Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda-verdediger Didden maakt voor half miljoen euro stap naar de Eredivisie

Laatste update:

Matisse Didden verdedigt vanaf komend seizoen de clubkleuren van FC Utrecht, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Belgische verdediger heeft een meerjarig contract ondertekend bij zijn nieuwe werkgever. De Domstedelingen versterkten zich eerder al met twee andere Belgen: Siebe Horemans (Excelsior) en Alonzo Engwanda (Anderlecht).

Didden maakt dit seizoen indruk bij Roda JC Kerkrade, dat tweede staat en de Eredivisie in het vizier heeft. Didden, een 1.98 meter lange centrumverdediger, is een van de sterkhouders in het elftal van trainer Bas Sibum. De Telegraaf verwacht dat de transfersom rond een half miljoen euro bedraagt. Didden had nog een doorlopend contract tot medio 2025.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Technisch directeur Jordy Zuidam is in zijn nopjes met de komst van de 22-jarige mandekker. “Matisse is kopsterk en kan goed met ruimte in zijn rug verdedigen. Hij heeft een goede pass in huis; zowel lang als kort. In de opbouw is hij rustig. Matisse heeft een goede functionele techniek en kiest goed positie."

"Wat bovendien opvalt is zijn werkethiek: Matisse heeft een goed karakter, investeert in zichzelf en is vastberaden beter te worden. We hopen dat hij het seizoen goed af kan sluiten bij Roda JC en kijken er naar uit hem in het shirt van FC Utrecht te zien.”

Didden liet zelf ook van zich horen. "Ik ben superblij om hier te zijn en trots dat ik voor deze ploeg mag spelen. Het was voor mij eigenlijk een no-brainer toen FC Utrecht mij belde. Het is een hele grote club die op het hoogste niveau speelt. Als Utrecht komt, dan luister je."

Didden begon met voetballen bij Niel SK. Via Bocholter VV kwam hij op veertienjarige leeftijd terecht bij Patro Eisden Maasmechelen, waar hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. Via KRC Genk kwam hij vorig jaar zomer bij Roda JC terecht. Didden kwam tot op heden 29 maal in actie voor de Koempels en hoopt de club voor zijn vertrek naar Utrecht terug te brengen naar de Eredivisie.

“Natuurlijk ben ik trots dat ik een transfer heb kunnen maken", blikt Didden op de clubsite van Roda vooruit op zijn vertrek uit Kerkrade. "Ik ben Roda JC dankbaar voor het podium dat de club mij geboden heeft en voor de ontwikkeling die ik hier heb mogen doormaken. Vanzelfsprekend blijft de focus volledig op Roda JC tot het einde van dit seizoen, omdat we allemaal maar één doel voor ogen hebben: promoveren.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een jonge CV kunnen we wel gebruiken vooral omdat vd Hoorn en Viergever op leeftijd raken. Misschien nog wel mooier nieuws Utrecht is druk bezig om Sam Lammers definitief over te nemen van de Rangers zal mooi zijn om deze topper voor jaren te kunnen behouden.

10 april 2024 om 21:50

Lammers voor jaren behouden zal lastig zijn denk ik, althans als hij zo blijft spelen als de laatste weken. Laten we hopen op een meerjarig contract en dat hij nog een seizoen bij onze FC blijft.

10 april 2024 om 21:50

Vd Hoorn is zeker op leeftijd, maar speelt de laatste weken wel alsof ie weer 22 jaar is. Heel scherp, vaak ertussen en loopt heel handig gaten dicht ondanks zn gebrek aan snelheid. Echt een zekerheidje voor Utrecht achterin.

10 april 2024 om 21:55

Volgens mij beschikt vd. Hoorn over een aflopend contract. Uiteraard hoop ik dat hij verlengd, maar begrijp ook goed dat als hij toch nog hogerop kan, dat hij die kans ook dient te nemen. Ben overigens zeer tevreden Didden. Volgens Roda supporters schijnt hij een gewaardeerde kracht te zijn.

10 april 2024 om 22:05

Krijgen jullie veel plezier aan.

Uitstekende aanwinst voor Utrecht. Bij Roda hadden we vroeg in het seizoen al door dat hij niet lang bij ons zou spelen. Met zijn 1.98 heerst hij in de lucht, hij is ook niet langzaam voor zijn lengte en ondanks zijn leeftijd is hij echt een leider in de achterhoede. Daarnaast kan deze jongen ook uitstekend meevoetballen. Speelt zich heel kalm onder druk uit en 9 van de 10 lange ballen zijn precies op maat. Utrecht gaat hier veel plezier aan beleven en ben ook benieuwd waar zijn plafond ligt.

10 april 2024 om 22:07

Klinkt goed! Ben heel erg benieuwd.

Een nieuw seizoen, een nieuw Utrecht. Ieder jaar komen er zoveel spelers, toch vreemd dat ze ondanks de financiële middelen bijna altijd buiten de top 5 eindigen. Ik kan me trouwens nog een Iqbal herinneren. Hoe doet die het?

10 april 2024 om 22:40

Iqbal doet het op zich na behoren. Heeft een lange tijd last gehad van pijntjes, mag zich nu gaan bewijzen met invalbeurten.

Ik hoop dat Utrecht inderdaad van de status 'koopclub' afkomt. Elke keer weer nieuwe spelers halen betekent dus ook weer opnieuw met elkaar laten inspelen. Leuk en aardig, maar je komt niet als collectief verder (soms blinkt een speler uit die je wel voor een hoop geld kan verkopen). Niettemin het ik wel vertrouwen in volgend seizoen. De aankopen tot zover zijn puur gericht op de vertrekkende spelers.

11 april 2024 om 08:56

Laten we zeggen dat normaliter de top 4 bestaat uit een Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Die zijn gewoon overduidelijk een gradatie hoger. Dan heb je nog niet eens een twente meegenomen, die ik zelf ook nog hoger inschat dan een Utrecht. Als die al boven je eindigen sta je al 6de. Dan heb je elk jaar een random ED ploeg die het verbazingwekkend goed doet. Als je dan zelf niet stabiel genoeg bent (zoals dit seizoen) sta je al heel ver achter. Ik denk dat de aansluiting gewoon heel lastig te maken is en dat het beleid niet zo sterk is als een AZ. Dan wordt het ook moeilijk.

11 april 2024 om 10:45

Ik heb bij Iqbal altijd sterk het gevoel dat hij denkt het wel eventjes te doen bij ons. Vind hem te laconiek in z’n spel en is niet echt een harde werker. Misschien komt het nog want hij heeft inderdaad wat blessures gehad, maar zou het niet erg vinden als hij vertrekt. Om maar niet te spreken van de Irakezen die constant reageren op de social media kanalen van Fc Utrecht…

Mooi voor hem. Bij jong Genk was hij ook een goede speler maar was het tijd om een andere stap te zetten want er kwamen nog jongere gasten aan voor de basis. Succes!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren