Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC legt vierde Poolse doelman op rij voor twee jaar vast

Laatste update:

Roda JC Kerkrade en Poolse keepers: het blijkt een succesvolle samenwerking te zijn. Przemyslaw Tyton, Mateusz Prus en Pawel Kieszek stonden of staan al bij de Limburgers op de loonlijst en Filip Kurto is de vierde Poolse doelman op rij die een contract heeft getekend bij Roda. De sluitpost komt transfervrij over van Wisla Krakow en tekent voor twee jaar, met een optie voor twee extra jaar.

De twintigjarige Kurto keepte maar twee competitieduels in het eerste elftal van Wisla, maar is volgens Roda's technisch directeur Gerard Wielaert een echte aanwinst. "Deze jongen heeft de fysieke kwaliteiten voor een topkeeper", zegt hij in Voetbal International. "Zijn lengte van 1 meter 90, zijn atletisch vermogen... Ook straalt hij op jonge leeftijd al heel veel rust uit. Hij is gewoon heel compleet."

Kurto hoopt dezelfde weg te bewandelen als Tyton, die in Kerkrade een transfer naar PSV verdiende en als derde doelman meegaat naar het EK in Polen en Oekraïne. In het afgelopen seizoen was Kieszek de eerste keus onder de lat bij Roda, maar hij keert terug naar FC Porto, dat de doelman vorig jaar verhuurde aan de Limburgers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer sterke keeper, had verwacht dat Utrecht wel achter hem aan zou gaan!

Lang, maar toch zeer atletisch, Combinatie van Issakson en Vorm.

Tyton gaat toch als tweede keeper mee naar het EK, omdat Fabianski geblesseerd is?

7 juni 2012 om 09:35

Tyton zou sowieso mee gaan maar is nu inderdaad een plaats opgeschoven (van 3 naar 2)

7 juni 2012 om 11:14

Ja, dankzij onze geweldige bondscoach (ahum) gaat Tyton inderdaad mee naar het EK. Snap dat de Nederlanders het leuk vinden voor Tyton (en niemand in Polen gunt het hem niet), maar het de groots mogelijke waanzin dat Boruc niet meer opgeroepen word door deze bondscoach.

Tot nu toe best succes mee gehad, dus waarom niet nog een keer proberen.

7 juni 2012 om 09:22

@ jvafca90

Nja, om te zeggen succes mee gehad..?

Als je het mij vraagt was alleen Tyton een succes.. Prus is simpelweg niet goed genoeg voor roda 1 en kieszek was te wisselvallig.

Roda houdt echt van Poolse keepers! Maar deze jongen klinkt veelbelovend, is ook de keeper van Polen U21. Als we Gerard Wielaert mogen geloven heeft de Eredivisie er weer een topkeeper bij, ik ben benieuwd!

Leuk dat ze steeds van die Polen halen, maar zou er in Nederland/limburg nou niet een fatsoenlijke keeper te halen zijn?

Ben benieuwd naar deze nieuwe aanwinst. Ik hoor een hoop positieve verhalen over hem en met zijn lengte belooft het wel goed te komen.. gezien de geschiedenis. Tyton, Kalac...

Prus vind ik nou niet echt een goede doelman voor Roda.
Kieszek was redelijk, maar beide halen ze allebei het niveau niet van Tyton.
Ik hoop voor Roda, dat deze nieuwe doelman wel een schot in de roos is.

Wat loopt er dan in de Jupi league rondt wat voor roda en haalbaar is en ook nog eens bij Jong oranje keept?

Dit klinkt toch als een zeer mooie aankoop. Hoop dat het ook echt iets is. Kan nog veel ontwikkelen aan zijn leeftijd te zien en heeft een goed postuur voor een keeper. Ben benieuwd

Ik snap dit niet misschien is het wel een hele goede keeper maar tot nu toe was alleen Tyton goed . die Kieszek kon er vrij weinig van en Prus krijgt geen kans nu weer niet

Achja, Roda heeft een nieuwe keeper nodig, en deze schijnt best aardig te zijn. Dan is de optelsom logisch,omdat Roda in het verleden met een Poolse keeper( Tyton) uitstekende ervaringen had. De andere twee, Kieszcek en Prus, waren redelijk waardeloos.
Roda moet sowieso flink aan de bak om het elftal te versterken. Op dit moment is het namelijk niet veel zonder Vormer en Junker, en als Malki ook nog weggaat heb je een heel pover elftal dat zomaar in de problemen kan komen

@tomd450 Prus hoeft voorlopig ook geen kans meer. Heeft meer dan zat kansen gehad.

Ontopic: Ik heb ook geen idee hoe goed deze Kurto is. Als ik naar de feiten ga kijken heeft hij erg weinig gekeept in de Poolse eredivisie, welgeteld 2 wedstrijden. Dus ik hoop echt dat Wielaert gelijk heeft en een goed oog voor talent heeft!! We zullen het gaan zien. Met Kurto hebben we in ieder geval 3 keepers in onze selectie.

Naar mijn mening moeten we nog 2 verdedigers erbij, een (verdedigende) middenvelder en een aanvaller. Volgend seizoen hopen op de doorbraak van sommige jongens (zoals Hupperts en Djoum) en hopen dat jongens als Fledderus een hoger niveau halen.... Met een beetje geluk eindigen we dan weer rond een 10e plaats, met wat pech spelen we voor play-offs voor degradatie...

Kurto
Monteyne
Wielaert
Biemans
Hempte
De Beule
Donald
Fledderus
Delorge
Lebedynski
Hupperts

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren