Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Suk maakt tweede transfer van de zomer: ‘Ik kan Jol niet genoeg bedanken’

Laatste update:

Hyun-Jun Suk vervolgt zijn loopbaan bij Stade Reims. De Zuid-Koreaanse aanvaller heeft een contract voor vier seizoenen ondertekend, zo maakt de Franse promovendus bekend via de officiële clubkanalen. Suk komt over van Troyes, dat hem in juni pas had overgenomen van FC Porto.

Troyes huurde Suk vorig seizoen van FC Porto en had een optie tot koop. Die werd voor twee miljoen euro gelicht, maar destijds was al duidelijk dat Suk waarschijnlijk niet bij Troyes zou blijven. De club degradeerde vorig seizoen naar de Ligue 2 en stuurde aan op een directe doorverkoop van de ex-speler van Ajax en FC Groningen. Met de overstap is volgens L'Équipe drie miljoen euro gemoeid, waardoor Troyes netto een miljoen verdient.

Op de website van zijn nieuwe club vertelt de 27-jarige aanvaller nog eens het bijzondere verhaal van hoe zijn loopbaan in Europa van de grond kwam. "Ik droomde ervan om voor een grote Europese club als Ajax te spelen. Nadat ik aanwezig was bij een training, ontmoette in trainer Martin Jol en liet ik zien hoe toegewijd ik was. Ik overtuigde hem ervan om een dag mee te trainen", blikt Suk terug.

"Hij wilde me uiteindelijk voor een langere periode in actie zien en na twee weken mocht ik een contract voor anderhalf jaar tekenen. Mijn carrière begon dankzij Martin Jol en ik kan hem niet genoeg bedanken", aldus de elfvoudig international van Zuid-Korea. Suk speelde uiteindelijk drie wedstrijden in de Eredivisie voor Ajax en kwam in het seizoen 2011/12 tot 27 competitieduels voor FC Groningen. Tussen 2016 en 2018 kwam hij negen keer in actie voor FC Porto.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch nog 3 miljoen waard.. Wat een geld.

He jammer. Ik wil liever niet meer aan Jol herinnerd worden, en dan met name aan de combinatie Ajax-Jol.

Ont: was een cultheld voor hij ook maar een seconde had gespeeld. Het kan vreemd gaan in het voetbal wereldje.

9 augustus 2018 om 12:47

Mag ik vragen waarom? Ajax scoorde onder Jol aan de lopende band, wellicht niet via de filosofie van Ajax, maar er werd veel gescoord.

9 augustus 2018 om 12:53

Vond Ajax onder Jol leuker om naar te kijken dan naar dat grootmoedervoetbal van de Boer.

9 augustus 2018 om 13:08

Dat kwam maar door 1 man: Luis Suarez. Maakte dat seizoen ook 35 goals en gaf rond de 20 assists. Tactiek was ook alle ballen op Suarez en laat hem er maar iets mee doen.

9 augustus 2018 om 12:59

Ik vond het ook een mooie periode qua voetbal. Zoals Kowalski zegt werd er onwijs veel gescoord. Er waren een flink aantal belachelijke aankopen, veelal uit de Raiola stal volgens mij. Wellicht doel je daar op. Maar ik blijf het een wonder vinden dat we toen geen kampioen werden..

9 augustus 2018 om 13:45

Jol heeft het gewoon prima gedaan, helaas zonder landstitel, maar heb nog altijd het gevoel dat Ajax een machine zou worden als hij was gebleven.
Suk, geweldig persoon! Erg toegewijd en genieten van zijn passie. Jammer genoeg had hij niet de kwaliteiten om te slagen. Wel blijft hij nog steeds erg positief over Ajax. Schijnt ook een Ajax tatoeage te hebben.

Sinds 2011 39 keer in een wedstrijd meegedaan en waarschijnlijk al miljoenen verdient. Mooi verhaal!

9 augustus 2018 om 12:58

Wat een nonsens.
https://www.transfermarkt.com/hyun-jun-suk/leistun...

9 augustus 2018 om 13:53

Suk heeft veel meer dan 39 wedstrijden gespeeld. Het volledige aantal wordt niet in dit artikel genoemd. Alleen in Portugal heeft hij al 60 wedstrijden gespeeld naast de 9 bij Porto.

Dat is lekker, elk jaar á half jaar geld innen met tekengeld bij nieuwe clubs!

Zou een mooi gebaar zijn voor ajax om hem terug te halen

9 augustus 2018 om 12:55

Vind een aantal miljoen euro wel een beetje veel geld om uit te geven voor een mooi gebaar.

9 augustus 2018 om 12:58

Ik bedoel dat ze hem moetem als hij transfervrij is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren