Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Provocerend gebaar Xavi Simons wekt irritatie van eigen trainer: ‘Gedraag je’

Laatste update:

Xavi Simons heeft zich de woede op de hals gehaald van zijn eigen trainer. De aanvallend ingestelde middenvelder van Paris Saint-Germain eiste in de Youth League-wedstrijd tegen Sevilla (2-0 winst) een hoofdrol voor zich op door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Na de treffer, een rake strafschop, maakte hij een gebaar naar de spelers van Sevilla. Het duel met de Spaanse leeftijdsgenoten stond bol van de spanning, wat leidde tot enkele opstootjes.

Het begon allemaal na de strafschop van Simons. De Nederlander legde na zijn treffer enkele spelers van Sevilla het zwijgen op. Ook de aanvoerder van PSG Onder 19 deed de vinger voor zijn mond als gebaar naar de spelers van Sevilla. Het zorgde voor een handgemeen die aan het einde van de wedstrijd werd voortgezet. De Spanjaarden waren duidelijk niet gediend van de gebaartjes van Simons en zochten hem op. Ploeggenoten van Simons stonden uiteindelijk aan de basis van de vechtpartij.

Trainer Zoumana Camara voelde zich genoodzaakt om tussen de vechtersbazen te komen. Na afloop uitte hij zijn ongenoegen. "Ze moeten zich ervan bewust zijn dat ze bij Paris Saint-Germain spelen. Ze vertegenwoordigen een belangrijke club. Wij zijn een club waar iedereen zich hoort te gedragen. Het gaat niet alleen om het talent op het veld. Je moet weten hoe je je moet gedragen en hoe je omgaat met provocaties."

PSG kende weinig moeite met Sevilla. Na de openingsgoal van Simons nam Sekou Yansané het tweede doelpunt voor zijn rekening. De spits schoot eveneens raak vanaf elf meter. In de kwartfinale treffen de Parijzenaren Red Bull Salzburg Onder 19, dat in de achtste finale na strafschoppen te sterk was voor het Slowaakse MSK Zilina. Simons, die op scherp stond, kreeg een gele kaart, waardoor hij de kwartfinale op 15 of 16 maart geschorst is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vrees dat het m niet gaat worden met deze jongen. Te vaak gekke maniertjes en laat in de wedstrijden die hij speelt ook echt heel weinig zien. Zonde, kon in de jeugd lekker ballen.

3 maart 2022 om 17:33

Wut? Welke andere gekke maniertjes bedoel je dan? Want dit is de eerste keer dat ik lees dat hij iets geks heeft gedaan op het veld (vorige keer had hij de covid protocollen geschonden met Unuvar, Martha, Benita, en Hillen, maar dat was buiten het veld).

3 maart 2022 om 17:39

Ik ben ook benieuwd! In de wedstrijden bij psg 1 heeft hij het op 1 keer na namelijk best behoorlijk gedaan.

3 maart 2022 om 17:41

Kijk even de samenvatting. Na deze penalty volgt nog een penalty, mede ingegeven door een prachtpass van Simons. De man is natuurlijk enorm gehyped en ik weet niet of hij aan de verwachtingen gaat voldoen, maar hij kan zeker wel iets met een bal.

Die jongen heeft nu al zo'n verrotte mentaliteit. Nog niks laten zien en dan zo doen na een strafschop..zal hem wel weer missen bij het grote PSG.

3 maart 2022 om 18:12

Je weet wat emoties zijn? Zo ja, dat is misschien hoe de wedstrijd is verlopen of was je erbij?

3 maart 2022 om 20:02

Zinnige reactie. Dit is gewoon kinderachtig. Niet voor niks dat de coach zich hierover uitspreekt.

3 maart 2022 om 20:09

Wat een pedante reactie zeg. Doe gewoon ff normaal.

Natuurlijk weet hij wat emoties zijn. Maar betekent dat dan dat het allemaal oke is? Je hoeft niet te handelen he, bij emoties. Zelfs zijn eigen coach spreekt hem publiekelijk aan. Dat zegt een hoop.

Als die gebaren nu al beginnen dan weetje hoelaat het is.

3 maart 2022 om 19:00

Je weet dat men volwassen wordt nadat ze ouder worden? Puberaal gedrag. Wordt pas zorgelijk als hij dit mid-twintig nog doet en dan alleen als het constant gebeurd. Ik volg hem niet wekelijks, maar lees nu voor het eerst dat hij wat kinderachtig reageert. Hebben we niet allemaal eens in die trant gereageerd?!

Vraag mij af hoe ver hij nu staat in zijn ontwikkeling en hoe goed hij het zou doen in de eredivisie bij een team (psv?) waar zijn kwaliteiten het beste tot uiting komen.

Moet hij niet doen natuurlijk, maar het is nog een mannetje dus niet te druk om maken. Natuurlijk goed dat de trainer dit ook duidelijk maakt zodat het in de toekomst niet vaker gebeurt. Als hij dit over een paar jaar nog steeds doet wordt het een ander verhaal natuurlijk. En natuurlijk moet ik ietsje minder vaak het woord natuurlijk gebruiken.

3 maart 2022 om 20:11

Natuurlijk moet je dat.

Ja, het is een mannetje. Maar hij loopt ook al jaren mee bij topclubs. Daar mag je op deze leeftijd natuurlijk ook wat van leren.

Waarom zou hij dit niet mogen doen? Laat m lekker joh

3 maart 2022 om 23:52

Het gaat er niet om of het mag, maar of het verstandig of professioneel is. En ik denk dat hij hier gewoon niet beter van wordt. Een gefocuste prof doet dit niet.

Om my god Simons wat laat jij je snel uit de tent lokken. hier moet je boven staan en je verstand gebruiken

Wel een mooi veld zo met die bomen erbij.
Doet denken aan de oude Koel van VVV Venlo.

Verder goed van die trainer om dergelijk gedrag de kop in te drukken.
Maar het gedrag van Simons is niet half zo verwerpelijk als sommige reacties hier.

Los van dat het dom overkomt, zouden jullie in de comments het even moeten relativeren. Jullie zeggen dat hij gedraagt alsof hij t al gemaakt heeft, maar het leuke is dat hij het ook al inderdaad heeft gedaan. Stel je voor dat je 18 bent, je bent profvoetballer geworden (wat 0,1% van je leeftijdsgenoten lukt) en dan ook nog eens bij Barca en PSG. Je hebt alle lasten en schulden van je ouders 5 keer kunnen afbetalen met je verdiende geld. Tja dan is het best logisch dat je met zulke maniertjes komt. Sommige voetballers hoeven niet de beste ooit te worden en 70 wedstrijden per seizoen te spelen. Genoeg voetballers die zichzelf voor de rest van het leven financieel onafhankelijk en veilig willen stellen en genieten van de roem en het succes.

Hypocriet gedoe van die trainer. Wij zijn PSG en daar hoort iedereen zich te gedragen, maar vervolgens hebben ze wel Ramos, Paredes en Neymar in het eerste elftal..

Ik vraag me nog steeds af hoe goed deze jongen momenteel nou echt is. Dat is gewoon heel moeilijk te zien als hij minuten in het eerste maakt. Hij speelt bij PSG bovendien als aanvaller, maar wat ik van hem heb gezien, lijkt hij me meer een nummer 10. Het is wel een goed teken dat hij uberhaupt wat minuten krijgt. Z'n naam gaat al even rond, maar hij is met 18 jaar nog wel erg jong. Dan moet je wel wat kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren