Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pogba doorbreekt stilzwijgen en reageert op poging tot afpersing van broer

Laatste update:

Paul Pogba heeft gereageerd op de chantagekwestie rondom hem en zijn broer Mathias. De ex-speler van Sparta Rotterdam zou samen met een groep jeugdvrienden hebben geprobeerd om Paul miljoenen euro's afhandig te maken. Zo dreigde Mathias om details over het privéleven van zijn jongere broer te openbaren. In gesprek met GQ reageert het slachtoffer kort op de situatie.

Mathias Pogba dreigde via Instagram op 27 augustus voor het eerst om details over de privélevens van Kylian Mbappé, broer Paul en diens zaakwaarnemer Rafaela Pimenta te openbaren. Paul Pogba heeft zich in de afgelopen weken weerhouden van commentaar op de kwestie en gaf aan zijn advocaten aan het werk te hebben gezet. Donderdag reageerde Pogba plotseling in gesprek met GQ kort en cryptisch op de vervelende familiekwestie.

"Ik ben een positief persoon. En misschien houden mensen uiteindelijk van positieve mensen", aldus Pogba, die vervolgens zegt zich te willen focussen op het sportieve gedeelte. De middenvelder van Juventus kwam deze zomer transfervrij over van Manchester United, maar heeft zijn rentree voor la Vecchia Signora vanwege een knieblessure nog niet kunnen maken. Naar verwachting keert de wereldkampioen van 2018 eind oktober terug op het trainingsveld.

Toch gaan veruit de meeste krantenkoppen deze zomer niet over het sportieve gedeelte, maar over de privékwestie. Le Monde openbaarde eerder deze maand een deel van Pauls getuigenis, die de middenvelder tegenover de Franse politie aflegde in zijn afpersingszaak. Pogba zou, terwijl hij onder schot gehouden werd door twee mannen, aan een handlanger beloofd hebben om miljoenen euro's te betalen. Onder meer Mathias Pogba zit al in hechtenis vanwege de zaak. Desondanks zou Paul volgens Le Parisien onder politiebescherming staan. Volgens de verklaring van Pogba zou hij op 19 maart van dit jaar urenlang met een jeugdvriend hebben doorgebracht in Roissy-en-Brie, de gemeente waar hij opgroeide.

Vlak voordat de 91-voudig Frans international wilde terugkeren naar zijn hotel in Parijs, werd hij door andere vrienden uit zijn oude buurt naar een appartement in het nabijgelegen Chanteloup-en-Brie geleid. Daar werd Pogba's telefoon geconfisqueerd, waarop twee zwaarbewapende gemaskerde mannen verschenen. Roushdane K., een van Pogba's oude kennissen, eiste dat de middenvelder van Juventus dertien miljoen euro betaalde, in ruil voor 'bescherming die de twee mannen hem jarenlang zouden hebben gegeven'. Uit angst zou Pogba hebben toegestemd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf het raar vinden je zou zeggen dat z’n broer wel een aardig zakcentje heeft verdiend met voetbal en dat die daarnaast wel bij pogba aan zou kunnen kloppen als die geld nodig heeft. Zit vast wel meer achter misschien zullen we daar met de tijd achterkomen. Weet iemand eigenlijks wat voor soort straf er op chantage staat? Je zou zeggen dat het niet een super zware misdaad is

29 september 2022 om 19:42

In Nederland staat erop chantage maximaal 4 jaar, verwacht dat dit in Frankrijk niet heel anders is. Daarnaast hoeft er niet veel meer achter te zitten. Het kan zomaar zijn dat M Pogba een aversie geeft opgebouwd tegen ze broer omdat hij beter , succesvoller, rijker etc was dan hem. Genoeg redenen om dit wel te geloven, nogmaals het zal kunnen. Hopelijk heeft hij niks met de afpersing van zijn broertje te maken.

29 september 2022 om 20:08

Afgunst ja! Kan best maar straffen in Frankrijk zijn lager dan in ons land (nr 2 in Eu) dus reken maar op max 3 jaar ofzo die broer van Pogba pfff maar mischien speelt er meer en oordeel ik te snel weet wel dat die gasten zijn opgegroeid in extreme armoede dus dan gebeuren dit soort praktijken helaas!!! Pogna bij Juventus was wel echt goed lieve mensen dus benieuwd wat hij wel of niet gaat laten zien!

29 september 2022 om 20:32

Tegenwoordig roept iedereen die succesvol is dat ze in extreme armoede hebben geleefd, er zitten er ook echt een oprecht een paar tussen maar grotendeels ook onzin natuurlijk, definieer armoede eens, als je gewoon een woning hebt en je eten kom je niet van extreme armoede imo, dan heb je het simpelweg gewoon niet breed.

29 september 2022 om 20:46

Meerdere documentaires gezien over de uitzichtloze banlieues in Parijs met meerdere gezinnen in 1 zwaar verpauperde woning zonder werk en een flut "uitkering" lijkt me armoede maar jij niet in jouw 'imo" valt het allemaal wel mee en is het wachten tot je dit vergelijkt met de sloppenwijken in Afrika dus oke doei ajuus!

29 september 2022 om 21:47

Dan ga je werken toch? Zoals jij het brengt zitten ze met opzet in de armoede door van de uitkering te leven? Heb daar geen sympathie voor. En er zitten natuurlijk ook personen tussen die om bepaalde redenen niet aan het werk kunnen en dat begrijp ik, maar je gaat me niet vertellen dat iedereen in de banlieues lichamelijke klachten oid heeft waardoor ze niet kunnen werken.

29 september 2022 om 22:52

Ja leuk waar jij wel of geen sympathie voor hebt boeit niemand iets want algemeen bekend is dat wanneer je uit de banlieue komt 93e dat je nauwelijks werk krijgt oftewel zware discriminatie (ja misbruikt kutwoord) en ja dat begrip wordt verkracht door de woke media maar toch laat je zien dat je de armoedige omstandigheden uit Parijs Marseille of London estates etc niet begrijpt en daarom met dit soort "uhhh ik begrijp het niet geen sympathie bhoehoe ofzoiets" want je snapt overduidelijk niks van armoede gozert!

29 september 2022 om 22:56

Dan ga je werken toch?, Ja nou nee klaphark dat is nou net het punt, dat sommige groepen uit sommige wijken mischien net heel wat moeilijker aan werk kunnen komen maar dat snap jij blijkbaar niet of eerlijk gezegd wil jij dit niet snappen dus ga eens weg met je "uhh iedereen heeft dezelfde mogelijkheden en kansen. " gezwets!

Een scenario kan het niet zijn dat de broer heel wanhopig was omdat hij zonder geld zat en zijn broer Pogba hem geen cent wilde gegeven en daarom hem afperste?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren