Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo heeft drie of vier bekende trucjes, maar bij hem wist je het nooit'

Laatste update:

Mickaël Silvestre speelde bij Internazionale een seizoen samen met de Braziliaanse Ronaldo Luís Nazário de Lima, terwijl de oud-verdediger uit Frankrijk als speler van Manchester United te maken kreeg met Cristiano Ronaldo. Silvestre heeft enorm veel waardering voor de huidige aanvaller van Juventus, maar desondanks schat hij de Braziliaanse Ronaldo toch iets hoger in.

"De Ronaldo uit Brazilië was echt niet te stoppen", stelt Silvestre in een interview op de website van Manchester United, de club die hij als speler negen seizoen diende. "Hij werd destijds niet voor niets ‘El Fenomeno’ genoemd. Ik heb tegen Lionel Messi gespeeld, terwijl Cristiano Ronaldo mijn ploeggenoot was bij Manchester United. Maar qua snelheid was Ronaldo echt van de buitencategorie. Alle spelonderdelen zijn bij hem van topniveau."

"Cristiano Ronaldo maakt vaak gebruik van drie of vier bekende trucjes tijdens een wedstrijd, maar bij Ronnie wist je vaak niet wat er ging gebeuren", vervolgt Silvestre zijn analyse. "Hij kwam ter plaatse vaak met een uitvinding. Je kunt hem als verdediger dan ook niet naar rechts of links dwingen, want hij kwam altijd met een oplossing, wat er ook gebeurde. Hij kon ook vanuit elke positie scoren. Zelfs met een been was Ronaldo nog steeds elke verdediger in Europa de baas."

Ronaldo, die bij PSV in 1994 begon aan zijn Europese avontuur, kwam 352 doelpunten in 518 competitiewedstrijden voor verschillende clubs. Daarnaast trof hij 62 maal het doel in 98 interlands voor Brazilië, dat met hem in de gelederen tweemaal de wereldtitel veroverde. Cristiano Ronaldo staat op 626 treffers in 838 competitieduels namens Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en Juventus. Tevens tekende CR7 voor 99 doelpunten in 164 interlands in het shirt van Portugal. De routinier legde met zijn land in 2016 beslag op de Europese titel.

Wie vind jij de beste aanvaller?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zijn hoogtepunt veruit de meest complete spits ooit , scoorde in zijn begin seizoen bij PSV 35 doelpunten als 17/18 jarige. Ongekende snelheid en wendbaarheid aan de bal , en altijd richting goal.

30 april 2020 om 15:40

Ik denk dat hij talentvoller dan Messi was. Hij had op zijn 21e al 2x de gouden bal gewonnen volgens mij. Jammer dat blessures (en gewicht) hem steeds minder hebben gemaakt.

Ja hehe R9 is de meest complete en onvoorspelbare voetballer aller tijden.

30 april 2020 om 16:50

41% op voetbalzone is niet ouder dan 14 jaar blijkbaar

30 april 2020 om 22:49

Niet alleen dat.... R9 leefde in een hele andere tijd. Je merkt aan alle argumenten dat ze die periode niet (goed) hebben gevolgd.
1. Duels. Bij lichte contact zijn er al vrije trappen of kaarten. Dat was vroeger anders in een tijd vol slagers als Matterazzi, Totti, Gatuso, Stam, N.de Jong, v Bommel, Barton om een paar te noemen.
2. Vrije trappen en penalties. R9 wist heus wel vrije trappen te nemen maar er werden altijd anderen gekozen. Juninho, R. Carlos, Zidane, Beckham, Figo, etc. Leg dat af tegen Messi en C. Ronaldo die elke keer achter de bal staan.
3. Teams en tactiek zijn tegenwoordig gebouwd om 1 of 2 spelers. R9 was 1 van de 11 ondanks zijn status. Dat was in die tijd bij elke team zo. Nu dus anders.
4. Technologie. R9 had het lastiger. Nu is het gras korter, schoeisel lichter, VAR en ga zo maar door.
5. De trainingen zijn nu veel beter afgestemd en als gevolg zijn voetballers nu meer een atleet. Inclusief speciale voeding (schema's)
6. Blessures. R9 heeft enorm zware blessures gehad. Als we puur over talent spreken dan is er niet eens een discussie. Qua mentaliteit zal R7 denk ik wel tot een van de beste ooit behoren.

Nu er geen voetbal is in deze barre tijden, merk ik dat R9 weer echt op alle media volledig de hemel in wordt geprezen en dat hij de grootste is etc. Tuurlijk was Ronaldo 9 completer dan Cristiano als spits. Maar allereerst heeft Cristiano het veel langer volgehouden, en dat terwijl hij nog niet eens klaar is. Ook is zijn moyenne echt van een ander level gebleken, over een veel langere tijd. Deze Silvestre geeft aan dat de Ronaldo uit Brazilie niet te stoppen was. Ik ga er voor het gemak toch maar even vanuit dat Messi en Cristiano hem toch ook met speels gemak zijn hielen lieten zien

30 april 2020 om 15:50

Aan de ene kant heb je gelijk. Cristiano en Messi houden het langer vol. Maar je moet niet vergeten dat Ronaldo 2 of 3x een zware knieblessure heeft gehad. Heeft daardoor zeker 3/4 jaar van zijn carrierre gemist. Kijk naar Strootman. Die kan er niet veel meer van na zijn zware blessure. Stel je dat voor maar dan 2 of 3x. En dan nog steeds wereldklasse zijn. Zo goed was die man.

30 april 2020 om 15:55

Heb veel documentaires gezien over ronaldo. En daarin werd verteld dat hij niet bepaald voor de sport leefde. Hij sloeg wel eens trainingen over enzo volgens de mensen die erin spraken en dat waren trainers en gozers die dicht bij hem waren. Die blessures hebben hem hard aangepakt maar als ik zo lees dat zijn mentaliteit ook niet op en top was dan denk ik dat iemand met de mentaliteit van cristiano misschien wel beter hersteld was dan ronaldo van diezelfde blessures.

30 april 2020 om 16:13

Helemaal mee eens. Hij was niet eens topfit en nog steeds van wereldklasse. Maar wat Cristiano laat zien is op een andere manier ook gewoon ongekend: namelijk door het jarenlang vol te houden.

30 april 2020 om 15:55

Neem als kanttekening ook mee van uit waar Ronaldo elke keer weer moest komen na een horror blessure.
En we hebben het hier niet over 1! blessure.

Ronaldo was zo goed met en na zijn blessures.. wat als hij die niet had gehad!

Nee, ik heb CR7 gezien en R9..
En R9 is toch echt wel wat beter.



30 april 2020 om 16:59

Zouden die blessures niet kunnen komen doordat ronaldo niet voor de sport leefde. Hij stond bekend als iemand die van feestjes hield en trainingen hier en daar oversloeg. Dat belooft ook niet veel in het herstellen van blessures.

30 april 2020 om 17:07

Nah ja schildklierziekte en enorme littekens op je knie hebben weinig te maken met niet voor de sport leven, maar eerder enorme pech. Als je 2 jaar geblesseerd bent , nauwelijks speelt en Brazilie wereldkampioen maakt op 60% van wat hij voor zijn blessures was dan moet je fysiek en mentaal wel heel sterk zijn om terug te komen. Al helemaal omdat het Braziliaanse volk veel liever Romario mee had naar het WK.

30 april 2020 om 17:34

Nee, feestjes en triootjes in de camp nou hebben ook niet veel met de sport te maken. Ik denk dat ronaldo met de mentaliteit van cristiano er meer uit had kunnen halen na zijn blessures. Niet eens de mentaliteit cristiano, maar iets in die richting. Wat dat betreft is ronaldo toch veel zoals ronaldinho geweest.

wel opvallend hoe vaak er berichten opduiken van oudspelers en trainers over R9 en hoe goed hij was. Dat moet genoeg zeggen in deze discussie. Mbappe wordt nu gehyped maar toen Ronaldo zo oud was, was hij al twee keer fifa World Player en een gouden bal.

Mensen die lang voetbal kijken Of het begrijpen zien het gewoon als iemand anders is dan de rest. En dat was bij hem zo

30 april 2020 om 16:00

Je hebt helemaal gelijk.

In die tijd was er geen YouTube of wat dan ook.
Ik smeekte me moeder om Canal+ te nemen zodat ik wedstrijden van Ronaldo kon kijken.

Ik weet niet hoe vaak ik Eurogoals heb gekeken op Eurosport en daarna zelf proberen op het veldje.

Je kan heel veel topspitsen op noemen.
Maar er zullen er heel heel veel zijn die R9 in hun opstelling hebben.

R9 maakte er echt een feestje van. Alleen voor de keeper, schieten? Nee, hoezo? Ik dol de keeper nog even voor de lol.

Of iemand één bekend trucje heeft (robben) of in elke actie totaal onvoorspelbaar is maakt mij niet zoveel uit. Ik kijk liever naar het rendement wat een speler daaruit haalt. Niet dat Ronaldo Lima geen geweldig rendement heeft gehad, maar als de prestaties die Cristiano en Messi over zo'n lange periode neer blijven zetten, is voor mij echt ongekend. Ik schaar deze twee dan ook ver boven elke speler in de historie van het voetbal .

30 april 2020 om 16:04

Hoe oud ben jij?
Gewoon een oprechte vraag.

Weet jij hoeveel zware blessures R9 heeft gehad?
En dan toch maar weer elke keer dat niveau halen.
Dat is of maakt het misschien nog specialer.
Ken jij het verhaal van Ronaldo voor het WK 2002.
Dat zegt al genoeg.

Had R9 die blessures niet gehad dan had je deze opmerking niet eens gemaakt.

Nee, ik heb ze alle 3 echt bewust meegemaakt en R9 is zelfs na zijn blessures van een ander niveau.

Er is maar 1 echte Ronaldo.

30 april 2020 om 16:13

Hij is nou eenmaal geblesseerd geraakt. Messi en Ronaldo presteren al 15 jaar op een ongekend niveau. Ze hebben samen meer dan 10 Gouden Ballen en Cl's gewonnen. Ik snap dat je het verleden wilt ophemelen, maar wat die 2 presteren is ook van een ander niveau.

30 april 2020 om 17:15

Ik heb ze ook alle drie bewust meegemaakt en Ronaldo was fenomenaal, maar we vergeten voor het gemak wat voor statistieken Messi en Cristiano neerzetten. Beide spelers zijn nooit pure spitsen geweest en hebben zeker 90% van hun carriere gespeeld vanaf de flanken.de Ronaldo die blessures heeft gehad is ongelukkig, maar een zelfde soort verhaal als Appie. Wat als... dat kom je nooit te weten.

30 april 2020 om 22:41

Omdat iemand
zijn mening verkondigt,waar jij het niet eens mee ben,vraag jij hoe oud iemand is! Hoe oud ben jij eigenlijk,want jij komt nogal kinderachtig
over!

Messi en Ronaldo zijn natuurlijk de twee beste van onze generatie (20'ers), zoals Ronaldo dat voor zijn generatie was. Toch zie je wel bij gestopte voetballers een of andere nostalgie ontstaan waardoor ze jaren later op een voetstuk worden geplaatst. In dat geval ben ik toch bang dat CR7 over 10 jaar ondergesneeuwd gaat worden door de eeuwige nostalgie van Messi. Meestal wordt er maar 1 speler enorm uitgelicht als de beste aller tijden. CR zal vallen in rijtje Beckham, Raul, Nedved, Sheva

30 april 2020 om 16:00

Dat rijtje wat je daar noemt heeft geen 5 gouden ballen gewonnen niet eens allen samen. Ronaldo gaat echt anders de boeken in hoor

30 april 2020 om 16:03

Degene die cristiano in het rijtje van beckham gooien moet je nooit meer mee praten over voetbal. Beckhem mag de schoenen van cristiano nog net poetsen bij wijze van spreken.

30 april 2020 om 16:15

Ronaldo in dat rijtje plaatsen is een grote schande. Met alle respect voor die spelers.

30 april 2020 om 16:17

@garriesteas ik zou Ronaldo in een rijtje met Johny van Beukering en John Van Loen zetten. man man man. je hebt het over een van de beste voetballers allertijden

30 april 2020 om 17:16

Ik heb al die spelers meegemaakt en al die namen ik vrij overschat. Nedved en Sheva teren teveel op een Ballon'dor overwinning. Persoonlijk vond ik spitsen als Henry en Batistuta beter dan Shevchenko. Nedved was een geweldige speler, maar verre van het niveau van spelers als Zidane en Rivaldo dat bijvoorbeeld waren als offensieve middenvelders. Dan Beckham. Bij Man United aan de rechterkant geniaal met zijn crosspasses en tandem met Neville. Maar ik denk dat Scholes nog altijd de beste middenvelder is van Man United de afgelopen 30 jaar. Raul vond ik ook een geweldenaar, maar ook als schaduwspitsen heb ik er betere gezien (baggio en Bergkamp vond ik bijvoorbeeld beter). Nee Cristiano Ronaldo staat zekers wel boven Beckham, Raul, Nedved en Sheva.

30 april 2020 om 18:30

Elphenomeno

Ik vind Raúl echt nog wel een stapje beter dan Beckham, nedved en Sheva. Die zit toch echt wel op het niveau van Baggio en Bergkamp voor mij.

Het heeft natuurlijk altijd met persoonlijke voorkeur te maken, en je zou ook uit de toon van de opmerking dat Cristiano Ronaldo volgens hem 'maar' 3 of 4 bekende trucjes uithaalt in een wedstrijd kunnen opmaken dat ze niet echt de allerbeste teamgenoten waren. Echter zijn Cristiano Ronaldo en Ronaldo in mijn ogen net zoals Messi en Cristiano Ronaldo, niet te vergelijken. Ronaldo uit Brazilië was misschien als pure spits het grootste supertalent ooit, terwijl Cristiano Ronaldo in zijn jongere jaren een typische frivole buitenspeler was. Op latere leeftijd zijn ze waarschijnlijk alleen te vergelijken door hun focus op het scoren, en het kwijtraken van de onafhankelijkheid om die doelpunten te creëren.

Snap dit gezeik toch echt niet hoor. Al die belachelijke verklaringen dat R9 beter is dan CR7 en dat Maradona zogezegd beter is dan Messi. Cristiano en Messi zijn overduidelijk de 2 grootste voetballers aller tijden. Maradona en R9 waren in hun tijd de allerbeste, talent zat! Maar die haalden dat niveau misschien 3/4 jaar, geen karakter van een prof, overgewicht, gingen liever naar feestjes en R9 was o zo blessuregevoelig. Mogen in hun dromen nog niet de veters strikken van de échte voetbalgoden. Hetzelfde verhaal met Ronaldinho. Cristiano heeft samen met Messi heel de wereld 15 jaar lang overklast, alle ballon d'or gewonnen, 50 goals per jaar erin geknald en de meeste prijzen gepakt.

30 april 2020 om 17:18

Maradona heeft toch zekers wel ruim 10 jaar aan de top gestaan hoor. Heeft ook gewoon 17 jaar lang in het nationale elftal van Argentinie gespeeld. Was eind jaren 70 a begin jaren 80 al de beste speler in Argentinie, begin jaren 80 al de grote ster in Spanje bij Barca om vervolgens daarna 7 jaar lang bij Napoli magische dingen gepresteerd te hebben.

30 april 2020 om 18:04

@chelsea niet veters strikken gaat te ver bij mij. Wel ben ik het met je eens dat de nostalgie overheerst bij velen als het gaat om spelers van vroeger.

30 april 2020 om 18:33

Je bent ook te jong om het te snappen. Niets mis mee, en je mag vinden wat je wilt. Ben ook niet helemaal eens met de stelling dat nostalgie overheerst wanneer we terugdenken aan voormalige topspelers. Je zult zien dat er in de toekomst andere topspelers opstaan en door de generatie die daarmee opgroeit als beste ooit gezien zal worden. Daarmee tegelijkertijd de kwaliteit van Ronaldo en Messi in twijfel zullen trekken terwijl de huidige generatie met hand en tand deze spelers zullen verdedigen. Niets ongewoons.

Ronaldo werd gezien als de nieuwe Pele en ik denk dat hij dat ook had kunnen worden, ware het niet dat hij met enkele zware blessures te maken kreeg. De Ronaldo bij PSV en Barcelona was een supertalent. Na enkele zware blessures was het een andere voetballer die toch nog wereldkampioen wist te worden met Brazilië.
In mijn optiek zijn Pele en Messi de beste ooit. Zonder zijn blessures had Ronaldo daar tussen kunnen staan. Na Pele en Messi volgen in mijn ogen Maradona en Cruyff, in Duitsland zullen ze Beckenbauer bij deze spelers scharen.
Messi en de portugese Ronaldo zijn hoogstwaarschijnlijk de spelers die het langst aan de top gestaan hebben, al hebben Beckenbauer en Pele ook lang meegedraaid.
De Portugese Ronaldo zou ik net boven het rijtje met toppers als Van Basten, Gullit, Platini, Zidane, Weah en Ronaldinho plaatsen. Allemaal buitengewone voetballers.

1 mei 2020 om 01:56

waarom Pele nou steeds bovenaan wordt gezet is mij dus niet duidelijk. alleen in Brazilië gevoetbald. en ja 3 wc's gewonnen met een heel goed elftal om hem 1 waarvan hij 1 wk niet mee deed omdat hij geblesseerd raakte in het begin.

2 mei 2020 om 10:47

Pele scoorde behalve heel veel goals ook heel mooie goals en goals in wk-finales en andere belangrijke wedstrijden.
Ongeveer iedere voetballiefhebber vond Pele de beste voetballer aller tijden, tot Messi kwam.

Kijk, ik snap heus wel dat nostalgie meespeelt en dat mensen daardoor niet meer objectief zijn. Ik snap dat mensen zijn opgegroeid met Ronaldo en Ronaldinho, ik namelijk ook, maar als je realistisch bent dan zie je gewoon in dat Cristiano en Messi de allerbeste ooit zijn, en dus CR7 is beter dan Ronaldo. De cijfers en hoe belangrijk CR7 is geweest en nog steeds is spreken voor zich. Ronaldo Lima was de beste spits ooit, totdat CR7 als pure afmaker ging spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren