Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pluim blijft zich verbazen: ‘Hij had een slang vast zo dik als een anaconda’

Laatste update:

Wiljan Pluim draagt sinds 2016 het shirt van PSM Makassar. De 31-jarige spits voelt zich inmiddels volledig thuis in Indonesië en maakte tijdens zijn loopbaan buiten Europa dingen mee die hij zich als speler van onder meer Vitesse, Roda JC, PEC Zwolle en Willem II nooit had kunnen voorstellen. Met name de uitwedstrijden in Papoea zal hij niet snel vergeten.

Bij aankomst in Papoea met het vliegtuig, moest de selectie van Makassar nog doorvliegen met een ander toestel. “Een soort bus met propellers eraan. Ik ben niet gelovig, maar daar deed ik voor het opstijgen toch altijd even twintig schietgebedjes. Ik was er niet rouwig om toen die ploeg uit Papoea degradeerde”, vertelt Pluim in een interview met Voetbal International. “We speelden er midden in de jungle. Teamgenoten vertelde me dat er op Papoea mensen nog met peniskokers en speren rondlopen, maar die heb ik niet gezien. Apen wel vaak. De natuur daar is fantastisch.”

Pluim kreeg in Indonesië, waar de competitie door het coronavirus is stilgelegd, ook al vaak te maken met wilde dieren en kijkt daar niet meer vreemd van op. “In ons stadion ligt achter de goal nog een stuk gras. Soms is dat gigantisch hoog”, vertelt de ervaren aanvaller. “We waren een keer aan het trainen, toen de man die ons veld beheert eruit sprong. Hij had iets vast: een slang van een meter of drie, zo dik als een anaconda. Stonden we wel even van te kijken. Daarna gingen we weer verder trainen.”

Voetbal is een grote sport in Indonesië en Pluim speelt dan ook vaak voor volle stadions. “Die Indonesiërs zijn helemaal gek van voetbal. Als ik bij ons stadion aankom, denk ik weleens: Gaan we weer. Het is een oude teringzooi, niks doet het, iedereen doucht thuis. Maar als het dan vol zit, met vijftienduizend man: gekkenhuis, echt waar. Zingen, schreeuwen, dansen, trommels, vuurwerk. Eén groot feest.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft mijn ploeggenoot ook en die neemt hem elke keer mee de douche in na de voetbal!

6 april 2020 om 10:11

Maar houdt ie hem dan ook elke keer vast? 😳🤔

6 april 2020 om 12:13

Mogen jullie er allemaal even aanzitten

Er leven helemaal geen apen ten oosten van de Wallace strait. Vraag me wel af wat hij dan wel gezien heeft.

6 april 2020 om 15:50

Opossums of boomkangoeroes zouden kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren