Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruud Vormer ziet rampseizoen mogelijk een absoluut dieptepunt bereiken

Laatste update:

Ruud Vormer heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Zulte Waregem al gespeeld. De 34-jarige middenvelder viel zondag al vroeg uit tegen KV Oostende (1-1) en blijkt een sleutelbeenbreuk te hebben opgelopen. In het ergste geval betekent het einde seizoen voor Vormer. De Nederlander beleeft al een rampjaar, daar hij voor zijn verhuur aan Zulte hardhandig de deur uitgewerkt werd bij Club Brugge.

Vormer ging zondag al binnen een minuut naar de grond bij een hard duel. Hij bleef nog ruim een kwartier staan, maar moest de strijd uiteindelijk toch staken. Na onderzoeken bleek dat de Horinees een sleutelbeenbreuk had opgelopen. Daarvoor staat een minimale hersteltijd van zes tot acht weken, die in het ergste geval voor Vormer uitloopt tot nadat de competitie in België ten einde is. Vormer wordt tot eind juni gehuurd van Club Brugge en is daarna transfervrij.

Mbaye Leye, hoofdtrainer van Zulte, verwacht in ieder geval niet meer over zijn sterkhouder te kunnen beschikken. "Vandaag (zondag, red.) rekenden we op Ruud om ons aan de overwinning te helpen, maar in de eerste minuut werd hij het slachtoffer van een idioot duel", zuchtte Leye na de wedstrijd tegen Oostende. "Hij zal ons lang niet kunnen helpen in de strijd tegen degradatie. Ik denk dat we hem voor de rest van het seizoen kwijt zijn."

Vormer had zijn carrière net weer op de rit na een dramatisch verlopen halfjaar bij Club Brugge. De viervoudig Oranje-international kreeg eind juli te horen dat hij mocht vertrekken bij Blauw-Zwart en zat daarna nog slechts twee keer bij de selectie. Vormer kluste wat bij als analist voordat hij deze winter naar Zulte trok. Daar kwam hij vooralsnog tot acht competitieduels, waarin hij niet scoorde maar wel twee assists wist te overleggen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zit hem ook niet mee. Maar Zulte vecht tegen degradatie? Kan me paar jaar geleden nog herinneren dat ze tegen PSV in de vr. CL speelden. Hadden Vormer zeker goed kunnen gebruiken.

13 februari 2023 om 10:15

Bij dit soort teams gaat dat vrij snel. Een leuk jaar met spelers die goed presteren en het volgende seizoen worden de meesten weggekocht door grotere clubs en moeten ze weer opnieuw beginnen. Geen budget om spelers van hetzelfde niveau terug te halen dus gokken welke aankopen er wel presteren en wie niet.

13 februari 2023 om 10:16

Het is ook gewoon een hele kleine club. Bij Europese wedstrijden moesten ze ook altijd in een ander stadion spelen omdat het eigen stadion te kklein was of niet aan de vereiste criteria voldeed. Ook hebben ze heel lang geteerd op een geweldig spelende Hazard in combinatie met ervaren spelers als de Fauw en Bossut. Uiteindelijk meer dan logisch dat ze dat niet hebben kunnen volhouden.

13 februari 2023 om 10:33

Wel heel zonde, het regenboogstadion is dan niet het modernste onderkomen maar wel een die heel gezellig is. Met staantribunes achter de goal en biertjes voor 1 euro destijds. Ik kan mij herinneren dat als je een biertje kocht voor 1 euro je er een tweede gratis bij kreeg. Daarmee heeft, die club toch wel een beetje mijn hart gestolen.

13 februari 2023 om 10:50

Clubs als Zulte Waregem en KV Mechelen zijn toch wel (naar mijn mening) de echt laatste Belgische ploegen die nog traditioneel aanvoelen. Helaas wel een uistervend ras. We hebben het al met lokeren gezien hoe snel het kan gaan. En als je dan ook ziet wat voor ploegen dan in plaats komen, dan kan je toch ook enkel treurig worden over de staat van het Belgisch voetbal. Ploegen als Eupen, Moeskroen, Cercle worden met buitenlands geld overeind gehouden terwijl er nauwelijks een kat op de tribune zit. Om dan ook nog maar eens te zwijgen hoe ploegen als Anderlecht en Standard jaarlijks met de financien moeten gaan goochelen om een licentie veilig te stellen.

13 februari 2023 om 11:20

Sammy Bossut, was volgens mij was hij 1 van een 3-ling en alle 3 waren ze keeper...

13 februari 2023 om 11:29

In 2017 was het stadion deels gerenoveerd waardoor ze wel in eigen stadion konden spelen. Vraag maar aan Vitesse die op bezoek zijn geweest.

13 februari 2023 om 12:30

Oh dat zou heel goed kunnen. Wat mij vooral bij blijft is die EL wedstrijd tegen Wigan Athletic. Wat een vreemde wedstrijd was dat zeg,

13 februari 2023 om 10:20

Dat waren de gloriejaren met Thorgan Hazard en junior malanda als jonge uitblinkers. Uiteindelijk is het gewoon een middenmotor die regelmatig een uitschieter heeft.

13 februari 2023 om 11:35

Die Junior Malanda had toch een auto-ongeluk en daardoor overleden, als ik me goed kan herinneren?

13 februari 2023 om 11:59

Correct. Toen speelde hij bij Wolfsburg.

Als het echt een goede breuk is heeft hij die 6-8 weken wel nodig. Ligt er natuurlijk aan of hij voor een operatie kiest of niet. Officieel gezien mag je 3 maanden geen contact sport spelen met een sleutelbeen breuk. Dan zou het wel einde seizoen zijn.

Ik zit nu zelf in week 5. Dus heb een beetje ervaring. Veel succes ermee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren