Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano geeft ‘here we go’: Onana door Man United een van de duurste keepers ooit

Laatste update:

André Onana mag zich op korte termijn speler van Manchester United noemen, zo meldt Fabrizio Romano. De transfermarkespecialist heeft zijn kenmerkende ‘here we go’ afgegeven en schrijft dat de 27-jarige doelman een vijfjarig contract op Old Trafford tekent, met de optie voor nog een seizoen. Met zijn transfer van Internazionale naar Manchester United wordt Onana een van de duurste keepers ooit. Volgens onder meer Sky Sport Italia betalen the Red Devils een transfersom van minimaal 50 miljoen euro voor de Kameroener.

Na een lange transfersoap krijgt Erik ten Hag in de persoon van Onana eindelijk zijn gewenste nieuwe doelman. De Engelse topclub voerde de afgelopen weken positieve gesprekken met Internazionale en er wordt verwacht dat Inter en Manchester United spoedig een akkoord bereiken. Onana zelf was sinds begin juli al persoonlijk akkoord met the Mancunians. Inter wenste aanvankelijk 60 miljoen euro te ontvangen voor de voormalig Ajacied, die slechts een jaar geleden transfervrij overkwam uit Amsterdam. De verwachting is dat Manchester United uiteindelijk een vast bedrag van 54 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan variabelen neertelt.

Indien alle bonussen uiteindelijk in werking treden, wordt Onana de op twee na duurste doelman ooit. Chelsea betaalde in 2018 liefst 80 miljoen euro om Kepa Arrizabalaga van Athletic Club over te nemen, terwijl Alisson Becker in datzelfde jaar voor 62,5 miljoen euro van AS Roma naar Liverpool vertrok. Gianluigi Buffon, de huidige nummer drie op de lijst, werd in 2001 voor 52,8 miljoen euro ingelijfd door Juventus van Parma.

Wanneer Inter en United een akkoord hebben bereikt over de te betalen transfersom, kan Onana zijn medische keuring ondergaan, waarna hij een vijfjarig contract tekent. Ten Hag ziet in Onana de droomkandidaat voor de positie onder de lat. De sluitpost vertrok vorig jaar zomer transfervrij bij Ajax om Samir Handanovic te vervangen in het Giuseppe Meazza. Dat deed Onana naar behoren. Hij speelde afgelopen seizoen 41 wedstrijden voor Inter en hield daarin 19 keer de nul. Onana moest 36 keer vissen.

Onana geldt in Manchester als opvolger van David de Gea. De Spanjaard stond liefst twaalf jaar onder de lat bij Manchester United, maar de duurbetaalde Spaanse doelman is per 1 juli transfervrij vertrokken. Het keepersbestand op Old Trafford wordt volledig door elkaar geschud. Naast Onana als nieuwe nummer één heeft Ten Hag behoefte aan een jonge keeper die zich in de luwte kan doorontwikkelen. Daarvoor is volgens Romano de twintigjarige Japanner Suzuki van Urawa Red Diamonds serieus in beeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je nu toch een speler van Ajax uit 2017/2018 onder contract hebt en je hebt geld nodig kun je hem altijd voor heel veel geld kwijt bij Manchester United.

Goede keeper in zijn periode voor dat dopinggevalletje, maar vind 50 miljoen wel weer erg veel geld.

17 juli 2023 om 08:24

Afgelopen seizoen lopen slapen? Was medeverantwoordelijk dat Inter in de CL finale zat 😭😰

17 juli 2023 om 08:30

Laat hem lekker gaan. Dit soort reacties kan je niet serieus nemen. Roepen ze alleen maar omdat het United weer is. Eindelijk eens sterk onderhandeld van United.

17 juli 2023 om 08:30

Hahaha het doet hem nog pijn wat er bij Ajax was gebeurd

17 juli 2023 om 08:30

Ik heb Inter te weinig gezien om te bepalen hoe goed hij nu is. Daarom spreek ik over zijn eerdere vorm.

17 juli 2023 om 08:32

Niemand kan ontkennen dat hij na z’n schorsing niet zo best stond te keepen bij Ajax. Maar ik heb een vermoeden dat dat meer aan een slappe “het boeit me niet meer” instelling lag.

17 juli 2023 om 08:33

Dus dat jij en de feiten en je voetbalkennis niet op orde hebt omdat je te weinig naar clubs kijkt die blijkbaar een CL finale kunnen halen, overlaad je ons met onzin anti-Ajax argumenten? Lekker dan.

17 juli 2023 om 13:56

Volgens mij beoordeeld hij onana op wat hij gezien heeft of hebben jullie allemaal week in week uit voor de televisie gezeten en naar inter gekeken? Niet zo zuur zijn.

17 juli 2023 om 08:32

2017/2018 was Ajax' slechtste Europese jaar in decennia. Want na de EL finale van het jaar daarvoor werd het via de voorrondes van CL en EL op alle fronten uitgeschakeld al voor de poulefase. Dus naast dat het een non-argument is, heb je de feiten ook nog eens niet op een rij.

17 juli 2023 om 08:36

Man, dan bedoelt hij 2019. Maak je toch niet zo druk omdat hij een jaartje verkeerd heeft op deze maandagochtend. Dat kan toch iedereen gebeuren? En vind ik het eigenlijk ook onnodig worden dat je hier twee keer op moet reageren.
Het is alleen wel een feit dat Onana in principe na zijn dopingschandaal niet meer zijn niveau aan heeft getikt bij Ajax. Waarschijnlijk daar ook op gebaseerd door Paul. Bij Inter zeker zijn vorm weer herpakt, daarom ook een mooie transfer te pakken. Ik denk alleen wel dat zonder Ten Hag er geen Antony, Lisandro Martinez of Onana bij United hadden gevoetbald. Zeker niet voor de bedragen die betaald zijn.

17 juli 2023 om 09:02

Ik word een beetje moe over "als Ten Hag er niet zat, hadden al die Ajacieden er niet gevoetbald":
1. Ten Hag zit er wel, blijkbaar niet voor niets.
2. Ten Hag zit er nog steeds, terwijl hij door half VZ al in augustus vorig jaar was ontslagen
3. Ten Hag heeft zijn gelijk gekregen - de spelers die hij gehaald heeft, waaronder een paar Ajacieden, waren van een dergelijk niveau dat Ten Hag gewoon 3e kon worden in de Pl.
4. United mag blij zijn dat Ten Hag met Martinez blijkbaar direct de beste CV van de PL heeft binnengehengeld
5. Met die Ajacieden, waaronder Onana, kon Ten Hag het onmogelijk beschouwde presteren: bijna een finale CL. Als Onana vervolgens ook nog echt een CL-finale haalt, dan is het toch niet raar dat je die keeper probeert binnen te hengelen als je jaren met hem hebt samengewerkt?

17 juli 2023 om 09:08

En ik wordt een beetje moe van Ajacieden als jou, die steeds maar met onzin komen. Martinez de beste cv van de PL😂. Wat is het volgende Weghorst de beste spits van de PL?

17 juli 2023 om 09:11

1. Ik heb nooit gezegd dat Ten Hag er voor niks zit.
2. Ik zie gerust wel dat het een prijzenpakker is en dat hij resultaat boekt bij United. Nergens in mijn verhaal staat ook dat het niet zo is.
3. Ten Hag heeft zijn gelijk niet bij Antony gekregen, aangezien ik niks anders lees van supporters dat Antony voor de helft terug mag naar Ajax.
4. Ik heb niks tegen Martinez, hij heeft toch ook gewoon het gelijk bewezen? Ik zeg alleen dat zonder Erik Ten Hag het waarschijnlijk niemand had aangedurfd om hem in de PL te zetten achterin.
5. Nu bevestig je precies wat ik zeg, Ten Hag zorgt ervoor dat Onana naar United komt. Zonder Ten Hag had Onana waarschijnlijk niet zo in de belangstelling gestaan.

17 juli 2023 om 09:28

Myvision heeft de 7-0 ondergang tegen Liverpool denk ik bewust laten schieten waarin paradepaardje Martinez alcoholvergiftiging opliep van hoe dronken Salah hem daar speelde. Ten Hag wisselde hem die wedstrijd zelfs voor Malacia in minuutje 76, om hem uit zijn lijden te verlossen. Lang geen slecht seizoen van Martinez maar zoals altijd worden de (ex)ajacieden weer veel te hoog opgehemeld.






17 juli 2023 om 09:33

@myvision:

Klopt wat je zegt. Ten Hag koopt spelers in voor het soort voetbal dat hij wil spelen met United. Daar past een keeper als Onana nu eenmaal veel beter in dan een type De Gea.

Martinez is trouwens een slecht voorbeeld voor zij die beweren dat die alleen maar bij United speelt door Ten Hag want die stond ook gewoon in de concrete belangstelling Arsenal. Dus had United niet veel meer geld geboden, dan had die waarschijnlijk bij Arsenal gespeeld nu.

Enige waar ik het niet eens mee ben is dat je Martinez de beste CV van de PL noemt. Je hebt tenslotte ook nog verdedigers als Dias, Saliba, Ake,...

En Antony blijf ik een gigantisch twijfelgeval vinden... Wat mij betreft is, tot op heden, de Nicolas Pepe van United. Enkele leuke goals gemaakt, hier en daar een leuke actie maar op geen enkel moment prestaties geleverd die hun immense transfersom rechtvaardigen. Afwachten wat Antony komend seizoen kan brengen.

17 juli 2023 om 20:48

Oowja pak er een wedstrijd uit om je punt te maken. Dat je het op die manier moet spelen zegt al genoeg.

Martinez heeft een prima seizoen gehad en het meer dan verdienstelijk gedaan.

17 juli 2023 om 08:38

Goede handelswaar van Inter bedoel je. Gratis binnengehaald en aardig wat centjes opgeleverd.

17 juli 2023 om 08:45

Tel daar bij op de centjes die verdiend zijn door de finale CL te behalen...

Wat heeft die jongen een mazzel dat Ten Hag bij Man Utd zit

17 juli 2023 om 08:35

Ja heel vervelend dat Utd een coach heeft die er verstand van heeft. De persoon Onana vind ik verschrikkelijk maar je kan niet ontkennen dat hij het na z'n wangedrag bij Ajax bij Inter opnieuw gewoon op het veld laat zien haha

17 juli 2023 om 09:01

Myvision, waarom vind je de persoon Onana verschrikkelijk? Ajax heeft hem als werkgever ook gewoon in aanbiedingen totaal niet op waarde geschat in vergelijking met andere groot verdieners destijds. Ik ben ook Ajax-supporter maar dat het met Onana zo moest aflopen bij Ajax hebben ze echt aan zichzelf te wijten en uiteindelijk krijgt iedereen wat hij verdient hij een absolute topclub met een topcontract. En wij als Ajax zijnde plukken nu de zure vruchten van ons eigen beleid.

17 juli 2023 om 09:04

Ajax heeft hem in zijn dopingperiode gewoon uit de wind gehaald, altijd voor hem opgenomen. De mensen die een grote mond hebben over de actie van Tadic afgelopen week, moeten wat Onana Ajax flikte echt verschrikkelijk hebben gevonden.

17 juli 2023 om 09:10

Maar dat zeg ik toch ook niet myvision? Volgens mij lees jij het als een sneer maar zo bedoel ik het helemaal niet. Je kan toch niet ontkennen dat zonder ten hag deze stap nooit gemaakt zou worden? Ik snap deze aankoop juist ook 100% en dat heb ik een tijdje geleden ook al aangegeven in een topic. Onana kan voetballen, de Gea niet. Onana kent het spelletje, de Gea snapt er geen donder van. Bij Ajax was hij na z’n schorsing echt niet goed maar dat lag echt puur aan z’n instelling denk ik. Bij inter wel weer goed. Door de band met ten hag kan hij deze super transfer maken. Want dat is het nog steeds als je naar man Utd gaat. En ja ook bij mij heeft hij qua persoon afgedaan.

17 juli 2023 om 08:51

Antony en Weghorst ook, zonder Ten Hag hadden hun geen minuut gespeeld voor Man U. En daarnaast was jij niet die gene die maanden lang durfde te beweren dat United geen “geld” had voor nieuwe spelers?

17 juli 2023 om 09:29

United wilde Antony al lang voordat Ten Hag de manager was. Wat een onzin.

17 juli 2023 om 09:37

United zou zonder Ten Hag nooit 100 miljoen neerleggen voor hem. Dus zou de transfer er ook niet komen.

17 juli 2023 om 09:43

United zou ook geen 100 miljoen hoeven neer te leggen als ze niet zouden wachten tot het laatste moment in de zomer. Was voor max 80 miljoen op te halen eerder in de zomer, maar United werd wanhopig en gaf toe.

Ook Bayern was tijdenlang geinteresseerd in Antony.

17 juli 2023 om 10:00

En jij denkt serieus dat ze 80 miljoen zouden neerleggen? Daarnaast toonde Man U pas echt interesse toen Ten Hag al was aangesteld als manager, dus dat speelt zeker mee. En over Bayern gesproken hun toonde in 2021 interesse en hadden niet eens een officiële bod uitgebracht.

17 juli 2023 om 11:43

Dus ze zouden geen 80 miljoen neerleggen, maar wel 100 miljoen omdat EtH het wou? Geloof je dat zelf ook.

The Glazers maakte meer budget vrij na de slechte start, daar heeft Ajax gebruik van gemaakt.

United was de hele zomer bezig met Frenkie, daardoor waren zij ook te laat.

17 juli 2023 om 12:14

Als de manager niet absoluut voor hem wilde gaan dan hadden ze die 100 miljoen nooit neergeteld, youngblood stelt hier zelfs dat ze de 80 niet eens zouden halen.

Zo vreemd is dat toch niet? Zou zeker kunnen.

17 juli 2023 om 09:16

Kun jij mij is uitleggen hoe United opeens komt aan 110 miljoen? Jij zei altijd dat ze geen geld hadden of niks konden uitgeven.

17 juli 2023 om 09:21

Dat klopt. Vanwege de overname hebben de Glazers dat toen bevroren. Daarom kon er in de winter ook niks gekocht worden en alleen gehuurd. Diezelfde Glazers zijn nu deze zomer toch overstag gegaan om te investeren omdat ze anderen de rest niet bij gaan benen. De overname is nog altijd niet een feit maar er moest toch iets gebeuren deze zomer. En dat zijn ze nu aan het doen. Gelukkig maar. Maar dat heeft voor de Glazers zelf natuurlijk ook te maken met de waarde van de club… zonder investeringen… nou ja vul zelf maar in.

17 juli 2023 om 09:25

Zelfs toen ze al druk in gesprek met Chelsea en mount waren bleef je volhouden dat er geen geld was. Misschien moet je niet jouw mening als feit brengen. Jij hebt net zoals ieder ander lid geen connecties binnen de club.

17 juli 2023 om 09:50

De meeste verslaggevers gaven aan dat het budget rond de 100-120m pond lag aan het begin van de transferwindow. Geen geld is nooit echt gezegd door betrouwbare bronnen. Nu wordt er gezegd dat er rond de 170m beschikbaar maar geen idee hoe betrouwbaar het allemaal is

17 juli 2023 om 10:01

Klopt idd, alleen soccerfan doet zich graag voor als betrouwbare bron

17 juli 2023 om 15:12

De perfecte keeper voor het nieuwe United! Maar ik ben dan toch benieuwd hoe dat gesprek tussen Ten Hag en Onana gegaan is nadat zij toch op een hele vervelende manier uit elkaar gingen bij Ajax

17 juli 2023 om 20:50

Wat klink je zuur zeg.

Hele goede transfer voor united. Een veel betere keeper dan de Gea. Tegenwoordig kom je als keeper er niet mee weg als je voetballend ondergeschikt bent.

17 juli 2023 om 09:26

Courtois is meevoetballend zeker geen wonderkeeper maar doet het volgens mij niet onaardig bij Real:-)

Maar voor het voetbal dat Ten Hag wil spelen, is Onana inderdaad een prima doelman en beter geschikt dan De Gea.

17 juli 2023 om 10:53

Valt best mee hoor hoe slecht hij is qua meevoetballen. Tuurlijk het is geen Ederson, Allison of Onana. Maar hij is beduidend beter aan de bal dan een De Gea en Lloris

Ten Hag heeft nu toch al twee directe versterkingen binnen weten te hengelen. Nu zo snel mogelijk een spits binnenhalen en het gaat de goede kant op..

Buffon in 2001 voor 52 miljoen blijft in mijn ogen het knapst en duurst, zeker als je de inflatie meerekent. 52 miljoen was meer dan 20 jaar geleden veel meer waard dan het huidige 52 miljoen. Wat een bizarre transfer was dat. 52 miljoen voor een keeper destijds, maar man wat heeft Juve goed gegokt en Parma uitstekend gezien dat je voor Buffon alles moest vragen.Mis wel die tijden dat 60/75 miljoen toch wel de Max was, wat een speler waard kon zijn. Inmiddels zijn we met Neymar’s 222 miljoen, 200 miljoen gepasseerd en ik zie binnenkort gewoon de 250 worden aangetikt, voor wellicht een Haaland,Mbappe etc

17 juli 2023 om 12:22

Volgens de eerste beste inflatie calculator die ik online tegenkwam zou het tegenwoordig dan gaan om zo'n 89 miljoen, dat is inderdaad een aardig bedrag voor een keeper!

17 juli 2023 om 14:10

En dat is inflatie voor de euro zelf, maar inflatie in het voetbal is een stuk harder gegaan. Voetballers worden steeds meer geld waard doordat er steeds meer geld in voetbal omgaat.

Tja, ik vind het nog steeds doodzonde. Geef dit geld uit aan een goede spits ipv een doelman die je eigenlijk niet nodig had. Want beter dan de Gea is hij niet. Hopen dan maar dat hij het wel wordt.

Gelukkig krijgt Ajax nu alsnog wat centjes want met 50 miljoen euro is de opleidingsvergoeding die te verdelen is wel aardig.

17 juli 2023 om 11:26

Opleidingsvergoeding? Hij is op zijn 19e bij Ajax gekomen en heeft 1 seizoen bij Jong gekeept. Daarna transfervrij vertrokken dus ook geen sprake van doorverkooppercentage.

17 juli 2023 om 11:51

Hij was 18 toen hij naar Ajax ging. Of die bij jong Ajax keept of in het eerste elftal maakt niks uit.

Hoe wordt een transfersom verdeeld?

Bij een internationale transfer gaat 5 procent van de transfersom naar de clubs waar de speler tussen zijn 12e en 23ste gespeeld heeft, of dit nu amateurclubs of profclubs zijn. Vanaf 14 jaar is het 10 procent van deze som.

Ajax krijgt dus een zeer groot deel van deze vijf procent namelijk iets meer dan 40 procent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren