Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scaloni gaat definitief voorbij aan Maradona: ‘Messi is de beste aller tijden’

Laatste update:

Lionel Messi is nog één stap verwijderd van zijn ultieme droom om wereldkampioen te worden met Argentinië. De sterspeler nam zijn land dinsdagavond bij de hand tegen Kroatië (3-0) met een rake strafschop en een assist. Volgens bondscoach Lionel Scaloni bestaat er geen enkele twijfel meer: Messi is de beste speler aller tijden. Argentinië neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Marokko en Frankrijk, die woensdagavond wordt gespeeld.

Argentinië had ogenschijnlijk weinig moeite met Kroatië en ging bij rust al met 2-0 aan de leiding. Messi zorgde vanaf de stip voor de openingstreffer, waarna Julian Álvarez de score verdubbelde uit de kluts. Diezelfde Álvarez gooide het duel twintig minuten voor tijd in het slot. "Ik voel me bevoorrecht om zijn bondscoach te zijn", sprak Scaloni na afloop over Messi. "Ik voel me vereerd om hem te mogen trainen en hem te zien spelen. Het is iets bijzonders, want elke keer dat je Leo ziet spelen, is hij een enorme bron van motivatie voor zijn teamgenoten, de mensen, voor de hele wereld."

Messi schoot tegen Kroatië andermaal enkele records uit de boeken. Zo is hij nu de eerste speler die weet te scoren en een assist weet te geven in drie verschillende wedstrijden op een WK sinds 1966. Ook is hij WK-topscorer aller tijden namens Argentinië met elf treffers en slaagde hij er als eerste Argentijn in om in vijf verschillende wedstrijden te scoren op één WK. "Soms lijkt het erop dat wij dat als Argentijnen natuurlijk zeggen omdat Leo Argentijns is, maar ik twijfel er niet aan om het te zeggen: Leo is inderdaad de beste speler ooit", sprak Scaloni lovende woorden.

Ook Álvarez bewees zijn waarde. De aanvaller van Manchester City werd na Gonzalo Higuaín de jongste Argentijn met vier treffers op een WK. "Julián speelde uitstekend, niet alleen vanwege zijn goals. Hij was in zijn rol ook erg belangrijk voor onze middenvelders. Hij toonde veel spelintelligentie. We zijn heel blij met hem: wat we op het veld van hem verlangen, voert hij uit", aldus Scaloni. "De finale bereiken is geweldig. Ik voel me trots dat ik ons land mag vertegenwoordigen in een WK-finale. Ik ben echt een bevoorrecht persoon."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij mag de beste zijn maar na zijn optreden bij Argentinië-Nederland heb ik minder respect voor Messi. Had geluk dat hij er niet afgestuurd werd en dan nog klagen ook. Ook zijn doen en laten na de wedstrijd viel vies tegen. Terecht in de finale daar niet van maar had meer respect van hem verwacht.

14 december 2022 om 08:08

Deels eens, maar ik denk dat heel veel mensen ook moeten realiseren dat Messi onder krankzinnig veel druk staat. Buiten dat om, is sport ook emotie. Voor zijn gevoel is NL respectloos geweest naar hem en daar reageert hij op. De Argentijnen zouden een ledemaat verliezen om die cup te winnen, zo grillig zijn ze. You hate it or you love it. Maar laten we bovenal niet vergeten, Messi is uiteindelijk ook een mens. Ook die maakt wel eens ‘fouten’ en gaat over de schreef. Niets mis mee in mijn optiek.

14 december 2022 om 08:45

En dat lijkt het grote publiek vooral te vergeten. Voetballers moeten wekelijks top presteren en ook zich netjes en voorbeeldig gedragen. Doe je dat niet ben je een vreselijk persoon of een arrogante kwal. Mensen moeten keer beseffen dat je een mens niet kan beoordelen op of ie nou iemand een handje wil geven of niet na een beladen wedstrijd.

14 december 2022 om 08:59

Daarnaast moet men ook niet vergeten dat voetballers beschikking hebben over mensen die ze dag en nacht begeleiden. Mentaal en fysiek worden deze mensen begeleid. Daarnaast zijn er nog mensen die een hoop andere zaken voor ze regelen , zodat ze zich goed kunnen focussen op wat ze goed in zijn.

14 december 2022 om 09:51

Bossie, doet er niet toe. De druk die nu op Messi ligt, is haast onmenselijk. Hij heeft een van de indrukwekkendste carrières ooit achter de rug en nu moet alles nog één keer samenkomen voor een historische climax van die carrière. Wekelijks zetten miljoenen kijkers de tv aan voor alleen dit fenomeen, het hele land rekent op hem om de wereldtitel binnen te halen en iedere tegenstander schopt hem het liefst in de eerste minuut de wedstrijd uit. Dan is het eigenlijk nog knap dat hij zo vaak zo rustig blijft. Het is een mens met emoties en die komen er soms uit. Dat je dan in een grillige wedstrijd je beheersing verliest, is niet zo gek. Het getuigd hooguit van zijn menselijkheid. Daar kan geen fysio of psycholoog tegenop.

14 december 2022 om 08:19

Bijna alle grote spelers van weleer hebben zich weleens van hun slechte kant laten zien, het is maar net aan welke kant je staat. Cruijff kon ook een echt misbaksel zijn en daar ontkom je bijna niet aan als je de beste wilt zijn.

14 december 2022 om 08:40

Dat en het feit dat Argentinie en vooral Messi ontzettend veel geluk heeft gehad. Eerst tegen Polen een belachelijke penalty mee gekregen, vervolgens tegen Nederland ook alles mee. Ik heb nog niet het idee dat Argentinie echt veel weerstand heeft gehad. Zodra ze tegen Frankrijk komen in de finale is het meteen afgelopen want die zijn vele malen sterker.

14 december 2022 om 13:12

Heb ik de wedstrijd Marokko-Frankrijk gemist?

15 december 2022 om 14:15

Was een formaliteit

14 december 2022 om 08:43

@draodnagel Hou eens op met dat hij geluk had dat hij er niet af werd gestuurd. Vooraf aan die handsbal werd namelijk ook een overtreding op hem gemaakt waar niet voor werd gefloten en daarnaast acht ik hem slim genoeg om geen tweede geel te pakken voor praten.

Je vindt het raar dat hij zich direct na een wedstrijd waar vooraf veel om te doen was, tijdens de wedstrijd en ook na de wedstrijd. Je weet wat er op het spel staat en dat mensen emoties hebben toch? Hij liet zich puur uit emotie gaan dan mag jij blijkbaar veel mensen om je heen niet aangezien iedereen dit wel eens heeft. Kan je na gaan, jij en vele anderen hier mogen een aantal dagen na de wedstrijd nog boos en geïrriteerd zijn maar hij mag dat niet vijf minuten na de wedstrijd? emotioneel zijn zij er ook nog eens direct nauw bij betrokken en jij hebt er niks voor gedaan. We slaan er echt gigantisch in door en dat is ontzettend triest om te zien. Dat je geen fan bent van hem prima, hoeft helemaal maar de beargumentatie is zeer zwak.

Vervolgens wordt er niet naar Nederlands inbreng gekeken want dat is oké want de Argentijnen begonnen, wat niet zo is. Hier in NL werd al gezegd dat we het niet lastig zouden krijgen van opa Messi, dat hij niks doet zonder bal. Maar kijken naar ons eigen inbreng, ons verschrikkelijke spel zit er niet bij. Voetbal is emotie, niet van een kant maar van beide kanten en ook dat je we duidelijk te zien.

14 december 2022 om 15:37

Ik heb oprecht alleen maar Nederlanders hier over zien zeuren. Snap ik ook wel want ons eigen landje ligt eruit door hem. Maar op allerlei internationale fora was er alleen maar respect, en begrip voor beide teams, want zowel Oranje als Argentinie werden benadeeld. Beide hebben fouten gemaakt die wedstrijd

Ik las dat de penal (alweer) niet terecht was? Het zou me niets verbazen.

Tuurlijk, als die het WK wint, mag die zich eindelijk beste allertijden noemen en na al z'n prestaties wellicht ook wel verdiend. Maar deze man heeft de scheidsrechters z'n hele carrière wel mee gehad zeg.

Had toch wel graag gezien hoe hij het in de PL er af had gebracht ipv de zwakke ligue 1.

14 december 2022 om 07:19

Ja want LaLiga was natuurlijk al die jaren zo'n zwakke competitie? Wat een onzin weer, over de PL beginnen terwijl LaLiga al die jaren het Europese voetbal heeft gedomineerd. Hij hoeft zich helemaal nergens te bewijzen als voetballer.

14 december 2022 om 07:47

En daarnaast het natuurlijk keer op keer heeft bewezen tegen de Engelse top in de Champions League

14 december 2022 om 07:49

Sporadisch tegen een Engelse ploeg spelen of in de Pl is natuurlijk geen enkele vergelijking

14 december 2022 om 08:32

Lahoz is scheids in Spanje en slaapt in een Messi pyjama.

14 december 2022 om 08:47

Als iemand Barca vaak heeft genaakd is het Lahoz wel.

14 december 2022 om 07:21

De penalty was (alweer) terecht. De penalty tegen Polen was dat m.i. niet, maar tegen Nederland was ook zeer terecht.

Deze man is zijn hele carriere kapotgetrapt door houthakkers. Krijgt zoveel kleine en grote tikken tegen in zijn dribbels, dat is niet normaal. Dat scheidsrechters wat voorzichtiger zijn, is niet heel gek.

De Messi-haat is wel lachwekkend aan het worden hier. Wat zijn we toch slechte verliezers

14 december 2022 om 07:24

Jeez de Hollandse afgunst en woede neemt steeds rare vormen aan. De gene die beweert dat het geen strafschop was en idem de strafschop tegen NL moet echt of stoppen met voetbal kijken of rechtstreeks naar Specsavers gaan. Men vergeet even ook dat op 20 min na Nederland niks klaar heeft gespeeld in de kwartfinale, letterlijk die halve kansen en twee goals. Topsporters zijn overigens nooit ideale schoonzoon geweest, misschien op Roger Federer na…

14 december 2022 om 07:38

Penalty was gewoon terecht als je het mij vraagt hoor. Die tegen Saoedi Arabië overigens ook en die tegen Nederland was -hoewel vrij licht en ik baalde natuurlijk ook als een stekker- ook helemaal niet onterecht. Hij tikte hem toch gewoon aan?

14 december 2022 om 08:17

@sander Als we voor ieder contact zouden gaan fluiten dan zouden we een hele rare sport gaan krijgen toch? Die van gister was imo wel terecht maar tegen Nederland sloeg echt nergens op.

14 december 2022 om 08:34

Hoezo elk contact, dat zeg ik toch helemaal niet? Die bal is al teruggekapt door Acuna en Dumfries tikt gewoon (dom) zijn standbeen aan waardoor hij zijn actie sowieso niet door kan zetten en het is in de 16. Ik zat ook te vloeken en te tieren vrijdag en baalde als een stekker, maar het is gewoon onzin om te stellen dat dat een onterechte penalty was want dit is gewoon een penalty volgens de regels. Bovendien, als het aan de overkant was had je waarschijnlijk gewoon op de bank staan schreeuwen dat het een strafschop was.

14 december 2022 om 16:51

Waarschijnlijk wel. Maar jij zegt hij tikt hem toch gewoon aan. Maar niet iedere contact is een overtreding. Ik vond het nog steeds geen strafschop als je het in slow Motion vaak genoeg herhaalt wordt het er vanzelf wel een ja.

14 december 2022 om 07:57

Alsof WK-winst wat uitmaakt….Hij heeft het allang bewezen, als hij zondag wint is het alleen een dikke bonus.

14 december 2022 om 08:00

De penalty's die hij inschoot waren op die van Polen na, niet door hem zelf versierd natuurlijk dat is wel een groot verschil.

14 december 2022 om 09:20

Mikey

Ik vond de pingel terecht. De keeper ging als een soort ijshockey goalie voor die aanvaller zitten. Dikke obstructie. En hij pakte hem nog met zijn arm.

Ach voor mij is hij al een hele lange tijd de beste aller tijden, wat er deze zondag ook moge gebeuren. De jaren tussen 2009 en 2014/15 waren gewoon magisch van hem en ik ben erg gelukkig dat ik dat bewust heb mogen meemaken.

14 december 2022 om 07:27

Ik heb ook de jaren van Maradona meegemaakt en de overall stats van Messi kunnen beter zijn, maar de manier waarop "Pluisje" aanwezig was in wedstrijden op een toernooi heb ik Messi niet zien doen...sowieso moeten we blij zijn dat er bijna elke generatie wel een paar grote spelers opstaan en misschien eens ophouden met the Goat vraag.

14 december 2022 om 08:05

Maar was dat ook bij meerdere grote toernooien? Je kunt makkelijk een periodr eruit pikken dat iemand fantastisch was, maar Messi schiet al 15 jaar lang alles aan gruzelementen. Heb laatst ook even beelden van Maradonna teruggekeken, geweldig om te zien maar wat werd er op hem in gehakt niet normaal.

14 december 2022 om 08:29

Met alle respect, maar op basis van een toernooi zeggen dat iemand dat beste is slaat echt nergens op. Hij was op een toernooi echt aanwezig en dat was in 86 toen hij 26/27 was. Messi doet het 15 jaar lang consequent, heeft meerdere landen finales gespeeld ook nog eens dus hij was op meerdere toernooien aanwezig. Maar omdat deze man op een toernooi aanwezig was die hij overigens won door middel van vals spel want vraag maar aan de Engelsen wat die er van vinden gaat echt nergens over. Tuurlijk heb je recht op je mening maar je argument slaat echt nergens op.

14 december 2022 om 09:25

Barraa

Messi doet het veel langer dan Maradona, maar Maradona was pure magie in 1986. En in Napels natuurlijk. Wat hij in Napels gedaan heeft is groter dan elders. Ronaldo of Messi kunnen Madrid, Barca of Parijs alle bekers schenken die er zijn, het zal nooit zo zijn als bij Napoli.

De spelers van nu zijn beter en fitter dan 30 jaar geleden. Daar is geen twijfel over. Wat Messi en CR7 jarenlang gedaan hebben is uniek. Maar het mist de magie van Maradona.

14 december 2022 om 09:41

Een waanzinnige prestatie inderdaad. Dat is echt alsof speler x nu naar Southampton gaat (en dan was de serie A toen misschien de nog grotere verzameling van sterren) en die in een paar jaar kampioen maakt.

Het is alleszins iets dat we nooit meer gaan meemaken. Zeker door de toen geldende buitenlandersregel.

14 december 2022 om 10:17

@lierse: maak in die vergelijking van Southampton er dan ook een club met rijke oliesjeiks van want het Napoli van Maradona verbrak het transferwereldrecord om hem aan te trekken en trok in de periode er kort na enorm de portemonnee.

14 december 2022 om 10:20

Sorry maar als je bij messi de magie niet hebt gezien ben je echt blind. In zijn jonge jaren dribbelde hij hele teams weg waaronder die cl goal tegen real en 4 goals tegen arsenal. Hij blonk jarenlang uit in de wereldtop. Dat heeft Maradona nooit gedaan en zeker niet met het aantal goals, assists en dribbels die messi haalde. Zelfs nu met 35 jaar nog zo uitblinken doet niemand hem na. En dan nog het verval van barcelona van voor en na messi...

14 december 2022 om 10:25

Wie denk je dat nu de eigenaar is van Southampton? Twee miljardairs.

Verder is het sowieso een anachronisme te doen alsof je als rijk individu toen een of ander wereldelftal kon kopen aangezien je maar drie buitenlanders in je wedstrijdselectie kon hebben. En de beste Italianen voetbalden toen echt niet bij Napoli.

Wedstrijd moet nog gespeeld worden , maar als Frankrijk zou winnen van Marokko, dan weer toch bijna iedereen dat Frankrijk van Argentinië wint.. ik weet t het is voetbal.. alles kan!

Ik snap echt die hele discussie over 'de beste ooit' niet. Maakt het uit? Het is appels met peren vergelijken... Maradonna speelde 30 jaar eerder, bij een compleet ander team. Het is gewoonweg niet feitelijk uit te drukken wie de beste was.
En het boeit ook geen ene f*ck. Geniet gewoon van topspelers als Messi, Ronaldo, Maradonna, Van Basten, Maguire en Zidane zonder erbij na te denken wie de beste is.

14 december 2022 om 07:29

Hahahaha geweldig die Maguire tussen neus en lippen

14 december 2022 om 07:31

Maakte van Napoli in zijn eentje 2x kampioen.. alsof Emmen 2x kampioen word ( vergelijking in die tijd)

14 december 2022 om 07:46

Emmen?! Napoli had voor de komst van Maradona al meerdere top-3 noteringen in de Serie A op haar naam hoor. Desalniettemin was het een geweldige prestatie om daar twee keer kampioen te worden (en de UEFA Cup te winnen) maar jij romantiseert het wel een beetje extreem hoor hahaha

14 december 2022 om 08:09

Emmen het Napoli uit Drenthe, teken er voor. De tijd dat 1 speler een enkelhandig een team kampioen maakt is ook wel geweest, als je ziet hier georganiseerd zelfs de kleinere clubs tegenwoordig kunnen spelen.

14 december 2022 om 08:13

Fc emmen nog wel… Dat napoli was meer dan prima. Maradonna was natuurlijke niet perse een statistieken voetballer, maar geloof je nou echt dat je met 10 doelpunten en 4 assists Emmen kampioen maakt?

14 december 2022 om 09:46

Een team dat nog nooit kampioen geworden was, dat af en toe eens een uitschieter naar boven had maar uiteindelijk gewoon een middenmoter was en het jaar voordat hij kwam gewoon perfect had kunnen degraderen. Verder was dat helemaal niet zo een speciaal team. Je had Maradona en Carreca. Dat was het wel zo wat.

In clubverband zowat de grootste prestatie van een speler die ik ken.

14 december 2022 om 10:18

In de jaren voor Diego eindigde Napoli als 11de en 9de. Daarna werden ze 3de, kampioen, 2de, 2de en weer kampioen. En dat tegen het Milan met de 3 Nederlanders, Inter met die Duitse toppers en een ijzersterk Juve. Ook Roma en Sampdoria hadden geen onaardige teams.

14 december 2022 om 08:27

Haha Davy... De mensen bij wie ik in de trein zit, kijken mij net raar aan omdat ik ineens hardop aan het lachen was. Ik ben het volkomen eens met je relaas en je hebt het ook nog eens met een leuke kwinkslag gebracht. Dank je wel voor je reactie!

14 december 2022 om 10:24

Elke dag 100 non-discussies over wie toch de allerbeste was. Inderdaad appels met peren vergelijken en totaal oninteressant, wat mij betreft. Voetbal is 11 tegen 11 met een paar regels. Entertainment ten top, met soms een vleugje drama. Geniet van de talentvolle gasten die dit spelletje uitvoeren..

Ze mogen nu echt een keer gaan stoppen met die statistieken, ze slaan helemaal door. De eerste speler die een goal en assist geeft in drie verschillende wedstrijden….who cares. Soms zie je bij ESPN staan “kreeg nog nooit een doelpunt tegen terwijl zijn veters los zaten”. Leuk en goed werk dat ze daar doen bij Opta. Maar sla aub niet zo door

14 december 2022 om 09:29

Ja eens. In Amerika is dat nog erger. Eerste speler die in zijn eerste seizoen bij een club in de tweede seizoenshelft een hoger gemiddelde van 0.25 scoort. Wow

Wat een gezeik over dat hij vervelend deed tegen NL. Actie Reactie toch.
Wat hij en Ronaldo ons 20jr hebben laten zien is toch veel belangrijker.
Gaan we nooit meer meemaken, wees dankbaar denk ik dan.
Dit soort spelers gaan we volgens mij nooit meer zien.
Vreselijk dat ze straks stoppen.

14 december 2022 om 11:38

Ik vond het nogal meevallen. Dat hij geen geel kreeg voor hands is niet zijn fout. Alleen zijn geprivilegieerde kop erbij vond ik irritant, dat hij het heel normaal vindt om geen geel te krijgen. Verder was het een duel op de rand. Deden wij ook aan mee. Maar ik heb geen doodschoppen gezien.

Echte voetbal liefhebbers hebben geen respect meer voor Messi. De fans die je hier ziet zijn gewoon kleine kinderen die niet beter weten

14 december 2022 om 08:08

Want je kan alleen voerballiefhebber zijn als je iemand respecteert? Ik ben al heel mijn leven voetballiefhebbber, omdat ik kijk naar het voetbal, niet naar dingen waar we geen mening over (kunnen) hebben, zoals iemand die je niet kent wel of niet respecreren.

14 december 2022 om 08:16

Je zit er volledig naast gozer. Maak eerst groep 3 af voordat je hier komt reageren

14 december 2022 om 09:10

In welke groep leer je dat 'voetballiefhebbers' één woord is?

14 december 2022 om 11:40

Fouadsky

Ik zie hier alleen zeer treurige reacties voorbij komen, terwijl jij probeert een normaal gesprek te voeren. Respect voor je geduld.

14 december 2022 om 08:15

Bijna alle grote voetballers hadden de neiging om flink venijnig uit de hoek te komen, jammer genoeg was het bij Messi tegen Nederland. Kijk wat van Basten, Bergkamp, Maradona enz soms uithaalden. Cruijff kon ook echt de knop omzetten als het moest.

En als Argentinië de finale verliest door een gemiste penalty van Messi zal de hele natie weer zeggen dat Maradona de beste ooit was. De opportunisme van het voetbal wordt hier mooi getoond, waar verder niks mis mee is, natuurlijk.

Voetbal zit een moment echt zo dicht bij elkaar.. ff serieus, Argentinië hing tegen Nederland aan de touwen! Als een bokser die het niet meer wist! Welke idioot besluit er om dan geen stoten meer uit te delen? Hij wilde gewoon zijn gelijk halen over de penalty’s.. dan ben je echt gewoon een narcist! LVG Heeft jullie Nederlanders de halve finale door jullie neus geboord

Als mensen het nodig vinden om dat zo vaak te benadrukken zijn er blijkbaar genoeg mensen die het er niet mee eens zijn. Wat een nutteloze discussie is het ook.

Davy met alle respect je noemt een rijtje sterren en dan maguire 😂😂

14 december 2022 om 09:30

Met alle respect dat heet sarcasme

Leuk weer die discussie beste aller tijden. Messi is een van de besten van deze tijd. Met andere tijden valt niet te vergelijken. Pas als hij wereldkampioen wordt zal hij in achting voorbij gaan aan Maradona. Ik hoop het van ganse harte van niet, maar we zullen het zien zondag. Ik heb er toch geen invloed op.

Het begint er bijna op te lijken dat mensen die met Messi samenwerken, een contract krijgen waarin staat dat ze hem op haast elk moment moeten ophemelen en beste ooit moeten noemen. Over de jaren is het echt enge vormen aan gaan nemen.

14 december 2022 om 11:44

Hehe idd. Sowieso kan ik er niks mee als een Argentijn hem de beste ooit noemt, of een Potugees bij Ronaldo. Of een Madridfan over Benzema. Het is allemaal: wij van wc eend adviseren wc eend.

Zodra er een Portugees opstaat die zegt dat hij Messi de beste ooit vindt (of andersom) dan ga ik weer lezen.

Scaloni zegt dit puur alleen om te motiveren, ook hij weet dat Messi nooit Maradona kan evenaren. Statistieken doen daar niks aan af

14 december 2022 om 09:07

Alle beste coaches en spelers van de wereld (inclusief modric gisteren) zeggen dat Messi de GOAT is. En dan komt Zola doen alsof die het beter weet. Madridiot eerste klasse 🤦‍♂️

14 december 2022 om 10:18

Dierendag was in oktober.

14 december 2022 om 10:55

Modric heeft ook nooit met Maradonna, Pele, Cruijff etc op het veld gestaan toch? Waarom zou ie het dan beter weten dan de gemiddelde voetbalkijker.

15 december 2022 om 08:27

Tegenwoordig praat iedereen mekaar maar na om te deugen. Messi is absolute wereldtop en voor sommigen de ideale schoonzoon, maar Maradona was net een betere klasse. Ik doe niet alsof want ik weet het beter.
Vraag het argentijnse volk en 80% zal Maradona noemen als de beste.
V Basten zei van de week Maradona dus alle beste coaches en spelers nog wel laat me niet lachen.

Het is zo overduidelijk dat dit WK gefixt is. Frankrijk de natie die Qatar aan het WK heeft geholpen en in ruil daarvoor de Qatari bij PSG kreeg en andere voordelen voor het land. Macron diep in bed met die eigenaar van PSG etc. Messi, de speler van de Qatari bij PSG die ook de finale haalt met zijn land door enkel goedkope pingels erin te knallen. Dit was vooraf al de finale die ze wilden zien, let maar op dat Marokko vnvd een paar discutabele beslissingen tegen gaat krijgen als Frankrijk het niet op eigen kracht kan.

En dan Messi zelf, niets tegen hem als persoon/voetballer, veel respect voor wat hij allemaal bereikt heeft en heb enorm van hem genoten al die jaren, maar zoals het nu gaat.... 4x motm geworden door pingels af te maken, knap. Gisteren een pingel en een assist, motm. Alvarez 2 doelpunten en dus belangrijker, geen motm. Om te kotsen al die corruptie door die rijke bobo's, kan niet wachten tot Messi met pensioen gaat of uit Europa vertrekt. Laat hem dit WK maar winnen, zal niemand boeien, net als die landstitel van Liverpool met de lege stadions.

14 december 2022 om 09:19

Voetbal is meer dan alleen goals en assists. Messi was gister met zijn dribbels en ook verdedigende arbeid gewoon de beste man op het veld

14 december 2022 om 09:46

Zeker is voetbal meer dan dat, maar voor de motm verkiezing vaak niet en nu dus weer eens wel. Bijzonder.

14 december 2022 om 10:01

Gaan wij het zowaar een keer eens worden met elkaar. Argentinie heeft volgens mij nu al 4 a 5 penalty´s gekregen. Vond de penalty van gisteren ook enorm discutabel. Tegen Polen, Nederland en Saoudi Arabie kan in feite hetzelfde gezegd worden. En Messi wordt puur door zijn naam elke wedstrijd verkozen tot man of the match. Maar volgens mij was die Alvarez inderdaad gisteren die grote man. Maar goed ik zie ze niet van Frankrijk winnen in de finale. Die zijn met een half B team nog steeds beter dan Argentinie.

14 december 2022 om 11:46

Dat zou alleen niet verklaren waarom Qatar zelf niet een rondje verder is gekomen. Maar verder inderdaad opvallend.

14 december 2022 om 12:10

Qatar geeft niets om haar onderdanen, Qatar geeft alleen om Qatar.

Spelers uit verschillende tijdperken vergelijken is ongemogelijk.

Kijk eens de halve finale Brazilie-Nederland uit 1974 terug. Hoe hard er toen gespeeld werd.
In deze tijd worden spelers als Messi veel beter beschermd door de arbitrage, waardoor het ook eenvoudiger is om uit te blinken.

Daarentegen is het voetbal weer veel sneller geworden dan vroeger. Komt ook doordat de trainingsmethoden, voeding, materiaal veel beter zijn.

Appels met peren dus.

14 december 2022 om 11:47

Wanny

De spelers zijn nu veel fitter, dus is het voor aanvallers juist moeilijker om uit te blinken. Iedereen rent harder en geeft minder ruimte weg. Wel minder zware overtredingen, dat klopt.

Krijgen we hier weer de totaal irrelevante opinie van mensen die de helft van de spelers die als beste ooit genoemd zouden kunnen worden nooit van hun leven hebben zien spelen of amper zulke spelers hebben zien spelen. En daar val ik zelf natuurlijk ook onder.

14 december 2022 om 09:54

Het grootste deel wat op vz reageert is geboren in de 90's of later dus je kunt weinig anders verwachten toch?

14 december 2022 om 10:03

Ik denk eerlijk gezegd dat er bijna niemand rondloopt die daar echt een goed zicht op heeft. Enerzijds door leeftijd, maar anderzijds ook gewoon door het feit dat je in de jaren 50 en 60 gewoon geen toegang had tot beelden van spelers (en dan bedoel ik op constante basis, niet eens 5 potjes per jaar).

14 december 2022 om 10:06



Dus mag je je mening niet geven? Over de gehele carriã¨re zal Messi ongetwijfeld meer gepresteerd hebben en consistenter zijn dan Diego. Echter gaat Messi dat niveau wat Maradona in 1986 aantikte op het WK nooit evenaren. Alleen al tegen de tegenstanders waarin die het liet zien was van een stuk hoger niveau dan dit WK. Ook gewoon 24 landen op een WK ipv 32. Die wedstrijden tegen Engeland en Belgie waren van een ongekend niveau. Zelden een speler zo solo wedstrijden zien beslissen. Overigens niet live gezien, maar je kan die wedstrijden gewoon terugkijken op Youtube (tegen o.a. West-Duitsland (finale), Belgie (halve finale) Engeland (kwartfinale), Uruguay (1/8ste finale) en in de poule tegen o.a Italie en Zuid-Korea. Dat is wel wat anders dan pak hem beet Australie, Polen en Sauodi Arabie. Er is geen beter individuele performance van een speler geweest dan Diego op dat WK gekenmerkt met de hand van god en een sologoal tegen Engeland.

14 december 2022 om 10:27

Je mag die geven. Maar wat is die waard als je Pelé nooit hebt zien spelen? Wat is die waard als je Maradona nooit hebt zien spelen? Of Cruijff?

14 december 2022 om 10:43

Wat wil je nou zeggen? Genoeg mensen ze allemaal gezien hebben en zelfs die komen er niet uit. De een kiest voor Pele, de ander voor Diego en de ander weer voor Cruijff. En sommige zelfs weer een Garrincha of Best. Ieder persoon heeft zijn voorkeur en smaak. Dus in feite kan niemand het zeggen.

14 december 2022 om 10:47



Dus je pakt 2 momenten (hand van god en solo goal, waarvan die handsbal gewoon vals spelen is) en roept vervolgens dat Messi nooit dat niveau heeft aangetikt. Alsof Messi nooit met solo goals wedstrijden eigenhandig heeft beslist. Gister nog een prachtige solo waarbij die de bal panklaar af geeft. Zo heeft ie dat ook in CL wedstrijden gedaan wat ook een hoog podium is geweest. Verder was Belgiã« in die tijd toch helemaal geen bijzonder elftal? Mexico, Kroatie en Nederland zijn toch ook geen amateurs ofso? Het niveau van Messi in 2010/11, 2012, 2015 en in 2018 dat niveau heeft Maradonna niet gehaald. Het is verdomd lastig om het ook een heel jaar vol te houden dan die 7 wedstrijden op het WK.

14 december 2022 om 10:53

Een verschil met Maradonna en Cruijff is ook dat je destijds veel minder voetbal op tv had. Dat draagt bij aan de mythe.

Tegenwoordig zie je elke week op tv wel geweldige acties van allerlei spelers.

Verschil tussen Messi en Cruijff is wel dat Johan veel meer aanwezig was en echt het team stuurde. Die was coach en sterspeler tegelijk. Messi kan vaak minutenlang totaal onzichtbaar zijn, dat is veel meer een momentenspeler.

14 december 2022 om 11:12

Hoeveel mensen denk je dat er nog rondlopen die meer dan 100 wedstrijden gezien hebben van Pelé, Maradona, Best, Cruijff, Messi en de Ronaldo’s? Het zullen er enkelen zijn, maar echt enorm weinig.

Je laatste zin is dan ook gewoon wat ik zeg.

14 december 2022 om 11:13

Ja precies en zelfs dat kleine percentage wat meer dan 100 wedstrijden heeft gezien verschilt in meningen. Eigenlijk zijn we het gewoon met elkaar eens.

14 december 2022 om 11:15

@barcalover

Ik heb het over de beste individuele WK performance van een speler niet over een hele carrière van een speler. Ik zei al dat de carrière van Diego qua consistentie niet in de buurt komt van Leo. Maar de WK performances van Messi in 2014 en 2022 komen dat ook niet van Diego in 1986 of zelfs 1990.

Totaal niet te vergelijken, als je ziet hoe de spelers vroeger verdedigde.. dat is heel anders dan tegenwoordig waarin de spelers allemaal super fit zijn. Gewoon genieten van de spelers en stoppen met dat vergelijken!

14 december 2022 om 10:54

Vroeger schopten ze iemand die een paar man voorbij liep gewoon de wedstrijd uit. Tenzij ie zo goed was dat ze hem niet konden raken.

Ho ho even rustig aan doen. Ze moeten meer respect hebben voor Maradona. Zijn eigen volk ziet zelfs dat Maradona nummer 1 is.

Iedereen heeft het maar over Messi, maar mocht Frankrijk de finale halen en winnen, dan is kylian op zen 23 e al twee voudig wereld kampioen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren