Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot kiest voor Champions League-debutant op bezoek bij Celtic

Laatste update:

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord voor het Champions League-duel met Celtic bekendgemaakt. De oefenmeester voert ten opzichte van de gewonnen Eredivisie-wedstrijd tegen FC Volendam (3-1) een groot aantal wijzigingen door. Het duel begint om 21:00 uur en is te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Justin Bijlow verdedigt het Rotterdamse doel in Glasgow en ziet, op Gernot Trauner na, de gebruikelijke namen de defensie vormen. Thomas Beelen neemt de plek in van de Oostenrijkse captain, die rust krijgt. Voor de van PEC Zwolle overgekomen verdediger is het zijn debuut op het hoogste podium. Hartman moest het duel met Volendam nog missen wegens een hoofdblessure, maar is daar inmiddels van hersteld.

Op het middenveld is Mats Wieffer de grootste afwezige. De controleur wordt gespaard door Slot, die voor Calvin Stengs opteert als nummer 10. De creatieveling wordt in zijn rug gesteund door Quinten Timber en Ramiz Zerrouki. Op de flanken krijgen Paixão en Ivanusec de kans van Slot, die in de spits kiest voor Santiago Gimenez.

In de jacht op de eerste zege in de groepsfase moet Celtic het stellen zonder de nodige sterkhouders. Reo Hatate, Cameron Carter-Vickers en Daizen Maeda moeten het duel met de Rotterdammers missen. Het trio heeft de training weer hervat, maar Feyenoord-thuis komt nog net te vroeg. "Zij zullen er niet bij zijn, maar hopelijk zijn zij in het weekend weer beschikbaar", liet manager Brendan Rodgers dinsdag optekenen op de persconferentie.

Callum McGregor, eveneens aanwezig op de persconferentie, weigerde te spreken van een wedstrijd om niets. "We moeten een niveau bereiken dat fans opwindt. Het is een drukke periode, fans komen hier na het werk naar het stadion tijdens de feestperiode, maar het gaat om ons. We moeten presteren om ze erbij te betrekken." Celtic heeft wat goed te maken, daar het afgelopen weekend met 2-1 verloor van Kilmarnock.

Celtic eindigt hoe dan ook vierde, terwijl Feyenoord al verzekerd is van de derde plaats. "Als dit de wedstrijd was geweest waarin we nog door konden gaan in de Champions League, had ik geen seconde gedacht aan het feit dat we zondag in Almelo en woensdag tegen Utrecht nog een wedstrijd spelen'', vertelde Slot op de persconferentie. Het gebrek aan spanning in de groep leidt dus tot de nodige wijzigingen in de opstelling.

''Tegelijkertijd vinden we het nog steeds een belangrijke wedstrijd om meerdere redenen. We willen ons op een goede manier in Europa laten zien. Er komen duizenden Feyenoord-supporters mee. We hebben van de laatste drie wedstrijden er twee verloren. Kortom, we willen hier heel graag een goed resultaat behalen.'' Feyenoord speelt naast de winstpremie van 2,8 miljoen euro ook voor het UEFA-coëfficiënt. Een goede ranking kan leiden tot een ticket voor het WK clubteams 2025.

Opstelling Celtic: Hart; A. Johnston, Welsh, Scales, Taylor; Tomoki, McGregor, O'Riley; M. Johnston, Palma, Kyogo.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Zerrouki, Stengs, Timber; Paixão, Gimenez, Ivanusec.

Celtic - Feyenoord:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff, weer Ivanusec. Wordt weer niks met hem, kan dit niveau (momenteel) niet aan.

13 december 2023 om 20:08

Die moet je nu juist laten staan om ritme te krijgen.

13 december 2023 om 20:08

Precies dat, Ivanusec mag het weer gaan laten zien

13 december 2023 om 20:08

In de voorrondes deed hij het alleszins aardig . Dit soort jongens moet je ook wel wat tijd geven denk ik. Hij is geblesseerd geweest vlak na zijn aankomst in Rotterdam. Zal ook ritme moeten opdoen. Is dit wel een mooie wedstrijd voor toch. En dan Sauer rond minuut 60/70 lekker inbrengen

Leuke opstelling, al had stiekem wel gehoopt op Lingr ipv Stengs.

Gelukkig geen Minteh iig. 😅

13 december 2023 om 20:18

Heb het vermoeden dat Lingr alweer klaar is bij Feyenoord. Zelfs op belangrijke momenten krijgt Milambo nu de voorkeur.

13 december 2023 om 21:09

Indruk krijg ik ook. Terwijl hij best wat teweeg bracht als hij er in kwam

Pff als Slot zegt waarschijnlijk wat andere spelers een kans te geven, dan hoop je op Sauer en Milambo of anders Lingr. Komt ie vervolgens met Beelen en Zerrouki. Dan maar hopen dan eerstgenoemden mogen invallen.

13 december 2023 om 20:14

Beelen wel blij mee, die heeft de ervaring nodig op dit niveau. We zitten niet bepaald breed in de CV’s en ik verwacht veel van hem, dus erg blij mee. Milambo/Lingr ipv Stengs had ik inderdaad ook graag gezien en Ueda eens een hele wedstrijd ipv Santi.

13 december 2023 om 20:46

Ja, eens, ben ook wel benieuwd hoe Beelen zich op dit podium presenteert. Maar had liever wat nieuwe aanvallende impulsen gezien.

13 december 2023 om 20:49

Zou me niet verbazen als Sauer en Ueda na de rust erin komen. Slot gaf net aan dat hij vroege wissels gaat doorvoeren.

13 december 2023 om 20:40

Ja had gehoopt dat een Sauer zou starten. In potentie heerlijke speler. Zal waarschijnlijk wel invallen

Winnen vanavond is het enige wat telt. Een ding is zeker, als je nu niet bij die WK club teams zit, zit je er nooit meer bij. Ik zie dit als een wedstrijd waar de belangen groot zijn. En dan aankomen met deze zaad opstelling. Ben toch benieuwd.

13 december 2023 om 20:22

Als je de Feyenoord mars op de 12 ziet moet de selectie daar toch vleugels van krijgen

13 december 2023 om 20:37

Je kan er vleugels van krijgen, maar je krijgt als Beelen zijnde niet opeens meer talent ofzo. Ben nog niet overtuigd. Laat mij graag verrassen. Paixao en Ivanusec zijn momenteel ook in mijn ogen de slechtste vleugels

Wieffer gaf aan de vermoeidheid te voelen dus die wordt gespaard voor de laatste 2 duels van 2023

Beelen is wel een verrassing, maar voor Trauner geldt ws. hetzelfde als voor Wieffer.

13 december 2023 om 20:19

Bij Trauner is het echt overbelasting, geen vermoeidheid. Die gaat waarschijnlijk nooit meer meer dan 2 wedstrijden per week voetballen.

13 december 2023 om 20:37

ok, meer van hetzelfde... niet fit genoeg ...

13 december 2023 om 20:43

Hij was ziek, niet vermoeid.

Goeie opstelling. Ik wil Beelen weleens aan het werk zien

Heracles uit altijd lastig
Alle gekheid op en stokje, Slot ziet ook dat er iets mis is met Tauner, hij is niet meer de oude

Ah jammer. Eindelijk een degelijke aanval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren