Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC winkelt na degradatie voor derde maal bij buurman MVV

Laatste update:

Roda JC degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en wil zo snel mogelijk weer terug naar het hoogste niveau. De Kerkraadse club legde al vier man vast voor het seizoen 2014/15 en daar is nu een vijfde speler bijgekomen: Yannick Derix. Hij is al het derde nieuwe gezicht dat afkomstig is van streekgenoot MVV Maastricht.

Roda JC nam Tom Van Hyfte en Nathan Rutjes ook al over van de provinciegenoot en heeft er met Derix nu ook een talentvolle doelman bij. De 23-jarige Derix kwam bij zijn oude club nog niet aan spelen toe in de Jupiler League. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met Bram Verbist en Benjamin van Leer, de overige twee nieuwelingen bij de club.

Roda JC wilde ook Ron Elsen van MVV binnenhalen als technisch manager. Een opmerkelijke keuze, omdat hij al meer dan een kwart eeuw werkzaam was bij de Maastrichtse club. Roda koos bij nader inzien voor een nieuwe koers en zag toch af van de komst van Elsen. Het had mede te maken met de onwil van suikeroom Nol Hendriks om iets voor de club te betekenen, nadat Roda eerst bekendmaakte Elsen te halen.

Zie jij Roda JC snel weer terugkeren in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onbegrijpelijk jaren lang wanbeleid en er als ex-Eredivisie kandidaat er uit. Wat moeten die fans toch jaartal van hun leven hebben verloren toen ze dit meemaakte. Wat een gedoe zeg, in de Jupiler League heb je nu ongeveer 5 ploegen die makkelijk eerste kunnen worden. Wordt spannend.

3 juli 2014 om 12:50

Helaas is Roda daar niet 1 van, belachelijk slecht geregeld op het moment.

3 juli 2014 om 13:12

NEC ook niet... nog maar 3 aanvallers in de selectie.

kijk wat voor spelers ze aantrekken, zegt meer dan genoeg. en van die MVV spelers wordt je ook niet veel wijzer. hele wereld wijd en waar gaan ze inkopen bij mvv hahah.
waar blijven de kone's? anastasiou's? banabgida's? malki?

3 juli 2014 om 13:06

Ver weg uit de buurt van Kerkrade. Zou jij nu graag daar willen spelen? Ik kom uit Kerkrade, en zou er nog niet willen spelen.

3 juli 2014 om 16:06

Ik zou daar wel willen spelen hoor.Lekker een klein beetje geld verdienen en je hoeft eens niet zoveel te doen

4 juli 2014 om 11:20

Off: ben je een Nigeriaan? Je gebruikersnaam haha

4 juli 2014 om 18:57

Boeit het?

Veel plezier met onze derde doelman!

Ze kunnen geen fatsoenlijke spelers halen omdat er geen geld is.

De voorbije 5 jaar heeft de gemeente er ruim 12,5 miljoen ingestoken, met succes klaarblijkelijk. Opmerkelijk is dat Roda - ondanks die gemeentemiljoenen - een fikse huurschuld heeft bij diezelfde gemeente. Er werd ook al vaker uitstel van betaling gegeven.

Het voorbije seizoen werd 1,6 miljoen verlies gedraaid, terwijl RvC-lid Schrouf tijdens het seizoen 1,2 miljoen bijsprong om een faillisement af te wenden. Van den Bunder, Tomasson en Vlemminckx werden ondanks doorlopende contracten ontslagen. Dat zal ook het nodige gekost hebben, maar men blijft in Kerkrade erg schimmig over de financiële handel en wandel.

Ondanks al deze signalen leert men blijkbaar niets van wat is gebeurd. De uitgesproken ambitie luidt: dit seizoen promoveren en vanaf komend seizoen top 10 eredivisie. Te belachelijk voor woorden als je ziet hoe de club ervoor staat.

Dit seizoen gaat de begroting omlaag van 10,5 naar 6,1 miljoen. De schuldenlast zal alleen maar toenemen, want de stadionhuur wordt niet verlaagd en er staan dus nogal wat vorderingen open. Bovendien vond men dat bij Roda Mercedes moest worden gereden, kostenpost 5 ton per jaar. De som van de openstaande schulden/leningen is substantieel groter dan de jaaromzet. Zelfs interim-directeur Collard heeft een vordering op Roda.

Mits er een wonder gebeurt is deze club ten dode opgeschreven. De belastingbetaler is dan het haasje, want de gemeente heeft uitgerekend dat men een financieel risico loopt van 23 (!) miljoen als dat gebeurt.

3 juli 2014 om 17:29

Vlemminckx is zelf opgestapt en Tomasson heeft een clausule. Zucht.

@kwakzalver

Heb je dit stuk op je computer staan ofzo om het bij elk stuk dat over Roda gaat te posten? Niet zo zeuren. Kijk eens rond in de wereld (bv Barcelona en Real Madrid, daar waar iedere Europeaan aan meebetaald) dan valt het in Nederland best mee. En dat bij PSV de grond onder het stadion wordt verkocht aan de gemeente is natuurlijk ook een normale zaak.

We weten het nu wel dat de gemeente Kerkrade hier geld in heeft gestopt, maar dat is ERG OUD nieuws. Sowieso altijd apart dat fans van andere clubs zoveel van onze club weten. Blijf lekker in Sittard of Maastricht op jullie fora.

3 juli 2014 om 15:05

Zijn Barça, Real of zelfs PSV directe concurrenten voor de Limburgse clubs? Dacht het niet, jij wel?
En kom even met voorbeelde waaruit blijkt dat de belastingbetaler mee betaald aan de schulden van Barça en Real. Het enige wat gebeurt is, de ECB heeft de Spaanse banken zo'n 80 miljard aan directe steun geleend (1x 37 en 1x 39 miljard., van die lening is intussen 44 miljard al al weer terug betaald, zie niet zo goed wat een Nederlandse belasting betaler dan aan Real en/of Barça betalen.

Kan mij goed voorstellen dat supporters van de overige Limburgse clubs clubs zich daar over opwinden, feitelijk gezien is dit oneerlijke concurrentie, waarvan de rekening dus gestuurd wordt naar de supporters van de overige Limburgse clubs, want ook de provincie Limburg heeft financieel bijgedragen aan Roda, dus ja het is niet zo vreemd dat een supporter van bijvoorbeeld MVV daar niet blijk mee is.

De bronnen die gebruikt zijn Postonline, Z24 en Elsevier.
De bedragen die genoemd zijn gaan over directe steun, niet de gelden die normaal zijn tussen het ECB en de banken in Europa.

3 juli 2014 om 15:12

Kwakzalver legt gewoon uit waarom Roda deze spelers haalt en onderbouwt dat duidelijk, wat is het probleem?

Je vergelijking met Real Madrid en Barcelona slaat kant noch wal. Deze clubs betalen hun schulden aan de banken af, ipv ons geld te verkwisten. In tegenstelling tot Roda dat vastzit in het financiële drijfzand.

Ook de laatste opmerking is erg jammer. Veel fans van Fortuna en MVV weten veel over alledrie de Limburgse clubs omdat ze zich er voor interesseren. Wat jammer is, is dat die fans vaak meer feitenkennis van alle clubs hebben, dan sommige van hun eigen club. Waarna er al snel een discussie ontstaat tussen feiten en onwaarheden/op de man spelen.

3 juli 2014 om 16:29

Mijn probleem is dat dit geen inhoudelijke reactie is op het aantrekken van deze doelman, maar het weer naar boven brengen van oud nieuws. Dus geef inhoudelijk een mening over deze voetballer of zeg niks.

3 juli 2014 om 16:48

Hij geeft vrij duidelijk aan waarom er geen echte versterkingen komen, maar wel ruimte is om de reserve doelman van MVV te contacteren.
Vond het zelf een vrij heldere uitleg, die je schijnbaar niet kan weerleggen, anders kom je niet met Barça, Real en PSV voorbeelden die totaal niet relevant zijn aanzetten

3 juli 2014 om 18:04

Nou het gaat hier om een jongen die op amateurbasis is aangetrokken... dus waar heb jullie het over?

3 juli 2014 om 18:14

Dat zeg ik toch ook,

maar wel ruimte is om de reserve doelman van MVV te contacteren

Dat is de zin die ik gebruik, dus daar hebben we het over.

3 juli 2014 om 19:27

Nee jullie hebben het over gemeentesteun. Oud nieuws verkondigen...

Het is niet alleen bij Roda waar een hoop wanbeleid gevoerd wordt en het is ook niet de enige waar de gemeente steun biedt.

Maargoed, dit is ook de laatste keer dat ik op deze kwestie reageer. Het is namelijk nutteloos en succes aan degene die hier wel wakker van liggen...

@kwakzalvers, Willem II is afgelopen seizoen kampioen geworden met een begroting van 5,6mln! Ook zij hadden een voor JL erg duur stadion met een huursom van ruim 1mln. Dus waarom zou Roda dat niet lukken? Beetje creativiteit en hard werken. Overigens hebben supporters ook een groot aandeel in de thuiswedstrijden. JL ploegen zijn niet gewend om voor 8/10duizend man te spelen. Dus club trouw blijven en een geweldige sfeer neer zetten en er kunnen rare dingen gebeuren.

Weer teleurstellende aankopen
Als je nou echt voor de namen als bijvoorbeeld schalk gaat kom je een eind verder. Want met de spelers die ze nu kopen moeten ze nog de eredivisie in als ze terug komen

Kunnen ze miss wel een derby winnen.als je de spelers van mvv gaat kopen.

Nou ja ze hebben derby.s zat daar. Zie Roda niet meteen terugkeren. De jupiler league is best sterk dit jaar. Kan een mooie strijd worden. Hoop dat Sparta promoveert, maar gezien het afgelopen seizoen zal dat heel lastig worden

Verheug me al op roda jc in de geusselt!

3 juli 2014 om 15:01

Anders ik wel!

Goed dat Roda wat nieuwe spelers haalt maar of dit een versterking is betwijfel ik. Voor in de breedte kan t geen kwaad natuurlijk.

3 juli 2014 om 23:54

Lijkt eigenlijk meer MVV1 tegen MVV2 te worden....

Ik dank Roda voor het ophalen van 2 bankzitters en ex-aanvoerder die jaar lang geen bal heeft geraakt!
Roda merci! Met deze spelers ga je niet meedoen voor de titel.. top scouting/beleid bij Roda!

3 juli 2014 om 18:13

Ben het met je eens. Ons aankoopbeleid is dramatisch! Enige die ik begrijp is van Hyfte, daar zit tenminste nog potentie in.

Top scouting? We hebben geen hoofdscout meer. Nee momenteel gaat een voetballeek over ons aankoopbeleid. Dus die haalt ff wat reserves en stelt dan een TD aan, die aan het einde van het seizoen natuurlijk de schuld krijgt als we niet promoveren...

Die goede oude Rutjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren