Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse trainer wordt weggejaagd door harde kern tijdens perspresentatie

Laatste update:

Albert Riera is tijdens zijn perspresentatie als nieuwe hoofdtrainer van Olimpija Ljubljana weggejaagd door ultra’s van de Sloveense club. Riera wil na twee seizoenen als assistent bij Galatasaray zelf de leiding hebben over een elftal, maar is dus met een valse start begonnen. Dat is te zien in een video van het Spaanse El Partidazo de COPE.

De harde kern van Olimpija lijkt het niet specifiek op Riera gemunt te hebben. De groep is vooral boos omdat de leiding van de club vrijdag afscheid nam van Robert Prosinecki. De Kroatische manager was zeer geliefd, maar onderhield een slechte relatie met clubeigenaar Adam Delius. Ook technisch directeur Mladen Rudonja moest vanwege die reden opstappen. Prosinecki maakte de clubleiding uit voor ‘leugenaars’.

Op een video is te zien dat de ultra’s tijdens de perspresentatie uit het niets opduiken. Enkele supporters bedekken hun gezicht met een zonnebril en bivakmuts. Na een hoop geschreeuw wordt Riera weggestuurd zonder de presentatie af te maken. Het zal de komende dagen moeten blijken of de fans het daadwerkelijk ook gemunt hebben op de Spanjaard. Olimpija speelt aankomende donderdag tegen het Luxemburgse FC Differdange 03 in de eerste kwalificatieronde voor de Conference League.

De veertigjarige Riera speelde tijdens zijn loopbaan als speler zestien interlands voor Spanje, waarin hij vier keer scoorde. Verder stond hij onder contract bij grote clubs als Manchester City, Liverpool, Galatasaray en Olympiakos. In zowel Griekenland als Turkije werd hij landskampioen. Bij Galatasaray zelfs twee keer. Als assistent-trainer bij de club was zijn tijd minder succesvol. In het afgelopen seizoen eindigde Galatasaray op de dertiende plek in de Süper Lig.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar zijn ze weer, de grootste losers ter wereld die denken dat ze met een maskertje op opeens alles kunnen bepalen. Wees dan een echte vent en kom gewoon met je blote bakkes je mening verkondigen.

Olimpija Ljubljana staat bekend als rechts-extreme club waar ze geen fan zijn van buitenlandse invloeden. Lijkt me dus sowieso geen fijne club om te werken, net als de club in Israël waar Erwin Koeman trainer was (beiter Jerusalem geloof ik)

5 juli 2022 om 10:18

Maar de vorige trainer kwam uit Kroatie en die was zeer geliefd staat er..

5 juli 2022 om 10:37

Kroatië en Slovenië hebben net een ander soort dynamiek dan Slovenië en Spanje. Dan nog kan het ook zijn dat die Kroaat ook aanvankelijk moeilijk werd geaccepteerd.

5 juli 2022 om 11:38

Verder speelt er momenteel ook ene Damian van Bruggen. Oud Psver en Vvver uit mijn hoofd. Zitten ook nog altijd Serven en Oostenrijkers bij de club. Slovenie heeft niet per se een mooie relatie met Servie bijvoorbeeld. Het klopt wel dat Olimpija echt een rechts extremistische cultuur heeft (ook wel te zien aan het filmpje..) maar het stukje buitenlandse invloeden valt heel eerlijk gezegd wel mee zo ver ik het heb meegemaakt. Voornamelijk gewoon een vervelende aanhang. Als je slecht presteert en het labeltje buitenlander (en dus duurder) hebt ben je al snel de kop van jut.

5 juli 2022 om 11:38

Klopt beide landen komen uit de balkan waardoor die band anders is dan met andere landen.

5 juli 2022 om 10:20

Even goed lezen, deze Spanjaard is al 2 jaar assistent.

5 juli 2022 om 10:27

Bij Galatasaray ja, even goed lezen.

5 juli 2022 om 10:27

Even nog iets beter lezen, hij was 2 jaar assistent bij Galatasaray en wil nu voor het eerst op eigen benen staan.

5 juli 2022 om 13:40

Oeps... mea culpa!

Zo zie je maar... Ljubljana is de mooiste plek waar ik heb gewoond met de meest lieve en toegankelijke bevolking. Maar zelfs daar zitten gekke ultra's. Hoop dat dit filmpje niet teveel gaat afdoen aan de stad en het land onder voetbalfans. Want dit is wel in en in triest

5 juli 2022 om 10:36

Zelfs daar? Juist in oost europa is de ultra cultuur zeer sterk.

5 juli 2022 om 10:39

Is wel echt nauwelijks Oost-Europa te noemen, Ljubljana ligt meer westelijk dan Oostenrijk.

5 juli 2022 om 10:39

Ja maar gek genoeg is slovenie wel heel anders, hebben zich zo anders ontwikkeld tov de rest van het oude oosten in europa.
Het ligt ook tegen rijkere andere landen aan en er hangt een meer dorpse sfeer daar

5 juli 2022 om 11:30

blaugrana ik snap je gedachtegang richtingg oost Europa, maar het is wel een beetje een ouderwetse inkijk richting het gebied. In Bosnië, Servie en Roemenië heb ik de meest intense wedstrijden meegemaakt. Maar Kroatie en vooral Slovenie hebben zich sinds de scheiding met joegeslavie compleet afgesplitst van de slavische oostblok cultuur. Slovenie is altijd het rijkere gedeelte van het oostblok geweest en had veel meer invloeden vanuit Italie en Oostenrijk. Het land voelt ook veel meer aan als Italie. Ja er zitten zeker socialistische invloeden in de manier van omgang (die mij persoonlijk best wel aansprak) maar het onderhuidse verdriet en teloorgang die je in landen als Servie, Bosnië, Albanië en Macedonië veelal terugziet zit er in Slovenië absoluut niet in. Ik kan het iedereen aanraden om met het gezin of in je eentje een keer naar Slovenië te trekken. Wat betreft voetbal zit er een flinke rivaliteit tussen Olimpija en Maribor. Maar verder waren de stadions, behalve dat ze er niet enorm goed onderhouden uitzagen, altijd rustig en gezellig uit. Veel kinderen en tweeverdieners die gezellig de club toejuichen. Maar ik zat dus ook niet in het stadion tegen grote rivaal Maribor. Dat zal vast hebben geholpen

5 juli 2022 om 11:46

Helemaal mee eens! Ik als donkere jongen die paar keer op vakantie is geweest in Slovenië kan ik zeggen dat ik dr Slovenen top mensen zijn! De meeste mensen zijn daar heel aardig, slim en gastvrij. Slovenië en Kroatië zijn idd helemaal afgesplitst van de slavische cultuur. Zeer modern en ontwikkeld land en mijn favoriete Europese land.

5 juli 2022 om 12:41

Ryan, als ik vragen mag. Heb je verdere ervaringen richting de slavische cultuur? Andere landen ook geweest? Ik ben zelf blank en blond. Mijn vriendin niet. Ik zou haar graag meenemen naar landen ten oosten van Kroatië en ondanks dat 90% van mijn ervaringen positief zijn weet ik dat ik een andere positie heb. Ik ben benieuwd naar je mening als je die wilt delen.

5 juli 2022 om 17:21

Hoi Zinedane,ik ben helaas nog niet verder geweest als Kroatie. Mede door idd het slavische cultuur spreekt het mij nog niet aan om bijvoobeeld naar bulgarije en roemenie te reizen. Maar dat hoop ik ooit graag te doen en meerdere ervaringen te lezen van andere reizigers of ik zonder al te veel problemen daar heen kan gaan!

5 juli 2022 om 10:37

Ben hier zo’n 20 jaar geleden geweest, weet nog dat ik toen al dacht, wat is dit voor fijn stadje, ook heel veel rijker dan ik verwachtte. Mooi, schoon, vriendelijk.

Prosinecki, dat is toch wel cult zeg, wat een grootheid. Won de ec1 nog in de saaiste finale ooit tussen zvezda-l’om in bari.
Lekker elftal hadden beiden toen wel btw

5 juli 2022 om 11:35

Heel gaaf. 20 jaar geleden was het ook nog echt onontdekt. In het jaar dat ik er woonde stond de stad op 1 in de Lonely Planet. Sindsdien is het toerisme in Ljubljana en Bled omhoog geschoten. Maar kan me nog altijd helemaal vinden in je beschrijving

5 juli 2022 om 10:38

Ik snap helemaal wat je bedoelt, en het zal de meeste mensen niet weerhoude om de stad te bezoeken. Ik ga elk jaar een weekend naar een Europese stad om daar een voetbalwedstrijd te bezoeken. Dit soort zielepoten zou me wel weerhouden om naar deze club te gaan. Ik weet dat elke club wel een paar gekken heeft, maar vooral de link, hoe klein die misschien ook, naar het extreemrechts, daar wil ik zover mogelijk vandaan blijven.

5 juli 2022 om 11:33

In Slovenie kan je misschien beter naar Maribor of Celje gaan voor het voetbal. Doen het de laatste jaren beter en allebei via een van de weinige snelwegen bereikbaar via Ljubljana. Wel gaaf dat je vaker richting het oosten gaat. Ervaringen die ik als mede-oost-europa-fan ook een keer moet bezoeken? Ik ga toch vooral voor de natuur en cultuur richting het oosten.

5 juli 2022 om 12:28

Oke, thanks voor de tip.

Ik ben een paar jaar geleden naar ferencvárosi TC - Ujpest FC geweest. Dat was mooi, stadion van Ferencvárosi is ook nog redelijk nieuw. Als je met de tram vanuit het centrum naar het stadion gaat moet je eigenlijk een halte na het stadion uitstappen. Je komt dan op het plein waar alle thuisfans een feestje bouwen voor de wedstrijd. En jaar ervoor wilde ik heel graag naar Sparta Praag - Slavia Praag. We hadden de vlucht geboekt en toen we de kaartjes wilde bestellen werd de wedstrijd verplaatst naar een later tijdstip en konden we vanwege de terugvlucht niet meer. We zouden voor omgerekend 60 euro p.p. in een skybox zitten met een diner vooraf. Uiteindelijk zijn we dat jaar naar FC Plizen gegaan. Vanuit Praag een treinreis van bijna 2 uur, omgerekend naar euro's voor iets van 1,20 p.p. Je krijgt dan ook een heel mooi beeld van het land. En terug een taxi gepakt en dat was voor 6 personen (ik dacht) 80 euro. maar dat valt ook wel weer mee voor een rit van bijna 100 km.

Slovenië is voor mij het mooiste land van Europa,
Ook daar dus eerste klas idioten... Zucht

5 juli 2022 om 11:48

Ja helaas heb je die overal... maar voor mij ook het mooiste land van Europa. Geweldig mooi en schoon en zeer leuke en lieve mensen.

Robert Prosinecki was trouwens ook wel echt een legende voor Kroatië. Prachtige speler uit het succesteam van 98 en de motor van het team achter Suker

Wat een idioten! Ik zag recent Furioza en vond het een bizarre, heftige maar lichtelijk overdreven film. Hooligans die bepalend zijn binnen een club. Nu ik dit zie, ben ik benieuwd hoeveel daaruit nog meer overeenkomt met de realiteit. Ik hoop niet veel, want dan is het een erg zieke wereld.

Dat contract had ik per direct verscheurd. Hier wil je toch niets mee te maken hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren