Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot heeft enigszins nare bijsmaak na zege op Roma: ‘Dat was lachwekkend’

Laatste update:

Arne Slot noemt de strafschop die AS Roma tegen Feyenoord kreeg ‘lachwekkend’. Dat vertelde de oefenmeester na afloop van de kwartfinale in de Europa League (1-0 winst Feyenoord) bij ESPN. Roma kreeg vlak voor rust een penalty, nadat Mats Wieffer de bal bij een hoekschop ongelukkig op de arm had gekregen. Lorenzo Pellegrini verprutste het buitenkansje echter, door de penalty op de paal te knallen.

“Het is niet voor het eerst dat wij een strafschop tegen krijgen na een handsbal die in mijn beleving niet terecht is”, blikt Slot terug na afloop. “Ik ken niet de Europese regel, maar in Nederland weet ik vrij zeker dat als je de arm langs het lichaam hebt, het geen strafschop is. Ik heb het niet close-up gezien, maar dit is volgens mij niet meer dan tien centimeter dat z’n arm van z’n lichaam is. Dus dat is weer lachwekkend.”

Daarbij lijkt er ook nog wat oud zeer te zitten bij Slot: hij haalt een moment in de Conference League-finale van afgelopen jaar aan, waarin er met 1-0 werd verloren van AS Roma. Vlak na rust was er destijds een VAR-check na een mogelijke handsbal van Bryan Cristante, maar de bal ging niet op de stip. “Dat was er een handsbal die vele malen meer een arm buiten het lichaam was dan deze. Dus die handsballen zitten ons nog niet echt mee, maar gelukkig ging de eerste kans van Roma er niet in”, aldus Slot, die tevreden was over het spel van Feyenoord. “Maar het wordt ook volgende week een uitdaging.”

Reactie Wieffer
Wieffer zelf blikte na afloop bij Veronica ook nog terug op het penalty-moment. “Ik wilde die bal koppen, en toen werd hij in een keer van richting veranderd. Toen kwam hij wel op mijn arm. Ik heb het nog niet teruggezien. Je kunt hem misschien geven, want hij kwam wel meteen dood te liggen op de grond. Maar uiteindelijk ging hij er niet in, dus daar ben ik wel blij om”, aldus de matchwinner.

Vond jij het een terechte penalty?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slot heeft gelijk want het was zeker geen strafschop.
Soms zit het mee en soms tegen, nu zit het je mee en weer doorgaan.

14 april 2023 om 07:14

Het zat tegen zul je bedoelen?

14 april 2023 om 07:19

Penalty mis, bal van de lijn. De beslissingen zaten soms misschien tegen maar Roma heeft wel 2 zeker lijkende doelpunten verprutst, dus in dat opzicht zat het mee.

14 april 2023 om 08:11

Dat vind ik toch wel anders. Penalty werd ook gemist doordat keeper naar de goede hoek ging en Idrissi stond gewoon goed op de lijn mee te verdedigen. Dat is wat anders dan een discutabele beslissing van de scheids.

14 april 2023 om 09:45

Huh? Penalty ging op de paal. Al had Bijlow in de andere hoek gelegen, dan stond de paal nog steeds op dezelfde plek hoor...

14 april 2023 om 10:09

Ach, als Wieffer een tweede geel had gehad was dat ook niet vreemd geweest.. Dus daar zit het weer mee. Overigens had die jongen van Roma die op scherp stond ook geel moeten hebben. Al met al vind ik niet echt dat er voor of tegen feyenoord is gefloten.

14 april 2023 om 19:56

Nou in begin schot Feyenoord ook een keer voorlangs
Die kon er zomaar ook ingelopen worden door 2 man. En dat geld voor as die had ook grote kans. Maar eerlijk is eerlijk het had gelijk kan kunnen eindigen maar 1-0 is gewoon eerlijk verdiend toch?

14 april 2023 om 07:19

Mwa, blijf erbij dat je hem kan geven. De handsregel in het voetbal is wat onduidelijk. Als het andersom was geweest kon ik leven met beide beslissingen.
Wel was de scheids op dat moment 80/20 voor Roma aan het fluiten waardoor er irritatie zat. Gelukkig veranderde dat in de wedstrijd.

14 april 2023 om 07:28

En daar zit inderdaad het probleem FR010FRDAM. De handsbalregel is onduidelijk en voor interpretatie vatbaar. Alleen bij Feyenoord levert dit al 6 discutabele momenten op in de afgelopen 2 jaar die ik me zo snel kan heugen.

Ik blijf het ondere iedere handsdiscussie zetten maar maak hands gewoon hands. Een controleerbare regel waar als de arm niet tegen het lichaam zit op de plek waar het door de bal wordt geraakt is het gewoon altijd hands. Wellicht vervelend soms maar wel altijd eerlijk en gelijk voor iedereen.

Voorbeeld je krijgt de bal tegen de buitenkant van je hand van 2 meter hard aangeschoten. Binnenkant hand tegen je lichaam geen pingel. Binnenkant hand 2 cm los van het lichaam pingel.

14 april 2023 om 07:38

Dan gaat elke speler toch proberen om op de armen te schieten? Daar gaat sowieso misbruik van gemaakt worden.

14 april 2023 om 07:59

Ik heb liever dat dan 20 keer per jaar de discussie en de bui van de scheidsrechter of iets een pingel is of niet. Daarbij als iemand de bal aan de voeten heeft kun je je arm tegen het lichaam houden. De siuatie van gisteren met Wieffer is moeilijker te voorkomen maar die kun je ook niet zo bewust op iemand zijn arm leggen.

14 april 2023 om 08:58

Maar discussie hoort bij het voetbal hoor ik altijd zeggen..... Ben het met je eens hoor Scummy. Liever geen discussie meer dan onterecht een heel belangrijke penalty tegen krijgen die je toernooi maakt of breekt.

14 april 2023 om 13:36

Ja nu ik er over nadenk. Eccl finale discussie. Feyenoord-PSV belangrijk voor de 3de plek en kampioenschap discussie. Union-Ajax tussen ronde Europa league discussie. Dat zijn zomaar 3 handsballen die bepalend kunnen zijn geweest.

14 april 2023 om 10:49

Feyenoord heeft dit seizoen het geluk maximaal mee. Zie ze naast kampioen ook de EL nog wel winnen.

14 april 2023 om 18:34

Alleen maar geluk, ja dat zal het wel zijn.

Toptrainer die Slot. Gaat het wel halen. Klasse.

14 april 2023 om 10:51

Doet het heel goed inderdaad, maar moet wel stoppen met dat zeuren over de scheidsrechters. Helemaal als het geen negatieve gevolgen heeft. Geniet van het geluk wat je ten deel valt icm het (zeker voor Feyenoord) goede spel van de ploeg.

Daar hebben we toch een VAR scherm voor, om het te checken. Maar deze scheids was onterecht iets te zeker van zijn zaak. Jammer dat die zich te groot voelde om het echt even te checken.

14 april 2023 om 03:18

Als de VAR 100% zeker is van zijn zaak hoeft de scheidsrechter niet te gaan kijken op scherm.

14 april 2023 om 09:01

Het is toch als het niet 100% fout is, dat de VAR niet hoeft in te grijpen? Of is dat ondertussen ook al weer achterhaald 😉

14 april 2023 om 05:54

Ik weet niet of deze man bekend staat als goede scheidsrechter, maar ik vond het maar een vreemde vent. Er zijn in deze fase van de competitie volgens mij wekelijks maar 12 Europese wedstrijden, dan moet je toch de beste scheidsrechters van Europa inplannen? Ik had niet het idee dat deze scheids daarvoor in aanmerking komt.

14 april 2023 om 08:59

Vond het een soort Louis de Funes. Voor diegenen die hem niet kennen: een heel apart typetje uit de Franse filmgeschiedenis.

Die zuid Europeanen liggen elkaar gewoon beter...

Was ook een waardeloze beslissing. Gelukkig niet afgestraft!

Gelukkig geen invloed op de wedstrijd en gewonnen. Europees zijn de regels hetzelfde als bij de knvb. Die opmerking begrijp ik dus even niet.

14 april 2023 om 03:20

Er zijn weldegelijk verschillen betreft interpretatie regelgeving.

14 april 2023 om 14:21

interpretatie is geen verschil in regelgeving. De KNVB volgt trouwens bijna in alle gevallen de Uefa.

Misschien komt het, omdat ik een Ajaxsupporter ben. Heb oprecht niks tegen Feyenoord, want heb veel familie die voor Feyenoord zijn.

Maar ben ik de enige die Slot echt een arrogante kwal vindt. Altijd maar zeiken op scheidsrechtersbeslissingen. Je gaat nu toch niet op iets terugkomen van bijna een jaar geleden, want als het een keer meezit dan is het gwn volgens de regels gegaan, maar krijgen ze een keer een beslissing tegen dan is volgens Slot de scheidsrechters altijd tegen hun.

14 april 2023 om 06:12

Hij mag toch (als ie het goed onderbouwt) een scheidsrechterlijke flater aankaarten? Hij moet het niet elke week doen (doet ie ook niet), maar je hoeft niet alles over zn kant te laten gaan. Dit sloeg nergens op en had Feyenoord de wedstrijd kunnen kosten, terwijl er gewoon een VAR is. En Slot is niet arrogant maar kundig en zelfverzekerd, hetgeen intimiderend kan overkomen als het niet in je voordeel is.

14 april 2023 om 07:55

Ik bedoelde meer dat die ook weer ging zeuren over iets van een jaar terug.

14 april 2023 om 20:11

@Aad, natuurlijk mag hij dat aankaarten. Neemt niet weg dat Slot vooraan staat (zowel bij de camera als bij de assistent scheids) als er beslissing in zijn nadeel valt, maar over alle meevallers hoor je hem nooit. Hij is een zeer goede trainer, maar dit vind ik wel echt een vervelend en manipulatief trekje van hem.

14 april 2023 om 21:19

@Tussengras: Jij ziet wat je wilt zien. Als je goed hebt opgelet of enigszins objectief bent, zou je moeten weten dat hij dat wel doet. Als Feyenoord goed weg komt of als het meezit, benoemt hij dat gewoon. Als je interviews van andere trainers hebt bekeken, doen die niet anders dan het benoemen als ze zich benadeeld voelen.

14 april 2023 om 03:16

Volgens mij zegt Slot nergens dat scheidsrechter tegen Feyenoord is.
Volgens mij geeft hij ook aan dat het onwijs geluk was dat de goal voor Feyenoord viel.

14 april 2023 om 06:39

Ik denk dat het komt omdat je Ajax supporter bent. Lees alle interviews maar terug van spelers die onder Slot gespeeld hebben. Zij zijn lovend over hem, met name als mens. Het laatste interview van VI met Brian Linssen is een aanrader.

14 april 2023 om 07:56

Spelers zijn wel vaker lovend over hun coach😉

14 april 2023 om 08:51

Slot is niet Linssen's coach 😉

14 april 2023 om 07:03

Ik ben ook Ajax supporter maar vind hem juist wel sympathiek. Komt misschien ook omdat hij ook uit Overijssel komt, ik ook. Ik luister op dit moment de podcast met open vizier met Slot als gast, een aanrader.En met deze woorden heeft hij denk ik de insteek om scheidsrechters te laten twijfelen de volgende keer.

14 april 2023 om 07:41

Ik denk inderdaad dat het komt omdat je een Ajax-supporter bent. Die schijnen arrogantie in één knip te herkennen😉.

14 april 2023 om 07:48

Niet mee eens dat het een arrogante kwal is. Wel t zeiken op de scheidsrechter, kan me nog een handsbal van PSV in de allerlaatste minuut herinneren, en een wedstrijd met 9 minuten blessuretijd, soms zit t mee soms tegen..

14 april 2023 om 09:23

Als Ajax supporter zijnde iemand arrogant noemen. Dat noem ik nog eens Humor.

Ja, ik denk dat jij de enige bent die dat vind.
Naast Ron Jans is Arne een van de meest eerlijke en sympathieke trainers van Nederland (althans voor de camera).

14 april 2023 om 10:30

Slot heeft in het seizoen 3 keer over de scheidsrechter of z'n beslissing gepraat, maar ik zie altijd dat velen er dan gelijk als de kippen bij zijn om dan erover te beginnen dat dit zijn kwaaltje is.

Beslissingen horen bij het voetbal en daar mag je af en toe echt wel wat over zeggen. En zo overdreven was dit niet eens, want het was ook een belachelijke overtreding.

14 april 2023 om 12:27

Als ik jouw bericht zo lees zal het wel rustig zijn tijdens je verjaardagen met die Feyenoordfamilie. Slot mag best de vergelijking trekken met een identieke situatie waarin de beoordeling anders was. Niks arrogants aan, gewoon constatering van feiten.

14 april 2023 om 20:16

Ik heb precies hetzelfde gevoel bij Slot. Zeer kundige trainer en heeft altijd een goed verhaal, maar zodra het even tegen zit krijgt hij (richting scheidsrechters) nare trekjes. Zeker in een seizoen als dit waarin je over de arbitrage echt niets te klagen hebt vind ik dat erg onsympathiek overkomen.

Ik snap niet dat Slot tevreden was over de wedstrijd. Over het resultaat snap ik. Maar het spel was niet best. Van beide kanten niet,daar niet van. Die goal is knap en mooi afgemaakt, maar Idrissi wil hem de '16' in slingeren,en denkt dat hij (alweer) een belabberde voorzet heeft gegeven,dat is duidelijk te zien uit zijn 1ste reactie. En je komt goed weg dat die penal er niet in gaat, en die bal die met heel veel pijn en moeite er maar net niet in gaat. Het wordt nog een hele zware kluif volgende week. Al hoop ik van harte dat zowel Feyenoord als AZ nog door gaan. Hoe meer punten voor de coëfficienten, hoe langer we die 2 plekken groepsfase Champions League kunnen vasthouden.

14 april 2023 om 03:07

Ja het was een zeer extreme lucky goal.
Wij zijn geen ploeg die op alle fronten overheersen / dominant kunnen zijn op Europees niveau, btw NL top ook niet. Al helemaal niet tegen ploegen van Mourinho.
Velen zullen het wel arrogant vinden, maar hij blijft relaxt, en waarschijnlijk ingecalculeerd. Conference League Finale was die zogezegd vergeten, denk het niet want leverde een prijs op, maar wedstrijd met Man Utd in de Kuip was wist die heel goed. Zelfs de doelpunten maker wist die 😉
Roma heeft de kwaliteit om uit niks te scoren, maar ook om vrijwel niks weg te geven.

Uit oogpunt van Slot, denk dat vele met een Feyenoord hart van te voren direct voor winst zouden tekenen.
Beide ploegen gaven nagenoeg niks weg.
Voorin bij Feyenoord was het best wel dramatisch. Gimenez nagenoegen niet in stuk voorgekomen. Beide voorste buitenspelers leken wel 3 dubbele dozen om hun schoenen te hebben gehad.
Maar zowel achterin als middenveld werd er gestreden. Geen ontzag voor de tegenstander.
Volgende week zal Mourinho waarschijnlijk aan langste eind gaan trekken. En als Feyenoord wederom vanuit achter en middenveld zelfde energie en tikkeltje geluk toont, mogen ze trots zijn op hun zelf.

Hij heeft natuurlijk gelijk dat dit geen penalty moest zijn. Maar hij ging er niet in, dus dat was gerechtigheid.

Om dan weer te beginnen over een beslissing van vorig jaar vind ik wel vergezocht.

En voor de Feyenoorders die vinden dat Slot weinig klaagt over de arbitrage (en dat het overdreven benoemd wordt) is dit dus weer een voorbeeld dat het wel degelijk zo is.

14 april 2023 om 03:13

Alle trainers en spelers klagen altijd over arbitrage.
In deze zou je Slot kwalijk kunnen nemen dat er een en verschil zit ter beoordeling handsbal vorig seizoen en dit seizoen, eigenlijk bijna elke seizoen.
Echter zijn er overeenkomsten in beide situaties, waarom zou je dat niet mogen aanhalen?

Tja hij krijgt hem op de arm, daar kan geen discussie over komen. Dus ook logisch dat je hem dan geeft als je puur zwart/wit kijkt. Als hij hem niet geeft krijg je nog meer discussie, want hij maakt daadwerkelijk hands.

Elke scheidsrechter is weer anders.
Absoluut geen pingel maar deze scheids ziet het weer anders en wilt zijn moment of fame hebben. Wat een kluns!
Wat is Wieffer een held in wording! Een echt jongensboek en droom die uitkomt!

Hoop dat ze Roma ook daar pakken. Al is het alleen al om die arrogante Mourinho.
Maakt die kwal toch niet uit of ze winnen of verliezen want dat vergeet hij toch weer. Lijkt wel een open sollicitatie naar minister president van Nederland.

Een typische grotere club pingel. Ik vond hem eerder makkelijk dan lachwekkend. Er is geen pijl te trekken op hands. En dat is de schuld van de regels, niet de scheidsrechters.

Slot niet gaan miepen nu! Kei goede prestatie, ga genieten! Je moet echt van dat imago af van dat zeiken steeds maar weer. Andersom zeg je er ook niks over! Nu uit 0-0 lekker door gaan!

Och, Slot heeft weer wat te miepen over de arbitrage... los van of hij gelijk heeft, ga je overwinning vieren man.

Maar ik snap dat het heel vreemd voelt, aangezien Higler de enige scheidsrechter is die Feyenoord een penalty tegen durft te geven sinds Slot zo'n beetje bij Feyenoord zit.

Fijne reactie van Wieffer maar niet terecht lijkt me, die bal was absoluut geen penalty. Je kunt je armen en handen niet wegtoveren en dat spastische gedoe met die armen op je rug is toch ook raar. No Penal!

Tussendoor komt dan zo'n filmpje met interview van Slot en Mourinho. Dat doet die Mourinho toch goed hoor met die Joep Schreuder en zn vraagjes. Wat een niveau van die Schreuder. " Wat moet je doen om te te winnen en door te gaan"? Jongejonge. Vermoeiend Joep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren