Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ron Jans gooit deur naar ‘wankel’ Ajax bij voorbaat dicht

Laatste update:

Ron Jans heeft geen trek in het hoofdtrainerschap bij Ajax, zo heeft hij laten weten aan de NOS. De naam van de 65-jarige Zwollenaar werd onder meer door René van der Gijp genoemd als opvolger van John van 't Schip, maar een belletje hoeven ze niet te wagen in Amsterdam.

Jans staat zondagmiddag vanaf 12:15 uur met zijn FC Utrecht tegenover Ajax in de Johan Cruijff ArenA. In aanloop naar dat duel sprak de NOS met de trainer van de Domstedelingen. Het ging daarbij onder meer over het hoofdtrainerschap bij Ajax.

"René (van der Gijp, red.) heeft er natuurlijk wel verstand van", aldus een enigszins cynische Jans. "Nee, grapje. Als Ajax al contact zou willen opnemen, dan hoeven ze dat niet te doen. Ik heb in september voor anderhalf jaar bij FC Utrecht getekend en heb het geweldig naar mijn zin."

"En ik ben van: een man een man, een woord een woord", gaat Jans verder. "Loyaliteit en betrouwbaarheid vind ik een groot goed. Dus ik ga op dit moment naar geen enkele andere club."

Jans geeft toe geschrokken te zijn van het niveau van Ajax tegen FK Bodo/Glimt. "Verdedigend klopte het niet, aanvallend klopte het niet. Dat ze daar hebben gewonnen, was echt een wonder. Ajax wankelt weer, maar ik ben niet van plan om daar te veel over te zeggen. Dat het beter kan, weten ze zelf ook wel."

Ajax heeft tot dusver nog geen definitieve beslissing genomen over wie volgend seizoen aan het roer staat bij het vlaggenschip. De geluiden dat de club niet doorgaat met Van 't Schip worden steeds hardnekkiger.

Ook Mike van der Hoorn, voorheen uitkomend voor Ajax, ziet dat ze het lastig hebben in de hoofdstad. "Ze hebben het moeilijk", aldus de mandekker. "Maar ze missen ook wat steunpilaren. Zodra die terugkomen, zie ik de resultaten ook weer verbeteren. Ajax blijft altijd gevaarlijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan je iets afwijzen als je niet gevraagd bent ?

3 maart 2024 om 09:33

Omdat je iets ook op voorhand kunt afwijzen.

3 maart 2024 om 10:31

Ja, dat doe ik ook altijd in de kroeg. Loop ik naar iedere jongen toe dat ik hem niet wil omdat ik op vrouwen val, ongeacht of ze mij willen of niet.

3 maart 2024 om 10:36

Maar de buitenwereld (in dit geval sommige analisten en de media) linken jou wel aan die jongens dus?

3 maart 2024 om 10:41

Suc6magnet. Dat hebben we wel vaker van Jans gehoord. Zou 100% een rust jaar nemen maar geld doet blijkbaar toch nog wel iets. Daarom dus Utrecht, Garanties heb je nooit in de voetballerij. Zowel door spelers als trainers.

3 maart 2024 om 10:43

Nee myvision, dat is iets heel anders. Als een jongen naar je toe zou komen en zou vragen zou je eventueel met die gast daar verderop naar huis willen en dat je die dan afwijst, dat zou een betere
vergelijking zijn. Jans wordt er naar gevraagd en reageert dat is iets heel anders. Overigens zou Jans echt een prima trainer voor Ajax zijn, laat zijn ploegen leuk en attractief voetballen, en is volgens mij ook altijd geliefd door de spelersgroep.

3 maart 2024 om 11:10

@29er: jazeker, de buitenwereld ziet het me altijd zo goed bij de vrouwen doen dat ze zeggen "die moet wel homo zijn."

3 maart 2024 om 11:13

@FR-Berend: fair point. Ik denk overigens niet dat Ajax interesse in Jans heeft, ondanks dat je gelijk hebt dat het op korte termijn een prima trainer voor Ajax kan zijn. Ajax moet eigenlijk nu weer zo'n klapper als Ten Hag ergens zien los te weken. Wie dat is, weet ik ook niet.

3 maart 2024 om 09:39

Als je kijkt naar alle pure middelmatige trainers die Ajax in de afgelopen jaren heeft aangesteld dan zou het mij niet verbazen als Ron Jans ineens nummer 1 kandidaat is om trainer te worden bij Ajax volgende seizoen. Kijk naar John Van T Schip bijvoorbeeld, hij heeft zich nergens bewezen bij geen enkele club.

3 maart 2024 om 09:58

John van het Schip is naar voren geschoven voor zijn Ajax achtergrond niet zijn trainers kwaliteiten. In een roerige tijd heeft hij rust gebracht. Was Jans nooit gelukt bij Ajax. Nu de rust terug is wordt hij door iemand in de media naar voren geschoven als perfecte kandidaat. En hij gaat er nog op in ook. Ajax heeft al aangegeven hoger te mikken dan Pascal Jansen. Dan zou het vreemd zijn om uit te komen bij Ron Jans.

3 maart 2024 om 10:17

Welke trainers dan allemaal in de afgelopen jaren? Je overdrijt nogal in je reactie.
Alleen Steijn en van 't Schip ja, alleen van 't Schip is met een reden naar voren geroepen.

3 maart 2024 om 10:18

"Was Jans nooit gelukt".

Mooi hè, van de types die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en dingen met 100 procent kunnen voorspellen. Vraag mij altijd af waar dat soort "kennis" vandaan komt?

Het zou mij ook verbazen als Ron Jans het wordt, maar niet omdat "hij zich nergens bewezen heeft" maar meer omdat Ajax daar zich te goed voor voelt. Willen hoger inzetten, wat overigens ook totaal geen garantie is met dit spelerspakket.

1 ding kan je van Jans zeggen: hij heeft zich meermaals bewezen, in tegenstelling tot de afgelopen 4 coaches van Ajax haha.

3 maart 2024 om 10:21

Ben ik niet met je eens. Wrs had Jans rust gebracht dmv resultaat, dat is v/h Schip niet gelukt, die moet het nog steeds hebben van zijnde Ajax achtergrond. Ik denk dat resultaat bestendiger is dan sympathie of achtergrond.

3 maart 2024 om 10:23

Welke 4 coaches doel jij op als ik vragen mag? Heitinga? Maduro? Allemaal interim en geen echte vervangers.

3 maart 2024 om 10:26

Dat het interimtrainers zijn maakt niet veel uit toch?

Die had je sowieso niet hoeven aanstellen als je in de eerste plaats een fatsoenlijke trainer had aangesteld en die langer had laten zitten.

Ajax wordt op deze manier wel een beetje een trainerskerkhof.

3 maart 2024 om 10:38

De rust terug bij Ajax? Het was even rustig, maar door het vakantierooster van Van het Schip is het verre van rustig

3 maart 2024 om 10:41

Ik zie geen verschil tussen John van het schip en Ron Jans.

3 maart 2024 om 10:53

@NeeNeeSticker, Ron Jans heeft het geweldig gedaan bij Groningen, Zwolle en Twente. Bij Standard en in de VS was hij snel klaar.

Ik vraag mij af of hij gedijt bij een grote club. Bij Ajax is het een grote puinhoop, selectie die voor belangrijk deel niet goed genoeg is, en een druk die giga is. Ik vraag mij af of Jans de persoonlijkheid heeft om zo'n club te managen. Ik denk van niet, Standard is de grootste club waar die gezeten heeft, daar is ook al best wat druk, en daar ging het ook het snelst verkeerd.

En dan vooruit kijkend, Ajax moet opgebouwd gaan worden, er moet een tactisch sterke trainer komen die en de club buiten de selectie kan managen (directie, bestuur, ledenraad met veel grote namen, supporters, media, analisten, etc. Ieder detail, keuze wordt uitgebreid besproken in de talloze podcast, TV-shows, etc. Twente en Utrecht zijn prachtige clubs, maar dat is echt hele andere druk / dynamiek.

Maar los ervan, vraag ik mij af of hij in staat is, een nieuw elftal te bouwen met een duidelijke aanvallende spelvisie. Hij is vooral succesvol gebleken max resultaat te halen uit ED-selecties, dat is een totaal andere opdracht dan er nu bij Ajax ligt. Steijn was in een dergelijke rol ook succesvol in de ED, enorm hard gefaald als slechtste trainer uit de historie.

Knutsen, Neestrup hebben getoond dat die met een duidelijke visie een selectie hebben kunnen ontwikkelen, Potter ook in Zweden en daarna in de PL. Dat is een profiel wat Ajax nodig heeft, afgezien van Slot en Bosz zijn die er niet in Nederland.

3 maart 2024 om 10:54

Excedo, het begon met de ontzettend middelmatige Schreuder. Heitinga heeft ook een echte kans gekregen, dat was meer dan alleen interim. Daarna Steijn, en nu van 't Schip (inderdaad interim, maar wel interim voor bijna een volledig seizoen). Per saldo loop je al twee seizoenen te klooien met slechte trainers die je dan binnen een paar maanden op straat zet en vervolgens een lang seizoen gaat draaien met een nog matiger interim coach.

3 maart 2024 om 10:58

@Ninjakai
Het is hem anders aardig gelukt om bij Twente samen met Streuer weer rust in de club te brengen en ik zie hem nu hetzelfde doen bij Utrecht, die zelfs weer kans maken op een Europees avontuur. Onderschat Jans niet zou ik zeggen.

3 maart 2024 om 11:07

Wat versta jij onder middelmatig? Volgens mij is hij bij de meeste clubs die hij heeft gecoacht aardig succesvol geweest. En ook nu heeft hij met Utrecht een succesvol record gebroken.

5 maart 2024 om 20:07

Grapjas die Ron Jans. Waar hebben we het over … Groningen, Zwolle en Twente. Ik mis nog Fc Sesamstraat.

3 maart 2024 om 09:41

Voelt idd een beetje alsof ik nu van tevoren Jennifer Lopez afwijs

3 maart 2024 om 09:52

@Siepie: Verschil is dat ik Jans in deze wel geloof en verstandig vindt. Terwijl ik jou voor gek zou verklaren. 😉

3 maart 2024 om 10:09

Hoezo? Een trainer dat een duidelijk upgrade is van de huidige en wat een veel logischere opvolger van Ten Hag was geweest dan alles wat het echt was. Voor Ajax was dit een hele goede optie geweest. Voor Jans is dit echter niet een goede stap, dus ik begrijp hem wel

3 maart 2024 om 10:10

Ik geloof Jans in deze ook wel, maar hij heeft ook niet veel keus. Anders was die Utrecht niet meer ingekomen gok ik zo maar....

3 maart 2024 om 09:51

Jans had een prima optie voor volgend seizoen kunnen zijn. Laat bij zijn laatste clubs echt wel zien een hele goede trainer te zijn en laat ook vaak goed voetbal zien i.c.m. goede resultaten. Weet alleen niet of hij qua persoon wel helemaal past bij Ajax. Als we Bosz niet hadden bij PSV, had ik Ron Jans zeker een goede optie gevonden

3 maart 2024 om 09:59

@andres13
Ik denk dat het type Jans ook beter zal passen bij een club als PSV. Ik vind Jans wel het type Guus Hiddink.
Bij Ajax past meer een autoritaire trainer die een beetje eigenzinnig is a la Van Gaal, Michels ,Ten Hag ..

3 maart 2024 om 10:11

Omdat er door een journalist naar gevraagd wordt. Al geloof ik hem dat hij bij Utrecht wil blijven kan hij ook moeilijk anders antwoorden zo vlak voor de wedstrijd.

3 maart 2024 om 10:16

Precies zoals Jans hier doet? Loyaal naar Utrecht en dus gaat hij niet weg.

Gelukkig is die ook nog niet gevraagd. Zou een goeie coach zijn maar er zijn betere.

Een club afwijzen die (nog) niet geïnteresseerd is. Hmm apart eigenlijk. Ik wijs ook een baan af van een werkgever dat geen intresse heeft. Beetje slap lullen en punten scoren bij de Utrecht aanhang dit.

3 maart 2024 om 09:26

In het tempo dat Ajax (interim-)coaches verslijt zal Jans vast een keer voorbij komen.

3 maart 2024 om 09:34

Als jou gevraagd wordt of je binnenkort putjesschepper op zee zou willen worden kun je toch gewoon zeggen dat je dat niet zou ambiëren?

3 maart 2024 om 10:03

Wie zegt dat hij gevraagd gaat worden? Het is speculeren en proberen witte voetjes te halen

3 maart 2024 om 10:20

Putjesschepper op zee klinkt op het moment wel beter dan trainer van Ajax worden 😁

3 maart 2024 om 10:04

Hij wordt er zeer waarschijnlijk gewoon naar gevraagd door journalisten.

3 maart 2024 om 10:23

Jans geeft gewoon netjes antwoord op een vraag die hem gesteld wordt. Dat is alles. Een beetje onzin om dan te reageren alsof hij vanuit het niet even aangekondigd heeft dat hij niet naar Ajax wil.

Oei, ik hoop dat mijn mede Ajacieden en ik hier over heen komen. Sterkte allemaal.

3 maart 2024 om 09:40

Je kunt er heel grappig over doen, maar Jans is een tienvoud beter dan die prutser die er nu loopt natuurlijk.

3 maart 2024 om 09:57

Ik denk Ajacieden op dit moment niet echt in de hoek zitten dat ze uit de hoogte kunnen doen in de richting van Ron Jans eerlijk gezegd…

3 maart 2024 om 10:00

Denk ik wel. Pascal Jansen is aangeboden en afgewezen. Zolang trainers van dat niveau worden aangeboden, kunnen Ajacieden uit de hoogte doen over een trainer van niveau Jans. Dan is het feitelijk gewoon voor hem genoeg anderen.

3 maart 2024 om 10:12

Ik denk dat de meeste mensen inderdaad vergeten hoe groot de club Ajax is. Vooral internationaal wordt er heel erg opgekeken tegen Ajax. Hoe slecht het ook gaat, het blijft voor trainers en spelers vaak de meest aantrekkelijke club om op je cv te hebben in Nederland. Of je er nu goed of slecht hebt gepresteerd, met Ajax op je cv kom je ineens in een hele andere vijver terecht waar vanuit je alsnog een mooie carrière kan opbouwen, of simpelweg veel geld kan verdienen. Zie mislukte spelers als Schuurs, Kristensen, of een Klaassen die nog naar Inter kon vertrekken. En dan heb je nog trainers als Keijzer en een Schreuder die na hun ontslag nog flink konden cashen bij hun volgende clubs.

3 maart 2024 om 10:21

Pascal Jansen en Ron Jans zijn natuurlijk dezelfde persoon met de zelfde ervaring en status. Oh wacht, toch niet....

Hoe ging dat eigenlijk toen Ten Hag van Ajax kwam?

Was er toen ook onvrede, zo van; wij kunnen zoveel beter krijgen? Die kwam ook van Utrecht toch😉.

3 maart 2024 om 10:39

Dus omdat Ajax in een slechte periode zit moeten we direct nederig zijn en voor de eerste beste coach gelijk dankbaar zijn? Kijk naar AC Milan de afgelopen jaren. Kijk naar Barcelona de afgelopen jaren. Noem een willekeurige topclub die een periode in verval is geraakt. Een club is niet gelijk (sportief) failliet na 1 mindere periode. Is het soms lastig om er uit te komen? Absoluut.

En Ajax heeft een paar flinke klappen gehad met Schreuder, Mislintat en Steijn. Dat de "pleisters" genaamd Heitinga en van 't Schip het niet konden repareren was ook niet echt de verwachting. Over 1,5e week mag Alex Kroes ook officieel aan het werk en verwacht ik dat er vrij snel aan het (opruim)plan voor komend seizoen gewerkt wordt.

John van 't Schip zal niet aanblijven als coach en en het grootste gedeelte van de zooi van Mislintat proberen er uit te werken met zo min mogelijk verlies. En dan bouwen aan het volgende seizoen met een nieuwe coach.

3 maart 2024 om 11:00

Je doet denigrerend over Jans. Waarom? Ja, Ajax is een grote club, maar Jans heeft bewezen een vakman te zijn. Waarom zou hij met al zijn ervaring Ajax niet kunnen leiden. Zo flauw om hem te vergelijken met trainers die het niet gered hebben bij Ajax. Jans bewijst overal dat hij het vak van trainer als geen ander verstaat. Juist met hem loop je als Ajax weinig risico na al die mislukte trainers na Ten Hag. Maar ach, de assistent trainer van Liverpool zal het ongetwijfeld beter doen en is een garantie voor succes. Toch?

3 maart 2024 om 11:44

Internationaal wordt er helemaal niet meer opgekeken naar Ajax man doedelzak. Dat krampachtige vasthouden aan het verleden en de misplaatste arrogantie omdat Ron Jans antwoord geeft op een vraag is niet te harden. Ajax heeft een status in Europa, maar geen enkele club in Europa heeft nog ontzag voor ze. Iedereen weet dat Ajax gewond is.

3 maart 2024 om 12:40

Respect hebben voor en opkijken tegen is natuurlijk ook iets anders dan ontzag hebben voor een club. Iedereen die ajax een beetje in de gaten houdt weet dat ajax verschrikkelijk kwetsbaar is en je niet bang hoeft te zijn voor dit ajax. Maar dat neemt niet weg dat ajax nog steeds gezien wordt als grote naam en dat veel clubs en kenners gewoon uitermate respect hebben voor de club ajax

3 maart 2024 om 10:12

AfcaEric, Jij en je mede Ajacieden hebben op dit moment heel veel baat bij een trainer als Ron Jans. Een team bouwer. Maar nee.. Jans heeft natuurlijk niet het "Ajax DNA" en is geen typische "Ajax trainer." Termen die je altijd hoort en waar Ajax altijd zoveel succes mee heeft gehad. Erik ten Hag bijvoorbeeld.. Oh wacht?

3 maart 2024 om 10:28

Eigenlijk zijn we gek dat we het tegen spreken. Laat ze lekker met dat figuurlijke bord voor de kop op zoek gaan naar "Ajax-dna". Die gast van Bodo bijvoorbeeld, die ademt Ajax😂.

3 maart 2024 om 10:39

Wat een sneue reacties van Ajacieden komen hier voorbij zeg. Jans geeft gewoon netjes antwoord op een vraag van een journalist en zegt hierin helemaal niets geks.

3 maart 2024 om 11:24

Jullie zouden in je handjes mogen knijpen met Jans.

Er zullen er wel meer zijn die nu niet instappen, het is nu een kerkhof voor trainers, omdat de verwachtingen onrealistisch hoog blijven.

3 maart 2024 om 09:30

Een kerkhof? Steijn is de slechtste coach die Ajax ooit heeft gehad en John van 't Schip is gewoon tijdelijk. Daarvoor heeft Ten Hag er een behoorlijk tijdje gezeten en daarvoor Frank de Boer. Of leek het jou verstandiger om gewoon geen coach voor de club te zetten na Steijn?

3 maart 2024 om 09:34

Schreuder en Heitinga ook een behoorlijke tijd?

3 maart 2024 om 09:34

Alfred Schreuder en John Heitinga zo snel al weer vergeten?

3 maart 2024 om 09:54

Behoorlijk selectief dit. Je vergeet doodleuk even 4 trainers te noemen omdat dat je eigen punt onderuit zou halen. Sinds het tijdperk Frank de Boer heeft Ajax maar 1 coach gehad die er langer dan een seizoen gewerkt heeft. Bosz wist na een jaar niet hoe snel hij weg moest en Keizer, Schreuder, Heitinga en Steijn hebben zelfs het jaar niet volgemaakt.

3 maart 2024 om 09:52

Hoezo? Ook als een topclub even een tobclub is willen trainers hier echt wel trainen hoor. En dit is een vraag van een journalist. Is makkelijk antwoorden dan, totdat het echt zo is...

3 maart 2024 om 10:06

De verwachtingen zijn de afgelopen maanden flink verlaagd, dat we al blij zijn dat we om plek 4/5 strijden geeft al aan dat de verwachtingen op een heel laag pitje liggen voor Ajax.
Vorig seizoen waren de verwachtingen inderdaad veels te hoog met de kwaliteit die wij hadden, en dit seizoen toont maar weer aan dat we vorig jaar boven ons kunnen hebben gepresteerd dankzij een Timber, Alvarez, en Kudus.
Wat een trainer ook ziet is dat de bestuurlijke beslissingen van afgelopen zomer, en de paar maanden erna, voor een grote rotzooi hebben gezorgd wat de bewegingsruimte van een trainer bij Ajax flink heeft doen verminderen, je hebt een karrevracht aan ontevreden spelers die geen echte klik op het veld hebben met elkaar maar tegelijkertijd geen echt kapitaal om te investeren in spelers die mogelijk wel een klik zouden hebben. Juist hierom hoopte ik op Jans, want wat hij nu ook bij Utrecht laat zien is dat hij in zo'n situatie vaker een team er weer bovenop heeft gekregen, veel andere trainers kunnen dat niet met materiaal van hun voorgangers.

Jans weet hoe je je supporters moet bedienen kort voor de wedstrijd. Vrijwel ieder antwoord zou voor onrust kunnen gaan zorgen in de eigen gelederen.

Als Ajax-fan heb ik het ook wel ff gehad met NL-se trainers. Tijd voor een tacticus die leeft voor zijn vak. Neestrup, Knutsen, etc. Dat zijn de profielen waar wmb naar gekeken wordt.

3 maart 2024 om 09:30

Of die Graham Potter?

Om iets af te wijzen, moet je daadwerkelijk ergens voor benaderd zijn. Hij staat niet open om trainer te worden van de tegenstander van vandaag, wat een verrassing! Leuke clickbait weer.

Jeetje, heeft Renee het niet goed gehad? Was hij nou zomaar iets aan het rond bazuinen?

Allereerst een hele rare titel maar dat is al door meerdere mensen benoemd. Echter vind ik hij nog nooit een topclub heeft getraind. Heeft het bijna overal goed gedaan. En nu ook met Utrecht. Verwacht geen rare dingen van zijn spelers en haalt bijna het altijd het maximale uit zijn teams.

Het is duidelijk, die hoopt natuurlijk Slot op te volgen bij Feyenoord.

3 maart 2024 om 09:51

Mocht Slot echt vertrekken in de zomer, dan zou ik Jans eigenlijk een prima optie vinden. Zijn ploegen staan altijd goed. Speelt verzorgd voetbal als het kan, maar vechten ook als het moet. Vraag me wel af of hij, op zijn 65e, nog zin heeft in de druk die bij de club Feyenoord hoort.

3 maart 2024 om 10:07

Ik zie persoonlijk liever Oosting van Twente komen. In Jans heb ik toch wat minder vertrouwen.

3 maart 2024 om 10:40

Dick Schreuder, ook een goede optie.

Prima coach hoor Jans maar denk dit een stap te hoog is, de enige Nederlandse coaches die het aan kunnen zijn Slot, Bozs en Ten Hag in mijn ogen.

3 maart 2024 om 09:45

Nouja te hoog.. Iemand binnen Ajax heeft Heintinga, Schreuder en Steijn aangesteld dus om dan te twijfelen aan het niveau van Jans is opmerkelijk. Heeft (itt eerder genoemden) met Twente en Utrecht goede prestaties neergezet.

3 maart 2024 om 09:54

Jans heeft helaas nooit eerder de kans gehad om in de top van Nederland te werken. Twente heeft hij wel weer tegen die top aangebracht, maar dat is niet hetzelfde. Wel laat hij altijd zijn ploegen goed en verzorgd voetbal spelen.

3 maart 2024 om 10:18

Dat snap ik, maar ik vind het een beetke een onzinnig om te stellen dat Ajax voor Jans een stap te hoog is, als je ziet wie er allemaal de revue zijn gepasseerd

Ik denk dat je als trainer ook graag wilt weten met wie je op bestuurlijk niveau moet samenwerken. Hopelijk komt er de komende maanden snel duidelijkheid, als de nieuwe AD er is.

Ik hoop dat we hier overheen komen, Jans was onze droom kandidaat /s.

Lekker bouwen bij Utrecht Jans en ze weer naar de subtop brengen structureel. Ook een mooi project.

Mwah. Laatste twee jaar 6 trainers. Zal ook niet veel vertrouwen geven voor de toekomstige trainer. Haal maar eens eerst de bezem door de selectie. Niveau van subtopper in eredivisie.

Go wat zijn we blij dat hij afgezegt heeft zo iemand hoef ook echt niet te komen

Jans zou de perfecte tussenpaus zijn die weer rust brengt binnen Ajax, spelers vertrouwen geeft, hen beter maakt en Ajax beter laat voetballen. De verwachtingen moeten dan wel worden bijgesteld. Het is niet realistisch dat Ajax de komende jaren kan concurreren met PSV en Feyenoord, nu CL voetbal opnieuw wordt misgelopen. Ajax moet keihard bezuinigen na het wanbeleid van de afgelopen jaren.

3 maart 2024 om 09:48

Zo snel het is ingestort, zo snel kan het natuurlijk ook weer opgebouwd worden. Het is niet dat we concurreren met Real Madrid en Barcelona natuurlijk. Feyenoord en PSV zijn nota bene zelf het bewijs dat je met een goede trainer en creatief scouten zonder veel geld weer terug naar de nationale top kan. Je aankopen zullen dan voornamelijk voltreffers moeten zijn dus lastig is het wel. Maar dat het puur uit financieel oogpunt onmogelijk is ben ik het niet mee eens. De eredivisie is dusdanig zwak dat je daar met bepaalde goede keuzes echt wel weer om de prijzen kan meedoen

3 maart 2024 om 09:58

Waar je ook een beetje op moet hopen is dat je directe concurrentie een paar verkeerde keuzes maken. Dan kun je zo een keer naar plek 2 of 1 terugkeren waardoor je CL hebt en proberen met dat geld weer te bouwen.

Niet rouwig om. Alle respect voor wat hij neer heeft gezet, nu ook weer bij Utrecht. Maar ik zou dit voor beide kanten als een mismatch zien. Begrijpelijk ook van Jans zelf, kans op afbreuk en een gitzwart einde van je carriere ligt op de loer. Qua Nederlandse opties is er enkel nog B garnituur beschikbaar. Het is aan Ajax om daar voor te gaan of eindelijk eens je grenzen te verleggen

3 maart 2024 om 10:52

Kun je uitleggen waarom je Jans van de kant van Ajax als een mismatch ziet?

3 maart 2024 om 11:06

De beste man heeft 1 maal een topclub getraind in chaos en dat was in Brussel en kwam er toen pijnlijk achter wat daar de realiteit is. 5x zoveel media aandacht, analisten die je neersabelen, Valentijntje en Mike die elke vrijdag gaan zuigen, spelers die denken dat ze er al zijn, interne onrust, en een lading stress. Ik zie de sympatieke Jans daar simpelweg niet geschikt voor.

3 maart 2024 om 11:22

Zwak argument. Je noemt alleen de club waar hij niet is geslaagd terwijl hij bij al zijn andere clubs succesvol was. Jans laat zich op zijn leeftijd en met zijn ervaring echt niet meer gek maken door Valentijn en Mike. Het getuigt van arrogantie om een vakman als Jans met zijn track record als ongeschikt te beoordelen.

Niet dat Ron Jans nu ineens de gedroomde kandidaat is maar het zegt ook wel wat dat Ajax inmiddels zo is afgegleden dat lieden als Jans al geen interesse meer hebben.pluspunt is wel dat Dave Vos een concurrent minder lijkt te hebben.

3 maart 2024 om 09:50

Ik denk vooral dat Jans terecht bang is voor afbreuk van zijn goede naam en een karrevracht aan stress op z'n oude dag. Ik geef hem groot gelijk. Er is te veel chaos daar momenteel

Achja Ron Jans is ook totaal geen trainer voor de top.
Doet het altijd prima bij clubs als Twente, Utrecht en Groningen, waar dingen mogen ipv moeten.

Maar de druk bij Ajax is te hoog voor hem in mijn ogen.

Lachwekkend dat er Ajacieden zijn die denigrerend doen over Ron Jans. Die man presteert altijd bij clubs. Maar goed dit zijn waarschijnlijk ook de supporters die mikken op Tuchel of Nagelsmann. Ik zou als Ajax zijnde enorm blij zijn met Ron Jans. Ik zie hem ook als optie om Slot op te volgen bij Feyenoord.

We weten allemaal wat het woord van Ron Jans waard is. Opportunist pur sang

Ik denk dat wanneer Ajax hem in de zomer vraagt hij op de fiets richting Amsterdam rijd. Ik snap wel dat hij op dit moment zegt dat hij niet zou willen. Dat zou erg knullig zijn zo net voor Ajax-Utrecht, plus de uitspraken zouden niet positief ontvangen worden door het Utrecht publiek. Deze uitspraak van Jans is dus een sociaal gewenst antwoord, maar komt weinig oprecht over. Maar goed, zo kennen we de berekende persoon Ron Jans.

Wauw, wat een denigrerende reacties van veel Ajax supporters. Helemaal nu er een gedrocht van een trainer nu bij Ajax voor de groep staat. Als je ziet hoeveel het spel van Utrecht t.o.v. Ajax is verbeterd naar de trainerswissels, dat is echt absurd. Er is geen touw vast te knopen aan het spel van Ajax en Jans heeft een vechtmachine van Utrecht gemaakt en zijn al zo lang ongeslagen. Iets meer bescheidendheid bij de meeste Ajax supporters hier is wel meer op z'n plaats

3 maart 2024 om 10:38

Dus omdat Ajacieden niet op hun knieen gaan voor een trainer is het gelijk denigerend. Merendeel hier geeft gewoon aan er vrede mee te hebben.

3 maart 2024 om 10:51

Er zit daar nog heel veel tussen. Lees de reacties hier maar eens terug, zo veel cynische/denigrerende reacties.

Maar goed, de verlosser John van 't Schip mag je wel op de knieeen voor gaan 🤣. Denk dat het gros gewoon jaloers is dat er zo onherkenbaar Ajax staat en Utrecht de zaken weer goed op de rit heeft met een meer dan prima trainer.

3 maart 2024 om 11:04

Ik roep nergens dat Schip een goede trainer is dus je diskwalificeert jezelf al per direct. Jans is zeker een betere trainer dan hem en ook dan de C garnituur trainers na Ten Hag. Betekent toch niet direct dat hij wel even de oplossing is?

Hij werd hier wel naar gevraagd maar niet door Ajax.

Jans had bij het huidige Ajax sowieso gekund. Heeft zich de afgelopen jaren bewezen een volleerde coach te zijn, die een team weet te smeden en ook vaak nog leuk aantrekkelijk voetbal laat spelen. Die eigenschappen hoef ik niet bij ons aller Ajax te zoeken, want die zijn er niet en de laatste twee jaar oorzakelijk en vakkundig vermoord door ras Ajacied Edwin van der Sar. Nu staat er weer een ras Ajacied voor de kwaliteitsarme selectie, en die past zich naadloos - met de hele trainersstaf! - daar bij aan. Aan de nieuwe beleidsbepalers dan ook de vraag: zoek je een topcoach voor de komende jaren, of trap je weer in dezelfde valkuil: hij moet perse in het bezit zijn van het Ajax DNA? De huidige leiding binnen Ajax kennende, heb ik nul komma nul vertrouwen in de uitkomst van die zoektocht. Dat Van Praag door wilde met Hendriks en van Gaal met Steijn, heeft mij, in het besef dat de RVC nog steeds bestaat uit non valeurs, namelijk geen enkel uitzicht geboden op een positieve aankomende zomer. Of Kroes moet de boel wel op poten komen zetten, met het eindelijk (zucht) aanstellen van een capabele TD, die de benodigde grondige renovatie positief gaat uitvoeren. Maar dat er intern ook een grote schoonmaak nodig is, staat buiten kijf. En daar heb ik nou geen enkel vertrouwen in. Maar ik blijf benieuwd. Want rustig is en blijft het nooit in Amsterdam…..

Grappig dat Ajacieden hier de neus ophalen voor Ron Jans. Denken nog steeds dat echte toptrainers op dit moment zin hebben om naar Ajax te komen. Het ontbeert hen nog steeds aan de nederigheid om uit deze situatie te komen.

Jans heeft misschien niet de "status" van een typische ajax trainer, maar ik weet zeker dat hij het aan zou kunnen. Als je ziet hoe hij het deed bij ons , Twente en nu bij Utrecht is echt bijzonder knap. Maarja hij is een man uit de provincie, zonder ajax verleden. Natuurlijk wil het grote Ajax hem niet hebben . Al zou hij het 10x beter hebben gedaan dan de afgelopen 4 coaches

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren