Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje behoudt foutloze status dankzij reddende engel Kepa

Laatste update:

Spanje heeft na vijf wedstrijden in de EK-kwalificatiepoule nog geen punt laten liggen. In en tegen Roemenië wonnen de manschappen van bondscoach Roberto Moreno donderdagavond met 1-2. Het werd in het slot van de wedstrijd een moeizame exercitie, zeker na een rode kaart van Diego Llorente, maar Spanje hield stand. De voorsprong op nummer twee Zweden bedraagt vijf punten. Razvan Marin, middenvelder van Ajax, stond negentig minuten op het veld bij Roemenië.

Voorafgaand aan het duel werd een moment stilte ingelast ter nagedachtenis aan Xana, de overleden dochter van de vorige Spaanse bondscoach Luis Enrique. Een deel van de Roemeense supporters weigerde echter om het moment te respecteren: vanaf de tribunes klonk gezang en gefluit. Nadat de wedstrijd begon, was meteen sprake van eenrichtingsverkeer in de Arena Nationala in Boekarest. Ciprian Tatarusanu was een van de weinige uitblinkers aan Roemeense zijde: het was aan de sluitpost van Olympique Lyon te danken dat Spanje bij rust met slechts 0-1 leidde.

Het doelpunt kwam na een klein halfuur voort uit een strafschop. Dani Ceballos werd op zijn enkel geraakt door Ciprian Deac, toen hij langs de Roemeen probeerde te dribbelen. Sergio Ramos bleef kalm en stuurde de doelman de verkeerde kant op. Eerder in de wedstrijd had Tatarusanu nog een inzet van Ramos gepareerd, terwijl Jordi Alba, Rodrigo en Paco Alcácer in de eerste helft eveneens op de doelman stuitten. Kort na de onderbreking moest Tatarusanu zich evenwel gewonnen geven, toen Alcácer fungeerde als eindstation van een fraaie Spaanse aanval.

Ceballos spleet de verdediging van Roemenië open met een steekbal richting Alba met de buitenkant van de voet. De opgestoomde back bediende Alcácer, die vlak voor het doel kon afronden. Toch slaagde Roemenië erin om de spanning terug te brengen: invaller Florin Andone scoorde drie minuten na zijn rentree met een kopbal. Toen Diego Llorente twaalf minuten voor tijd als laatste man een rode kaart kreeg voor een overtreding op George Puscas, geloofde Roemenië helemaal in een goed resultaat. In de blessuretijd werd Kepa Arrizabalaga de held, met een redding op een kopbal van Puscas van dichtbij.

Gaat Spanje nog punten verspelen in de poulefase, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen ze op tijdrekken ipv geel niet ook 5 min extra blessuretijd doen. Kepa rekt 2 van de 4 minuten tijd en er komt 30 sec extra bij. Waarom zouden spelers ooit stoppen met tijdrekken als het zo extreem goed werkt.

5 september 2019 om 22:53

Ze moeten gewoon elke keer dat het spel stil ligt een stopwatch aan doen. En dat er uiteindelijk bij. Ben je van het hele probleem af.

5 september 2019 om 22:55

Bovenop de tijd van de stopwatch +1min op elk moment dat ze wéér tijdrekken, om het ff af te leren.

5 september 2019 om 23:06

Marco van Basten zou die regel toch in Europa gaan introduceren?
Jammer dat het (nog) niet gelukt is, zou een hele goede oplossing zijn.

5 september 2019 om 23:22

Waarom moeilijk doen? Gewoon a la basketbal tijd stilzetten

5 september 2019 om 23:00

Als het aan mij ligt geven ze gewoon rood als je meer dan 1 minuut rekt, heeft helemaal niets met voetbal te maken dus oprotten met die zooi.

6 september 2019 om 02:47

Jullie lopen je druk te maken over tijdrekken en ik als vader zijnde kan nergens anders aan denken dan aan het ongelooflijk respectloze moment om te gaan schreeuwen en fluiten tijdens 1 minuut stilte voor een 9 jarig meisje wat gestorven is. wat maakt dan 1 minuut van je leven uit? Hoe kunnen deze mensen zo respectloos zijn? Ze zullen vast zelf ook kinderen hebben. Ik snap er helemaal niks van en sta compleet perplex. Gewoon geen woorden meer voor...

6 september 2019 om 06:25

Kijk dont get me wrong maar dit gebeurt helaas dagelijks.. omdat het nu de dochter van een bekend persoon is word het weer uitvergroot enal. Maakt het zeker niet minder erg maar daarom floten ze waarschijnlijk..

6 september 2019 om 06:44

Omdat je dan 3a4 uur over een wedstrijd doet

Wat een pass van Ceballos op Alba om die goal van Alcacer te creëeren. Ramos legt ook belachelijke statistieken neer als verdediger bij Spanje, scoort gewoon 8x in zijn laatste 9 wedstrijden voor Spanje..

6 september 2019 om 10:06

Echt, hè. Laatstaan als Ramos in de spits speelt, ben benieuwd hoeveel hij er dan in het mandje legt.

Man man man, wat was Razvan Marin slecht zeg. Hoe heeft Ajax hem in hemelsnaam kunnen scouten?

6 september 2019 om 00:05

Hij speelt niet tegen Gibraltar hoor, het is tegen een kwalitatief geweldig elftal.

Gewoon 2x 35 minuten absolute speeltijd ben je af van al het tijdrekken. Die Roemeense supporters sporen ook niet als je niet 1 minuut stil kan zijn voor een 9-jarig meisje. Schandelijk!

Gewoon 2x 35 minuten absolute speeltijd ben je af van al het tijdrekken. Die Roemeense supporters sporen ook niet als je niet 1 minuut stil kan zijn voor een 9-jarig meisje. Schandelijk!

Matige wedstrijd van Spanje, meer kan ik er niet over zeggen.
Het ziet er echter goed uit voor de kwalificatie. 15 punten uit 5 duels. Dit kan nu eigenlijk al niet meer stuk.

Wie weet wrm pique niet speelde?

5 september 2019 om 23:41

Die is gestopt bij Spanje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren