Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil topschutter ondanks forse concurrentie niet laten gaan

Laatste update:

PSV wil Jason van Duiven momenteel niet verhuren of verkopen aan een andere Eredivisie-club, meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad woensdag. De Eindhovenaren willen hem liever laten meetrainen met de A-selectie en hem speeltijd geven in Jong PSV, mocht Peter Bosz geen beroep op hem doen. Van Duiven, met een contract tot medio 2025 bij PSV, wacht nog op zijn officiële debuut in de hoofdmacht.

Het Eindhovens Dagblad meldde vorige week dat Van Duiven in de concrete belangstelling van Heracles Almelo staat. De promovendus hoopt de achttienjarige spits voor één seizoen te kunnen huren van PSV. Heracles is overigens niet de enige club die belangstelling heeft voor Van Duiven: NEC en FC Utrecht willen hem zelfs definitief willen overnemen van PSV, dat de aanvaller dus niet wil uitzwaaien.

Het lijkt erop dat Van Duiven bij PSV 1 maar op weinig speeltijd kan rekenen. Luuk de Jong lijkt vooralsnog de eerste spits te zijn van de Eindhovenaren, terwijl ook Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen nog boven het talent in de pikorde lijken te staan. Eind juli werd daarom al bekend dat Van Duiven zich voorlopig op Jong PSV lijkt te moeten richten. Toch liet hij zich in de voorbereiding ook in het eerste elftal zien: zo was hij trefzeker in het oefenduel met FC Eindhoven (3-0 winst).

Van Duiven zou nog altijd hopen op een doorbraak in het eerste bij PSV, maar lijkt ook te beseffen dat hij daarvoor de tijd moet nemen. Daarom werd Eredivisie-ervaring bij een andere club opdoen lange tijd als realistische optie gezien, om vervolgens weer terug te keren bij PSV. Voorlopig is van een tijdelijk vertrek van Van Duiven uit Eindhoven geen sprake, aldus de berichtgeving van Elfrink. Namens Jong PSV was hij afgelopen seizoen goed voor 15 treffers en 3 assists in 34 Keuken Kampioen Divisie-duels.

Doet PSV er goed aan om Jason van Duiven te behouden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liever niet vanwege het kunstgras. Als ze dat niet hadden, dan graag. Maar meer dan de helft van de wedstrijden op plastic kan gewoon niet goed zijn voor je ontwikkeling, zeker als spits. Dan liever bij jong psv en bij blessures aansluiten bij het eerste.

10 augustus 2023 om 17:13

Jason is juist een beetje een kunstgras spits vind ik. Red zich er prima op volgens mij.

11 augustus 2023 om 04:05

Dan is het toch juist beter om hem extra te laten spelen op echt gras? Om meer te kunnen wennen voor die bij ons meedingt om een basisplaats.

10 augustus 2023 om 17:52

Eens. Voetbal op kunstgras is een totaal ander spel. Die Bullaude van Feyenoord had al een hele poos nodig om de switch te maken tussen twee typen echt gras. Kun je nagaan. De verschillen qua behaalde punten uit en thuis zijn ook veel te groot bij kunstgrasclubs. Leuk dat hij uit Almelo komt, maar PSV mag dat verschil in ondergrond niet onderschatten. Wij leiden Van Duijven op om grasvoetballer te zijn. Dus hij moet zijn opleiding tot PSV 1 spits op die ondergrond voortzetten.

17 augustus 2023 om 08:02

Dan verhuur je hem aan een club met echt gras, op voorwaarde dat hij nu zijn contract verlengd. Staan er 3 hoger in de pikorde. Kom op, gaat toch nergens over. Hij is toe aan eredivisie ervaring..

17 augustus 2023 om 13:42

Die reactie van mij is al een week oud. Toen zat dat nieuwsfeitje dat PSV hem uberhaupt niet wil verhuren nog niet bij het artikel.

10 augustus 2023 om 18:06

In de KKD spelen meer teams op kunstgras dan Eredivisie dus dat zou niet zo super veel schelen

10 augustus 2023 om 19:26

Zijn meerdere jonge spitsen doorgebroken op het kunstgras van Heracles: Wout Weghorst, Oussamma Tannane, Samuel Armenteros, Bas Dost, Bryan Linsen, etc.

Maar momenteel zit Heracles in een transitie. Per 2025 is natuurgras verplicht in de ED. Heracles zal in 2024 of eerder op kunstgras gaan spelen. Momenteel worden de trainingsvelden al ingezaaid met natuurgras en is het kunstgras verwijderd.

10 augustus 2023 om 22:49

Mauro Junior werd anders een jaar lang aan Heracles uitgeleend om vervolgens in topvorm bij PSV terug te komen. Zo'n grote factor is kunstgras nou ook weer niet.

Meteen verhuren aan Heracles. De jongen komt uit Almelo dus kan lekker dichtbij zijn omgeving ervaring opdoen. Zal hem zeker niet verkopen want hij heeft zeker potentie.

2 weken terug onder een topic gaf ik deze reactie al, maar toen gaf een Heracles supporter aan dat ze al voor Hornkamp waren gegaan. Heracles is dus toch opzoek naar nog een spits?

Dit had menig Heraclied graag 4 weken eerder gezien. Nu lopen Hornkamp, Satriano en Engels al als spitsen rond. Tenzij Engels echt als 10 is gehaald, waar die in de voorbereiding veel speelde. Dan zou Satriano nog wel kunnen vertrekken want die gaat dan ook weinig spelen als 3e spits. Udate: zie net dat Heracles Engels onder het kopje “middenvelder” heeft gevoegd. Dan nog is het zonde voor of van Duiven of Satriano om 2/3e spits te worden.

Zou goed voor hem zijn om meters te maken in de eredivise komend jaar. Natuurlijk is het lekker om hem als derde spits achter de hand te hebben maar op de lange termijn is dit het beste voor alle partijen denk ik.

Denk dat dit niet zo'n slechte optie zou zijn. Minuten maken in de Eredivisie. Als 3e keuze zal hij niet zoveel minuten gaan maken zolang Papi en De Jong fit zijn. En heeft PSV niet Fofana ook nog achter de hand?

10 augustus 2023 om 17:18

Precies, is voor hem en misschien uiteindelijk ook voor psv de beste optie

10 augustus 2023 om 17:45

Van Duiven is Fofana wel voorbij in de pikorde. Fofana is alleen maar geblesseerd geweest afgelopen seizoenen dus mag eerst een jaar fit blijven in de KKD of verhuurd worden.

10 augustus 2023 om 17:54

Ah ok. Maar PSV heeft nog wel wat mogelijkheden over die bij nood in de spits kunnen spelen toch? Vertessen zit er nog en El Ghazi zou het nog kunnen. Niet de ideale opties misschien maar genoeg om als 3e keuze te kunnen fungeren waardoor je Van Duiven wel zou kunnen verhuren lijkt me toch?

10 augustus 2023 om 18:15

Ja wat mij betreft wel. Nog een jaar KKD heeft hij zelf ook weinig aan denk ik.

Kom maar lekker naar NEC
Lekker doorbreken en dan samen met Sontje een mooie stap maken!

10 augustus 2023 om 20:34

Geen kans voor Nec, gaat naar Almelo.

Dit lijkt me een mooie stap voor alle partijen. Van Duiven heeft de KKD wel ongeveer uitgespeeld maar hij heeft Bosz nog niet kunnen overtuigen dat hij nu al klaar is voor het eerste. Dan lijkt Heracles mij een mooie tussenstap. Eredivisie ervaring opdoen en volgend seizoen nogeens proberen!

Zou een geweldig stukje beleid zijn als NEC zo’n jongen definitief weet over te nemen (huren heeft weinig tot geen enkele zin). Dan zit je voor de lange termijn wel gebakken. Maar aan de andere kant lijkt het me niet echt realistisch. Wat zou PSV vragen voor een talentvolle spits die nog 2 jaar vastligt, 1,5 tot 2 miljoen ofzo? Dat soort bedragen zijn voor NEC natuurlijk van de zotte, die kunnen dat helemaal niet betalen. Als het voor een tonnetje of 7-8 kan dan prima, maar dat is denk ik een beetje wishfull thinking.

10 augustus 2023 om 20:35

Het is ook wishfull thinking, Jason stond jarenlang op de tribune bij Heracles. Zal nooit Nec verkiezen boven zijn club uit zijn stad.

10 augustus 2023 om 21:40

Tja dat soort mooie verhalen geloof ik allemaal wel, vind dat altijd een beetje naïef omdat supporters nog wel eens willen vergeten dat voetballers niet altijd hun sentimentele gevoel voor de club delen. Bij een transfer komen zo verschrikkelijk veel dingen kijken, clubs die tot een akkoord moeten komen, salaris, sportieve ambities, perspectief op speeltijd en zo kan je nog wel even doorgaan. Wat ik ermee wil zeggen is dat je dingen nooit moet uitsluiten, al zie ik een transfer naar NEC niet zo heel snel gebeuren op basis van sportieve en met name financiële redenen. Denk niet dat PSV hem wil verkopen dus dan ligt een verhuur aan Heracles veel meer voor de hand.

10 augustus 2023 om 21:57

Precies, er speelt natuurlijk veel meer dan alleen maar wat jeugd sentiment. Denk dat nec ook goede papieren heeft voor huur als ze interesse hebben, maar denk dat psv geen optie tot koop gaat geven, dit is namelijk echt wel een veelbelovend talent.

NEC mag opzouten, dit wordt over een paar jaar de nieuwe eerste spits van Psv.
Ervaring opdoen bij Heracles lijkt me inderdaad een prima idee.
Ik vind het zelfs een beetje vreemd dat er gesteld wordt dat ie in de pikorde onder Vertessen staat, die kan er niet heel veel van (behalve hard lopen).

Ik mag toch hopen dat Elfrink ernaast zit, voor de ontwikkeling van van Duiven lijkt het me echt een stuk voordeliger om minuten te maken bij een Eredivisie club. Bij PSV 1 heeft die jongen veel te weinig zicht op speelminuten en bij jong PSV ligt het niveau natuurlijk lager dan bij bijvoorbeeld Heracles.

Ik weet niet zo heel goed wat PSV hier mee moet doen. Voor die jongen zelf is het waarschijnlijk beter als hij verhuurd wordt aan een eredivisieclub, waar hij ervaring op kan doen. Maar voor PSV is het nu wellicht beter om hem aan boord te houden. De Jong heeft momenteel een prachtig rendement, maar kan heel wisselvallig zijn. En Pepi heeft zich nog niet bewezen op PSV-niveau. Dan vind ik een makkelijk scorende extra spits als Van Duiven op de bank hebben toch wel prettig.

Maar dat NEC en Utrecht hem willen kopen, lijkt me ronduit lachwekkend. Dat zijn clubs die doorgaans hooguit enkele tonnen voor een speler betalen. Terwijl we het hier hebben over een speler die echt wel waardevol kan gaan worden voor PSV 1.

17 augustus 2023 om 11:34

Ik zou hem te allen tijde verhuren aan een ED club. Wellicht met terugroep-clausule, al denk ik persoonlijk dat dit niet nodig gaat zijn.

En inderdaad, hem nu verkopen aan NEC of Utrecht is natuurlijk waanzin.

Blijf het een doodzonde vinden dat PSV Pepi heeft gehaald en het niet gewoon aandurft met Van Duiven als tweede spits. Van Duiven is echt niet minder dan Pepi. Vind hem voetbaltechnisch zelfs al verder

17 augustus 2023 om 11:42

Van Duiven is absoluut nog minder dan Pepi. Enige waarin van Duiven verder is, is bekend zijn met de club/speelwijze. In de KKD liep van Duiven slim, rondde hij goed af en stond hij vaak op de goede plek. Pepi deed dit in de Eredivisie en voor Team USA. Bovendien sleurt Pepi de hele wedstrijd lang als het moet, van Duiven heeft dat nog niet. Als Luuk weer een blessure oploopt, heb je meer zekerheid als je op Pepi terugvalt dan op van Duiven. Overigens is op je 18e al derde spits zijn bij een topclub prima.

19 augustus 2023 om 12:29

Heb persoonlijk nog niet kunnen ontdekken wat Pepi aan dit PSV moet toeveogen, viel mij bij Groningen vorig jaar al niet op. Heb hem nog geyoutubed om te zien wat ie kan, behalve dat zeer gretig is en amerikaanse sport mentalieteit heeft, zie ik toch iemand vergelijkbare skills als een Locadia. Dan vind ik 10 miljoen veels te veel als je weet dat Lammers maar 3,5 naar Rangers is gegaan, of een Sydney Van Hooydonk voor zo'n 4 a 5 miljoen had kunnen oppikken in Italie (die integenstelling tot PSV wel kunnen scouten in Nederland)

Jason is sneller en technischer een stuk meer begaafd dan Pepsi, wat toch meer een principe kwestie lijkt te zijn omdat Steward hem perse wilde hebben

Jaartje bij Jong de pannen van het dak spelen, paar keer mee met de hoofdmacht, volgend jaar verhuren en als hij twintig is mag hij Pepi uit de basis proberen te spelen. Lijkt mij prima.

Zoals al eerder voorspeld, het wordt uiteindelijk Vitesse die van Duiven mag gaan huren. Een spits verhuren aan een degradatiekandidaat op kunstgras lijkt me niet erg intelligent, dan is het beter om verdedigers te verhuren. Heracles en Jong PSV ontlopen elkaar ook niet zoveel qua nivo, al is regelmatig spelen in een vol kolkend stadion wel een dikke plus. Dat is dan weer minder in Arnhem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren