Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Santi Cazorla keert onder hartverwarmende voorwaarden terug in Spanje

Laatste update:

Santi Cazorla hangt zijn schoenen voorlopig nog niet aan de wilgen. De 38-jarige Spanjaard was sinds zijn vertrek bij het Qatarese Al-Sadd deze zomer transfervrij en heeft zich nu verbonden aan Real Oviedo. Cazorla tekent een contract tot medio 2024 bij de nummer acht van LaLiga2 vorig seizoen. Opvallend: el Mago gaat spelen voor het minimumloon én ziet af van zijn portretrechten.

Cazorla is bepaald geen onbekende van Real Oviedo. De spelmaker zag het levenslicht in Lugo de Llanera, een stadje dat grenst aan Oviedo. Op jonge leeftijd voegde Cazorla zich in de jeugdopleiding van los Azules, waarna hij in 2003 de overstap maakte naar Villarreal B. Daar kwam zijn talent snel aan het ligt en in november van dat jaar maakte hij zijn debuut in LaLiga.

Villarreal besloot hem in 2006 te verkopen aan Recreativo de Huelva, maar een jaar later keerde hij voor 1,2 miljoen terug. Na vier jaar voor el Submarino Amarillo te hebben gespeeld maakte Cazorla in 2011 de overstap naar Málaga, dat toen stevig aan de weg aan het timmeren was. Na een jaar stond Arsenal op de stoep en namens de Londenaren kwam hij tot 180 wedstrijden, 29 goals en 45 assists. In 2018 keerde hij terug bij Villarreal en twee jaar later tekende hij bij Al-Sadd.

In Qatar speelde hij drie seizoenen, alvorens hij deze zomer uit zijn contract liep. Nu volgt dus een terugkeer naar Real Oviedo, dat heel weinig kosten maakt. Cazorla heeft namelijk besloten om te spelen voor het minimumloon dat voor LaLiga 2 geldt. Daarnaast ziet Cazorla af van zijn portretrechten, op één voorwaarde: Real Oviedo moet tien procent van die inkomsten volledig steken in zijn jeugdopleiding. De 81-voudig international, die in 2008 en 2012 Europees kampioen werd, laat weten 'niets van Oviedo te willen hebben'. "Het voelt alsof ik betaald krijg door dit shirt weer te mogen dragen en mijn laatste avonturen dicht bij mijn mensen te beleven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat hij dit doet, was in zijn tijd bij Malaga en Arsenal ook echt een hele mooie speler.

16 augustus 2023 om 23:03

Voor mij als Arsenal-fan is dit mijn favoriete speler van het Emirates era. Van Persie, Fabregas en Alexis waren beslissender, maar Santi was de perfecte middenvelder. De meest tweebenige speler die ik ooit gezien heb

Prachtig dat hij eigenlijk voor €0 gaat spelen, maar kan iemand mij misschien iets meer wijsmaken over portretrechten? Wat bedoelen ze daar precies mee?

16 augustus 2023 om 19:32

Als een club (vergelijkbaar met een merk) jouw gezicht gebruikt voor commerciã«le doeleinden dan betalen ze portretrecht. In dit geval is Oviedo natuurlijk ook gewoon een bedrijf / werkgever en als ze Santi willen gebruiken voor promotionele doeleinden moeten ze daarvoor betalen. Hij speelt overigens niet voor 0 euro maar minimumloon, want dat is verplicht (in Spanje, maar hier ook denk ik?).

Toevoeging wat betreft portretrecht: Santi geeft eigenlijk aan dat ze zonder limiet zijn portret mogen gebruiken, mits ze dat doen op een behoorlijke manier die Santi zijn persoonlijkheid niet schaadt. Ze mogen hem dus niet in een filmpje laten opdraven waarin hij bijvoorbeeld ruzie maakt met andere supporters of een product aanbeveelt wat zijn imago kan schaden.

16 augustus 2023 om 19:34

Een bedrijf met winstoogmerk moet z'n werknemers inderdaad betalen bij ons!

16 augustus 2023 om 21:24

Thanks voor de uitleg! Dat minimumloon is natuurlijk peanuts voor een voetbalclub. Staat bijna gelijk aan €0.

16 augustus 2023 om 19:33

Dat de Club of competitie hem niet moeten betalen om zijn naam/foto te publiceren. Dit vermoedelijk omdat de club deze transfer anders niet kan betalen of dat hij dit niet verwacht van z'n thuisclub.

Wat een beest was dit zeg. Om ook zo terug te komen als hij deed van zijn blessure, vanuit mij alleen respect voor hem. Ook hoe hij met liefde alles wil geven aan deze club. Zal vast nog wel van waarde zijn voor deze club.

Erg knap dat hij nog steeds voetbalt. Die heeft toch het nodige te verduren gehad in zijn carriere qua blessures. Sowieso vind ik hem een erg onderschatte speler die door de aanwezigheid van spelers als Iniesta, Xavi, Fabregas, Xabi Alonso, Busquets, Silva en noem ze maar op een beetje op de achtergrond bleef. Toch was ook Cazorla ontzettend getalenteerd en heeft mede door blessures niet zijn volledige potentie waargemaakt, al is dat altijd relatief.

Geweldige speler, goede prof. Denk dat niemand iets op hem kan aanmerken, behalve dat het zonde is dat hij gruwelijk blessureleed heeft gehad. Was het niet zo dat hij uiteindelijk zijn been kon verliezen?

Toch, na die enorme blessure heeft hij zijn gebruikelijke niveau wel gewoon weer aangetikt. Zijn 2e periode bij Villarreal was even zo goed als zijn eerste. Bijzonder knap.

Hahaha wat een heerlijk filmpje ook, zit toevallig net weer helemaal in de boekenserie van lord of the rings, puur leesgenot.

Ontopic: wat een absolute held! Hulde voor Santi, hoop stiekem dat ie la Liga nog haalt met z’n cluppie

Ik heb hem mogen aanschouwen live op Anfield tegen Arsenal jaren terug en hij was me toch het meest bijgebleven van heel die wedstrijd. Wat een handelingssnelheid en snelle voeten had die op korte ruimtes. Zeker als je het dan in levende lijve ziet is het nog zoveel indrukwekkender dan op tv.

Wauw Cazorla. Een van de beste spelers ter wereld. Stel je voor dat hij, Diaby en Wilshere niet zo vaak geblesseerd zouden zijn.

Geinig filmpje. Hij is nu de Gandalf van Oviedo?

Deden maar meer voetballers dit.

Fantastische voetballer en ditto mens. Heeft al veel meegemaakt op vlak van blessures helaas, want het was één van die middenvelders waarvoor je naar het stadion kwam. Exceptionele basistechniek en traptechniek, was zo wat een van de weinige die perfect tweebenig was. Had hem in zijn prime graag bij Barcelona gezien destijds. Alleen was het middenveld al aardig bevolkt met Fabregas, Xavi, Busquets en Iniesta.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren