Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Quinten Timber eerlijk na debuut in Oranje: ‘Ik was eigenlijk vooral heel boos’

Laatste update:

Feyenoord-middenvelder Quinten Timber heeft dubbele gevoelens overgehouden aan zijn debuut in het Nederlands elftal. De 22-jarige Utrechter is blij met het feit dat hij tegen Duitsland een half uur heeft mogen spelen, maar baalt vooral van de 2-1 nederlaag in het Deutsche Bank Park.

Na afloop van de oefeninterland verscheen Timber voor de camera’s van ESPN. “Het is zeker een mooie avond, maar het is een beetje dubbel omdat je ook verliest. Ik maak gewoon mijn debuut en dat is heel mooi en iets om heel trots op te zijn”, aldus de rechtspoot, die in de voetsporen treedt van zijn tweelingbroer Jurriën, die al vijftien interlands speelde.

Toch overheerst de boosheid bij Timber, die een felle indruk achterliet in Frankfurt. “Het heeft even tijd nodig, misschien moet ik er even een nacht over slapen zodat het dan wat beter voelt.” Timber ontving na afloop een haasje van de KNVB en moest daarnaast een gebruikelijke speech houden.

“Ik heb kort wat gezegd”, onthult Timber. “‘Alle eer aan God’ heb ik gezegd. Ik was eigenlijk vooral heel boos, want ik hou niet van verliezen. Ik zei al tegen de jongens: ‘Wat moet ik nu zeggen, we hebben verloren.’ Morgen zal ik me beter voelen.”

Timber is zijn teamgenoten wel dankbaar. “Ik heb de jongens ook bedankt. Ze hebben me goed ontvangen de afgelopen week. Ik heb het naar mijn zin gehad en heb mezelf kunnen laten zien op de training.”

EK


Denkt Timber dat hij door deze week extra kans maakt op een plekje in de EK-selectie van Ronald Koeman? “Dat zal je aan de bondscoach moeten vragen. De wedstrijd was best lastig om te spelen moet ik zeggen. Duitsland is een goede ploeg, we hadden het de hele wedstrijd moeilijk. We hadden wel een aantal goede momenten, vooral na rust. Op een gegeven moment liepen wij te veel achteruit en vonden ze toch ruimtes tussen de linies. Ik heb niet al te veel ballen aangeraakt.”

Al met al is de Feyenoorder blij met zijn debuut. “Ik ben nog een beetje boos, maar als je me morgen interviewt ben ik superblij. Hier heb ik heel hard voor gewerkt. Dat je uiteindelijk toch bij het Nederlands elftal staat, smaakt naar meer. Dit is een moment om niet te vergeten”, aldus Timber.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Amper in het spel betrokken na zijn invalbeurt helaas, wel triest dat mensen hem op basis van die 25 minuten dan alweer willen afserveren. Sowieso begint dat gebash van Feyenoord en PSV supporters op elkaars spelers lachwekkende vormen aan te nemen.

Jammer dat hij net als Reijnders op totaal de verkeerde positie moest spelen, had hem graag erin zien komen voor Veerman qua positie. Timber brengt wel de nodige dynamiek en pit met zich mee, denk dat je hem als invaller goed kunt gebruiken.. mits hij op de juiste positie mag spelen.

27 maart 2024 om 12:18

Helemaal met je eens: juist zulke gasten moet je laten debuteren op plekken waar de kracht van zo'n speler ligt. Ook uiterst opvallend dat de succesformule van vrijdag in de vorm van Reijnders gisteren misbruikt werd door Koeman.

Dat fitten op spelers vanwege clubafkomst is eigenlijk al jaren zo. Het zou om kwalitatieve en complementerende inbreng moeten gaan maar in plaats daarvan neemt vaak afgunst de overhand.

27 maart 2024 om 12:39

Eens over de supporters. Het is zeker kinderachtig al waren het zeker niet alleen PSV-ers en Feyenoorders die kritisch waren op Wieffer en Veerman

27 maart 2024 om 13:46

Beiden waren gewoon matig tot slecht. M.b.t. oranje wil ik het beste zien en heb ik geen club voorkeur en zie ik bijvoorbeeld Hartman het liefst linksback staan en Schouten liever op het middenveld. Echter wanneer je kritiek hebt op een Feyenoord op PSV-speler (voornamelijk Feyenoord), dan zie je een legioen opstaan die die het allemaal belachelijk vind etc.

27 maart 2024 om 15:09

Dat komt omdat de meeste mensen amper voetbalinzicht hebben. Timber was gister aan het zwemmen en speelde simpel een waardeloos half uur. Maar wij weten niet welke opdracht hij heeft meegekregen van Koeman. Misschien voerde Timber perfect zijn taken uit, maar werd hij in de steek gelaten door zijn medespelers die moeite hadden met het uitvoeren van hun taken. Als zowel De Ligt als Dumfries blijven hangen, dan lijkt het dat Timber voorin aan het zwemmen is. Maar voor hetzelfde geld stond Timber tegen afspraak in te diep door gretigheid.

27 maart 2024 om 12:41

De opstelling waarin hij moest acteren was belabberd, beetje aan de rechterkant en dan Krios voor de voeten lopen. Dat is een tactiek die uitgaat van de kracht van de tegenstander en niet van je eigen kracht. Geen enkel team of speler gaat daar op termijn vruchten van plukken. Of ie nou in een psv of een feijenoord shirt speelt.

Timber is een prima speler.

27 maart 2024 om 12:47

Dat gebash tussen supporters onderling is zo ontzettend triest. Ik heb altijd het idee dat dit in de jaren 2006 tot en met 2010 veel minder was en er toen veel meer een eenheid was onder Oranje fans

27 maart 2024 om 12:57

Helemaal eens, precies waar ik aan dacht toen ik gisteren door de comments heen ging. Niemand die toentertijd die clubvoorkeuren zo belangrijk vond.

Denk ook wel dat dit te maken had met het feit dat de hiërarchie toen zo duidelijk was. Nu hoopt iedere supporter dat een speler van zijn club de ‘missing link’ wordt zodat in discussies onderling ze kunnen roepen ‘nou, speler X krijgt in Oranje ook de voorkeur boven speler Y dus hij is gewoon beter’. Dat zie je nu heel erg bij de Schouten vs Wieffer discussie, wat ik persoonlijk erg gek vind want in Oranje kun je juist voor de ideale mix kiezen ipv dat clubbrilletje gebruiken.

Vermoeiend.

27 maart 2024 om 13:18

Zo had ik er nog niet naar gekeken, maar ik denk dat je gelijk hebt als je zegt dat dit deels een gevolg is van het feit dat we nu niet zo verwend zijn in het Nederlands elftal. Als meer spelers buiten kijf stonden zou je al die kansloze discussies niet hebben inderdaad.

27 maart 2024 om 13:27

Met je eens dat het triest is, hoewel ik me er ook schuldig aan maak (al heb ik de ajacieden deze interlandperiode gespaard 😉 ). Wel hadden we in 2010 de discussie Huntelaar of Van Persie, en die werd ook langs de lijnen van de clubvoorkeur gevoerd. Het was toen ook al aan de gang.

27 maart 2024 om 13:51

Discussies over een bepaalde positie is prima, de onderliggende argumenten moeten echter wel hout snijden. Ten tijde van de Huntelaar - Van Persie discussie had je het over de topscorers van de Engelse en Duitse league, dat lijkt me best een discussie waard als er een niet goed rendeert in Oranje - wat Van Persie toen lange tijd niet deed.

Tegenwoordig is de discussie meer om de kwaliteiten van een speler van de rivaliserende club onderuit te halen heb ik het idee. Veerman maakt een goal en ik zie Feyenoorders alleen de credits geven aan de assistgever, daarna geeft hij een verkeerde pass en staan ze vooraan om dat fijntjes te benadrukken.

Zelfde met Timber, gozer maakt zijn debuut in een moeilijke wedstrijd op een positie die niet de zijne is en waar zelfs de uitblinker van de vorige interland geen potten kon breken, geeft een verkeerde pass en een heel bataljon aan PSV’ers rukt uit om er schande van te spreken en Timber een kopje kleiner te maken.

Schouten is nog zo’n mooi voorbeeld, die speelde niet zo goed als sommigen het wilde laten lijken, maar ook zeker niet zo slecht als sommige het deden overkomen. Zat er soms goed tussen, maar liet Gundogan ook tot tweemaal toe uit zijn rug lopen waardoor twee grote kansen ontstaan. Onder aan de streep gewoon geen uitschieter naar boven of beneden, maar toch zijn alle comments naar de extremen.

Wat schieten we op met die discussies? Laten we blij zijn dat we eindelijk eens wat te kiezen hebben, we hebben verdomme jaren lang naar De Roon moeten kijken omdat er geen andere smaken rondliepen.

27 maart 2024 om 15:12

Baardgrasmus, , een beter milieu begint bij jezelf ;p maar bij deze steek je ongevraagd al een hand in eigen boezem. Dat is al mooi toch. Beetje porren en jennen, das oké, maar ongelofelijk hoe er soms pro-eigen club discussies ontstaan over spelers in oranje.pfff

Beetje dezelfde beweging als die je ziet bij spelers in het buitenland die OOIT bij je club hebben gespeeld. Die blijven we maar verdedigen, terwijl ik denk; wat boeit mij het wat die buiten de deuren van m’n club doet. Ja, leuk als bv Gakpo de pannen van het dak speelt, of jammer voor m als ie een tribune klant is, maar dat daar nog club discussie over komt….mij niet gezien.

27 maart 2024 om 15:14

Zanazanyan, hulde en helemaal eens.

27 maart 2024 om 13:51

Feit is wel dat de spelers van Nederlandse clubs het gewoon niet zo geweldig doen in het NL elftal. Waar die spelers in de Eredivsie echt er bovenuit steken zie je in zo'n wedstrijd tegen een topland dat ze het gewoon niet bij kunnen benen. Het is jammer, want in feite betekent het dat je zo snel mogelijk naar een sterkere competitie moet als je je verder wil ontwikkelen. Timber, Wieffer, Geertruida, Schouten en Veerman kunnen allemaal echt nog wel stappen maken en in de toekomst belangrijk worden voor het Nederlands elftal.

27 maart 2024 om 14:01

Prima toch, maar waarom moet je ze dan meteen zo afbranden?

Het is duidelijk dat de as van je elftal gewoon niet kan bestaan uit spelers die in de Eredivisie spelen. Logisch ook, want je speelt hier een handvol wedstrijden op niveau per seizoen.

De comments zijn echter meteen ‘die Veerman zijn plafond is de ED’ of ‘Wieffer gaat Atletico nooit aankunnen, lekker naar Sampdoria’. Altijd maar die speler blijven zien als een speler van de rivaliserende club, nooit als een Nederlander die in het buitenland sterker kan worden en dan voor Oranje een bijdrage kan leveren.

Nee, hij zal en moet de grond in.

28 maart 2024 om 09:11

Ja dat gaat nergens over inderdaad.

Vooral hopeloos hoe Koeman Timber heeft gebruikt. Hij zat daar een beetje hopeloos voorin als nummer 10 voor Reijnders. Bizar waarom die niet gewoon voor Veerman is ingekomen. Want je zou denken dat hij daar veel beter uit de voeten komt als je Timber bij Feyenoord ziet. En dan wachten tot minuut 89 voordat Xavi Simons erin wordt gebracht.

27 maart 2024 om 12:12

Slot misbruikt hem ook vaak op 10, omdat hij zograag Zerrouki wilt opstellen, en dan moet Wieffer ook nog meer naar voren spelen. Wie wel op 10 moet bij Oranje weet ik niet, eigenlijk hebben we geen goede 10. Misschien Memphis maar laten zwerven, dat doet hij toch wel, en dan Malen en Simons/gakpo voorin.

27 maart 2024 om 12:27

Zou denk toch maar Simons op 10 zetten dan. Puur omdat hij dat bij PSV vrij aardig deed. Bij Leipzig speelt hij iets meer hangend naar rechts volgens mij. En anders is Koopmeiners misschien een goede optie op 10.

27 maart 2024 om 12:28

Gakpo of Xavi Simons kon daar prima spelen. Beter dan een Timber of Reijnders daar. Maar ja Koeman wacht tot minuut 89 om dat pas te doen. Terwijl je eigenlijk gelijk al zag dat Timber daar een beetje hopeloos stond te zwerven. Terwijl het een speler is die juist graag de bal wil hebben bij de opbouw.

Ik vond hem in het veld een gefrustreerde indruk maken. Binnen een paar minuten was hij al betrokken bij een opstootje.

27 maart 2024 om 12:29

Was ook echt een serieus opstootje ja. Overdreven zeg. Hij wilde tempo maken, meer niet en zo spannend was het niet

27 maart 2024 om 15:31

Tempo maken ? Depay lag op de grond en voorin was niemand te bekennen. Hij leek ruzie te zoeken met degene die Depay gevloerd had. Het koste eerder tijd dan dat het iets opleverde.

27 maart 2024 om 12:31

Je probeert iets te creëeren dat er niet was. Hij duwde iemand van de bal die er irritant voor ging staan, nou nou.

Die pit is juist wat we missen bij veel spelers.

27 maart 2024 om 12:44

In een officieel duel kan het verstandig zijn om die pit te bewaren voor andere momenten, sommige landen zijn er meester in om je zo een kaart aan te smeren. Hoe erg dat ook is.

27 maart 2024 om 12:50

Hij deed het dan ook niet in een officieel duel.

27 maart 2024 om 15:29

Maar had nog steeds dezelfde pit op een andere manier in een ander moment kunnen gebruiken.

Maar hey, hij koos ervoor om het hier en nu te doen. Ook goed.

27 maart 2024 om 12:49

Of het opstootje nu klein of groot was dat maakt niet uit. Naar mijn idee ging Timber er te fel in, totaal ongepast voor iemand die zijn debuut maakt. Hij was direct opgefokt en ik vraag me af of een bondscoach daar blij mee zou zijn.
Ja de wedstrijd en het team kon wat pit gebruiken, maar ik vond dit overdreven. Had zomaar meteen zijn eerste gele kaart kunnen zijn ?

27 maart 2024 om 13:20

Hoezo is het ongepast bij een debuut, en niet juist meer bij een meer ervaren speler?

27 maart 2024 om 13:03

Haha hij was het die als eerste een tik kreeg waarvoor Toni Kroos een gele kaart kreeg...

Moet zeer tegenvallend zijn geweest, als jonge jongen droom van je van het grote Oranje. Dan mag je eindelijk en dan wel tegen Duitsland wordt je volledig misbruikt op een andere positie.

Ik merk eigenlijk dat Koeman bijna alle middenvelders niet op hun eigen positie zet, waar ze bij de club zo uitblinken. Dan is het toch ook logisch dat de meeste middenvelders niet excelleren zoals bij hun club

Vond het leuk dat ie zijn debuut mocht maken, maar hij stond (net als Reijnders) op een voor hem totaal vreemde plek. Had ook geen idee waar die moest lopen daardoor volgens mij.

Ik snap niet echt wat Koeman nou precies wil doen met het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren