Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Soeverein Milan wint voor het eerst in drie maanden weer eens een uitwedstrijd

Laatste update:

AC Milan heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen in de Serie A. De ploeg van trainer Stefano Pioli was heer en meester op bezoek bij Empoli en zegevierde met 0-3. Het was de eerste uitoverwinning in de Serie A sinds 7 oktober. Ruben Loftus-Cheek, Olivier Giroud en Chaka Traorè verzorgden de doelpuntenproductie.

Milan, dat begon met Tijjani Reijnders in de basis, verloor sinds 9 december geen duel in alle competities en trok die lijn door op bezoek bij Empoli. Na elf minuten spelen lag de bal al in het het, toen Rafael Leão doorbrak aan de linkerkant en een puntgave assist in huis had op Loftus-Cheek: 0-1.

Reijnders had in aanloop naar de openingstreffer al een goede kans gekregen om de score te openen, maar zag zijn schot vanaf de rand van de zestien rakelings langs de paal gaan.

Milan had geen kind aan Empoli en kreeg via Theo Hernández de mogelijkheid om de marge uit te breiden. De Fransman zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Elia Caprille. Na een half uur spelen schreeuwden de bezoekers om een strafschop.

De handsbal van Youssef Maleh werd in eerste instantie weggewuifd door de arbiter, maar na tussenkomst van de VAR ging de bal alsnog op de stip. Giroud wist zich wel raad met het buitenkansje en verdubbelde de score: 0-2.

In de beginfase van de tweede helft tekende zich hetzelfde spelbeeld af. Milan domineerde en drukte de thuisploeg ver terug op eigen helft. Een kopbal van Christian Pulisic kon nog net worden gekeerd door Caprille, terwijl Leão hoog en wild over schoot.

Empoli kwam na een uur spelen iets beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen om de spanning terug te brengen, ware het niet dat Francesco Caputo het vizier niet op scherp had. De spits kreeg een rebound niet achter Mike Maignan na goed voorbereidend werk van Matteo Cancellieri.

Het geloof bij de thuisploeg verdween naarmate de tweede helft vorderde, waardoor Milan nog één keer kon toeslaan uit de omschakeling. Pulisic en Traorè gingen alleen op het vijandelijke doel af in de slotfase, waarna laatstgenoemde mocht afronden voor zijn eerste goal in de Serie A.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Makkelijk wedstrijd weer. Zonder echte uitblinkers. De bank was absurd jong; van de veldspelers waren 6 van de 8 21 jaar of jonger. Dat betekent wel dat Pioli bij het wisselen haast niet om de jeugd heen kan en dus mooi weer Jimenez en Chaka aan het werk gezien, waarbij de laatste zijn 2e goal maakt in zijn tot nu toe 2 wedstrijden. Milan heeft ontegenzeglijk wel leuke jeugd bij elkaar gekocht en/of opgeleid.
Pulisic blijf ik echt opmerkelijk vinden. Tot nu toe heeft hij naar mijn gevoel 3/4 ECHT goede wedstrijden gespeeld en de rest relatief onzichtbaar maar puntje bij paaltje staat wel op 6 assist en 6 goals in 17 wedstrijden. Loopt gewoon bijna 1,5 G/a per wedstrijd zonder echt indruk te maken haha

Volgende wedstrijd is Roma en daar worden letterlijk de mannen van de jongens gescheiden; Roma is redelijk ervaren en Milan heeft momenteel een hoop jeugd dat minuten maakt, dus dat zit me niet lekker… wel thuis waar Milan echt sterk is dit seizoen dus dat helpt echt

7 januari 2024 om 14:37

Waarom is Gabbia teruggehaald? Mag niet eens invallen na de blessure van Florenzi. Chaka groot talent, hopelijk blijft hij speelminuten krijgen.

7 januari 2024 om 14:57

Omdat Tomori, Kalulu, Thiaw en Caldara eruit liggen voor een tijdje. Theo speelt nu al CB uit nood samen met Kjaer (onze enige echte CB die we nog hebben). Daarbij is Florenzi RB dus waarom zou Gabbia daarvoor invallen?

7 januari 2024 om 16:04

Ja je hebt gelijk, dacht even dat Florenzi centraal stond. Maar toch, Hij had ook Theo naar links kunnen schuiven en Gabbia laten invallen. Weet niet hoelang die andere centrale verdedigers eruit liggen, maar als dat kort is dan is hij eigenlijk beetje overbodig of niet?

7 januari 2024 om 14:59

Denk je dat het mogelijk is dat Chaka Leao uit de basis kan spelen?
Leao is wel een goede voetballer maar wel erg gemakzuchtig na balverlies schakelt hij zelden om. Het is geen wereldtopper want alle wereldtoppers die beter zijn dan hem tonen ook veel meer inzet behalve Messi. Vandaar dat ik zijn uitspraak zeer opmerkelijk vond, als Chukuweze terug is zou je Pulisic ook op links kunnen zetten op Leao te triggeren dat er echt gewoon meer uit moet komen.

Daarnaast vond ik Musah toch wel een betere speler dan dat ik van hem had verwacht.
Als Milan echt weer mee wilt doen met de absolute top dan hebben ze nog wel een betere spits nodig en wat betere verdedigers, centraal achterin een linkspoot erbij en een betere rechtsback dan die Calabria.

Aangezien Milan zonder een nummer 10 speelt vraag ik me wel af of je 2 nummers 8 Reijnders en Loftus Cheek nou goed genoeg zijn als je tegen een topclub in Engeland moet.

7 januari 2024 om 15:09

Leao gaat natuurlijk nooit uit de basis worden gespeeld daar is hij te goed en uniek voor. Chaka kan wel z’n stand in worden. Klopt dat hij niet altijd alles geeft, maar dat deden R9 en Romario ook nooit en die hebben ook een aardige carrière gehad, ondanks z’n luie houding zou hij overal ter wereld basis staan. Er zijn haast geen spelers die explosiever en makkelijk mannetjes kunnen passeren als hij. Hij heeft zich dit seizoen veel meer toegelegd op het assists geven. Hij heeft er officieel nu 7 ofzo volgens mij, maar hij had er serieus 18 kunnen hebben als Milan afgelopen maanden wat scherper was.

7 januari 2024 om 18:50

Aangezien ik vaak milan berichten lees én onderandere graag jou reacties; hoe ziet et er uit voor milan? 2 seizoenen terug kampioen, imo niet daarna juist geïnvesteerd, maar wel cl halve finale gehaald. Je hebt het over leuke jeugd opgeleid en aangekocht, maar welke spelers gaan Milan verder brengen? En wat is Milan nodig om weer een grote club in europa te zijn (qua spelers, historisch zijn ze het altijd). Je hebt met theo en de franse keeper, leao en misschien pulisic, bennecer wel zeer goede spelers, maar toch als ik naar milan kijk, lijkt t echt of t allemaal net niet is? Wat is jou kijk daar op?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren