Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Raakt Eredivisie nog spelers kwijt? In deze landen is de transfermarkt nog open

Laatste update:

Waar voor de meeste Europese competities de transfermarkt op 1 september sluit, zijn er ieder jaar nog verschillende landen waarin de transfermarkt een stuk langer open is. Ook in het kapitaalkrachtige Saudi-Arabië is de markt nog open. Over welke landen gaat het en op welke dag sluiten deze landen de markt? Voetbalzone zet ze in dit artikel op een rijtje.

Dinsdagochtend werd bekend dat Owen Wijndal tijdelijk bij Ajax vertrekt om het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel te versterken. Ook Tanguy Ndombélé en Davinson Sánchez maakten dit weekend nog de overstap van Tottenham Hotspur naar Galatasaray, terwijl de transfermarkt in Engeland al gesloten was. Mochten Ajax en the Spurs een vervanger willen aantrekken, is een transfervrije speler de enige optie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Langere transferperiode
Turkije en België zijn niet de enige landen waar de transfermarkt later sluit dan 1 september. In België sluit de markt wel het kortst na 1 september, namelijk op 6 september. Kort daarna sluit de zomerwindow ook voor clubs uit Saudi-Arabië: op 7 september. Een land waar regelmatig spelers naartoe trekken na het einde van de transferperiode in Nederland is Mexico. Daar mogen pas na 13 september geen inkomende transfers meer geregistreerd worden. Quincy Promes is een speler die in 2021 na het sluiten van de Nederlandse markt nog een transfer naar Rusland maakte. Dit jaar kunnen Russische clubs zaken doen tot 14 september. Mochten spelers voor deze tijd nog steeds geen transfer hebben gemaakt en echt weg willen, dan kunnen ze hun laatste kans grijpen op 15 september, vlak voordat ook de markt in Griekenland en Turkije sluit.

De kans is dus groot dat er komende week nog een aantal spelers vertrekken bij hun huidige club. Een van die spelers zou Mohamed Salah kunnen zijn. De superster van Liverpool staat al weken in de belangstelling van het Saudische Al-Ittihad Club, waar een megacontract voor hem klaar zou liggen. Liverpool-manager Jürgen Klopp zei op een persconferentie afgelopen weekend er alles aan te doen om de Egyptenaar binnenboord te houden. Diezelfde Klopp klaagde ook over het langer open zijn van de transfermarkt in onder meer Saudi-Arabië. De Duitse oefenmeester is bang dat spelers alsnog voor het grote geld kiezen in het Midden-Oosten en dat de verkopende club zonder vervanger wordt achtergelaten. “Daar moet de UEFA of FIFA iets aan doen. We moeten het voetbal beschermen”, aldus Klopp.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik blijf het vervelend vinden dat de transfer windows niet overal sluiten op de zelfde datum en tijd. Echter zijn sommige competities uiteraard al weken bezig!

5 september 2023 om 21:18

Inderdaad, waarom is er niet 1 universele tranferdeadline. Ik vind dit ook nergens op slaan

6 september 2023 om 10:12

@lord, eens. Ook vraag ik mij af waarom het zolang open moet blijven. 15 juni begint normaal de voorbereiding, dan kan wmb window ook open. Iedereen kan dan 2 weken nemen om selectie te evalueren, jeugd kans te geven, en dan nog 2 weken om selectie te versterken. En dan dus 15-7 window dicht in alle landen. Nu wordt zwaartepunt steeds uitgesteld tot laatste 2 weken, dat zwaartepunt kan dan net zo goed naar voren worden gehaald. Dan heeft iedereen een normale voorbereiding / competitiestart met dezelfde selectie.

6 september 2023 om 10:52

@amsterdam4 - Volledig mee eens hoor dat alles universeel moet worden, maar het is praktisch niet haalbaar. Je hebt te maken met lopende contracten die op verschillende data en maanden aflopen en bijbehorende wetten van landen op dat vlak, competities die vroeger of later beginnen, competities met meer of minder ploegen en noem het maar op.

Ik vind ook dat ze er wat op moeten vinden, want het is op meerdere manieren oneerlijk. Zo moest FC Twente zonder enig wedstrijdritme aantreden tegen een Hammarby dat al midden in de competitie zat. En nu dus inderdaad landen die nog spelers mogen kopen, terwijl veel landen die luxe niet meer hebben.

6 september 2023 om 11:31

Zo een hammarby speelt zo vroeg omwille van klimatologische omstandigheden, kan je als UEFA niet veel aan doen natuurlijk.

6 september 2023 om 11:39

Dat werkt natuurlijk ook twee kanten op. Wanneer men daar de groepsfase overleeft, worden de eerstvolgende knockout-rondes gespeeld in hun hele lange winterstop. Zo'n Bodo/glimt traint dan vaak in Spanje, want in Bodo valt dan niet te trainen.

6 september 2023 om 14:44

@lord Een universele transferdeadline lijkt me simpelweg niet haalbaar, gelet op de (grote) verschillen tussen landen in wanneer een seizoen begint of eindigt. Daarentegen zie ik een dergelijk obstakel niet voor (de meeste) landen die bij de UEFA zijn aangesloten. Ik kan eigenlijk ook geen overtuigende reden bedenken waarom je zou willen dat het sluiten van de transferwindow per land varieert.

6 september 2023 om 14:20

Niemand verplicht je om spelers te verkopen ook als de transfermarkt elders nog open is.

Een transfermarkt laten sluiten na de start van de competitie vind ik sowieso al belachelijk, laat staan dat er ook nog verschil zit in deadlines. Doodzonde voor het voetbal, voor de PL en voor Liverpool als Salah alsnog vertrekt. En niet geheel onbelangrijk: Ook voor mijn FPL team.

5 september 2023 om 23:44

Salah in je FPL team is sowieso al een probleem haha, zoveel betere goedkopere middenvelders dit seizoen

6 september 2023 om 11:04

Pre-season was hij geweldig. Het team zag er zo mooi uit met Salah én Haaland. Salah inwisselen is nogal een uitdaging

6 september 2023 om 20:39

Kan je dat ook beargumenteren? Waarom is het sluiten bij start van het seizoen belachelijk?

7 september 2023 om 11:05

Heeft dat uitleg nodig? Een vorm van competitievervalsing, waarbij het treffen van specifieke tegenstander aan het begin van een schema voor- of nadelig kan zijn. Bijvoorbeeld club A treft club B in eerste speelronde. Club B is dan nog op volle sterkte, maar een paar dagen later worden hun sterspelers verkocht. Club C treft club B pas in ná de deadline day, die treft een hele andere tegenstander. Daarnaast kan een speler zijn club onder druk zetten door speeltijd te weigeren etc.

Absurd dat het in Belgie nog doorloopt, hebben ze ook nog eens ene Marc Netto in die competitie lopen die vast nog wel een buitenkans oppikt

5 september 2023 om 22:15

Salah lijkt me niet helemaal haalbaar voor Antwerp...

6 september 2023 om 00:04

Ik vind het wel intelligent. De Europese kwalificaties zijn pas gedaan tegen het absolute einde van Augustus. En al dan niet kwalificeren kan echt een heel groot verschil zijn.

Zo geef je die clubs meer tijd.

6 september 2023 om 14:49

@lierse1997 Ja, eens. Vanuit het perspectief van de Belgische bond kan ik het zeker begrijpen en ik vind, gelet op de kwalificatiewedstrijden, 6 september ook een meer logische datum dan 1 september. Alleen begrijp ik dan niet zo goed waarom andere landen niet eveneens deze datum nemen voor het sluiten van de transferwindow. Juist als je het vanuit het belang van je eigen nationale voetbal bekijkt, zou je toch verwachten dat 6 september een meer gebruikte datum is?

6 september 2023 om 18:28

Zou het misschien zo eenvoudig als gewoonte? 1 September is toch vrij traditioneel.

Maar de meeste bonden doen maar wat heb ik het gevoel. In Duitsland was het nog erger. In plaats van 23:59:59 was de deadline daar om 18:00. Dan geef je je clubs gewoon een nadeel een van 6 uur.

Is dit geen competitievervalsing? De Belgen mogen een paar dagen langer door, terwijl de meeste competities ivm de deadline geen spelers meer mogen halen. Niet helemaal eerlijk, als het zo werkt moet Nederland deze aanpak komend seizoen ook maar toepassen. Het voordeel voor de Belgen is momenteel enorm met die transfervrije spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren