Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spierings voltooit knotsgekke zomer en wordt als held onthaald op vliegveld

Laatste update:

Stijn Spierings heeft zijn terugkeer bij Toulouse voltooid, zo meldt de Franse club via de officiële kanalen. De middenvelder vertrok eerder deze zomer naar RC Lens, maar kende een valse start bij zijn nieuwe werkgever en wordt nu op huurbasis bij les Pitchounes gestald. Uitzinnige fans van Toulouse stonden Spierings woensdagavond op te wachten op het vliegveld.

Spierings is het seizoen matig begonnen bij Lens. De ex-speler van onder meer RKC Waalwijk, AZ en Sparta Rotterdam stond in de eerste vier competitiewedstrijden één keer in de basis en viel de overige drie duels in. Tegen Stade Brestois (3-2 verlies) en Stade Rennes (1-1) maakte hij respectievelijk zes en negen minuten. De overige twee duels werden verloren van Paris Saint-Germain (3-1) en AS Monaco (3-0), waardoor de Fransen momenteel op de zeventiende plaats staan in de Ligue 1.

L'Équipe schrijft over een 'castingfout' van Lens. "Zijn technische vaardigheden sluiten niet aan bij de behoefte van Franck Haise (trainer Lens, red.)", luidt het oordeel. "Spierings heeft de neiging om het spel te vertragen en aanvallende intenties van tegenstanders te onderbreken. Hij versnelt niet en kan het tempo moeilijk opvoeren. In een team dat countert en afwacht kan hij zeker nuttig zijn, alleen speelt Lens niet zo. Het team zet hoog druk."

Spierings kan terugkeren bij Toulouse omdat Franse clubs buiten de transferperiode één speler mogen halen die al in Frankrijk actief is. Wel was er onenigheid over de uitbetaling van het salaris van de middenvelder. Spierings streek afgelopen seizoen bij Toulouse naar verluidt zo'n 30.000 euro per maand op. Met zijn overstap naar Lens werd dit aanzienlijk verhoogd. Een eerder aanbod om zijn contract bij Toulouse te verlengen liep op niets uit, waarop Spierings vertrok.

Het valt nog te betwijfelen of Spierings ook Europees in actie kan komen voor Toulouse, daar de club de lijst reeds heeft ingeleverd bij de UEFA. Mocht de huidige nummer twaalf van de Ligue 1 weten te overwinteren in de Europa League, dan kan Spierings vanaf januari sowieso worden ingeschreven. Toulouse bevindt zich in Groep E met Liverpool, LASK en Union Sint-Gillis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mijn vermoeden is dat niemand hier hem ooit heeft zien spelen in Frankrijk, maar als je de analyse van l’Equipe leest is het wel enigszins merkwaardig te noemen dat hij zo hoog op de lijsten stond bij PSV, wetende dat Bosz de nieuwe trainer zou worden.

14 september 2023 om 07:31

Gadsie, sluitpost. We sturen tegelijkertijd een zelfde soort bericht, zie hier onder.
Maar inderdaad, het viel me ook op.

14 september 2023 om 07:36

Transfervrij, Nederlands, ervaring in het buitenland. Ik snap wel dat hij bij PSV op de lijst stond. Ook logisch dat ze niet voor hem zijn gegaan uiteindelijk.

14 september 2023 om 07:41

Dat is dus een misvatting, want PSV is wel vol voor hem gegaan. Hij gaf zelf de voorkeur aan Lens.

Dat hij om die redenen op een lijstje staat is logisch, maar als je hem vervolgens analyseert kom je toch tot de conclusie dat het voetballer is die niet past bij een club die in 90% van de gevallen op de helft van de tegenstander staat? (Ik ga hier even blind af op l’Equipe).

14 september 2023 om 08:10

Wellicht voor hem gegaan, maar met een mega klein contract. Letterlijk als back-up (wellicht van de back-up). Lens betaalt meer en had toen al met zekerheid CL. Dan is Lens ineens een stuk aantrekkelijker, zeker omdat het toch een stuk dichterbij NL ligt, dan Toulouse.

14 september 2023 om 08:51

Snap helemaal niet dat Spierings op een lijst stond. De hoogste transfersom voor hem is betaald door Levski Sofia €500.000. Verder bij elke club transfervrij de deur uit. Toulouse werd afgelopen seizoen 13e , mensen doen net of ze mee deden voor CL voetbal. Zelfde geld voor van den Boomen nu bij Ajax , lachwekkend slecht gescout.

14 september 2023 om 08:59

Dat hangt er vanaf hoe je ze wil gebruiken. Een Spierings heeft hele specifieke uitzonderlijke kwaliteiten, maar wel zonder bal. Als je vanuit de counter speelt en de bal aan de tegenstander geeft kan hij zeer waardevol zijn. Maar als je zoals Lens en PSV nu zelf veel de bal hebt dan heb je er niet zoveel aan. Het PSV onder Cocu of van Bommel had hem dan weer wel beter kunnen gebruiken. Iemands kwaliteiten staven aan de betaalde transfersommen in het verleden lijkt me heel matig.

14 september 2023 om 09:48

Sluitpost, jij zit mis. Bosz wilde Spierings niet omdat hij voetballend niet goed genoeg is. Daarom is PSV voor Schouten gegaan.

14 september 2023 om 10:01

Dat zal best, maar waarom zit ik dan precies mis? Het een sluit het ander namelijk niet per definitie uit.

14 september 2023 om 11:29

Rare argumentatie. Sommige spelers zijn laatbloeiers dus wat maakt die eerdere transfersom dan uit? Bovendien zegt de ranking van de ploeg helemaal niets over individuele prestaties. Vooralsnog is vooral jouw onderbouwing lachwekkend.

14 september 2023 om 07:56

Als ik me niet vergis stond Spierings vooral door van Nistelrooij op de lijst bij PSV. Ik meen dat Bosz sowieso niet zo achter zijn eventuele komst stond. Misschien dat hij dat in de gesprekken ook wel merkte.

14 september 2023 om 08:04

RvN was al weg

14 september 2023 om 08:19

Klopt, maar ik zeg dat hij door RvN op de lijstjes stond. Van Bosz werd gezegd dat hij namelijk niet zo gecharmeerd van hem was. Zou ook vreemd zijn namelijk, past niet in de speelstijl. Van mij had hij als back up prima mogen komen.

14 september 2023 om 10:14

Ik vind het helemaal niet merkwaardig. Ik heb hem wel zien spelen en wat dat betreft klopt de analyse wel. Qua type speler komt hij erg in de buurt van Sangare, al is Spierings fysiek natuurlijk wel een stuk minder sterk. In de passing is hij dan juist wel weer wat sterker dan Sangare. Als je een 1 op 1 vervanger voor Sangare zocht dan is Spierings helemaal geen gekke uitkomst. Nederlands, transfervrij en dus hetzelfde type speler. Verder kan je je door zo'n 6 op te stellen veroorloven allebei de backs mee naar voren te sturen, en met een 3mansdefensie te spelen in balbezit. Voor je aanvallende intenties maakt het dus niet heel veel uit of je met een verdedigende 6 speelt of niet, want er blijven idealiter sowieso 3 mannetjes achterin staan. De vraag is alleen of je liever overwicht in het centrum of op de flanken wil.

Als L’equipe met hun uitleg van de castingfout het bij het rechte eind hebben, dan is het maar goed dat Spierings niet naar psv is gekomen.

14 september 2023 om 07:49

Heel Nederland behalve de td's van ajax en psv wisten dat Spierings en vd Boomen niveau onderkant eredivisie hebben

14 september 2023 om 08:03

Bij Lens wisten ze het ook niet en Toulouse zal het zorg wezen zeker.

14 september 2023 om 08:12

VdBoomen heeft in zo’n ruk elftal als nu nou ook niet echt de kans om zich te laten zien hè. Denk je, ik ga lekker naar Ajax en dan kom je in het slechtste ajax in jaren terecht.

14 september 2023 om 09:31

Onderbouw het eens @grensgeval? Waarom is PSV het beste PSV sinds jaren en Ajax het slechste Ajax in jaren?

Schouten? Noa Lang? Luuk in vorm? Of die gehuurde Engelsman op transferdeadline?

Ajax haalt 2 Kroatische topverdedigers. Heeft Bergwijn al rondlopen die boven Noa Lang in de pikorde bij Oranje staat, met 2 talenten erachter. Heeft de spitspositie ook goed bezet. Met Mannsverk hebben ze echt een leuk talent aangetrokken. En Mikautadze verwacht ik persoonlijk best wel wat van. Denk dat Mikautadze bij Groningen niet slechter had gepresteerd dan Pepi (aanname, nergens op gebaseerd).

Ik denk dat Psv, Feyenoord en Ajax echt niet veel voor elkaar onderdoen.

14 september 2023 om 09:42

2 kroatische topverdedigers? Sutalo oke, maar medic is geen topverdediger en gaat het ook niet worden. Daarnaast heeft ajax geen rechtsbuiten, maar wel 3 spitsen die allemaal 10miljoen+ gekost hebben. En voor degene akpom kan niet op 10 in een 3mansmiddenveld. Mannsverk wel een goede speler

14 september 2023 om 09:52

Stewart had dat gewoon gezien.

14 september 2023 om 10:53

Sosa bedoelt hij en niet Medic

14 september 2023 om 11:30

@ Kieftenbeld. Ik denk niet dat hij op Medic doelt maar Sutalo en Sosa.

14 september 2023 om 12:13

Aah ja dat verklaart al meer, maar ook sosa schaar ik daar niet onder. Aangezien die vrij blessuregevoelig is

14 september 2023 om 12:22

Ik bedoel idd Sosa. Met Gaaie (pedersen 2.0) - Satulo - Hato - Sosa heeft Ajax het achterin, itt tot vorig seizoen, goed voor elkaar.

Elftal van Ajax is niet in balans, daar ben ik het mee eens. Ze kunnen Godts op rechtsbujiten zetten, maar die hoort gewoon op links te starten ipv Bergwijn. Gelkukkig blijven ze Bergwijn opstellen.

Waar laat je Berghuis spelen. Op 8, wie zet je dan op 10m en wie rechtsbuiten.
Op 10, wie speelts dan op 8, of gaat Ajax met 2 zessen voetballen en wie rechtsbuiten. Of blijft Steijns vasthouden aan die Hansson of iets dergelijks.

Is er dan niemand verbaasd dat de nieuwe werkgever aangeeft dat hij het niveau niet heeft. Waarom trek je dan zo'n speler aan? Vind hem ook wel snel de koffers pakken en naar het vertrouwde plekje terug gaan.

14 september 2023 om 08:52

Omdat je dat van tevoren niet weet.

14 september 2023 om 09:01

Nee, na 4 wedstrijden weet je het wel?

Daarvoor zitten de scouts een beetje te slapen of volg je hem dan niet? Pik je hem willekeurig uit, "ow transfervrij laten we hem maar halen".

Had bij Sparta nooit gedacht dat er maar 1 supporter van welk team dan ook, voor deze gast op een vliegveld zou staan. Maar mooi voor hem. Ik ben inmiddels zo benieuwd naar zijn ontwikkeling, dat een keer voor een potje van Toulouse ga zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren