Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla heeft zesde aanwinst beet na akkoord met Borussia Dortmund

Laatste update:

Thomas Delaney maakt de overstap van Borussia Dortmund naar Sevilla, zo maken de clubs woensdagavond wereldkundig. De middenvelder annex Deens international van 29 jaar heeft een contract voor vier seizoenen ondertekend. De Bundesliga-club vroeg een bedrag van tien miljoen euro voor het nog een jaar doorlopende contract van Delaney, maar heeft uiteindelijk zes miljoen euro en een klein bedrag aan variabele bonussen geaccepteerd.

Delaney kwam niet in de plannen van Marco Rose voor dit seizoen voor en had al zijn fiat gegeven aan een overgang naar Zuid-Spanje. De middenvelder is nu de zesde aanwinst voor trainer Julen Lopetegui na Marko Dmitrovic (Eibar), Erik Lamela (Tottenham Hotspur), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Gonzalo Montiel (River Plate) en Rafa Mir (Wolverhampton Wanderers).

Voor Delaney komt er een einde aan een periode van 4,5 jaar in Duitsland. Hij maakte in januari 2017 de overstap van FC Kopenhagen naar Werder Bremen. In de zomer van 2018 vertrok de defensieve middenvelder voor twintig miljoen euro naar Dortmund, waar hij in totaal 88 officiële wedstrijden speelde en tot 4 doelpunten kwam.

"Ik ben ongelooflijk trots dat ik voor Dortmund heb gespeeld", benadrukt Delaney via de officiele kanalen van die Borussen. "Het is een van de grootste clubs ter wereld en ik zal altijd de sfeer in het Signal Iduna Park missen, een zeer speciale plek."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja voor dit geld misschien wel jammer om te laten gaan. Z’n voetballende onvermogen heeft mij vaak aan hem doen ergeren maar het is wel een echte strijder. Achteraf hadden we beter Weigl kunnen houden.

25 augustus 2021 om 22:10

In Bremen was Thomas Delany erg goed. Bij BVB was meer kwaliteit, was een stuk lastiger zich im de ploeg te spelen.

Ik mag toch hopen dat Dortmund nog een nieuwe middenvelder en een rechtsback haalt deze transferperiode. Spoeling is wel erg dun op een aantal posities

25 augustus 2021 om 21:43

Je hebt nu 3 verdedigend ingestelde spelers voor, onder Rose, één positie. Witsel, Bellingham (kan ook box to box) en m’n persoonlijke favoriet Dahoud strijden daarom. Persoonlijk denk ik dat 4-2-3-1 iets meer balans in dit elftal gaat brengen.

25 augustus 2021 om 22:12

Axel Witsel gaat mogelijk naar Juve, dus er moet nog wat bijkomen Jude Bellingham is een parel, een absolute klasbak, net 18. Mee eens 4231 is de beste oplossing voor Borussia Dortmund. Er kan nog wel een RB en een CV bij, vind ik. Marcel Halstenberg komt niet naar Dortmund.

25 augustus 2021 om 23:01

Lazaro lijkt te gaan komen als ik het zo begrijp. Halstenberg waarschijnlijk niet nee. Dat grote Franse talent van PSG is ook een controlerende middenvelder dacht ik.

25 augustus 2021 om 23:15

Valentino Lazaro (doelpunt van het jaar/toen BMG) is favoriet bij Marco Rose. Coulibaly, die van. PSG kwam, is een CV Toptalent, pas 16.

26 augustus 2021 om 07:17

Ik heb het over Abdoulaye Kamara, een controlerende middenvelder die ook van PSG is overgekomen.

Sevilla is nog steeds geen belangrijke spelers kwijtgeraakt en ze hebben toch 6 aankopen binnengehaald. De meeste voor de breedte, dat wel, maar ze deden vorig seizoen ook al serieus mee voor de titel. Ik zou niet weten waarom ze dat dit jaar niet weer zouden doen.

25 augustus 2021 om 22:14

Jules Kounde gaat toch nog wel naar Chelsea vertrekken

25 augustus 2021 om 22:31

6 aankopen is niet per se een goed iets toch? Sowieso lijkt Sevilla sinds de terugkeer van Monchi een koop woede te hebben. Elk jaar weer een vracht aan nieuwe spelers, waarvan een groot aantal alweer een jaar later weg moet.

25 augustus 2021 om 23:47

Klopt zeker. Dat is ook die kritiek die hij altijd krijgt, dat hij gewoon een blik spelers opentrekt van rond de 20 miljoen. Klopt ook wel. Maar Kounde, Diego Carlos, Acuna, En Neysiri en Jordan zaten bijvoorbeeld ook tussen die spelers. Nu halen ze ook weer Montiel binnen, die de rechtsback van Argentinië is. Of Rafa Mir die geweldig speelde voor Huesca. Augustinsson en Delaney spelen ook op posities waar ze vorig seizoen net geen goede back-up hadden. Dus ze zijn er zeker op vooruit gegaan. Al maakt @die Knappen wel een goed punt over Koundé, die lijkt wel weg te gaan.

25 augustus 2021 om 22:34

Sevilla doet mij al jaren denken aan al de clubs die in de eredivisie zijn gedegradeerd laatste jaren. Weer een blik mediocre spelers halen waarvan 2/3 halverwege het seizoen of na een vol seizoen weer vertrekken omdat ze het niet hebben gehaald. Delaney is overigens wel echt een topper maar die had ik dan ook graag naar een mooie club zien gaan in plaats van te spelen in dit legioen aan broodvoetballers.

25 augustus 2021 om 23:28

De aankopen van Lamela, Rafa Mir en Delany kan ik nog begrijpen. De deal met Ludwig Augustinssonn uit Bremen niet echt.

25 augustus 2021 om 23:42

Ze hadden geen back-up voor Acuna, vorig seizoen heeft Rekik daar ook een paar wedstrijden als linksback gespeeld. Maar heeft hij dan zo slecht gespeeld bij Bremen? Bij Zweden komt hij altijd wel over als een betrouwbare back met een goede trap. Leek me echt een koopje voor wat ze er voor hebben betaald.

25 augustus 2021 om 22:57

Ik denk dat de breedte van de selectie ze ook veel verliespunten heeft gekost speelde bijna iedere wedstrijd met dezelfde elf, opzich kan ik het wel begrijpen op deze manirr kan je meer rouleren

Oke dit is echt toevallig haha, Vandaag met mijn FM carrière Delaney naar Sevilla. Dacht bij mezelf dat zie ik in het echt niet snel gebeuren. Ineens nu Delaney naar Sevilla haha. Was toch wel een prima kracht vooral met die jonge spelers die Dortmund heeft

Van deze transfer baal ik zelf wel erg, omdat Delaney toch wel tot mijn favorieten voetballers van dit moment behoort en ik niks heb met Spanje, La Liga, laat staan Sevilla. Anderzijds snap ik wel dat hij lekker wil voetballen onder de zon, maar was dan naar een mooie club in Italië gegaan, wat mij qua competitie een betere match lijkt. Lazio of Napoli bijvoorbeeld.

25 augustus 2021 om 22:53

Jammer. Sevilla is een van de mooiste clubs met de mooiste fans en een van Europa's mooiste steden.

25 augustus 2021 om 22:58

Alleen in de stad zelf is Real Betis al mooier. Desondanks gun ik jou, en al de andere La Liga kijkers veel plezier, venijnige voetballer met een modellen hoofd.

25 augustus 2021 om 23:14

Dat is een kwestie van smaak. Ik vind het beiden mooie historische clubs maar vind het Sanzchez-Pizjuan mooier.

25 augustus 2021 om 23:14

Hoewel ik zelf niet zo fan ben van Andalusiërs, moet ik wel toegeven dat het clublief van Sevilla mij echt kippenvel bezorgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren