Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steven Bergwijn: ‘Het zijn jouw... Nee, dat kun je wel zeggen ja’

Laatste update:

Steven Bergwijn kan haast niet geloven wat Ajax zondagmiddag is overkomen in De Kuip. Tegen Feyenoord gingen de Amsterdammers met liefst 6-0 onderuit: de grootste nederlaag ooit voor Ajax in De Klassieker. “Dit was schandalig”, concludeert Bergwijn na afloop voor de camera van ESPN.

De Rotterdammers vernederden de Amsterdammers in De Kuip compleet: 6-0. Het is de grootste nederlaag in de Eredivisie ooit voor Ajax. Hiervoor was de grootste verliespartij van de Amsterdammers ook tegen Feyenoord, in 1964, toen 9-4.

“Het is een hele pijnlijke dag voor alle Ajacieden denk ik”, zo begint Bergwijn. “Voor de fans sowieso, die ons zaterdag nog hebben aangemoedigd bij de laatste training.”

“Dat we dit dan neerzetten is schandalig. Ze hebben het al niet makkelijk dit seizoen. Wat het meeste pijn doet? Die uitslag natuurlijk, 6-0. Verliezen kan altijd gebeuren, maar niet op deze manier.”

“Het is altijd een beladen wedstrijd. Als je dan zulke kinderachtige tegengoals krijgt, dan helpt dat niet mee. We helpen Feyenoord gewoon aan de goals. Het is pijnlijk om te zeggen, maar Feyenoord was ook gewoon veel beter, dat is gewoon hoe het is.”

Verslaggever Hans Kraay junior stelt tot slot dat Ajax er volledig is ‘afgepoetst, afgeschminkt’. Bergwijn aarzelt: “Het zijn jouw... Nee, dat kun je wel zeggen, ja.”

Trainer John van ‘t Schip sprak gelijksoortige woorden na afloop van de pijnlijke nederlaag. “Het is zwaar slecht. Ik kan niet eens zeggen teleurstellend, want het was gewoon slecht. Op alle fronten waren we de mindere ploeg: fysiek, aan de bal, intensiteit. Vanaf minuut één hebben we niet in de wedstrijd gezeten”, aldus de coach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat deze man de aanvoerder van Ajax mag zijn is eigenlijk nog wel het meest vernederende.

7 april 2024 om 18:02

Eigenlijk had dat al een teken aan de wand moeten zijn. Bergwijn was 1e aanvoerder en daarna Sutalo. Debiel

7 april 2024 om 19:04

Bergwijn kon geen vuist maken, maar je ziet wel degelijk het verschil tussen hem en Rijkhoff in de spits. Bergwijn wordt niet kinderlijk eenvoudig van een bal gezet en maakt over het algemeen wel 1 van de twee kansen die Rijkhoff kreeg. Bergwijn was vandaag ook onvoldoende, maar de roep om Rijkhoff in de spits maakt Ajax niet sterker. Rijkhoff gaat er wel komen, maar moet nog wat stappen zetten die hij absoluut kan en gaat maken. Deze Ajax-selectie is zwaar uit balans gehaald. Tadic, Kudus, Alvarez en Timber zijn gewoon vervangen door jeugdspelertjes als Forbs, Hlynsson, Tahirovic en Gaaei. Ook spelers die nog moeten ontwikkelen. Zijn jongens, nog geen mannen. Echt zielig is dit Ajax. Ik heb als kind Ajax meegemaakt rond de eeuwwisseling; was ook dramatisch.. dit Ajax is vergelijkbaar of slechter. John van T Schip mag wat mij betreft de eer aan zichzelf houden en terugtreden. Wel een clubman, maar onvoldoende als Ajax-trainer. Geen schande, gewoon vervangen zoals Heitinga ook vervangen werd. Ik pleit voor een bezem door de selectie. Koop wat mij betreft 4 of 5 spelers van AZ of Twente en bouw daar omheen. Grote talenten als destijds Alvarez, Kudus en Martinez gaan niet voor Ajax kiezen.

7 april 2024 om 19:54

Bergwijn kon zeker wel een vuist maken. Een hele krachtige bij Nieuwkoop op zijn hoofd/nek. Het is een persiflage van de speler die hij was bij PSV en met vlagen bij de Spurs. Verder is de selectie enorm uit balans inderdaad. Dat zijn eigenlijk spelers die zo nu en dan in zouden moeten vallen bij het Ajax van Tadic, Kudus, Haller, Martinez, Blind en Alvarez. Dat ze nu in de basis staan zegt voldoende. Ik heb het al vaker gezegd, maar een speler als van der Boomen is gewoon niveau bovenkant KKD / onderkant Eredivisie. Een Rensch is niet beter dan van der Maarel. Er moet gewoon heel snel veel kwaliteit bij gaan komen. Vraag me alleen af hoeveel er in het potje zit nu je ook geen Champions League hebt.

Schande van een aanvoerder. Op elk vlak.

Man man, onze zogenaamde 'aanvoerder' was het toonbeeld van dit geweldige Ajax.

7 april 2024 om 18:15

Ach ja, onze andere 2 aanvoerders bakken er ook letterlijk geen pepernoot van. Verlies pakken en heel gauw met een bulldozer door die hele club heen.

7 april 2024 om 19:04

Ajax heeft een grondige schoonmaak nodig en niet alleen binnen de selectie. De club is rot van top tot teen. Het bestuur is meer bezig met politieke spelletjes en het runnen van een “beursgenoteerd bedrijf”, volgens mij vergeten ze dat ze ook een voetbalclub moeten runnen.

Dan nog die duitser die de clubkas heeft verpest met gare aankopen voor een mooie commissie. In de jeugd breekt er ook nauwelijks iets door. Er zit geen logica in deze selectie en het is absolute middelmaat. Het seizoen is al bijna voorbij en er is nog steeds geen concrete naam voor een nieuwe coach.

Ajax is Ajax en die komen er ooit wel bovenop maar daarvoor moeten er heel wat mensen worden opgeruimd en dat zal niet binnen een jaar or 2 gebeuren. En dan te bedenken dat dit allemaal begon omdat Overmars zijn pielemuis niet in bedwang kon houden.

7 april 2024 om 19:18

Als ze bij Ajax een aanvoerder willen dit er wat van bakt dan hadden ze vanmiddag de band aan een Feyenoorder moeten geven, maar dat is ook een beetje vreemd natuurlijk

7 april 2024 om 20:51

AfcaEric pff precies, rvc out en Kroes puinruimen als je het mij vraagt.

Tja wat kan je zeggen als Ajax speler na deze wedstrijd, het was slecht. Heel slecht en waar het aan lag ? Aan alles en iedereen denk ik.

Maar wat je ook zegt na zo een wedstrijd, mensen zullen sowieso commentaar hebben hehe

Vind het trouwens schandalig dat de actie van Bergwijn niet goed in beeld werd gebracht en dat de VAR daar geen rood voor gaf.

Net de herhaling een paar keer voorbij zien komen en Bergwijn geeft echt een bewuste nekslag aan Nieuwkoop met een flinke swing ook nog. Gewoon 100% rood. En dan nog met een air weglopen, boos kijken en Nieuwkoop nog verbaal iets toebijten.. zielige speler.

Makkelie redde Ajax sowieso wel vandaag, meerdere handsballen waar ook overheen werd gekeken bijvoorbeeld.

7 april 2024 om 18:06

Het was een belachelijk slecht optreden door Makkelie en co, door de grote uitslag trekt het blijkbaar weinig aandacht, maar met een bewuste nekslag hoor je niet weg te komen. En ook de 2 handsballen werden zo weg gewuifd heel bijzonder allemaal. De arbitrage is zo inconsequent als wat.

7 april 2024 om 18:07

Santi duwt en dan valt de speler raakt de hand was gewoon overtreding anders. Volle duw van hancko bij hlynsson was ook pro ajax gefloten?

7 april 2024 om 18:19

Ach Hylnsson kan beter bij de vrouwen mee doen misschien wint die daar een duel.. jezus mina wat een mietje is dat zeg.

7 april 2024 om 18:30

Het was ook maar de vraag als Hylnsson kon mee doen, bij windkracht 7 mag die niet naar buiten van zijn ouders

7 april 2024 om 18:18

Echt een donkerrode kaart. Zal weinig over gesproken worden door de uitslag, maar wat een sukkel die Bergwijn. En dat is dan aanvoerder.

7 april 2024 om 18:19

Ik hoop inderdaad dat ook hier aandacht voor komt, Kaplan komt met veel weg, drie keer hands waar je bij die laatste toch zeker een pingel verwacht, rotklap van Bergwijn en Makkelie stond vooral te wuiven dat er niets was. Makkelie was de beste ajacied vandaag

7 april 2024 om 18:57

Doet me denken aan die klap van Alvarez in de nek van Sadilek tegen Twente. Daarvan zeiden ze toen in Zeist dat er te weinig intensiteit in de klap zat om er rood voor te geven. Dat zal nu ook de beweegreden zijn.

7 april 2024 om 19:05

@Zanazanyan,

Ik vind het vervelend om te vragen, maar ik moest zelf voetballen vanmiddag.
Welke minuut was dit? Dan kan ik erop letten met terugkijken.

7 april 2024 om 20:16

In de samenvatting van studio sport is het ook te zien.

7 april 2024 om 21:45

Top! Thanks!

7 april 2024 om 19:16

Wieffer had minimaal geel moeten krijgen voor die tackles. Hoor je ook niemand over

7 april 2024 om 19:18

Gewoon op de bal zonder gestrekt been.. geel max.

7 april 2024 om 20:54

Volgens mij is er een groot verschil tussen geel voor een tackle of een gemiste donkerrode kaart omdat een ….. een speler vol in de nek slaat.

Bergwijn moet je z.s.m. zien te verkopen als Ajax zijnde. Kan bij vlagen fantastisch voetballen maar hij heeft geen winnaarsmentaliteit en is geen leider. Daarnaast veel te duur als je noodgedwongen moet bezuinigen.

7 april 2024 om 18:05

Iedereen moet je verkopen, afgezien van Kaplan

7 april 2024 om 18:22

Kaplan was echt top vandaag🤣🤣🤣 gozer kan ook niks!

7 april 2024 om 21:22

Je bedoelt Brobbey. Zonder Brobbey had Ajax veel lager gestaan. Echter is Brobbey wel de speler die het aankomend financiële verlies van Ajax kan beperken.

7 april 2024 om 18:12

En dan ? Hij is alsnog beter dan de rest hoe slecht hij ook is. Toen hij niet speelde kon alleen brobbey een bal voorin controleren

7 april 2024 om 18:30

Slim scouten en een speler halen met potentie tegen lagere kosten. Ajax zal moeten bezuinigen. Ik zou beginnen met Bergwijn.

7 april 2024 om 18:36

Volgens mij is het verschil niet zo groot als je Godts daar een tijd laat staan hoor. Bergwijn zsm slijten in de zandbak, waardeloze captain

7 april 2024 om 18:51

Doen ze ook en ze verzuipen samen met de rest. Het lost niks op. Vooral omdat men Ajax nog serieus neemt. Een ploeg dat Van de amateurs verliest en men is verbaasd over 6-0 in de Kuip.

Bergwijn zelf is gewoon helemaal klaar met voetballen. Hem moet je gewoon buiten de selectie laten... toonbeeld van wat er mis is met Ajax. En dan ook nog aanvoerder.

Stevie had er met rood af gemoeten

7 april 2024 om 20:09

Het isvecht een schande dat de VAR hier niet ingreep. Dit was toch wel een hele duidelijke rode kaart. Het seizoen zou pas in de play offs weer beschikbaar mogen zijn. Dit is gewoon minimaal 4 wedstrijden schorsingen. Iemand zo bewust in de nek slaan is gewoon gewelddadig

Het erge is dat het niet eens een pijnlijke nederlaag is, en dat komt door de pijnlijke schijninzet van o.a. Bergwijn zelf. Dat is pas pijnlijk, een team dat 0 inzet toont en het niet lijkt te boeien.

Hahaha Lees ik dat nou goed? Zegt hij nou: “6-0 verliezen kan altijd gebeuren, maar niet op deze manier.” Pardon? Is dat verkeerd geciteerd of? Op welke manier is 6-0 verliezen precies wel acceptabel?

Dat kan natuurlijk nooit gebeuren. Al helemaal niet als je tactiek van te voren al alleen maar tegenhouden is. Zelfs Volendam en Almere staan defensief beter dan dit Ajax.

7 april 2024 om 18:10

Verkeerd geciteerd, hij zei ‘verliezen kan altijd gebeuren’.

7 april 2024 om 18:20

Oke danku voor de verduidelijking. Verliezen van Feyenoord kan inderdaad gebeuren.

Hoe we de goals tegen krijg??? Dit is direct wijzen naar anderen in plaats van hand in eigen boezem steken. Dhr. Bergwijn heeft alleen maar lopen sjokken voorin en nul loopacties gemaakt om anderen een pass in de hoeken / diepte te kunnen laten geven. 30 miljoen weggegooid met de aankoop van deze speler. Fritz Korbach zou zeggen, je kunt het beter in de sloot gooien. Dan zie je tenminste nog kringetjes......
Alex Kroes morgen nog terug op zijn post zetten. Het is tijd voor verandering binnen AJAX. Ouwe meuk eruit en nieuwe erin. Hopelijk met een aantal verstandige en gerichte aankopen volgend seizoen weer top 4.

Ajax stond al voor de aftrap met 2-0 achter, zo leek het tenminste. Geen geloof en geen inzet. En als je dan de goals zo makkelijk weg geeft tegen een Feijenoord dat er boven op zit , is het gelukkig maar 6-0 geworden.
Feijenoord heeft het aan zich zelf te danken dat ze niet met dubbele cijfers hadden gewonnen, want dat zat er wel in deze wedstrijd.

Toen hij viel in de 2e helft wist ik eigenlijk al dat hij gewisseld ging worden. Dat deze man zich aanvoerder van Ajax mag noemen is misschien nog wel het meest beschamende van heel het seizoen. 0 zelfreflectie, 0 inzet

Overjarige zielige kleuter, lekker gaan slaan en later nog eens triest op Nieuwkoop doorlopen voor niks.. Bergwijn slechste Ajax aanvoerder ooit, maarja "Hij is aanvoerder op z'n eigen manier" en dat is blijkbaar goed genoeg voor Ajax tegenwoordig

Wat voegt hij nou toe. Voetballend is het al zwak en misschien krijgt hij ook niet zoveel aanvoer. Maar je bent aanvoerder. Dan hoor je je team te motiveren en als je al 2-0 achterstaat proberen het team bij de hand te nemen en de schade te beperken. Maar je ziet dat hij gewoon helemaal niks doet. Waarom is die vent aanvoerder. Bergwijn drukt met 4,5 miljoen enorm op het salarishuis. Aanvoerdersband lekker geven aan Rulli en Bergwijn van de hand doen. Echt een miskoop eerste klas met 32,5 miljoen en dan 4,5 miljoen aan salaris.

Tsja, wat kan een aanvoerder überhaupt nog zeggen na een kansloze 6-0 oorwassing. Los daarvan had ik al mijn vraagtekens toen Bergwijn tot aanvoerder werd gebombardeerd, de twijfels bleken terecht. Daarmee wil ik het verval van Ajax niet in de schoenen van Bergwijn schuiven want de ellende begon met het vertrek van Overmars. Dickpics resulteerden in het wegsturen van Overmars waarna de bestuurlijke organisatie vrij snel in elkaar stortte, de aanstelling van Mislintat was vervolgens de spreekwoordelijke nekslag en had zijn duidelijke weerslag op de sportieve resultaten. Het meest schokkerend vind ik niet eens de stand op de ranglijst maar de achterstand van 33 (!) punten op PSV na 29 speelronden. Gelukkig ben ik al ruim een halve eeuw PSV supporter en gaat deze gifbeker dus volledig aan mij voorbij. Voor de Ajax supporters en het Nederlandse voetbal hoop ik dat Ajax zich snel weer weet te herpakken maar ik denk dat daar wel drie tot vijf jaar overheen zal gaan. Het mislopen van Champions League inkomsten net nu de opbrengsten omhoog gaan werkt ook niet mee.

Zie ook nu pas wat Bergwijn deed. Als dat geen rood is ….
VAR levert goed werk in dit land.

7 april 2024 om 20:11

Echt een grote schande van de VAR.

Heel bijzonder die VAR. Bij een sliding van Heracles wat even de voet van De Jong raakt gelijk rood trekken. Iemand vol een klap in zijn nek geven; ach ga maar door...
zo inconsequent als maar wat. Bij andere handsballen 100x kijken of die echt de arm raakt en dan gelijk naar de stip wijzen.

Wat een verschil met Tadic deze ‘aanvoerder’, qua voetbal ook trouwens.

Ik vraag mij ook af waarom Hans Kraay hem niet confronteert met de slaande geweging.

Ach ja, dit seizoen is gewoon kut. Van de zomer de boel op de schop en een goede trainer voor de ploeg. Ajax komt altijd wel weer bovendrijven. Daar is de club te groot en de competitie te zwak voor. Wel zal je je hele middenveld moeten vervangen, want die ondersteunen de verdediging en de aanval allebei niet. Dat is echt de meest waardeloze en inspiratieloze linie. Als je daar kwaliteit heb lopen dan zal het echt een stik makkelijker voetballen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren