Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid-talent Güler geeft met flinke transformatie signaal af aan Ancelotti

Laatste update:

Arda Güler zit niet stil. De talentvolle Turkse middenvelder is behoorlijk de sportschool ingedoken en is maar liefst acht kilo aangekomen sinds hij arriveerde in Madrid. Dat beweert althans het Spaanse AS.

Güler kende moeilijke eerste maanden in de Spaanse hoofdstad. De jongeling raakte niet één, niet twee, maar drie keer geblesseerd en moest continu revalideren. Eind juli was daar eerst een meniscusblessure voor de creatieveling.

Nog voordat de competitie begon onderging hij een knieoperatie om van een meniscusblessure te herstellen. Nadat hij eind september eindelijk zijn debuut leek te kunnen maken, ging het weer mis. Door een spierblessure in zijn dijbeen moest Güler nog een maand aan de zijlijn blijven.

Drie keer is scheepsrecht, maar in dit geval niet. Een scheur in de quadriceps hield hem nog eens zes competitiewedstrijden aan de zijlijn. Tegen Las Palmas, eind januari, maakte hij eindelijk zijn competitiedebuut.

Ondertussen moet de Turk, die in het Santiago Bernabéu tegen Celta de Vigo zijn eerste treffer noteerde, het doen met een handjevol invalbeurten, waarin hij enkele schamele minuten binnen de lijnen komt.

Terwijl in de wandelgangen de geruchten gonzen over een verhuurperiode, waarbij AC Milan als meest concrete club wordt genoemd, werkt Güler hard in de sportschool. Hij neemt het advies van de technische staf zeer serieus.

"Zijn transformatie is een antwoord aan de technische staf, die hem elke dag beter voorbereid ziet worden om bij de elite van de selectie te behoren", schrijft AS. De staf raadde de aanvallende middenvelder aan om de nodige spiermassa te kweken. Güler deed dat en klom van een iele 62 kilo naar een gewicht van 70 kilo, een gewichtstoename in veelal spiermassa.

"De resultaten zijn al flink zichtbaar", merkt de Spaanse krant, die weet dat Güler veel opoffert. "Hij maakte gebruik van de twee vrije dagen na de wedstrijd tegen Athletic Bilbao om naar Málaga te reizen en daar urenlange gymsessies te doen."

"Hij zal meer een hoofdrol gaan spelen in het laatste gedeelte van het seizoen", vermoedt het medium. "Carletto (Carlo Ancelotti, red.) is vastberaden om hem meer speelminuten te geven, ook al is de concurrentie stevig. Güler heeft ze verdiend."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit komt zeker niet altijd de speler ten goede. Het is veel belangrijker om conditie te verbeteren, maar spiermassa is voor een speler die het moet hebben van balans, snelheid en techniek vaak niet bevorderlijk.

5 april 2024 om 12:30

Zeker waar, maar denk dat in zijn geval er wel wat spiermassa bij mocht hoor.

5 april 2024 om 14:15

Los van zijn persoon, vind ik dit ook wel een ontwikkeling waar ik beperkt enthousiast over ben. Als ik het voetbal van nu vergelijk met pak en beet de tijd van Ronaldinho, is het spel vele malen sneller geworden, duels zijn fysieker en de spelers zijn ook veel athletischer dan toen.

De creativiteit, dribbelaars in de as, waar puur op techniek je fraaie dingen zag op het veld, is echt veel minder geworden. De Unuvars van deze wereld komen zelfs bij Twente (met alle respect voor deze prachtige club) nauwelijks van de bank, sterker nog in de jeugd duwen we ze al richting de vleugel omdat het in de as te risicovol is.

Ik vind dat een slechte ontwikkeling persoonlijk. Gaat mij niet om Unuvar persoonlijk, goed ventje verder, maar ik vind het wel jammer dat dergelijke pure technische stijvolle spelers met kleine zwakkere fysiek veel minder tot ontplooing komen dan 15 - 20 jaar geleden. Denk dat als Unuvar 20 jaar eerder was geboren die een hele ander carriereperspectief had gehad.

5 april 2024 om 17:16

Amsterdam4, helaas heb ik die tijd niet bewust meegemaakt, maar ik snap wat je zegt. Spelers zijn volgens mij ook meer bezig met een goed lichaam hebben dan dat het echt functioneel is voor hun voetbalcarrière. Zo schrok ik ook paar jaar geleden van De Ligt, die zo breed was dat die een draaicirkel van een vrachtwagen had. Ik denk eigenlijk ook dat spelers als Depay het veel beter zouden doen als ze wat minder tijd in de sportschool zouden doorbrengen.

Technische spelers redden het inderdaad minder snel tegenwoordig, misschien dat iemand als Brahim Diaz een goed voorbeeld is van iemand die het dan net wel redt.

5 april 2024 om 12:50

Het ligt eraan hoe je die spiermassa erbij krijgt. Afgaande op de foto is hij bezig met 'high knees with ketterbell". Daarmee focust hij op zijn core. Dat is uiteindelijk functioneel voor hoe hij als voetballer over het veld beweegt. Dat is wat heel anders dan bijv. dan je biceps gaan trainen en niet functionele (lees: onnodige) spiermassa aankomen.

5 april 2024 om 13:59

Kleine correctie: de focus ligt hierbij op je quads en overige spieren die meedoen zijn je kuiten, hamstring en je reet. Als je hierbij je core voelt is die of veel te zwak of je doet de oefening totaal verkeerd.

5 april 2024 om 18:11



Je hebt helemaal gelijk. Blijkbaar zijn er twee verschilende oefeningen: high knees with kettlebell' en 'suitcase carry with high knees'.

Ik doe zelf dus altijd die laatste en daarmee pak je wel degelijk de core mee. Maar ik wist niet dat dit twee verschillende oefeningen zijn....

Maar goed, hij is iig geen biceps aan het kweken

6 april 2024 om 00:32

Ja die is zeker goed, gooi er wat lunges in tijdens je carry voor extra burn 👌🏼

5 april 2024 om 13:10

Ik neem toch aan dat je bij 1 van de grootste clubs ter wereld wel de begeleiding krijgt over hoe je je lichaam functioneel kan trainen

5 april 2024 om 13:12

Goeiemorgeeeen. Het is 2024, de jongen speelt bij de grootste club ter wereld. Denk jij echt dat ze hier niet over hebben nagedacht?

Goede ontwikkeling! Met 62 kilo wordt je nogal vaak omver gelopen op het veld door de beresterke verdedigers in LaLiga, dan is 8 kilo aankomen met nog eens grotendeels krachtspieren een goede ontwikkeling. Zegt ook genoeg over Arda dat hij dan niet stilzit met een blessure en zich ontwikkelt op een ander belangrijk aspect, kracht.

5 april 2024 om 13:14

Ik ben geen expert op dit gebied maar 1,75m lang en dan 62 kilo wegen lijkt mij niet heel gezond voor een mannelijke top atleet. Helemaal op het hoogste niveau ter wereld. Als hij echt 8 kilo aan spier is aangekomen dan werd dat wel echt zwaar tijd

5 april 2024 om 13:29

Hij is 18 ofzo, met zijn postuur en vele beweging dan is dat niet heel gek. Dan moet je hard je best doen om 70 kg te kunnen wegen.

5 april 2024 om 13:54

Totaal niet. Ondergrens 60 met zijn lengte dan ben je zo goed als alleen bot en organen.

5 april 2024 om 13:58

Ik was 1,83 en 63kg toen ik 18 was.. Het kan echt. Daarna pas flink aangekomen

5 april 2024 om 14:03

Als hij echt 8kg (en dus 12 procent!! van zijn gewicht) aan spier is aangekomen binnen een jaar wil ik weten wat hij ingespoten heeft gekregen

5 april 2024 om 14:45

@samcro

Misschien dat hij Mobicepp Fatburner heeft ingenomen door aan te komen :D

5 april 2024 om 14:49

Ons Moowke uit de Hoge Vucht!
Zo zie je wat marketing kan doen, die babbelbox is er miljonair mee geworden terwijl hij niets anders aanbiedt dan al die andere supplementen-boeren. Mooie kerel, ken hem nog uit de tijd dat hij zijn autogarage had

5 april 2024 om 21:17

@samcro

Sorry voor mijn late reactie,

En ja ben het helemaal met je eens.

Kijk jonge spelers zo hoort het, heb je weinig kracht van jezelf, gewoon hard aan jezelf werken

Zolang hij het niet overdrijft zoals een Depay (die in mijn ogen TE overtrained is en daarmee zn wapen weg heeft gehaald) is het alleen maar positief te noemen.

5 april 2024 om 15:43

Misschien dat je gelijk hebt maar het is wel zo dat Memphis eerst op de vleugel speelde en nu in het centrum. Aguero was bijvoorbeeld ook niet de grootste en die had ook flink wat spiermassa.

8 kilo is onzin joh. Dat is nagenoeg onmogelijk, al helemaal gezien hij niet voluit heeft kunnen trainen maanden aan een stuk. Daarnaast ziet dit er ook absoluut niet uit als een verschil van 8 kg spiermassa en dat onder ideale belichting. Altijd maar overdrijven die flutkrantjes.

Hoe dan ook is hij wel enorm bijgekomen en dat was wel nodig ook. Jongen lijkt de juiste mentaliteit te hebben.

5 april 2024 om 14:46

Haha inderdaad, ik had er nog niet eens in meegenomen dat hij dit seizoen ook veelvuldig aan de kant heeft gestaan.

Maak van ieder willekeurig persoon een foto terwijl hij rent en maak daarna een foto met een gewicht in zijn hand en arm tegen zijn lijf met idd een lampje er recht boven, zeg dat er twee weken tussen zitten, dan lijkt iedereen een freak of nature.

5 april 2024 om 14:48

Inderdaad wat een onzin. 8 kg spiermassa op een jaar, laat me niet lachen. Zal wel veel vet bij zitten.

5 april 2024 om 14:49

Zal jij wel weten als 'zwaregast'

5 april 2024 om 16:19

Neen, gewoon geen 8 kg. Het is niet dat AS de weegschaal bij Arda thuis kan zien he. Die hebben gewoon opgemerkt dat hij een aardige portie spiermassa er aan heeft geplakt en hebben vervolgens een cijfer uit de duim gezogen.

5 april 2024 om 15:54

Juist doordat hij niet heeft kunnen spelen komt ie veel aan toch. Dat hoor en zie je bij meer spelers, memphis had het er laatst nog over.

5 april 2024 om 16:18

Hij heeft ook maandenlang zijn benen niet kunnen trainen vanwege die blessures. Geen squats, geen leg-presses of -extensions en je benen zijn net een spiergroep waar veel massa op te winnen valt.

5 april 2024 om 22:13

Wat zeg jij allemaal. Ik woog vanwege corona op een gegeven moment 60 kilo en kwam in nog geen jaar tijd bijna 10 kilo aan. Veel gegeten en spiermassa gekweekt. Hoef je er niet meteen als Hulk uit te zien, maar gewoon een stuk breder.

6 april 2024 om 00:33

Dat is heel anders, dan ben je eerst flink afgevallen en pak je makkelijker massa op. Plus is het niet 10k spier.

7 april 2024 om 18:49

1) jij spendeerde niet zoveel tijd aan cardio als een prof atleet doet.
2) jij lag er geen maanden uit.
3) dat was geen 10kg spiermassa.

Met de ideale genen, de beste training + voeding en boven alles consistentie kan een beginner in 1 jaar in de perfecte omstandigheden 10 kg bijkomen. Echter zijn die omstandigheden absoluut niet van toepassing op Arda, wellicht was dat bij jou wel het geval.

Kom op kerel, voor iemand die 10kg is bijgekomen waarvan een groot deel dus duidelijk spiermassa is, jij weet hoe een kg spiermassa eruit ziet. Kijk naar die knul op de foto. Neen, dat is geen 8 kg verschil. Nog steeds een borst uit de gevogelte afdeling in de AH, een beetje geronde schouders, wat triceps erbij en quadriceps die wat meer zijn uitgezet. Als dat verschil 3-4 Kg is zal het veel zijn.

6 april 2024 om 09:16

Volgens mij hebben die journalisten die dit hebben geschreven nog nooit een sportschool bezocht, laat staan een idee hoe spiermassa kweken werkt. Aankomen kan altijd natuurlijk qua voeding maar in spiermassa duurt dat inderdaad maanden. Iets wat hij niet voluit heeft kunnen doen wegens zijn blessures

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren