Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Preud'homme kopieert tactiek Ajax: 'Frenkie de Jong deed dat zo goed'

Laatste update:

Michel Preud'homme heeft tijdens het tweeluik tussen Ajax en Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League inspiratie opgedaan. De oefenmeester van Standard trok lessen uit de ontmoetingen met Ajax, die hij zaterdag doorvoerde in de wedstrijd tegen STVV (3-2 zege). Dat Christian Luyindama de belangrijke 2-2 maakte, lijkt geen toeval.

Luyindama had een andere rol dan gebruikelijk bij Standard: de centrumverdediger schoof meer in, zoals Frenkie de Jong doet bij Ajax. "We hebben net getraind op het uitkomen van centrale verdedigers", vertelt Preud'homme aan Sporza. "Bij Ajax deed Frenkie de Jong dat perfect. Ik heb tegen de groep gezegd: 'Wij kunnen dat ook'. Je kan niet alleen met offensieve spelers, maar ook met verdedigers een meerderheid creëren op het veld. Luyindama deed dat perfect en heeft het vuur in de ploeg gebracht. Daarom is Europees voetbal leuk: je leert veel."

Standard verzamelde elf punten in de eerste vijf competitieduels en is nog ongeslagen.De Rouches verloren over twee wedstrijden van Ajax (2-2 en 3-0) en stromen daardoor in de groepsfase van de Europa League in. Bij de loting van vrijdagavond zit Standard in pot 3. Een dag eerder wordt geloot voor de groepsfase van de Champions League; Ajax en PSV hopen dan in de koker te zitten. Ze moeten deze week afrekenen met respectievelijk Dynamo Kiev en BATE Borisov, nadat ze de eerste wedstrijd allebei in winst hebben omgezet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je gister weer zag hoe makkelijk Blind zich op snelheid liet kloppen door de spits van FC Emmen dan vraag ik me af hoe zich staande geeft kunnen houden in de PL. Ik zie veel liever een Wober of Frenkie naast De ligt.

Ontopic: mooi om te zien dat Ajax zijn speelstijl andere inspireert.

26 augustus 2018 om 12:19

Blind was nooit de snelste natuurlijk en in de PL bij Manchester staan ze minder ver vooruit dan bij Ajax. Dus nu heeft Blind meer ruimte in de rug dan kan hij er ook uitgelopen worden door de spits van SV Kannietballen1 als die snel is.

26 augustus 2018 om 12:19

Blind is zo belangrijk met de pasing. Hij speelt bijna altijd vooruit en ook hard in. Hierdoor kan het middenveld makkelijker elkaar vinden, omdat er ruimte ontstaat. Blind gewoon lekker laten staan, hij is mijn inziens erg onderschat.

26 augustus 2018 om 12:22

De Jong centraal achterin. Blind kan prima ipv Schone. Al vind ik Schone de laatste wedstrijden zeker niet slecht

26 augustus 2018 om 12:29

Dat kan maar dan moet Ajax het tactisch anders gaan oppakken. Kiev pastte tijdens de wedstrijd zich tactisch aan. De spits ging iets naar terug en de nr 10 werd tegen blind gezet en elke hoge bal werd op hem gespeeld. Blind won geen duel en zat er over de grond een aantal keer pijnlijk naast.volgens mij moet je je dan tactisch aanpassen door of Blind 10 meter naar voren te zetten (moet de aanvaller kiezen) of Wober erin zetten en blind naar Dmf. Dit kan vanuit de coach komen maar eigenlijk zou Blind dit ook moeten kunnen. Als je elk duel verliest dan moet je toch eens denken; misschien moet ik het anders doen?

Ik verwacht van Blind wel iets meer.

26 augustus 2018 om 13:06

De jong wil niet achterin. Wegjagen d q maar?

26 augustus 2018 om 18:05

Wober is een garantie op europaleague

26 augustus 2018 om 12:22

@caribbean: ja dat blijft een risico. Maar snelheid is niet alles, zat wereld verdedigers zijn totaal niet snel. Kijk bijv Godin. Blind is juist voor het voetbal van achteruitging gehaald en dat brengt hij.

Snelheid kan eventueel door de backs worden opgevangen. Gebeurde in het kampioensjaar bij Feyenoord bijv ook

26 augustus 2018 om 13:05

Ja maar Atletico speelt verdedigend dus logisch

26 augustus 2018 om 13:34

De vraag is hoe heeft Blind zich in de PL staande gehouden...... nou zo dus! Wat kijf aan zegt is toch het zelfde als ik zeg dan......

26 augustus 2018 om 13:43

Godin is zeker niet langzaam hoor. Zeer complete speler.

26 augustus 2018 om 12:26

Ga je nu blind beoordelen of liever veroordelen op 1 sprint die hij verloor? Blind brengt ontzettend veel rust, staat vaak goed en met zijn passing belangrijk in de opbouw.

Overigens gaat dit artikel over preud’homme Die zich heeft laten inspireren door de wedstrijden met Ajax en de rol van frenkie. Wat heeft Blind daarmee te maken?

26 augustus 2018 om 12:29

Zit helaas wel een gevaar inderdaad.. het ver van je doel verdedigen met een niet al te snelle centrale verdediger brengt risico’s.. bij United was dit probleem er amper, omdat die niet zo ver voor de goal uit staan en er dus minder vaak dergelijke Sprint duels gespeeld hoeven te worden

26 augustus 2018 om 12:33

Daarom moet blind ook op 6 spelen

26 augustus 2018 om 12:50

Wat heeft snelheid te maken met de club waarvoor je speelt? Een sprinter speelt helemaal niet bij een club en sprint bijna de hele Eredivisie eruit.

26 augustus 2018 om 13:48

Onder De Boer bedoel je neem ik aan. Van Gaal heeft hem toen overgenomen en ook op die plek gezet. Maar de boer posteerde hem op die plek en hij werd daar een van de beste spelers van de eredivisie en verdiende zijn transfer. Bij oranje stond Blind onder van gaal gewoon linksback of centraal achterin in 2014.

26 augustus 2018 om 12:52

Want in de PL heeft hij enkel sprintduels 1 op 1 met tegenstanders.

26 augustus 2018 om 12:56

Ten tijden van Van Gaal zat er ook erg weinig tempo in. Hierdoor hoefde blind niet zo ver te staan. Daarnaast speelde hij soms ook linksback zonder directe tegenstander. Dan hoef je ook minder te sprinten

26 augustus 2018 om 12:57

Snelheid is echt bullshit in voetbal. Je moet gewoon positioneel goed staan. Is pique snel? Is Ramos snel? Die gasten positioneren gewoon goed altijd. Daarom lijken ze overal snel op tijd te zijn. Als een spits sneller start, dan is een verdediger altijd te laat. Blind moet gewoon twee meter afstand nemen, of hij moet hem gewoon onschadelijk maken door heel dicht tegen hem te staan en zorgen dat hij de bal niet kan aannemen. Met De Ligt heb je al een snelle speler. Frenkie is bijvoorbeeld echt niet sterk in de verdediging. Dat is meer een nummer 10 of een valse linksbuiten. Wober is wel snel, maar die zou ik meer op de plek van Blind zetten of Tagliafico. Echt raar dat mensen ineens Frenkie als verdediger zien man. Die gast moet gewoon vol op de aanval spelen man. Blind lekker verdedigende middenvelder, met Ziyech en Frenkie. Wobder naast De Ligt en alles is opgelost.

26 augustus 2018 om 14:48

Ramos positioneert inderdaad, maar die knaap is ook flink snel hoor

26 augustus 2018 om 13:05

Tja lekker boeiend 1 momentje er tussen uitpakken terwijl hij voor de rest gewoon sterk speelde (won volgens mij meer duels dan De Ligt en verdeelde het spel goed).

Ik vind Europese wedstrijden goed voor iedereen, je leert er een hoop van.
Kijk wat de trainer van standaard doet,hij heeft tegen Ajax gevoetbald en laat zijn verdedigers opkomen zoals Frenkie dat bij Ajax doet.
Prima toch, je moet als trainer wel leer uit trekken van de wedstrijden die je Europees speelt.
Hoop dat hij het doortrekt ook in de Europa league.

26 augustus 2018 om 13:06

Het is maar een ploeg uit België geen Barça of city

26 augustus 2018 om 13:08

Maakt dat wat uit dan? Er gaan trouwens minimaal 4 ploegen in België Europa in. Kunnen we nog wat van leren

26 augustus 2018 om 13:09

Bizar he? Je zou toch verwachten dat Ajax een Man City of Barca even voetballes geeft.

26 augustus 2018 om 13:16

Gelukkig heeft Barca niets gehad aan de Ajax huisstijl😏😏.
Volgens mij hebben ze er alles aan te danken want voor ze dat adopteerde dankzij Cruijff stelde Barca niet veel voor. Ken jullie feite in plaats van je afgunst te laten spreken. Man city speelt sinds Pep daar zit ook steeds meer zo dus hele slechte voorbeelden hahahaha

26 augustus 2018 om 13:22

Voor mensen weer beginnen. Dat ze het beter uitvoeren komt door dat ze meer kunnen betalen en dus betere spelers hebben om het uit te voeren.

26 augustus 2018 om 14:17

Grappig dat je dat zegt wanneer Barcelona precies die ene club is die groot is geworden met behulp van Nederlandse trainers en tactieken.

Blind heeft ontzettend veel ervaring opgedaan in Engeland. Hij doet het naar behoren nu bij Ajax en is slim. Tuurlijk werd hij gisteren geklopt op snelheid maar zolang het geen doelpunt is is niet erg. Hij is geen Bolt maar een tactisch sterke voetballer.

Mooi compliment van een goede trainer. Ik denk wel dat Standard top 3 speelt dit jaar

26 augustus 2018 om 13:52

Ik vrees van niet. Brugge, Anderlecht en Genk zijn een stuk beter dan Standard.

Mooi met name om te zien dat hij het toe geeft. Dat zie je sowieso weinig in het voetbal (tenzij het over de absolute top gaat) en ik had eigenlijk helemaal niet van deze man verwacht. Zou wat mij betreft wel vaker mogen gebeuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren