Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben grijpt glansrol bij basisrentree met twee assists tegen Emmen

Laatste update:

FC Groningen heeft zondagmiddag na drie nederlagen op rij weer eens een overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Danny Buijs was op bezoek bij FC Emmen nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en zegevierde met 0-4. Arjen Robben, die voor het eerst sinds september vorig jaar weer eens in de basis stond, greep een hoofdrol met twee assists. Beide keren was Alessio da Cruz de afmaker. Door de overwinning moet er een wonder gebeuren wil Groningen zich niet plaatsten voor de play-offs om Europees voetbal.

De basisplek voor Robben betekende de eerste sinds de eerste speeldag van het seizoen, toen de buitenspeler aan de aftrap verscheen in de thuiswedstrijd tegen PSV. Destijds ging hij na een half uur spelen naar de kant, zondag hield hij het tachtig minuten vol. Robben zag in Emmen een levendige beginfase met de eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Michael de Leeuw werd aan de rechterkant van het veld de diepte in gestuurd en legde breed op Sergio Peña, maar het schot van de Peruviaan ontbrak aan kracht, waardoor Sergio Padt met een knappe redding kon ingrijpen.

Aan de overkant raakte Mohamed El Hankouri de lat. De aanvaller van Groningen kreeg de bal per toeval voor de voeten na een doorgeschoten uittrap van Padt. Na een half uur spelen was het wel raak voor de ploeg van Buijs. Na een overtreding van Glenn Bijl aan de linkerkant van het veld legde Ramon Pascal Lundqvist de bal op een presenteerblaadje op het hoofd van Bart van Hintum, die raak kopte bij de tweede paal: 0-1. De bezoekers grepen daarmee de terechte voorsprong en kwamen behoudens de kans van Peña niet in de problemen. Groningen trok die lijn na de pauze door, onder aanvoering van Robben. De linkspoot zette Da Cruz uit een vrije trap ineens vrij voor Michael Verrips en zag hoe zijn collega-aanvaller raak schoot in de korte hoek: 0-2.

Emmen was in die fase slordig aan de bal en leed veelvuldig balverlies. En nadat Ahmed El Messaoudi de lat raakte, gooide het duo Robben - Da Cruz het duel in het slot een half uur voor tijd. Wederom zette Robben zijn ploeggenoot met een splijtende pass voor Verrips en wederom was de doelman van Emmen kansloos: 0-3. Buijs haalde Robben vervolgens naar de kant tien minuten voor tijd en zag hoe Paulos Abraham het slotakkoord voor zijn rekening nam. De invaller ontving een diepe bal van Ko Itakura en schoof de bal met links langs Verrips, die voor de vierde keer kansloos bleef: 0-4.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige wedstrijd van Groningen. Het hele team heeft vandaag een super prestatie geleverd! Vandaag ook genoten van het vertoonde spel. In tegenstelling tot de eerste seizoenshelft waarin goede resultaten werden geboekt met nogal saai voetbal was deze overwinning echt genieten. Heb misschien wel voor het eerst dit seizoen genoten van Groningen. Natuurlijk prachtig dat Robben eindelijk een bijna volledige wedstrijd heeft kunnen spelen, hoewel niet alles lukte heeft hij echt super gespeeld. Hopelijk kunnen we dit niveau vasthouden in de play offs dan zie ik ons deze nog wel winnen ook!

9 mei 2021 om 15:01

Proficiat met deze overwinning.. Dik verdiend ook!!

9 mei 2021 om 17:09

Wisten jullie al dat robben de wk en cl finale heeft gespeeld en dan nu in de eredivisie tegen Emmen meedeed?

De beste wedstrijd van Groningen qua entertainment waarde en aanvalsspel sinds Danny Buijs trainer is. En natuurlijk speelden Da Cruz en El Messaoudi uitstekend, maar wat was Robben fenomenaal. Zo veel dreiging en inzicht met passes, dribbels en loopacties. Emmen he le maal weggespeeld waardoor de bittere nasmaak van de afgelopen weken in een keer weggespoeld is. Op naar de play offs en met de trekker naar Madrid!

Schitterend. Niks meer niks minder. Één van de grootste (Nederlandse voetballers) aller tijden

Prachtig, lang op moeten wachten maar die lach op Robben zijn gezicht zegt genoeg.

Groningen was met Robben meteen een paar klassen beter. Zo eenvoudige steek paasjes die gelukkig werden afgerond....echt leuk om te zien.😁

Twee assists en zo blij als een kind. Wat een liefhebber. Wat een baas!
Emmen lekker terug naar de kunstgras divisie.
Top Arjen!!

9 mei 2021 om 14:17

Van mij mag Emmen erin blijven. Liever kleurloze clubs als ADO en VVV eruit.

9 mei 2021 om 14:20

Van mij mag VVV erin blijven. Hoop dat Emmen eruit vliegt. Emmen niks in te brengen tegen Groningen.

9 mei 2021 om 14:22

Kleurloos en ADO past niet in 1 zin... Bij ADO gebeurt altijd wat dus kleurloos is het zeker niet! En dan heb ik het niet eens over de potentie over een club uit de 3e stad van Nederland!!

9 mei 2021 om 14:24

Emmen speelt na de winterstop nog attractief voetbal. Kan ik nou niet bepaald van VVV zeggen.

9 mei 2021 om 14:26

Leuk die potentie. Heb je uiteindelijk niets aan als de club slecht bestuurd wordt.

9 mei 2021 om 14:53

Potentie hebben ze zeker, maar de laatste paar jaren gaat het steeds slechter met Ado, ze lijken nu net op roda jc van een aantal jaar geleden

9 mei 2021 om 15:14

ADO is toch gewoon een super interessante club. Vind het doodzonde dat die club degradeert.

9 mei 2021 om 15:22

Ruiz, daar heb ik uiteraard niets aan toe te voegen!!

9 mei 2021 om 19:37

Oh, dus op basis van de wedstrijd van vandaag mag Emmen degraderen wat jou betreft? Beetje kortzichtig vindt je niet??

9 mei 2021 om 14:38

futsal38. Volgens mij nog niet zeker dat Emmen degradeert toch? Dus dat lekker van jou moet nog even wachten.

Heerlijk hoe Robben als een blij kind Emmen helemaal gesloopt heeft, kon eigenlijk nog wel grotere uitslag worden als die zn oude scherpheid had, maar wat heerlijk dit. Zeker van playoffs en laten we hopen dat die donderdag weer mee kan doen. Dan kan AZ alvast haar borst natmaken. De grote vraag is, hoe chill denken ze in Rotterdam over de Playoffs met Utrecht in goede vorm en Groningen met Robben.

9 mei 2021 om 14:15

Mooi ook dat ie na de 3-0 schreeuwt, doorgaan kom op!!

Held, vooral omdat ie een assist tegen Emmen haast zo blij viert als de winnende in de CL finale.

Ik heb met een grote glimlach naar Arjen Robben zitten te kijken. Wat een absolute held is dat zeg!

Die man straalt zo veel spelvreugde uit, je ziet het gelijk terug in de ploeg. Mooi om te zien...
Robben in Oranje vind ik nog net wat te snel en te overmoedig...

Bijna aandoenlijk hoe blij iedereen met de hoofdrol van Robben was. Je merkt dat de rest van de selectie enorm veel respect voor hem heeft. Da Cruz rent bij zijn goals direct naar Robben toe. Hoogtepunt voor mij was dat Lukkien met Robben zat te grappen terwijl het 0-3 stond. Lukkien vecht tegen degradatie maar kon het niet laten om aan de zijlijn met Robben leuk te gaan praten.

Ik zeg het natuurlijk niet graag als Heerenveen-supporter, maar wat speelde Groningen vandaag goed zeg. Echt fantastisch om naar te kijken. Het plezier wat de spelers uitstraalden is ook gewoon prachtig om te zien. Gefeliciteerd Groningen-fans!

Absoluut de klasse van robben maakte absoluut het verschil. Emmen was totaal verast dat robben speelde. Snel vergeten dit en op naar Heerenveen donderdag. Vol gas nog 2 finale's

Groningen erg goed vandaag en Emmen was echt bedroevend slecht. Geen schim van de ploeg van de afgelopen weken. Met deze instelling gaan ze de komende twee wedstrijden ook niet winnen. Wel lullig voor Emmen dat deze wereldspeler nu net mee moest doen, maar voor het genot was het fantastisch. Guzubuyuk als vanouds weer irritant. Robben leek trouwens de meest fitte speler van het veld.

9 mei 2021 om 14:21

Liever Robben als Stengs

Ohooo kippenvel.
By far onze beste pot van het seizoen.
Iedereen gunde Robben het en hij speelde fantastisch had direct een klik met Da Cruz, daarnaast hoop ik dat Emmen erin blijft. Sympathieke club die ook gewoon lekker voetbalt kwam er vandaag helaas niet uit.
Als Robben fit blijft hebben wij een serieuze kans om de play offs te winnen.

Nu even lekker nagenieten!

Wat hoop ik dat hij na z'n voetbalcarriere besluit trainer te willen worden. Dan weet je in ieder geval zeker dat het aan de mentaliteit niet zal liggen. Echt een genot om te zien hoe moeiteloos de man nog steeds lijkt te voetballen, ondanks al die fysieke ongemakken. Werkelijk waar, wat een speler!

Ik zag hem net met tranen in de ogen voorbij komen in een interview bij Espn. Ik dacht even shit hij zal toch niet vertellen dat hij iets is opgelopen en er nu mee stopt? Maar hij had tranen van geluk en dat hij als een kind zo blij weer kon voetballen. Echt een geweldige sporter en persoon die Robben.

Jammer voor Emmen maar het zat er ook gewoon niet in vandaag, Groningen was echt goed aan de bal vandaag. Robben wat ben je toch een geweldenaar, hopelijk kan zijn lichaam nog een seizoen aan want hij verdiend een vol stadion om z'n kunsten te laten zien.

Ik kan hier wel van genieten. Wat Robben al zei in het interview hij komt van ver en dan in deze wedstrijd 2 assists geven. Robben je bent mijn held heb veel respect voor je.

Ik vond het interview van Robben echt alles zeggen: te vroeg gestopt. Door zijn blessureleed toch heel wat jaren gemist, je ziet dat hij hierdoor nog niet klaar is om afscheid te nemen van profvoetbal.

Hopelijk kan hij op 60 ~ 70% van zijn kunnen komen, dan is hij een absolute aanwinst voor de eredivisie en FC Groningen.

Mooie beelden. Heb wat minuten gekeken van de wedstrijd. Die pure passie spatte er gewoon van af. Lijkt me mooi als Robben er nog een jaar aan plakt.

Wat een ontzettende held is Arjen Robben. 37 jaar, overal gespeeld, (bijna) alles gewonnen wat er te winnen valt. En dan op een zondagmiddag in Emmen in tranen voor de camera vertellen hoe blij hij is dat het eindelijk gelukt is en dat hij weer belangrijk heeft kunnen zijn voor Groningen. Een wereldster, maar ook een echt wereldmens. Held!

Het is een schande dat het mooie FC Emmen met hun kwaliteiten met 0-4 van dit FC Groningen heeft verloren. Ik vind dat FC Emmen vandaag minstens 1 punt had moeten pakken en ik hoop dat FC Emmen nog als 15de gaat eindigen dit seizoen.

9 mei 2021 om 14:42

Haha op basis waarvan? Gronimgen was oppermachtig hoor. Had ook wel 0-7 kunnen zijn.

9 mei 2021 om 14:44

Hahahaha grapjas. Had echt 0-7/0-8 kunnen zijn joh. Ga er voor het gemak even vanuit dat je niet gekeken hebt of dat je aan het trollen bent want dit slaat nergens op

9 mei 2021 om 14:49

Het is 9 mei, 1 april is al geweest. Emmen had nergens maar dan ook nergens recht op. En je zegt "dit FC Groningen", nou DIT FC Groningen was 10 maatjes te groot vandaag.

Robben 2 assists op kunstgrasveld en niet geblesseerd, wonder? Dit was een mooie middag

Beste wedstrijd die ik tot nu toe heb gezien van de FC. Motm uiteraard Arjen Robben, wat een fantastische wedstrijd. Emmen kreeg de grootste kans vroeg in de wedstrijd, maar werd wel goed verdedigd door zowel padt als van hintum. Scheidsrechter was deze keer niet verkeerd, heb wel eens slechtere wedstrijden van hem gezien. Mooie assist waar mooie goals uitkwamen, maar Emmen kon geen vuist maken. Ondanks de kansen die ze hebben gehad vond ik Emmen erg matig spelen. Strand Larsen maakte nog een hele grote blunder die had gewoon voor 0-5 moeten zorgen, maar schuift hem kinderlijk eenvoudig naast. Arjen de held van de FC.

Lekker mee naar het EK! Je mag nu toch 26 spelers meenemen dus waarom niet!

Fantatsisch voor robben en de FC. En waar zijn al die azijnzeikers nu eigenlijk. Laten zich goed kennen!
Enfin fijn voor Groningen, Robben en de neutrale voetballerliefhebber!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren