Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Racisme jegens Vinícius Júnior noopt LaLiga tot nemen van extra maatregelen

Laatste update:

LaLiga gaat toch actie ondernemen naar aanleiding van het racistische gedrag van Real Valladolid-fans jegens Vinícius Júnior. In de competitiewedstrijd tegen Real Madrid moest de aanvaller het ontgelden en was hij wederom het doelwit van racisme. De organisator van de Spaanse voetbalcompetitie gaat aangifte doen tegen de betrokken supporters en kondigde tevens meer acties aan om racisme tegen te gaan.

Vinícius kreeg al vaker te maken kreeg met racisme vanaf de Spaanse tribunes en afgelopen vrijdag in het uitduel bij Real Valladolid was het weer raak. De Braziliaan kreeg meermaals verwensingen naar zijn hoofd geslingerd en in video’s, gemaakt vanuit het Valladolid-vak, waren oerwoudgeluiden te horen. De aanvaller uitte kritiek richting LaLiga, dat volgens hem niks deed naar aanleiding van dit wangedrag, maar toch gaat de organisatie nu toch aangifte doen tegen de betrokken supporters.

De buitenspeler schreef daags na de wedstrijd een bericht op zijn Twitterpagina en wendde zich tot LaLiga. “Racisten blijven de stadions bezoeken en de grootste club ter wereld van dichtbij bekijken. En LaLiga blijft niets doen... Maar ik zal met opgeheven hoofd doorgaan en mijn overwinningen en die van Madrid vieren. Uiteindelijk is het MIJN schuld”, zo schreef hij. Het is niet de eerste keer dat Vinícius in Spanje te maken krijgt met racisme. Voorafgaand aan de stadsderby met Atlético Madrid in september was dit namelijk ook al het geval. In aanloop naar de clash in het Wanda Metropolitano was te horen dat enkele honderden aanhangers van Atlético 'Vinícius, je bent een aap' zongen. Volgens diverse lokale media waren er destijds ook apengeluiden en verwensingen richting de 22-jarige Braziliaan te horen tijdens de derby.

Een paar dagen na het meest recente voorval heeft LaLiga dus toch aangifte gedaan tegen de fans die zich schuldig maakten aan het racistische gedrag. Om racisme tegen te gaan zal ook het aantal LaLiga-officials bij risicowedstrijden worden verhoogd en komen er in stadions meer waarschuwingen om wangedrag tegen te gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Geinig aangezien de eigenaar van Valladodid ook getint is wat een domme supporters willen alleen maar white supremacy zien

3 januari 2023 om 16:00

Denk dat het weinig met White Supremacy (je paradepaardje) heeft te maken, maar meer dat zij hem proberen te raken met dit soort opmerkingen. Gewoon volk met een laag IQ die je als club liever kwijt dan rijk bent. Is bijvoorbeeld zijn moeder overleden aan 1 of andere ernstige ziekte dan roepen zij dat er ook nog even bij

3 januari 2023 om 16:05

Dat denk ik ook, Ducktaildo. Ik denk dat deze mensen in essentie geen racisten zijn, maar wel racistische uitspraken doen. Ze doen deze uitspraken omdat ze te dom zijn om te snappen dat dit racisme is.

3 januari 2023 om 17:24

Eindelijk iemand die het begrijpt. Jammer dat veel mensen dit niet in zien.. dit gaat over belediging en heeft niks met een denkwijze te maken. Maakt het natuurlijk niet minder verwerpelijk. Deze mensen proberen je zo hard mogelijk te raken en voor donkere mensen is dat hun huidskleur. Bij blanke mensen zullen ze weer homo of iets over je familie of ziektes roepen zoals je aangeeft.

3 januari 2023 om 17:42

Mij maak je niet wijs dat iemand die tegen racisme is, zulke zaken begint te roepen. En iemand die niet tegen racisme is, is bijna even erg als een racist zelf.

3 januari 2023 om 18:29

@tilburg

Dat is onzin. Enkel racisten en mensen die discrimineren zullen zich racistisch/discriminerend uitlaten.

Ik bedoel kan je even opzoeken hoe vaak getinte mensen naar blanke spelers racistiche leuzen roepen?

En geloof me dat zou best werken. Je hoeft de meesten van ditzelfde publiek hier alleen 'wit' te noemen en ze ontploffen al. Stel je eens voor dat er identieke termen waren op zelfde schaal.

3 januari 2023 om 20:14

Als ze zoiets roepen zijn ze natuurlijk wel racistisch maar dat betekent niet dat ze ook gelijk geloven in white supremacy of iets dergelijks. Het zal je verbazen hoeveel domme mensen er rondlopen op deze wereld die zoiets roepen, puur voor het beledigen en omdat ze te dom zijn om te snappen dat ze zich als idioten/racisten gedragen. Ik praat het natuurlijk niet goed, je hoeft me niet uit te leggen dat dit gewoon een stel kneuzen zijn. En @Lierse, niemand zegt dat ze tegen racisme zijn.

3 januari 2023 om 20:32

Ja dat weet ik. Maar ik snap het nut er niet echt van altijd te benoemen “maar waarschijnlijk zijn het geen racisten hoor”.

Ze uitten zich racistisch. Of ze het nu menen of niet.

3 januari 2023 om 16:09

Ze moeten het probleem ook deels bij de clubs leggen. Dan maar een wedstrijd zonder publiek spelen, of je moet als club gewoon er goed achteraan gaan om ze op te sporen.

3 januari 2023 om 16:23

Is onbegonnen werk om iedereen die "iets" geroepen heeft op te sporen

3 januari 2023 om 16:18

Doe even normaal. Dit zijn gewoon malloten die niet weten hoe ze hem anders moeten raken.

Werd ook wel eens dringend tijd dat ze er iets serieus aan deden. Want dit is echt al jaren aan de gang bij Vinicius alleen.

Vinicius gaat steeds meer de strijd aan met "het publiek" Dat kan hij nooit winnen. Dapper en goed dat hij het aankaart, maar winnen zie ik hem dit niet doen.

Gezien het multiculturele karakter van vrijwel alle voetbalclubs is rasisme in het voetbal toch wel de grootste vorm van hypocriet dat er bestaat. Ook bij Vallodid zie ik in de selectie nou niet uitsluitend de roomblanke huidjes rondlopen. Echt hoor. Dacht dat het allemaal beter aan het worden was, maar mijn hemel wat ben ik toch naief (geweest). Als ik dan ook alweer zie wat er bij de Erasmusbrug werd gedaan met aankondigingen voor meer acties. Kan je er bijna alleen maar droevig van worden. Geschiedenis gaat zich nog herhalen met zoveel haat en nijd.

3 januari 2023 om 16:01

Ik moest wel lachen toen ik hoorde dat de White Lives Matters leus als racisme werd neergezet. Dat was een "serieus" nieuws platform wat dat bracht. En vrolijk blank 2023 kun je met alle wil van de wereld toch niet als racisme lezen. Misschien met veel goede wil zou je het nog als nationalistisch weg kunnen zetten, ongepast (zeer zeker), maar racisme is het toch verre van. Of verwijs je daar niet naar, Westend.

3 januari 2023 om 16:14

Beetje naief hoor. Zulke teksten met een (zwaar) nationalistische ondertoon kan je toch moeilijk wegzetten als 'een vrolijk 2023'. Maar goed, we vonden de nazies begin jaren 40 ook wel een grappige groep gekkies.

3 januari 2023 om 16:19

"since 2015, white supremacists in several states, especially members of the Texas-based white supremacist group Aryan Renaissance Society, have promoted the slogan “white Lives Matter” with flyers and protests, forming a loose campaign to popularize the phrase.

By 2016 other white supremacist groups, including Ku Klux Klan groups, were also using the slogan, and it soon became a staple among white supremacist mantras, continuing even after the original campaigners ceased their activities."

Een leus die van origine afkomstig is van de Aryan renaissance society and de Klu Klux Klan. Als je dat soort teksten op een brug projecteert, samen met andere nazistische leuzen, dan lijkt het me vrij duidelijk dat er sprake is van racistische intenties.

Soms loont het om wat meer onderzoek te doen naar de geschiedenis achter bepaalde teksten, dan enkel de tekst als een op zichzelf staand iets te analyseren. White lives matter klinkt voor velen onschuldig, maar dat is het zeker niet.

3 januari 2023 om 16:19

Aangezien ze in 39 begonnen met moorden en invasies denk ik dat je er minstens een half decennium naast zit.

3 januari 2023 om 16:19

Die projectie op de Erasmusbrug is meer dan louter nationalisme, het is een directe verwijzing naar de Fourteen Words en dat kun je met alle goede wil in acht genomen niet op een vrolijke manier wegzetten.

Als we over dezelfde verwijzing hebben.

3 januari 2023 om 16:25

@rochus Meen je dit serieus? Wauw. Als jij die teksten op de Erasmusbrug niet racistisch vond dan hebben we in NL echt nog een lange weg te gaan wat het bestrijden van racisme betreft

3 januari 2023 om 16:38

Nou zet hem weg op een jaartal... Vooruit je hebt meteen gelijk: dit waren ook hele lieve jongens die niks kwaads in de zin hadden.

3 januari 2023 om 16:40

@rochus: Ik vraag het mij oprecht af: ben jij nou echt een racist of heb jij zo'n grote kop voor je kop dat je eigen opmerking op Ducktaildo eigenlijk op jezelf van toepassing is?

Ik weet niet hoe blind je moet zijn om in "een vrolijk blank 2023" geen racisme te bespeuren. Nationalisme? Ik geloof dat blank puur typeert op huidskleur en niet op het Nederlanderschap.

3 januari 2023 om 16:43

@Mr significant: Het is niet racistisch, dat is niet wat ik vind, dat is gewoon een feit.

@sniewaar: Een leus die van origine afkomstig is van de Aryan renaissance society and de Klu Klux Klan. Als je dat soort teksten op een brug projecteert, samen met andere nazistische leuzen, dan lijkt het me vrij duidelijk dat er sprake is van racistische intenties.

Soms loont het om wat meer onderzoek te doen naar de geschiedenis achter bepaalde teksten, dan enkel de tekst als een op zichzelf staand iets te analyseren. White lives matter klinkt voor velen onschuldig, maar dat is het zeker niet.

Soms loont het om bij dit soort precaire onderwerpen heel secuur te zijn. Nazisme en racisme op een hoop gooien is gewoonweg dom te noemen.

@westend: Beetje naief hoor. Zulke teksten met een (zwaar) nationalistische ondertoon kan je toch moeilijk wegzetten als 'een vrolijk 2023'. Maar goed, we vonden de nazies begin jaren 40 ook wel een grappige groep gekkies.

Volgens de letter van de wet is het geen racisme en daar ging het volgens mij om.

3 januari 2023 om 16:49



@regelaar: of ik een racist ben? Deels wel, maar ik geloof dat iedereen dat is. Ik geloof namelijk dat iedereen biologisch gezien een voorkeur heeft voor zijn eigen soortgenoten (en dus ook een bepaald afkeur tegen alles wat anders is).

"ik weet niet hoe blind je moet zijn om in "een vrolijk blanco 2023" geen racisme te ontdekken." Leer me dan te zien en leg me aan de hand van de definitie m.b.t. racisme uit wat daar racisme aan is? Ik zie het oprecht niet.

Blijf het jammer vinden dat er steeds meer mensen zijn zoals jij, die vinden dat als je ergens geen racisme in ziet je zelf een racist bent. Ik weiger mee te lopen in de polonaise van domheid om alles en iedereen maar stomweg te veroordelen. Ben dan eens een echte vent en leg me uit op basis van feiten en definities en dus niet op basis van gevoelens en aannames wat er racistisch is aan die uitspraak?

3 januari 2023 om 16:53

De letter van de wet kan me wat: daar heb ik het niet over. Alles valt en staat met context. Platte tekst heeft niet zoveel betekenis. Als je het nieuws verder leest over ;meer aankondigingen vanuit die beweging', dan mag ik best vinden dat het allemaal veel te ver gaat. Heb ik geen wet voor nodig, vooralsnog is het slechts mijn mening. Pas als er onwettelijke dingen gaan gebeuren, ben je eigenlijk veel te laat. En kan je zeggen 'hadden we toen maar...'

3 januari 2023 om 16:54

@rochus Hoe wil jij die teksten precies uitleggen dan? Als een mooie verbindende boodschap? Wat moet er in godsnaam gebeuren voordat jij iets racistisch vindt

3 januari 2023 om 17:08

Mijn vraag of jij een racist bent of niet staat los van of jij hier racisme in ziet of niet. Het is een volstrekt eerlijke vraag n.a.v. meerdere comments die ik van jou door de tijd heen voorbij heb zien komen.

Wat wel mijn assumptie is, is dat men die hier geen racisme in ziet te dom is om uberhaupt racisme te bevatten. Beetje zeg maar de woorden die je zelf hierboven hebt gebruikt.

Jou uitleggen waarom dit racistisch is, is wel een beetje moeilijk. Hierboven zeg je namelijk dat het volgens de letter van de wet geen racisme is. Dat brengt voor mij 2 zaken: 1. ik moet je klaarblijkelijk uitleggen wat de wet en jurisprudentie zeggen over wat racisme is. 2. Ik moet je vervolgens ook nog eens zien te overtuigen dat een overduidelijke hint naar huidskleur racistisch is. Sinds dit hiervoor eigenlijk redelijk goed is uitgelegd, maar je zelfs in deze context valt over het verschil tussen nazisme en racisme, voorzie ik voor mijzelf een hels karweitje.

Dus kun je mij hierbij helpen? Ik wil jou met zo min mogelijk moeite een heel moeilijk onderwerp uitleggen. Wat werkt het beste bij jou? Van welke kennisgraad mag ik uitgaan?

3 januari 2023 om 17:44

De KKK en de ARS zijn gewoon racistisch hoor. Verder is die volgens de regel van de wet ook nogal een slap argument. “Ik steek mijn ovens het liefst aan zoals ze dat in Polen in 1942 deden” zal volgens de regels van de wet ook niet per definitie racistisch zijn. Iedereen met een greintje historisch besef, heeft dat echter meteen door.

3 januari 2023 om 18:08

@lierse:

Sterker nog, de KKK en de ARS zijn organisaties die gewoon trots zijn op hun racistische gedachtegang.

Regel van de wet is niet alleen een slap argument, het is ook niet waar. In NL (en Belgie) doen rechters op verschillende manieren aan rechtsvinding. Voor uitlatingen geldt iig de context waarin ze gezegd worden. Dat betekent dat je per definitie niet alleen kunt uitgaan van de letter van de wet.

3 januari 2023 om 18:52

@regulator, dat is nogal wat, mij berichten van racisme. Ik daag je uit om ook maar 1 post van mij te vinden waaruit dat blijkt. Ik betwist enkel dat niet alles wat als racisme weggezet wordt ook daadwerkelijk racisme is. Het is veelzeggend dat jij me niet kunt uitleggen waarom de uitspraak white lives matters racisme zou zijn. Is black lives matters dan ook racisme? Ik begrijp het gewoon niet. Maar als jezelf niet ziet dat er een immens verschil is tussen racisme en nazisme voorzie ik inderdaad een onoverbrugbare kloof. Mocht je het toch willen proberen doe het maar gewoon simpel houden dat helpt jou en mij om elkaar te begrijpen.

3 januari 2023 om 18:55

Racisme zit toch gewoon enorm ingebakken in het nazisme? Niet elke racist was een nazi maar wel elke nazi was een racist (als ze toch het officiële gedachtegoed van de NSDAP volgden).

3 januari 2023 om 19:23

Fijn dat we het daar over eens zijn Lierse. Nergens beweer ik namelijk iets anders.

3 januari 2023 om 19:29

Dan snap ik niet echt waarom je er zo over valt dat hij het nazisme erbij betrekt. Want nergens zie ik hem beweren dat er geen verschil is tussen racisme en nazisme. Hij kaart gewoon iets aan, er rekening mee houdend dat mensen de link tussen racisme en nazisme begrijpen.

3 januari 2023 om 19:33

Dan zou ik nogmaals zijn reactie lezen. Hij stelt dat de leus white lives matters een nazistische uitspraak is. Ik bestrijd dat. Overigens knap dat jij weet wat zijn intentie is.

3 januari 2023 om 20:35

Als je wat begrijpend kan lezen dan is het toch vrij duidelijk dat hij daarmee bedoelt dat het leuzen zijn die regelmatig geuit worden (en op zijn verhaal afgaand zelfs bedacht worden) door groeperingen met een sterke neo-nazistische inslag.Uiteindelijk is het dus allemaal niet zo vreemd wat er staat.

3 januari 2023 om 22:40

"of ik een racist ben? Deels wel, maar ik geloof dat iedereen dat is. Ik geloof namelijk dat iedereen biologisch gezien een voorkeur heeft voor zijn eigen soortgenoten (en dus ook een bepaald afkeur tegen alles wat anders is)."

Of is dit te makkelijk?

Ik val over hetzelfde feit als dat Lierse hierboven doet. Als je racistische uitlatingen ziet van neo-nazi groepen, dat je nog gaat gaat steggelen over het woordje nazi.. Dat is wel redelijk kansloos als je ziet wat Sniewaar probeerde te zeggen.

4 januari 2023 om 08:15

Of is dit te makkelijk?

Mwah iets wat biologisch in je zit weg zetten als te makkelijk is wel erg kort door de bocht. Uiteindelijk hebben we ons dusdanig ontwikkeld dat we dit gedrag voor een groot deel kunnen onderdrukken. Dat lukt lang niet altijd en ook niet op alle fronten.

Ik val over hetzelfde feit als dat Lierse hierboven doet. Als je racistische uitlatingen ziet van neo-nazi groepen, dat je nog gaat gaat steggelen over het woordje nazi.

Dat mag jij vinden, ik vind het dan weer belangrijk dat we deze actuele discussie zuiver voeren. Ik val er dan weer over (zoals ik duidelijk heb laten blijken) dat we vanalles op een hoop gooien. Daar wordt geen enkele discussie beter van.


Dat is wel redelijk kansloos als je ziet wat Sniewaar probeerde te zeggen.

En ik vind het kansloos dat:

1) Jij mij beticht van racisme

"mijn vraag of jij een racist bent of niet staat los van of jij hier racisme in ziet of niet. Het is een volstrekt eerlijke vraag n.a.v. meerdere comments die ik van jou door de tijd heen voorbij heb zien komen"

Als ik hierop door vraag krijg ik geen reactie.

2 )Jij geen antwoord geeft op de vraag:

Het is veelzeggend dat jij me niet kunt uitleggen waarom de uitspraak white lives matters racisme zou zijn

Of:

#) Is black lives matters dan ook racisme?

Zo moeilijk zijn die vragen niet. Maar blijf de discussie vooral ontwijken, sterker nog maak de discussie troebeler door vanalles op 1 hoop te gooien.

4 januari 2023 om 09:18

Als psycholoog kan ik dan toch wel zeggen dat het helemaal niet waar is wat je zegt, de mens is niet 'een biologische racist' of alle cognitieve gedragswetenschappers zitten er naast. Jij bent uiteindelijk de enige die jezelf 'deels racist' noemt. Al vraag ik me af of daar een scheiding in zit: je bent het wel of je bent het niet.

White lives matter komt vanuit een hele andere context dan de black lives matter. BLM gaat over onderdrukking en gelijke kansen en komt van de kant tegen extreem geweld tegen zwarte personen, voornamelijk van de Amerikaanse politie agenten. White lives matter komt vanuit een neonazi beweging (kkk). Volgens Nu.nl is het verschil in slogan dat BLM gaat over gelijkheid. White lives matter gaat erover dat witte levers er veel meer toe doen dan alle andere.

Een woord op zich betekend niks als je de context er niet van begrijpt. Ik weet niet precies wat je punt is waar je iedereen hier van wil overtuigen. Maar het komt best wel rasisisch over hoe je het wil brengen. Misschien bedoel je het niet zo, maar zo kom je wel over. Blijkbaar op Sniewaar, Regulator, Lierse en mij.

4 januari 2023 om 15:24

@rochus: Ik deel met jou open en eerlijk wat mijn indruk van jou is. We hebben over dit onderwerp ook al meerdere discussies gevoerd. Ik heb het gevoel dat je er tegenaan schuurt en zo'n discussie zoals hierboven bekrachtigt het wel zo'n beetje. Nee ik heb hier geen bewijs voor, omdat ik simpelweg niet een tab bijhoud van je comments. Daarom stel ik jou ook direct de vraag of je het bent. Ik heb er respect voor dat je een eerlijk antwoord geeft. Wat Westend hierboven zegt klopt namelijk, racisme is helemaal niet biologisch bepaald. Het is iets aangeleerds.

De reden dat ik je vraag of white lives matter racistisch is ontwijk, is puur omdat je zelf ontwijkend bent in je argumentatie en ik daar gelieve niet in mee ga. Ik viel namelijk specifiek over het "een vrolijk blank 2023". Vervolgens negeer je dat compleet en wil je het over WLM hebben. Sorry, maar dat is kinderachtig.

Daarnaast stel ik jou ook de vraag of jij me kunt helpen uitzoeken hoe ik jou het beste mijn perspectief duidelijk kan maken. Je lult namelijk over de wet, waar je blijkbaar geen reet van snapt. Dan maak je het ook redelijk moeilijk voor mij om een discussie met je te voeren. Enige kans die ik naar mijn gevoel heb, is door me aan te passen aan de kennis van een leek. In een algemene discussie is dat natuurlijk niet moeilijk, maar als je het over de letter van de wet hebt wat racisme is, dan moet je wel enigszins de spelregels van ons rechtssysteem kennen.

Wat Westend heel sterk zegt is dat het gaat om de context waarin iets wordt gezegd. Imho kan zelfs een neo-nazi beweging een extreme stelling innemen, zonder dat het automatisch racistisch is. Wat alleen een discussie met jou zo moeilijk maakt is dat je niet begrijpt hoe of misschien zelfs niet eens aan wil denken om Blm/wlm in de context waarin het gezegd wordt te plaatsen. En ja, dat laatste vind ik oprecht een racistisch trekje (lees: niet aan wil denken om het in juiste context te plaatsen).

Ben bang dat dit een hopeloze strijd is. Op de tribune bij Utrecht-Ajax hoorde ik ook ovral oerwoudgeluiden richting Brobbey. Enige manier om dit te stoppen is zonder publiek spelen. Mensen kunnen zich blijkbaar gewoon niet gedragen

3 januari 2023 om 16:02

Mensen in een massa kunnen zich niet gedragen. Is hetzelfde als mensen die in de veiligheid van een auto denken het meest hufterig gedrag te vertonen. Ik denk dat 9/10 van die mensen uit de auto best normaal zijn. Maar wat je stelt, spelen zonder publiek zal wel de enige oplossing zijn.

Misschien ligt het eraan dat ik dit soort acties nooit zo serieus neem en er doorheen kan kijken. Maar dit is natuurlijk 99/100 keer niet racistisch. Dit zijn gewoon een stel simpele mensen die iets willen zoeken om een speler mee te kwetsen. Bij de een zeggen ze wat over je vrouw of moeder, bij de ander over je grote neus. En blijkbaar dachten ze bij Vinicius; die is het makkelijkst te kwetsen voor iets te roepen over zijn huidskleur.

Is dat verwerpelijk: ja. En tegen dergelijke onnosig kwetsende uitlatingen mag best tegenop getreden worden. Echter wordt de racisme kaart tegenwoordig te pas en te onpas getrokken. Waaruit blijkt dat deze mensen ook daadwerkelijk geloven dat het ene ras superieur is aan het ander? Dat is namelijk wat racisme inhoudt. En niet kort door de bocht: boehoe, iemand roept iets wat ik niet leuk vind.

3 januari 2023 om 17:53

“Waaruit blijkt dat deze mensen daadwerkelijk geloven dat het ene ras superieur is aan het ander?”

Dat is toch echt gewoon een vraag om een discussie mee dood te gooien? En wel om de simpele reden dat die vraag onmogelijk te beantwoorden is. Niemand kan met zekerheid iets zeggen over de diepste overtuigingen van iemand anders.

3 januari 2023 om 18:19

@MartijnR

Alleen racisten floepen racistische uitspraken er uit om iemand uit te lokken. Niemand anders. Ik heb weleens 'ruzie' gehad met mensen van verschillende afkomsten en nog nooit kwam het in mijn hoofd op iets te zeggen over hun afkomst. Dat doen racisten, omdat het in hun hoofd zit.

Vraag je eens af. Hoe vaak overkomt dit blanke spelers? Als je niet direct 5 voorbeelden hebt waar mensen opmerkingen over zijn huidskleur maken om hem te kwetsen(waar geloof me, meer dan genoeg termen voor zijn als blanke mensen wit noemen sommigen al triggert) dan moet het toch ooit opvallen dat dit gewoon racisme is.

3 januari 2023 om 19:45

Dat je voor Barcelona bent en een hekel hebt aan Real weten we al heel goed maar dit uitkramen gaat wel erg ver he? Doen alsof er niets is en het niet racistisch is maar het racistische een doel is om hem te raken. Niet omdat hij donker is maar dit is het makkelijkste? Lol, doe normaal joh.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren