Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Potentiële opvolger Lozano’ verlaat Standard Luik voor miljoenencontract

Laatste update:

In de derde voorronde van de Champions League hoeft Ajax geen rekening te houden met Junior Edmilson. De vleugelaanvaller heeft Standard Luik verlaten voor een lucratief, vierjarig contract bij de Qatarese kampioen Al-Duhail: Edmilson gaat 2,5 tot 3,5 miljoen euro per jaar verdienen. Naar verluidt houdt Standard minder dan twee miljoen euro over aan de transfer.

Junior Edmilson maakte zijn overstap anderhalve week geleden al bekend, na de wedstrijd tegen Club Brugge (2-1 nederlaag) om de Belgische Supercup. In dat duel maakte linkspoot zijn laatste doelpunt voor Standard. De Belg van Braziliaanse komaf werd geboren in Luik en speelde tussen 2006 en 2012 in de jeugdopleiding van de Rouches. Hij debuteerde bij STVV in het betaald voetbal, maar keerde in januari 2016 terug op Sclessin.

Namens Standard kwam de 23-jarige buitenspeler tot 91 wedstrijden 23 keer doelpunten. Hij werd deze week gepresenteerd in Qatar en debuteerde donderdag al in de strijd om de Sheikh Jassem Cup, de Qaterese Supercup. In het Jassim Bin Hamad Stadion in Doha werd Junior Edmilson na een uur vervangen, bij een stand van 1-1. Uiteindelijk won Al-Rayyan met 5-3 in de strafschoppenserie.

Eerder verkocht Standard Luik met Ishak Belfodil al een belangrijke speler. Met de komst van Maxime Lestienne heeft de bekerhouder van België overigens al ingespeeld op het vertrek van Junior Edmilson. Edmílson Junior werd door PSV gezien als mogelijke opvolger van Hirving Lozano, mocht de Mexicaan nog vertrekken. Wolverhampton Wanderers, West Ham United, Sassuolo, Genoa en Fiorentina werden ook genoemd, maar uiteindelijk is de keuze dus gevallen op een avontuur in Qatar.

Maakt Junior Edmilson de juiste keuze?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2 miljoen is echt heel erg weinig joh.

Wel positief voor ajax deze transfer

2 augustus 2018 om 22:28

Of het positief is voor Ajax, vraag ik me af gezien het lage bedrag en waar hij heen gaat

3 augustus 2018 om 01:35

Het is hun beste speler hoor. Het bedrag moet je niet op letten, Standard gebruikt vaak vreemde constructies. De kans is groot dat 12M van PSV gewoon geweigerd werd.

3 augustus 2018 om 07:07

Tja en als ajax Neres laat gaan, schieten we er niets mee op:-(

3 augustus 2018 om 09:27

Jezus Hansje ben jij ooit wel eens positief over iets? Ik zie jou echt bijna onder elk Ajax artikel negatief zijn, erg vermoeiend. Het is toch top dat onze toekomstige tegenstander zwakker wordt, dat staat los van het feit dat er interesse is in Neres. Wees eens blij, de zon schijnt!

3 augustus 2018 om 19:14

De zon schijnt als we de CL halen. Niet als je spelers gaat wegdoen en genoegen met de EL neemt toch?
Ik kijk naar Ajax. Wie er bij Luik komen en gaan, moet hierbij geen rol spelen. Hierna Kiev of Slavia. Je hebt iedereen keihard nodig en Neres is onze mvp. Dus moet ik juichen als we gaan verkopen?

Wat een domme keuze. Zat tegen de selectie aan van de Rode duivels en dan maak je deze keuze op jonge leeftijd. Blijf het zonde vinden. Ze kunnen het geld later nog binnen harken.

2 augustus 2018 om 21:21

Inderdaad, vond hem vorig seizoen vooral op het einde zeeeer sterk. Hopelijk maar voor een jaar of twee en dan naar een leuke ploeg in europa zoals bv een paulinho gedaan heeft

2 augustus 2018 om 21:42

Da's knap dat hij tegen de selectie aan zat als Braziliaan

2 augustus 2018 om 22:06

Hij is een Braziliaanse Belg

3 augustus 2018 om 10:38

Er gaan wel meer Belgen naar minder aantrekkelijke competities, hoop niet dat dit door gaat zetten.

Deze man houd niet van voetbal, anders ga je nooit op je 23 e al naar de zandbak.

2 augustus 2018 om 21:32

Als ik kon kiezen tussen 3 miljoen in Qatar of misschien net een miljoen bij een club als Real Sociedad, was de keuze ook snel gemaakt. En ik ben nochtans een echte liefhebber. Maar we hebben het wel over een gigantisch bedrag.

2 augustus 2018 om 22:08

Meen je dat? Is natuurlijk lastig te bepalen als je niet daadwerkelijk die keuze hoeft te maken, maar mij lijkt een carrière in de grootste competities van Europa ook een hoop waard. En mocht je daar presteren ga je ook een hele grote bak geld binnenslepen. Naar de woestijn kan altijd nog natuurlijk.

2 augustus 2018 om 22:49

Met 12 miljoen in 4 jaar ben je gewoon klaar op je 27e... Ook als je je benen breekt en nooit meer kan spelen.

3 augustus 2018 om 06:21

Ik zou naar qatar gaan als ik niet goed genoeg was om ajax echt beter te maken op mijn 23ste

3 augustus 2018 om 10:40

@appelsapman hoe oud ben je nu? Wanneer kunnen wij je verwachten in Ajax1 of Qatar?

3 augustus 2018 om 00:51

Gaat ie in een speeltuin voetballen dan? Is het zo lastig om ‘Midden-Oosten’ te zeggen.

3 augustus 2018 om 10:42

Als ik de keuze zou hebben om op zand te spelen of op plastic dan zou ik ook liever op zand spelen.

Het bedrag dat Standard hier aan overhoudt is bijna net zo gek als de transfer zelf. Minder dan 2 miljoen? Schandalig onderhandeld. Verder ben ik benieuwd hoe Lestienne het gaat doen. Die jongen heeft dringend behoefte aan stabiliteit en een vertrouwde omgeving om zich te herpakken. Ik verwacht dat hij het goed zal doen en echt zal verassen. Hij zal voetballen onder een vertrouwde coach en kan zich uitsluitend op het voetballen richten. Dat jaartje bij PSV waarin hem veel overkwam deed hij het ondanks alles gewoon goed.

2 augustus 2018 om 22:45

Als Lestienne goed is dan is die misschien wel van het niveau Lozano, Berghuis of Neres. Die jongen kan zo goed voetballen en heeft zo ongelofelijk veel talent maar door familieomstandigheden en andere randzaken komt het er maar niet uit. Zo ontzettend zonde. Hoop dat het nu weer gaat lopen bij hem. Zou een lust voor het oog zijn!

Neymar 2.0. Niet zoveel talent (al denkt hij zelf van wel), maar wel even irritant en arrogant op het veld. Ventje met 0 ambitie. Al op die leeftijd naar het geld kijken. Dan heb je totaal geen ambitie als voetballer (of sportman in het algemeen), in mijn ogen.

Dit was toch die jongen die onhaalbaar was voor PSV omdat teams uit Europese topcompetities achter hem aan zaten? Rare keuze dan. In een topcompetitie raak je niet compleet van de radar en verdien je ook veel. Bovendien kan je dan ooknog later de stap naar de zandbak maken. En hoe kan hij trouwens maar 2 miljoen kosten?

3 augustus 2018 om 04:03

Ik weet niet of ze maar 2 miljoen hebben betaald er staat dat Luik er 2 miljoen aan hebben overgehouden. Kan best zo zijn dat Luik deze jongen hebben gekocht met geld van investeerders en die nu ook een deel van de transfersom krijgen

3 augustus 2018 om 05:36

Ze hebben ongetwijfeld meer betaald maar nog is het weinig. Dat zou dan betekenen dat hij (gezien de huidige markt) maar voor 10% a 20% van Luik was. Ik dacht dat dat niet meer mocht.

3 augustus 2018 om 06:45

PSV heeft tovh ook Lorenzo gekocht met een speciale constructie of zo.
Er zullen altijd wel personen zijn die die regels wetente omzeilen via een speciaal bedachte constructie.
Uit de tekst hier kan ik alleen halen dat wat ze er aan over hebben gehouden , niet wat er aan transferbedrag is betaald

3 augustus 2018 om 08:26

Hij kwam van Stvv, die bedongen 50% op de meerwaarde bij een verkoop. Toen Edmilson overkwam waren zowel Stvv als Standard nog in handen van de clan rond Duchatelet..

Edmilson ging voor 1.5 M naar Standard, de uiteindelijke transfer som ligt dus ergens rond de 6M

Stond bekend als een speler die puur om het geld voetbalde. Natuurlijk geen probleem mee dus om nu al naar de zandbakken te gaan om even snel wat in te harken. Heeft ie recht op, die keuze maakt hij zelf. Had hem wel graag proberen zien door te groeien in zijn spel, maar die $$$ is gewoon verleidelijk soms

Opvolger van Lozano? Wie verzint dat?
Zat ook helemaal niet dicht bij de nationale ploeg aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren