leeuw. daar wil je niet bij gaan staan.

11 november 2018 om 22:10

Vond hem redelijk spelen. Een speler die sober speelt en niet teveel gekkigheid uithaalt. Ik vond hem daarnaast erg rustig aan de bal en in verdedigende situaties. Niet erg opgevallen deze wedstrijd, maar naar mijn mening zeker een voldoende gehaald.

11 november 2018 om 22:18

Weinig over te zeggen. Zat totaal geen tactiek bij beide partijen. Er kan dus moeilijk een oordeel worden gegeven over zijn kunnen. Wel een heerlijk pot zeg, wauw.

Een finale over 2 wedstrijden blijf ik toch een afknapper vinden.

11 november 2018 om 22:04

Dat sowieso, in dit geval wel het handigst gezien er bij beide geen uitsupporters zijn. Maar wel stom stel bocca wint de return... Staan ze daar met de beker zonder eigen fans 😅

11 november 2018 om 23:11

Dat wel, maar daar vallen gewoon doden hoor als er uitsupporters bijzijn.

12 november 2018 om 21:15

Jaah daarom is het in dit geval beter om het over 2 wedstrijden te doen

11 november 2018 om 22:04

Dat sowieso, in dit geval wel het handigst gezien er bij beide geen uitsupporters zijn. Maar wel stom stel bocca wint de return... Staan ze daar met de beker zonder eigen fans 😅

11 november 2018 om 22:33

Vanaf volgende editie (2019) wordt de finale over één wedstrijd gespeeld, op neutraal terrein. In 2019 is dit in Estadio Nacional in Santiago (Chili) op 23 november.

Kan iemand mij vertellen hoe magallan speelde. Is hij dan ook zo goed dat die geschikt is voor ajax?

11 november 2018 om 22:05


_ajacied_020_ 0
zojuistBewerken
Viel me niet erg op ofzo, vraag me nog wel af of hij links of rechtsbenig is want hij geeft met beide benen goeie passes

11 november 2018 om 22:12

Zeker goed genoeg voor Ajax, is alleen geen speler waar je vuurwerk van moet verwachten. Speelt het op safe, schakelt zijn man uit en speelt de bal als het even kan naar de goede kleur. Prima om erbij te hebben denk ik.

11 november 2018 om 22:19

Misschien een goede verdediger om erbij te hebben om het op slot te gooien achterin bij een voorsprong. Maar wel te overdreven om er dan 9 miljoen voor uit te geven voor zo'n type verdediger.

11 november 2018 om 22:50

Nouja, wat is overdreven? 9 miljoen is deze dagen ook niets meer. Wil je een beetje een fatsoenlijke verdediger waar je met zekerheid van uit kunt gaan dat hij minimaal een 6 haalt in elke Eredivisiewedstrijd dan kan je nou eenmaal geen gratis speler oppikken bij VVV Venlo.

Het is geen typische Ajaxverdediger, maar dat was een Sanchez bijvoorbeeld ook niet, vrij wilde speler die echt met zijn hart speelde. Als je maar je verdedigende taak uitvoert dan is men al tevreden. Ook hoeft niet per se elke bal in de opbouw langs Magallan te gaan. Als je ziet hoeveel Ajax verdient met de CL dan kan het echt geen kwaad om een paar miljoen voor een verdediger neer te tikken.

heerlyke pot genoten, jammer dat pavon deruit ligt, maar kans van benedetto moest erin, denk dat river thuis gaat pakke

Heerlijke wedstrijd! Passie genoeg en ook leuk voetbal. Wel veel op de counter en aanvallers steeds flink in de minderheid. Ook had ik wel wat meer harde/vieze tackles en opstootjes verwacht.

Ik zit op 24 november in Edinburgh, Schotland - Argentinië (rugby), met veel Argentijnen. Hoop de finale ergens in de kroeg te zien met (veel) Argentijnen om me heen!

Ik heb een hoop passie gezien en dat was leuk, wat een voetbalgevecht. Maar ik had qua niveau toch wel wat meer verwacht.. Hoe veel loze passes, voorzetten, bizarre schoten en totaal misplaatste acties ik wel niet heb gezien...
Had bij vlagen het idee dat ik naar een soort VVV - NAC zat te kijken waarbij beide partijen hondsdolheid toegediend hadden gekregen.

12 november 2018 om 00:56

Superclasicos zijn altijd zo. Het was vandaag zelfs qua voetbal beter dan wat ik gewoon ben.

13 november 2018 om 22:27

Ah, ik ben niet echt bekend met de Argentijnse of Zuid-Amerikaanse competities eigenlijk. Bekeek deze wedstrijd denk ik iets te veel als equivalent van de CL in Europa, maar dit is dus heel iets anders

Wat een wedstrijd, had ik niet verwacht. Superclasicos zijn heel vaak lastige schaakspellen en soms saai maar dit was toch wel wat anders. River heeft een goeie uitgangspositie nu, wordt over twee weken een gekkenhuis in Monumental. Kan niet wachten!

12 november 2018 om 01:07

Tellen uitdoelpunten dubbel dan in de finale?

12 november 2018 om 02:22

Blijkbaar niet. Dacht eerst van wel. Maar in finales blijkt dat niet van toepassing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren