Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam zet torenhoog in en mikt op komst van Kevin Strootman

Laatste update:

Sparta Rotterdam gaat vol voor de komst van Kevin Strootman. Dat vertelt Gerard Nijkamp, technisch directeur van de Kasteelclub, woensdag bij Rijnmond. Nijkamp zegt al contact te hebben gehad met de bijna transfervrije middenvelder en denkt 'een goede kans te maken'. "Het is aan Kevin wanneer hij besluit om weer thuis te komen."

Strootman promoveerde afgelopen maand naar de Serie A met Genoa, de club waarvoor hij op huurbasis uitkwam. Bij zijn eigenlijke broodheer, Olympique Marseille, loopt zijn contract eind juni af. Daarom besloot Sparta de stoute schoenen aan te trekken, vertelt Nijkamp. "Voor de wedstrijd tegen Feyenoord hebben we een gesprek gehad, Manfred (Laros, algemeen directeur van Sparta, red.), Kevin en ik. Dat was op zich een heel goed gesprek. We hebben het plan gepresenteerd, hoe wij hem zien als speler, en ook een doorkijk naar de toekomst. Het is aan Kevin wanneer hij besluit om weer thuis te komen. Voor ons het liefst eergisteren, maar daar moeten we geduld mee hebben."

Met 'thuiskomen' doelt Nijkamp op Strootmans eerste stapjes in het profvoetbal. De 46-voudig Oranje-international beleefde namelijk zijn doorbraak bij Sparta. De nummer zes van afgelopen Eredivisie-seizoen moet echter nog even in de wachtkamer blijven zitten. "Ik weet niet precies hoe het bij Genoa zit, of zij met hem in gesprek zijn, maar ik denk dat hij heeft aangegeven dat hij tijd nodig heeft. Gaat hij nog een jaar door op Serie A-niveau of komt hij thuis? En dan denk ik dat wij een hele goede kans maken", voorspelt Nijkamp.

Het is voor de 33-jarige Strootman zo'n zeventien jaar geleden dat hij doorbrak in het eerste van Sparta. Na een aantal succesvolle jaren belandde de Ridderkerker bij achtereenvolgens FC Utrecht en PSV, voordat hij een miljoenentransfer naar het buitenland waagde. Bij AS Roma werd Strootman geteisterd door blessureleed en de Romeinen wisten met 25 miljoen euro nog knap winst op hem te behalen. Olympique Marseille, de koper, beleefde twee jaar plezier aan de Nederlander, voordat hij op de bank belandde. Sindsdien wordt Strootman steevast verhuurd aan Italiaanse laagvliegers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha dit is de grap van het jaar! Onmogelijk natuurlijk

7 juni 2023 om 18:53

Waarom?
Ik denk dat strootman naar Nec of Almere gaat.

7 juni 2023 om 19:04

@paauwer, weet niet wat hij bij NEC moet, dan heb je twee middenvelders die nauwelijks meer kunnen lopen.

7 juni 2023 om 19:48

En toch was Schone weer super belangrijk dit seizoen.

7 juni 2023 om 18:53

Hij speelt in de Serie B, is 33 en allang niet meer van niveau. Misschien snap je het gewoon niet

7 juni 2023 om 19:04

Reddevilgaz, hoe kun je dit nou zeggen? Strootman doet het gewoon nog geweldig bij Genoa en staat hopelijk volgend jaar weer in de Serie A te ballen.

7 juni 2023 om 18:55

Onmogelijk nog wel? Het is geen Ronaldo of Messi die naar het kasteel komt. Gewoon een jongen van de club.

7 juni 2023 om 18:56

Hij heeft best lekker zn zakken kunnen vullen in Marseille. Lekker dicht bij Ridderkerk, kind van de club en zie de top 5 niet voor m komen.

7 juni 2023 om 19:02

Hoezo is dit een grap dan? Strootman is allang niet meer de speler die hij 10 jaar geleden was kom op zeg. Speelt in de Serie B momenteel. Kan zeker wel veel toevoegen bij een club als Sparta met zijn ervaring.

7 juni 2023 om 19:21

De Guzman heeft het ook meer dan uitstekend gedaan.

7 juni 2023 om 21:42

Nee hoor. Niet onmogelijk. Als Kevin wil en akkoord gaat met een voorstel, dan is het toch mogelijk?

Dat zou ik wel mooi vinden, afsluiten bij de club waar het voor je begonnen is!

7 juni 2023 om 19:06

Absoluut mooi! Kan zeker wat toevoegen, al is het alleen met zijn ervaring.

Zou ook mooi zijn over aantal jaren Virgil terug naar Groningen, Wijnaldum naar Feyenoord (dit seizoen zou top zijn). Na AM Depay naar PSV.

7 juni 2023 om 21:24

Net als Ed de Goeij deed bij Sparta..oh wacht..

Benieuwd hoe Strootman voetballend ervoor staat. Kan in ieder geval de leidende rol van Auassar overnemen

Nou torenhoog zeg. Dacht dat deze uitgerangeerde bulldozer er wel eens een punt achter zou gaan zetten na dit seizoen.

7 juni 2023 om 19:10

Denk dat vele zoals jij bijvoorbeeld niet weet wat voor seizoen Strootman gedraaid heeft. Hij was voor Genoa absoluut top afgelopen seizoen. En zal ik je wat verklappen.. ik denk dat hij zelfs beter is als jullie Taylor ;-)

7 juni 2023 om 20:01

Daar geloof ik niet in dat hij beter dan Taylor is. Dat hij het leuk doet in de serie B zal allemaal best maar dat niveau komt natuurlijk niet in de buurt van Ajax. De laatste keren dat ik hem zag voetballen was het wel echt heel traag en leek hij in niks meer op de speler die hij ooit was bij PSV.

Dat hij meer talent had en een hoger niveau aangetikt heeft dan Taylor ooit zal doen daar ben ik wel van overtuigd, maar helaas heeft het niet meegezeten voor hem en dat kun je hem zeker niet kwalijk nemen.

Gaat niet gebeuren lijkt me.. Die jongen wilt nog ff cashen en genieten in het buitenland is mijn inschattig. Om dan al weer terug te gaan naar de onderste regionen van de eredivisie, want dat is Sparta weer binnen mum van tijd, dat ziet hij niet zitten denk ik!

7 juni 2023 om 19:34

Sparta voert best degelijk beleid en zolang zij dit weten vol te houden zie ik Sparta niet snel afglijden naar de onderste regionen van de ED hoor. Kunnen ook wat centjes binnen harken via Lauritsen, Kitolano, v.Crooij, Saito & Olij. Verder nog een leuk aantal spelers om of ook te verkopen of verder mee te bouwen zoals Verschueren & Eerdhuizen.

7 juni 2023 om 19:34

Kun je netjes inschatten voor iemand die je niet kent...

Mooi man. Was echt wel fan van de strootman bij psv. Die kop jonge, alsof ie zo uit de kolenmijnen kwam, Haha.

Maar na psv dacht ik toch wel dat hij verder zou komen dan hoe het nu is gelopen. Maar weer bij Sparta terug, als hij dan wil en nog kan….zou dat wel vet zijn. Kevin in rood wit verticaal

Bij Psv echt een leuke voetballer maar daarna zo afgezakt in mijn ogen.

7 juni 2023 om 19:27

Dan heb je toch nog wel wat gemist na PSV hoor.

7 juni 2023 om 19:31

Ja bij Roma ook gewoon geweldig in de periode voor zijn blessure. Afgelopen seizoen ook gewoon goed gedaan bij Genoa.

Dit vind ik maar een houten KLAAS, maar ook een fanatieke voetballer die als een stofzuiger op het middenveld speelt. Sparta denkt groot en dat is mooi om te zien.

7 juni 2023 om 18:58

I see what you did there Klaas....

Torenhoog? Zal aan mij liggen hoor, maar heb het gevoel dat Strootman een jaar of 6 geleden al gestopt is met voetballen.

Te groot risico voor Sparta, moeten ze niet doen.

Is wel de laatste middenvelder die een fatsoenlijke dieptebal in Oranje gegeven heeft. Die ene waar Boadu zijn debuutgoal uit scoorde. Die pass is dan ook waar Sparta hem voor zal willen, plus zijn leiderschap. Bleef ook heel (veel te) lang in Oranje voor de kleedkamer.

Strootman is wel een passer, he, absoluut geen 6. Hij heeft wel het hoofd van een stofzuiger, maar dat is hij nooit geweest. Die stond ernaast.

Hopelijk verwacht Sparta trouwens niet dat hij wendt of keert. Strootman moet je naar een goede plek op het veld dragen en dan kan hij alleen nog vooruit of achteruit. Met een beetje geluk met zijstapjes van links naar rechts. Die knieën zijn totaal doorgeroest.

Geen idee wat zijn huidige niveau is maar dit is toch mooi. Terug naar zijn oude club.

Twente zou ook interesse hebben. Hoop dat dat is overgewaaid. Heb liever Eiting.

Sinds zijn zware blessure heeft hij nooit meer zijn niveau van weleer aangetikt, heel zonde.

Voor Sparta kan die wellicht nog van waarde zijn, in het buitenland echter heeft hij niets te zoeken.
Ook afgelopen seizoen in de Serie B was het niet veel en stond die er vooral in bij gebrek aan alternatief

Lijkt me een aangename verrassing voor Sparta! Kevin, kom terug naar het kasteel!

Past mooi in het rijtje Vennegoor of Hesselink, Bosveld, Konterman, Kromkamp of recenter Promes.. redelijke spelers toen ze in Nederland waren, buitenland flink ondergesneeuwd

Deed het bij PSV destijds echt heel goed, jammer dat blessures hem zo de das om hebben gedaan. Aan de bal was hij altijd wel één van de betere middenvelders die we bij Oranje hadden. Zou ook een stunt zijn voor Sparta om zo'n speler terug te halen. Voor 1 jaar tekenen met een optie voor nog een jaar is zal voor beide partijen de beste optie zijn denk ik. Kijken waar het schip strandt, past wel enorm bij Sparta en is een jongen van de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren