Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Stam plantte zijn schoen vlakbij mijn oog, het litteken is nog zichtbaar’

Laatste update:

Het Nederlands elftal opende het EK van 2004 met een groepswedstrijd tegen Duitsland (1-1). De formatie van toenmalig bondscoach Dick Advocaat keek door een doelpunt van Torsten Frings lange tijd tegen een achterstand aan, totdat Ruud van Nistelrooij in de slotfase voor de bevrijdende gelijkmaker zorgde. Kevin Kuranyi, destijds aanvalsleider van die Mannschaft, herinnert zich vooral de keiharde onderlinge duels met zijn bewaker Jaap Stam.

Kuranyi, die in zijn actieve loopbaan uitkwam voor onder meer VfB Stuttgart, Schalke 04 en Dinamo Moskou, is naar eigen zeggen nooit een hardere verdediger tegengekomen dan Stam. ”Die openingswedstrijd tegen Nederland op EURO 2004 zal ik nooit meer vergeten”, verklaart de voormalig international van Duitsland in een interview met Goal en SPOX. ”In de beginfase voelde ik zijn aanwezigheid al een paar keer heel duidelijk. Korte tijd later plantte hij zijn schoen vlakbij mijn oog. Dat litteken is nog steeds zichtbaar, Stam heeft mij toen letterlijk gebrandmerkt.”

De loopbaan van Kuranyi op clubniveau had in 2010 een andere wending kunnen nemen. De aanvaller ruilde voor Schalke 04 uiteindelijk in voor Dinamo Moskou, terwijl verschillende topclubs destijds naar zijn diensten hengelden. ”Ik kreeg aanbiedingen binnen van Juventus, Liverpool en Besiktas. Ik heb ze allemaal afgeslagen, want bij deze clubs zou ik zonder twijfel slechts een bijrol vervullen. Als ik van club wisselde stelde ik mijzelf altijd één vraag: hoeveel speeltijd ga ik hier krijgen?”

Opvallend genoeg was Dinamo Moskou tien jaar geleden in staat om een beter salaris aan te bieden dan Juventus, Liverpool en Besiktas, waarna een verhuizing richting Rusland volgde. Kuranyi benadrukt echter dat hij zich niet alleen maar heeft laten leiden door financiële motieven. ”Het perspectief was voor mij altijd het allerbelangrijkste, ik wil als speler graag het verschil maken.” TSG Hoffenheim was de laatste werkgever van Kuranyi, die in 2017 afzwaaide als profvoetballer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen was er tenminste nog echt voetbal. Nu zijn het een stelletje wijven die bij het zachtste contact een minuut gaan liggen

9 september 2020 om 17:25

Amen, precies wat ik dacht... anders grijp de var na 10x kijken wel in. Wordt tijd dat er weer kerels in de maatschappij komen.

9 september 2020 om 17:25

BVB058 / Waardoor denk je dat het is verandert?

9 september 2020 om 17:57

Omdat wij in een feministische samenleving wonen. We worden opgevoed door alleen maar juffen op de basisschool. En een corrigerende tik wordt tegenwoordig als kindermishandeling gezien.

9 september 2020 om 21:25

Er zijn veel redenen op te noemen. Nl de ontwikkeling van de technologie, de groei van andere met name vechtsporten, maar vooral, en hier ga ik mezelf niet geliefd mee maken: Het Barcelona van Pep Guardiola!

9 september 2020 om 17:26

Ja zolang scheidsrechters dan blijven fluiten hou je dat. Zodra die meer dingen toelaten houdt dat vanzelf op

9 september 2020 om 17:56

Het kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn dat een verdediger ongestraft iemand zijn gezicht kan opentrappen.. of wel?

9 september 2020 om 18:09

Waarom wordt iemand doodschopen zo verheerlijkt? Hard voetbal is prima en zie ik ook graag, maar iemand als jaap stam had ook wel een steekje los en ging naar mijn mening toch wel een paar keer veel te ver. In diezelfde tijd had je net zo goed jankerts hoor. Kan je rivaldo op t wk 2002 nog herrineren, dat moment bij de cornervlag?

9 september 2020 om 21:26

Het gaat hier niet om het doodschopoen van iemand maar de betutteling van tegenwoordig. Als het iemand iets tegen zit is het altijd de schuld van een ander. Het wordt tijd dat men de rug recht en door gaat...

9 september 2020 om 18:20

Precies. Ze raken tegenwoordig al in de war als hun haartjes in de war zitten.

9 september 2020 om 20:08

Net zoals de maatschappij heel erg soft geworden is. Het voetbalveld is een afspiegeling van de maatschappij.

Jaap stam, die missen we. Van Dijk komt dichtbij, maar heeft niet de meedogenloosheid van Jaap, waarvan het zijn hobby was om mensen huilend weg te laten rennen in Engeland en Italiã«

9 september 2020 om 17:28

Alleen met de VAR van nu zou Jaap vaker geschorst zijn dan spelen. De hardheid qua spel is steeds meer afgenomen en dat is maar goed ook. Als je beelden van het wk in 74 en 78 ziet geloof je vaak je ogen niet waar ze toen mee wegkwamen. Daarbij vergeleken is Jaap weer een lieverdje.

9 september 2020 om 18:45

Ach ik weet het niet. Stam kon ook niet voorkomen dat we ons niet plaatsten voor het WK 2002. De combinatie Stam - Frank de Boer met daarvoor Jonk - Davids vond ik wel fantastisch. Toen Jonk stopte en Van Bommel diens plek innam plaatsten we ons prompt niet. Vind nog steeds dat Jonk behoorlijk onderschat wordt.

9 september 2020 om 20:48

Vergeet Reiziger ook niet! De rechtsback van het Nederlandse elftal won statistisch gezien het meeste duels van alle spelers in de Nederlandse interlandgeschiedenis!
In 98 hadden we echt een wereldteam, en dan nog moet je nagaan dat Seedorf vaak op de bank zat en dat we naast Bergkamp en Kluivert ook nog Makaay, Hassalbaink, Van Nistelrooy hadden. We hadden als klein kikkerlandje bijna het luxe wat Frankrijk nu heeft.

Wat toevallig dat Dinamo Moskou meer betaalde dan Juventus en Liverpool. Dat zal wel een leuke bijkomstigheid zijn geweest nadat hij voor het sportieve plaatje in Rusland had gekozen.

9 september 2020 om 18:11

Hij heeft opzich wel een goed punt door niet voor het geld naar liverpool en juve te gaan. Tuurlijk speelt geld een rol, maar door zulke clubs af te slaan vind ik toch wel dat het blijkt dat hij speeltijd ook belangrijk vindt.

9 september 2020 om 19:07

Het geld was bij Dinamo juist beter, vent. Wel lezen hè.

Het huidige voetbal zou Stam heel veel problemen mee hebben. De huidige voetbal zie je bijna geen echte spits meer, de echte spits zijn vervangen door aanvallers die op verschillende posities voorin kunnen voetballen. De verdedigers moeten tactisch goed zijn om dit overeind te houden. Steeds meer clubs spelen hoog druk.

Stam kan echt niet voetballen en is tactisch erg zwak, dat zag je bij Ajax heel duidelijk. Bij het Nederlandse elftal is hij blij met Frank de Boer, Philip Cocu en Edgar Davids zodat Stam alleen gefocust op zijn man kan blijven. Vroeger heb je als verdediger vaak te maken met 1 spits. Nu heb je als verdediger te maken met 3 a 4 aanvallers.

9 september 2020 om 18:18

Toen Stam bij Ajax kwam was het beste op 34 jarige leeftijd er inderdaad vanaf. Echter beweren dat Stam tactisch zwak was is echt bezopen. Topverdediger die jaren in de Italiaanse Serie A, het summum voor verdedigers in die tijd, heeft gespeeld. En Manchester united niet te vergeten. Die zou ook nu een wereldverdediger zijn!

9 september 2020 om 18:33

Gelukkig kon die als verdediger goed verdedigen. Insigne zou gewisseld willen worden als Stam op het veld stond afgelopen maandag.

Los van de VAR en de nieuwe generatie arbiters, zijn het bijna allemaal watjes met teveel geld. Daarnaast houden ze zich te veel bezig met randzaken als Instagram, Twitter en de nieuwste tattoo op hun kont. Ik als donkere man erger me mn aan het mayfair gedrag van onze donkere internationals. Dit team ontbeert nuchtere jongens die het zweet uit hun lijf willen lopen, uitzonderingen daar bij gelaten.

9 september 2020 om 18:26

Dit zegt elke generatie over de generatie ervoor. Deze mannen werden ook de patatgeneratie genoemd. Je wordt denk ik gewoon een beetje oud. Haha

9 september 2020 om 18:36

Dat zeiden ze echt niet over Stam 😉

9 september 2020 om 19:08

Onze kinderen kijken straks naar Neymar en denken, hadden wij nog maar zo'n echte kerels op het veld staan, haha.

9 september 2020 om 18:43

Klopt, ik zie ook vaak bij jongeren tussen de 12-15 jaar meer zorgen maken over hoe duur hun outfit is dan daadwerkelijk op voetballend vlak verbeteren.

Zeer zwak Duitsland destijds! Tussen 2000-2004 was het niet veel en toch haalden ze in 2002 prompt de finale. Best bizar met zo'n matige groep. Onvoorstelbaar dat een Nederland met zo'n surplus aan kwaliteit in 2004 geen EK finale heeft kunnen behalen en in 2002 niet eens aanwezig was...als je die selectie ziet, tjonge jonge.

9 september 2020 om 20:31

Volgens mij kwamen ze op het ek van zowel 2000 als die van 2004 niet voorbij de groepsfase. Daarom was iedereen ook verbaasd over het spel van de Duitsers op het wk van 2006.

9 september 2020 om 21:54

Klopt inderdaad. 2004 was wel een sterke poule overigens. Met Nederland, een zeer sterm Tsjechië met Koller, Nedved en Rosicky en Letland als ik me niet vergis met Verpakovskis?!

Dat moment staat in mijn geheugen gegrift en helaas.niet meer terug te vinden op YouTube. Wat was Kuraniy een misselijke speler en wat heb ik genoten van Jaap Stam!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren