Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Romantische terugkeer moet langverwachte wens van Xavi inwilligen’

Laatste update:

Het zou deze zomer zomaar tot een hereniging kunnen komen tussen Xavi en Thiago Alcántara, meldt Sport. De middenvelder zinspeelt op een vertrek bij Liverpool en heeft bij Barcelona de mogelijkheid om herenigd te worden met zijn voormalig ploeggenoot. Ook andere Europese topclubs houden de situatie van Thiago in de gaten, net als het rijke Midden-Oosten.

Thiago beschikt bij Liverpool nog over een contract tot volgend jaar zomer, wat maakt dat de club hem nu of in de winter van de hand moet doen, wil het nog iets aan hem verdienen. Barcelona ziet om die reden zijn kans schoon. Xavi is gecharmeerd van de veelzijdigheid van zijn voormalig ploeggenoot en zou hem graag aan de selectie toevoegen.

Liverpool staat op zijn beurt niet meteen te springen om Thiago te verkopen, maar is bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor de 46-voudig Spaans international. Joan Laporta hintte onlangs bij Mundo Deportivo op Xavi's drang om een extra middenvelder te contracteren. "Hij is van mening dat als we willen slagen in de Champions League, er minimaal nog een paar versterkingen moeten komen", aldus de president.

Gezien de enorme uitgaven - Liverpool gaf deze zomer al ruim honderd miljoen euro uit aan aankopen - lijkt het niet ondenkbaar dat de Engelse grootmacht bij een goed bod instemt met een vertrek van Thiago. Door zijn eenjarige contract kan de club nu nog een redelijke som vangen. Bovendien is de spelmaker door de komst van Alexis Max Allister en Dominik Szoboszlai gezakt in de pikorde.

Thiago heeft sinds zijn komst naar Liverpool in 2020 moeite om zijn uitstekende vorm uit zijn tijd bij Bayern München door te trekken. De middenvelder kampt geregeld met blessures en moest om die reden ook afgelopen seizoen vaak toekijken. In de Premier League noteerde hij afgelopen jaargang 18 wedstrijden, waarvan 14 als basisspeler. In totaal kwam hij tot dusver 97 wedstrijden in actie in het shirt van the Reds.

Zie jij een terugkeer van Thiago Alcántara bij Barcelona zitten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Soms vraag ik me wel af waar de prioriteiten van Barca liggen, dit lijkt me toch niet de plek waar ze versterking nodig hebben. En dan haal je iemand in huis die erg vaak geblesseerd is geweest de afgelopen jaren. Dan geef je weer veel geld uit aan een versterking voor de breedte en ervaring. Zou overigens wel een mooie afsluiter zijn voor Thiago zelf, maar als Barca zijnde weer een discutabele aankoop

14 juli 2023 om 10:20

Maar is het echt zo onlogisch? Vorig jaar zijn we redelijk vaak ten onder gegaan omdat we geblesseerden hadden op het middenveld en dit niet adequaat op konden vangen, bijvoorbeeld tegen een Man U.

Voor komend seizoen hebben we een bredere selectie nodig om op alle fronten mee te doen, plus een rechtsback. Met het vertrek van Busquets en Kessie zijn er twee spelers weggevallen, alleen Gundogan is ervoor in de plaats gekomen. Abde is terug van Osasuna en gaat als back-up achter Raphinha/dembele/fati dienen en Roque komt op 1 januari.

14 juli 2023 om 10:23

Thiago kopen om blessures op te vangen lijkt me juist een domme actie, die gast is zelf om de 5 minuten geblesseerd

14 juli 2023 om 10:31

Dan heb je nu dus genoeg mensen om Thiago op te vangen. Het glas Appelsap moet je halfvol zien, niet halfleeg.

14 juli 2023 om 10:33

Als-ie reserve staat, dan is de kans klein dat hij geblesseerd raakt. Bovendien ligt het tempo bij Barcelona een stuk lager dan bij Liverpool.

14 juli 2023 om 10:34

Kessie is nog niet weg toch?

14 juli 2023 om 10:35

In mijn reactie ga ik niet in op Thiago zelf, maar meer op het beleid. Wat betreft Thiago ben ik het namelijk met je eens, hij is te blessuregevoelig voor de basis. Natuurlijk wel een waanzinnige voetballer als hij wel kan spelen, maar als hij als stand-in dient te fungeren heb je niets aan hem als hij er telkens uitligt.

14 juli 2023 om 12:20

Vergeet Hazard niet. Ook geen basis speler en raakte toch geblesseerd regelmatig.

On: Zit er niemand in de jeugd die kan doorschuiven? Ze hebben toch een prima opleiding zoals ze zelf altijd roepen.
Jammer dat Barca die oudere spelers binnen haalt. Past naar mijn gevoel niet bij de club Barca. Zijn meer met korte termijn visie bezig dan voor de lange termijn. Er leiden meerdere wegen naar Rome zeggen ze dan.

14 juli 2023 om 12:40

Er zijn al enorm veel jonge (jeugd)spelers bij Barca. Op het middenveld Pedri en Gavi, en ook Nico Gonzalez is nog niet afgeschreven. Voor de pivot positie (waar het nu om gaat) is Cassado een leuke Barca B speler, en ook Pau Prim (16/17 jaar) is een groot talent. Echter zijn die nog niet goed genoeg om direct op te vertrouwen als vaste invaller of zelfs basisspeler.

Ik vind het juist wel een goede langetermijn visie, zeker in het licht van de beperkte financiële ruimte. Een enorm jonge selectie (balde, Araujo, Kounde, Pedri, Gavi bijvoorbeeld) wordt aangevuld met meer ervaren spelers, wat nodig is omdat er dit jaar meerdere 30+'ers zijn vertrokken.

Tegelijkertijd krijgen deze spelers geen lange contracten en worden ze transfervrij binnengehaald, zodat het echt een tijdelijke oplossing is en Barca een goede jonge speler kan halen als er over 2 jaar weer geld is.

14 juli 2023 om 13:06

@toellie11 de selectie loopt over van jonge, talentvolle spelers en met Vitor Roque is er vorige week volgens mij nog een aangekocht. In elke linie hebben we jongens van rond de 20 lopen, er is juist ervaring nodig voor de balans.

14 juli 2023 om 17:07

Steeds als ik een discussie lees over glas halfvol of glas halfleeg moet ik denken aan een quote van Shannon Sharpe: 'the only reason the glass is half empty is because you drank out of it'. Lijkt me op zich toepasselijk voor de pessimisten die tegen de mogelijke komst een rasvoetballer als Thiago zijn.

Mits fit een geweldige voetballer en absolute meerwaarde voor dit team.
Echter zijn grootste uitdaging is juist om fit te zijn en fit te blijven.

Hij is enorm blessuregevoelig en inmiddels ook 32 jaar.

Dit lijkt me een logische transfer, als de Saoedi's tenminste niet eerder zijn. Past veel beter in het voetbal van Barcelona dan in het turbo voetbal van Klopp.

Benieuwd naar het 'romantische' wat eerder niet en nu wel in de titel staat. Ik vind het weinig romantisch aan en heb deze term ook nog nooit eerder gelezen over een speler die bij een oude club terugkeert. Het kan aan mij liggen maar ik vermoed een incorrectie in de titel.

14 juli 2023 om 10:42

Eerder ironisch idd. Het was namelijk (mede) door de aanwezigheid van Xavi als speler dat Thiago destijds eieren voor zijn geld koos.

14 juli 2023 om 11:11

De tijd dat Thiago niet goed genoeg was voor ons.. wat een tijden

14 juli 2023 om 15:03

Hij was wel goed genoeg maar niet zo goed als iniesta en xavi. Hij wou altijd spelen en dat kon met dat middenveld niet. In ieder geval niet zoveel hij wilde.. barca baalde ontzettend dat hij voor geloof ik maar 25 mil naar de duitsers verhuisde!

Niet de positie waar Barca versterking nodig heeft en Thiago is vaak geblesseerd maar het is zo'n mooie voetballer, die kan je er altijd bij hebben. Thiago, Frenkie, Pedri, Gundogan ( Gavi hangend linksbuiten ).. Pff geweldig middenveld

14 juli 2023 om 10:44

En aroujo helemaal alleen achterin....

14 juli 2023 om 11:03

Je hebt toch meer middenvelders nodig dan de 3 die op het veld staan?
Maar ideale opstelling zou zijn zoals bijgaand ( kan alleen tegen mindere teams )

Dit is wereldklasse !

Ter stegen
Kounde
Frenkie
Araujo
Balde
Thiago
Pedri
Gundogan
Dembele
LEWA
Gavi
14 juli 2023 om 16:25

Waarom zou je ooit Frenkie op CV zetten als je Christensen ook gewoon hebt?

14 juli 2023 om 17:03

Dit is geen Fifa he. Pedri als controleur op de plek van Busquets? Frenkie als CV? Op dit moment heb je Frenkie, Pedri, Gundogan en Gavi als Cm's waarbij nog een CVM gezocht wordt neem ik aan, tenzij Frenkie deze rol gaat innemen. Wellicht dat Xavi vaker wil spelen met Gavi als valse linkervleugelspeler waardoor er een plekje vrijkomt voor Thiago op het middenveld, anders wordt het wel erg druk op die positie. Kunnen beter een kanon als CVM halen wat mij betreft in plaats van het sentiment te volgen.

Ik snap het beleid van Barcelona soms echt niet he haha. Waarom zou je Thiago halen als je genoeg opties hebt op het middenveld met Pedri, De Jong, Gã¼ndogan en Gavi. Ook hebben ze toch die Pablo Torre nog? Dan snap ik niet waarom je een oude Thiago wil halen die om de haverklap geblesseerd is. Barcelona moet nog steeds een vervanger halen voor Busquets. Daar zou de prioriteit op moeten liggen zou je zeggen.

14 juli 2023 om 11:37

Busquets is niet te vervangen aangezien hij iets bracht wat nog geen 3 andere spelers in de Europese topcompetities brengen. Het systeem moet aangepast worden op een nieuw speelstijl en daar is Xavi nu mee bezig door te experimenteren met nieuwe (en oude) spelers als Gundogan en wellicht Thiago Alcantara. Voor de rest kan het beleid van Barcelona soms erg matig zijn, maar dit geval is zeker niet een voorbeeld daarvan.

14 juli 2023 om 18:07

Zeg niet dat je Busquets 1 op 1 kan vervangen maar een speler die daar kan spelen zou al een flinke stap vooruit zijn.

14 juli 2023 om 12:45

Xavi zoekt echt nog naar een extra pivot. Opzich begrijpelijk aangezien Frenkie als enkele.pivot kansloos is, en een dubbele pivot van Frenkie Gundogan ook te zwak is defensief vrees ik. Zeker als een van hun een tijdje uitvalt heb je dan een probleem.

Kessie is het ook niet gebleken op de pivot positie (als box to box achtige middenvelder heeft die wel nog wat leuke wedstrijden neergezet), Nico Gonzalez lijkt de druk nog niet aan te kunnen en Xavi ziet hem meer als nummer 8, en Cassado en Pau Prim zijn nog te onervaren om direct op te bouwen waarschijnlijk.

Thiago is niet de juiste optie, maar opzich is de gedachte van een goedkope pivot voor de basis of de bank voor de komende 2 jaar best begrijpelijk lijkt me.

En ja, Zubimendi o.i.d. zou leuker zijn, maar onhaalbaar. Dan is zo'n tijdelijke optie dus prima als het goedkoop is.

Het zou heel mooi voor Barcelona zijn als ze deze geweldige voetballer konden binnenhalen. Bij Bayern keek ik altijd het liefst naar hem (na Kimmich en Coman) alleen was hij jammer genoeg heel vaak niet fit.

Hele goede speler die denk ik ieder team beter kan maken. Prachtige techniek heeft hij ook. Zou zeker een versterking zijn voor Barca, echter vraag ik me af of het slim is. Hij is zeker een grootverdiener, heeft zn sporen al dubbel en dwars verdient (CL winst etc.) en zal denk ik niet voor een vriendenprijsje alle andere clubs die hem vast ook wel willen hebben links laten liggen. Hoe ver moet je als Barca bereid zijn te gaan voor hem? Zeker als je het middenveld bekijkt, is er geen acute versterking nodig lijkt mij.

Misschien is dit iets voor PSG om dat middenveld is echt stabiel, creatief, en sterk te maken.

Waar hij ook komt te spelen, ik gun hem iig. een mooie stap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren