Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spierings beargumenteert keuze Lens boven PSV: ‘Denk niet dat men dat beseft’

Laatste update:

Stijn Spierings heeft in gesprek met Voetbal International uitleg gegeven bij zijn transfer naar RC Lens. De 27-jarige middenvelder blijft de komende vier seizoenen actief in de Ligue 1, terwijl hij ook voor het eerst in zijn carrière in de Nederlandse top had kunnen spelen. Journalist Martijn Krabbendam vroeg Spierings na het afronden van zijn transfer waarom hij Lens verkiest boven PSV. “Ik heb het wel echt serieus overwogen. Maar toen Lens zich ook meldde en ik met mijn zaakwaarnemer Ali Dursun een bezoek bracht, was ik eigenlijk meteen verkocht.”

In gesprek met Krabbendam heeft Spierings slechts vier redenen nodig waarom hij bij Lens getekend heeft. “Direct Champions League, grote kans op speeltijd, grote club en op minder dan vier uurtjes rijden van Rotterdam. Het plaatje klopte helemaal.” Spierings denkt dat Lens wordt onderschat. “Ik denk niet dat alle Nederlandse voetballiefhebbers weten en beseffen hoe groot deze club is. Lens is van de regio, supporters komen van overal vandaan en zijn net zo fanatiek als die in Marseille. Er zitten elke wedstrijd veertigduizend fans in het stadion. Deze club heeft een lastige tijd gehad, maar is opgekrabbeld en wil nu doorpakken. Plaatsing voor de Champions League helpt daar natuurlijk bij.”

In tegenstelling tot PSV gaat Lens direct de groepsfase van het miljardenbal in. Toch heeft Spierings nagedacht over een transfervrije overstap van Toulouse naar Eindhoven. “Ik heb het wel echt serieus overwogen. Maar toen Lens zich ook meldde en ik met mijn zaakwaarnemer Ali Dursun een bezoek bracht, was ik eigenlijk meteen verkocht. Direct de Champions League in, dat is een droom en tegelijkertijd voelde ik dat ik nog niet klaar ben in het buitenland. Ik ben toch vrij avontuurlijk ingesteld, ik hou ervan andere landen en culturen te ontdekken. Dat is ook de reden dat ik na RKC Waalwijk naar Levski Sofia ben gegaan. Het onbekende trok me aan en dat heb ik nog steeds.”

Spierings blijft in Frankrijk wonen, waar hij zich na drie jaar behoorlijk thuis voelt. Toch gaat er veel veranderen in het leven van de controleur. “Van Toulouse naar Lens is een binnenlandse transfer, maar ik kom toch echt in een andere wereld terecht. Toulouse ligt aan de andere kant van het land, bij Lens is alles anders. Opgeteld bij de sportieve verbetering zijn dat toch de uitdagingen die ik zocht.” PSV zag in Spierings de ideale vervanger van Ibrahim Sangaré, die deze zomer lijkt te vertrekken uit het Philips Stadion. Na vrijdag kan er echter definitief een streep door de naam van de Alkmaarder.

Valt de keuze van Spierings te begrijpen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben toch wel heel benieuwd hoe Lens het volgend seizoen gaat doen, zowel in de Ligue 1 als in de UCL. Ze lijken hun selectie en coach aardig bij elkaar te houden en zelfs hier en daar te versterken op posities.

Waarom zitten al die gasten niet bij de selectie van het Nederlands elftal. Er breken er nog al een paar door hier en daar. Jongere lichting leuk om te lezen. Of zit Koeman te slapen dat liever bij de oudere selectie houdt. Ipv van door te selecteren.

24 juni 2023 om 13:10

Heel simpel omdat de meeste mensen rondom het Nederlands elftal niet verder kijken dan Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Nederland. Ik vind sowieso als bondscoach of assistent heb je al bijna het hele jaar vrij. Ga dan lekker wedstrijden kijken in de onbekendere competities. Spelers waar je niets van weet.

24 juni 2023 om 13:13

Jongere lichting, een jongen van 27? Daarnaast moeten we de prestaties ook niet groter maken dan ze zijn, uiteindelijk 13e ofz geworden in de competitie en ik gok dat bijna niemand hier deze jongens de afgelopen twee jaar heeft gevolgd dus om dan maar blind te roepen dat ze in het NL elftal moeten is in mijn ogen dan ook een beetje vergezocht..

24 juni 2023 om 14:03

Nog altijd beter dan Wijnaldum, die al 2 jaar geen knikker raakt en bankzitter is bij Roma, geblesseerd is geweest en nog een paar draken van wedstrijden heeft gespeeld sinds zijn terugkeer. Je kan me niet wijsmaken dat Spierings dan een mindere keus is met zijn 13e plek met Toulouse en bekerwinst. Is nog beter dan Roma dat 6e wordt en de Europa League finale verliest.

24 juni 2023 om 14:11

Laatst was er een artikel dat Blind en de oranje staff niet eens wisten dat Flekken een Nederlander was, en daar pas na een lange tijd uitblinken in de Duitse competitie achterkwam.

Te bizar voor woorden eigenlijk dat de KNVB geen flauw benul heeft welke profs speelgerechtigd zijn voor het NL elftal. Echt een amateuristische bende.

Snap zijn keuze heel goed. Ik denk dat ik een van de weinige ben die in Spierings een goede aanwinst voor Ajax, PSV of Feyenoord zag. Gewoon een goede defensieve middenvelder en behoorde het afgelopen seizoen tot een van de betere defensieve middenvelders van de Ligue 1, terwijl hij al langere tijd bij Toulouse sowieso goed presteerde.

De stap naar RC Lens is ook gewoon een mooie stap voor hem. Zal daar ongetwijfeld ook een prima salaris krijgen en opzicht een heel stuk dichterbij de Nederlandse grens. Je zit niet heel ver van België af en natuurlijk moet je dan nog wel een paar honderd kilometer rijden, maar dat is opzicht te doen al zal hij vast wel het vliegtuig pakken want dan is hij ook zo in Nederland (ook vanuit Toulouse).

Lens presteert de laatste 2 of 3 seizoenen sowieso al heel goed in de Ligue 1. Lijken ieder seizoen steeds ietsje beter te worden en hebben een goede combinatie wat betreft het in- en verkopen van spelers. Halen goede en jonge spelers binnen en vullen dat aan met spelers die (wat meer) ervaren zijn en hebben in dat opzicht de afgelopen jaren ook prima zaken gedaan met o.a. Badé, Doucouré, Wooh, Clauss en waarschijnlijk komen daar in de toekomst nog spelers als Danso, Medina, Abdul Samed en Openda bij.

Openda had zelf al een persoonlijk akkoord bereikt een paar weken geleden met Leipzig, maar sindsdien is het wat stilgevallen. Lens vraagt volgens mij 40 miljoen, waar Leipzig niet verder wilde gaan dan 26 tot 28 miljoen. Die heeft zich overigens ook geweldig ontwikkeld bij Lens en een geweldig seizoen achter de rug met 21 goals en 4 assists in 38 Ligue 1 wedstrijden.

Voor mij blijft Lens toch wel iets nostalgisch hebben. Heb het altijd een mooie en leuke club gevonden en als ik RC Lens hoor, dan moet ik altijd aan Aruna Dindane denken. Dat was echt wel een prima spits, maar ik moet bij Lens dan ook altijd aan de talenten denken die ze hebben gehad want stond of staan toch wel bekend als de talenten die ze aantrekken of zelf hebben opgeleid zoals Keita (o.a. bij Sevilla, FC Barcelona en AS Roma gespeeld), Taarabt (vertrok heel vroeg naar Tottenham), Rémy (huurbasis), Aurier, Varane, Kondogbia, Hazard (die recent nog bij PSV speelde ), etc. en kwamen toen volgens mij ergens rond 2010 in wat geld problemen waardoor het sportief wat jaren minder ging en ze afstroomden richting Ligue 2.

Gelukkig hebben ze het de afgelopen jaren weer prima op de rit.

24 juni 2023 om 14:03

Jij bent een van de weinigen die gezien heeft dat Spierings aardig kan voetballen en een aanwinst kan zijn voor de eredivisie top? Hahaha

24 juni 2023 om 14:11

Bedoel het meer vanuit het punt dat er vaak over Spierings is gezegd dat hij niet goed genoeg is voor de top in Nederland. Niet alleen hier op VZ, maar ook vaak via andere sites en medias. Idem dito voor vd Boomen.

25 juni 2023 om 14:09

Prachtige stap voor hem naar een Champions League club. Een club met een goed project, een uitstekende trainer en in een goede competitie. Past daarnaast uitstekend in de speelstijl van Franck Haise. Kan zo in het elftal spelen in plaats van Abdul Samed op de 6 positie. Die 6 positie in de 3-mansverdediging van Haise is best belangrijk, dus zijn rol gaat niet minimaal worden!

25 juni 2023 om 22:47

Gaël Kakuta niet te vergeten. FM-held.

Toch niet gek, je blijft in Frankrijk, speelt sowieso CL. Dat is bij PSV nog maar de vraag en het lijkt er ook op dat al hun goede spelers gaan vertrekken.

2 andere faktoren, die me ook niet onbelangrijk lijken:
- Ligue 1 is sterker dan Ed
- Misschien beter salaris bij Lens

24 juni 2023 om 13:11

En in Lille lijkt het me beter vertoeven dan in Eindhoven.

24 juni 2023 om 13:54

Nou ik ben een aantal keer in Lens geweest maar dat vind ik nu niet bepaald een plek om verliefd op te worden. Zeker Niet als je van Toulouse afkomt. Maar smaken verschillen.

Ik begrijp het zeker. Ik denk dat qua aanhang Lens ook wel even groter is dan PSV.

24 juni 2023 om 15:03

Klopt, qua club is Lens ook zeker 5 x zo groot als PSV

Hoop dooddoeners, Lens is helemaal geen grote club en is dat ook nooit geweest echt een kul argument PSV is in alles zoveel groter dan Lens.

24 juni 2023 om 13:45

Weinig historisch besef lees ik, doe eens wat onderzoek naar RC Lens en kijk dan nog eens naar je opmerking hier.

24 juni 2023 om 14:03

Nou ik heb het even opgezocht. De erelijst is wat je kan noemen niet heel bijzonder.De erelijst van PSV daarin tegen is vele malen indrukwekkender

24 juni 2023 om 15:25

Ik denk dat je zelf nogal wat historisch besef ontbeert. Wel ironisch dat je dat dan bij mij probeert te poneren. Ze hebben nota bene nog lang op t 2e niveau geacteerd..

24 juni 2023 om 13:50

Alleen al het feit dat Frankrijk groter is dan Nederland zou je na moeten laten denken. Frankrijk telt zoveel meer clubs dan Nederland. Ook het stadion is iets groter en de salarissen liggen dicht bij elkaar. Lens speelt rechtstreeks CL en PSV niet. Ook is de Ligue 1 natuurlijk gewoon hoger aangeschreven dan de ED.

24 juni 2023 om 14:39

Lens heeft een veel beter team dan PSV, behalve Xavi is Lens overal sterker

24 juni 2023 om 15:36

Jij ziet Lens dan ook elke week spelen.Lens is in Frankrijk wat AZ hier is. En dan heeft Lens nog geluk met deze inschatting Positie ranglijst 2e7e7eDaarvoor 2e niveau Lens is is niet zo bijzonder, dit jaar daar gelaten.

24 juni 2023 om 16:10

Ik heb Lens vaker zien spelen dan NL clubs ja, NL competitie vind ik maar laag niveau. Als je hebt gezien hoe ze alle topclubs wat hebben gespeeld waaronder PSG thuis dan zou je met me eens zijn. Maarja jij hebt Lens wss nooit zien spelen dus je baseerd je mening alleen op vorige jaren of 'namen'. Lens vergelijken met AZ is belachelijk, ze zouden PSV en ook Ajax gewoon wegspelen

24 juni 2023 om 17:44

Wegspelen nog wel? Onzin !!

24 juni 2023 om 18:00

Ze speelden PSG, Marseille. Lille en Lyon allemaal weg, maar natuurlijk het grote ajax en psv kunnen ze niet wegspelen... Blijft lastig voor sommige fans om toe te geven dat een kleiner team of een die ze niet kennen hun favo club wegspelen

24 juni 2023 om 18:24

Ze hebben echt wel kwaliteit

Maar ik hoor hier 5x zo goed.

Dit is wat overdreven

24 juni 2023 om 18:55

Nee hoor 5x is wel overdreven inderdaad. Bij Lens gaat het meer over het collectief, het is echt een team en ze weten elkaar blindelings te vinden. Daarnaast is de coach Haise echt een geweldige tacticus. Laat me mijn comment beetje bagatelliseren, wegspelen is misschien ook overdreven maar geloof me er is een reden dat Lens de CL in gaat iedere club zal het ongelooflijk lastig hebben tegen hun vooral als ze thuis spelen met hun mooie sfeervolle stadion met fanatieke fans

24 juni 2023 om 19:40

Helemaal goed. Goed onderbouwd! Zo kan je ook

We gaan het zien aankomende seizoen.

Iets om in de gaten te houden.

👍

Hoop dat we een keer kunnen stoppen met zoveel stukjes over een voetballer aan de onderkant van de Franse competitie. Heb nou niet het idee dat het meer dan niveau Heerenveen is

RC lens is ook een mooie club, heel mooi stadion en fanatieke fans inderdaad. Je woont al mooi in Frankrijk dus ik snap best dat die daar wil blijven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren