Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Araújo komt daags na horroroptreden met reactie op Instagram

Laatste update:

Ronald Araújo heeft via Instagram zijn verontschuldigingen gedeeld. De verdediger van FC Barcelona leidde dinsdag in de return van de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain met zijn rode kaart de uitschakeling van Barça in en neemt daarvoor de verantwoordelijkheid.

Na een klein half uur haalde Araújo, bij een 1-0 voorsprong, de doorgebroken Bradley Barcola naar de grond, wat hem een directe rood kaart opleverde. Met tien man kon Barcelona geen vuist maken en ging het uiteindelijk met 1-4 hard onderuit, waardoor PSG zich ten koste van de Catalanen plaatste voor de halve finale van de Champions League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Op Instagram laat Araújo zich vervolgens uit over zijn actie en de uitschakeling. “Voetbal heeft me zoveel plezier gebracht, maar doet me nu heel veel pijn. Ik bedank iedereen die onvoorwaardelijk aan mijn zijde staat, mijn teamgenoten die alles gegeven hebben en de supporters die tot het einde in dit team hebben geloofd”, aldus de 25-jarige Uruguayaan.

“Het spijt me enorm dat ik niet in staat ben geweest jullie dit plezier te geven. We zullen doorgaan”, besluit de verdediger, die in Barcelona nog vastligt tot de zomer van 2026.

Reacties Xavi & Gündogan


Trainer Xavi gaf na afloop van de wedstrijd niet Araújo, maar scheidsrechter István Kovács de schuld van de nederlaag van zijn ploeg. De oefenmeester was het duidelijk niet eens met de beslissing van de Roemeense arbiter en kreeg later zelf ook nog de rode kaart na aanmerkingen op de leiding.

“Het is pijnlijk dat een heel seizoen hard werken wordt beëindigd door een beslissing van de scheidsrechter. Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij erg slecht was, dat hij het spel niet begreep. Hij was verschrikkelijk”, zei de 44-jarige oefenmeester voor de camera van Movistar.

Ilkay Gündogan uitte een zeer tegengestelde mening, daar hij het een terechte rode kaart vond voor Araújo. “We hadden alles in eigen hand, maar we geven het op heel simpele wijze weg. Dat is het meest teleurstellende. Het is een overtreding, het is een rode kaart. Maar jullie zullen het wel beter weten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is nou al de 2e of 3ex dat Gundo kritisch is op het team terwijl kleuters als Xavi (en voorheen Laporta) lopen stampvoeten en de scheids aanvallen. Ik kan hem wel waarderen. Al is het jammer dat het goede voorbeeld vanuit de selectie moet komen ipv van bovenuit. Dat gedrag van die lui kan de selectie negatief beïnvloeden op termijn, zeker met zo’n jonge kern als die van Barca.

17 april 2024 om 19:05

Exact. Je krijgt gewoon calimerogedrag aangeleerd. Als je trainer continu loopt te zeggen dat het de schuld is van de scheidsrechter ga je dat gaandeweg nog geloven.

17 april 2024 om 19:13

Zeker als je 16-18 jaar oud bent en je manager is een club icoon en een van je idolen toen je opgroeide. Zo’n vent verafgoodt je (terecht) als jonge knul dus als die het zegt zal het wel zo zijn. Voor je het weet heb je weer een hele generatie calimero’s

17 april 2024 om 19:12

Gundo is op gebied van mentaliteit echt 2-3 stappen hoger dan de rest van de selectie, ook na de thuiswedstrijd tegen jullie. Precies dit soort spelers mist Barcelona al jaaaaren. Pablo Gavi komt in de buurt, alleen nog niet ‘ervaren’ genoeg, maar geeft altijd alles en legt de schuld nauwelijks bij anderen.

17 april 2024 om 19:15

Gavi heb ik inderdaad nog niet kunnen betrappen op externe factoren aanduiden na de wedstrijd. Wel zeiken op de ref tijdens de wedstrijd maar dat is iets heel anders natuurlijk. Heb gavi ook nog niet de hand in eigen boezem weten steken of de selectie op het matje roepen in de media. Logisch gezien zijn leeftijd natuurlijk maar dan vind ik vooralsnog moeilijk inschatten welke kant hij op gaat.

17 april 2024 om 19:50

Naar mijn idee is dat wel iets Duits. Die gasten zijn vaak best nuchter en zoeken de schuld bij zichzelf (uitzonderingen daargelaten uiteraard). Ook een penalty die Klose ooit kreeg bijvoorbeeld, die hij daarna terug laat draaien. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden vanuit de Bundesliga bijvoorbeeld

17 april 2024 om 19:51

Is toch bizar dat Gündogan de enige capabele speler daar is met een mentaliteit. Zelfs meer dan de trainer. Ik had wat meer verwacht van iemand die alles heeft gewonnen. Maar het blijkt een kleuter eerste klas te zijn. Zijn rode kaarten alleen al zegt genoeg. Hij heeft er gewoon bizar veel.

17 april 2024 om 19:59

Niet de enige hoor, gewoon de meest uitgesproken. Araujo en Christensen leken mij ook altijd nuchtere jongens met zelfreflectie. Mats volgens mij ook wel.

17 april 2024 om 20:00

Onder druk doet Xavi echt veel te idioot, zoveel gele kaarten als trainer is echt not-done. Vorig jaar viel het nog mee, maar toen stond Barca het hele jaar comfortabel 1e. Dit jaar stukken minder en doet hij de gekste dingen. Leukste is dat Laporta schijnbaar Rafa Marquez de beste optie vind voor coach volgend jaar. De titel kan dus alweer naar Madrid volgend jaar, lachwekkend management.

17 april 2024 om 20:40

Ja die geruchten omtrent Rafa Marquez hebben mn vertrouwen echt naar een nieuw dieptepunt gebracht.. als dat echt gebeurt kies je dus weer voor ons kent ons. Barcelona lijkt in die zin echt op Ajax. Je moet Spaans zijn of ex-Barcelona speler en anders kom je er niet in.. zucht..


Mocht Marquez aangesteld worden speel je volgend seizoen gewoon voor spek en bonen mee. Barcelona zou al waarschijnlijk niet kunnen opboksen tegen een Madrid met Mbappe, maar met Marquez ga je gewoon een troosteloos seizoenen tegemoet. Eigenlijk hoef je als supporter niet eens meer te kijken dan.

17 april 2024 om 20:25

Ja maar men moet ook eerlijk durven zijn dat de actie van Araujo zelfs geen foutbal was, hij maakte contact, maar was niks aan in principe, en die speler van psg ging gewoon liggen, scheids trapt daar gewoon in.
Aan de andere kant, wordt Gundogan in de 16 lichtjes aangetikt waardoor hij tegen zijn andere been aantikt en neergaat, was volgens de regels ook gewoon een penaltie.
Barca wordt de laatste jaren heel vaak benadeeld europees.
Maarja als het tegen Barca is moeten ze zwijgen, maar als ze iets mee hebben, dan heeft iedereen het wel gezien.

18 april 2024 om 06:48

Dit gebeurd ook vaak in la Liga tegen. Ik keur het niet goed, maar ik snap Xavi zijn frustraties.

Nu nog het wachten op Xavi met een excuses? Ow wacht…..

Verrast me niet dat Gã¼ndogan de enige weer is met een capabele verklaring. Sowieso is die kerel al meerdere malen kritisch geweest op Barcelona. Zegt genoeg wat hij heeft meegemaakt bij Manchester City en dan nu het pijnlijke verschil ziet nu die bij Barcelona zit. Helpt ook niet mee dat je trainer steeds externe factoren de schuld geeft. Xavi dit jaar is sowieso een grote grap. Meerdere malen een rode kaart en woede uitbarstingen terwijl die juist kalm moet blijven als trainer. Logisch dat de groep dan zo inconsistent is.

17 april 2024 om 20:36

Ach Real dacht 1 keer dit seizoen de scheids tegen te hebben tegen Valencia, en heel spanje stond op zijn kop.
Barca heeft heel het jaar de scheids tegen, toch normaal dat je daarover klaagt.
Real heeft ze vaak mee, logisch da je ze veel minder hoort.
Tegen Real ook werd Araujo duidelijk met 2 handen vastgehouden door Tchouameni, en Barca krijgt niks.
Araujo raakt Vini aan en het is penaltie voor Real.
En Barca moet maar zwijgen en niet klagen

18 april 2024 om 00:14

Als Turk de aanvoerder van het Duitse nationale elftal. Dat zegt genoeg. Je moet wel echt heel volwassen, kalm en rechtdoorzee zijn om in die positie te komen als Turk

Los van de rode kaart , vond ik de scheidsrechter een zwakke partij fluiten. Hoe het anders kan bewees de scheidsrechter van Real Madrid Manchester City vorige week die een spektakel mogelijk maakte.

17 april 2024 om 20:09

Maar echt invloed had hij niet. Barcelona heeft zichzelf uitgeschakeld. Eerst de domme rode kaart. Gewoon terecht, heb wat vertrouwen in je keeper of weet het is eventueel slechts 1-1 we staan nog voor. Daarna de penalty. Dat was overduidelijk een penalty wat een domme sliding van die Cancelo. Dus deze 2 momenten had de scheidsrechter gewoon goed gezien. Vond hem verder niet slecht fluiten, alleen zag Barca (en ik ben voor Barca) gefrustreerd raken door eigen domme fouten.

17 april 2024 om 20:27

Was gewoon veel te licht voor een overtreding, Araujo maakt contact ja, maar meer was het niet, hij hield de speler niet vast, duwde ook niet, hij ging zelf liggen.
Gundogan werd in de 16m aangetikt, en hij krijgt daar geen penaltie.
Scheids was wel heel partijdig.

17 april 2024 om 20:47

Omdat Gundogan vele male lichter geraakt werd dan Barcola. Gewoon oerdom van Araujo klaar.

17 april 2024 om 20:51

Gundo werd aangetikt op zijn hiel, waardoor hij valt, is gewoon penaltie.
Dat van Araujo was gewoon heel licht, was niet eens een foutbal.

Ik ben wel blij met de reactie van Ilkay. Ik snap dat je altijd achter je team moet staan en steunen en de vuile was niet buiten moet hangen maar hij geeft hier op een heel professionele manier aan dat aurajo het gewoon heeft verkloot waardoor alles bergaf ging. Sommigen zouden het misschien niet goedkeuren maar zelf zou ik het niet beter kunnen hebben verwoord.

Gundo grote vriend, was je nou maar in Engeland gebleven, och wat hadden we je nodig gister!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren