Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Petr Cech debuteert op topniveau van sport die hij leuker vond dan voetbal

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Petr Cech, die zaterdag een droom zag uitkomen op de Britse ijshockeyvelden.

Voor Cech was het een weekend om nooit te vergeten. Het Chelsea-icoon debuteerde namelijk voor Belfast Giants, een van de beste ijshockeyclubs die het Verenigd Koninkrijk rijk is.

Cech is al van jongs af aan fan van ijshockey en timmert al sinds 2019 aan een (semi-)profcarrière. Na periodes op het vierde en derde niveau was het nu tijd voor 'het echie'.

De legendarische voetbalgoalie, die onlangs in een interview zei dat ijshockey zijn favoriete sport was als kind, mocht bij een 5-1 voorsprong en nog vijf minuten te gaan invallen in het duel met Glasgow Clan. Dat gebeurde nadat de zesduizend bezoekers luidkeels om zijn debuut hadden gevraagd.

Cech hield zijn doel schoon, wat de dag nog wat extra glans gaf, echter blijft het mogelijk bij één wedstrijd.

De 124-voudig Tsjechisch international ligt namelijk voor zeer korte tijd vast bij de Giants. Cech tekende half november een huurcontract om blessureleed op te vangen.

Dat betreft blessureleed bij reserve Jackson Whistle; eerste keus Tyler Beskorowany is 'gewoon' fit. Cechs debuut lijkt daarom slechts een vriendendienst te zijn.

In principe keert Cech binnenkort weer terug bij eigenlijke werkgever Oxford City Stars. Die club komt uit op het derde niveau. Voor de Oxford City Stars speelde Cech tot nog toe zes duels. Daarin liet hij gemiddeld iets meer dan vijf goals per keer door.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ultieme sportman, wereldniveau aangetikt op voetbal en waar de meeste daarna lekker met pensioen gaan en de nodige versnaperingen inhalen, gaat deze man nog even doodleuk profniveau ijshockey spelen, wat een baas!

27 november 2023 om 14:53

En een trendsetter! Lopen daar opeens met zo'n helm rond.

27 november 2023 om 17:19

Nou toch wel iets meer dan de term ‘aangetikt’ zoals jij dat beschrijft. Hij was gewoon jarenlang een keeper van absolute wereldklasse, in mijn ogen dus wel ietsjes meer dan aantikken alleen..

Wat een absolute held is deze man toch ook! Ik zou zelf ook graag het ijshockey wat meer gaan volgen, maar heb in Nederland niet echt een idee waar je dan aan het beste adres bent.Cech was de allerbeste die de Premier League ooit gezien heeft, hopelijk kan hij zich op den duur ook waardevol maken en uitblinken in deze prachtige sport!

27 november 2023 om 14:50

Op espn komt het geregeld voorbij, prachtige sport om te kijken maar kan alleen de puck nooit volgen. Gaat heel snel.

27 november 2023 om 15:10

Dat is dan vooral de NHL, die kijk ik ook zeker met regelmaat. Ik denk dat ik maar eens gewoon naar een wedstrijd toe moet gaan, in Amsterdam of in Alkmaar wordt voor Nederlands niveau hoog gespeeld dat is redelijk te doen.

27 november 2023 om 14:52

het aller besten ben ik niet mee eens absoluten top was die ckr

27 november 2023 om 15:13

Cech heeft de meeste clean sheets van iedere doelman uit de Premier League en 2 seizoenen gespeeld waarin hij 15 en 17 tegengoals kreeg en is 1 van de weinige doelmannen die meer dan 1000 minuten geen tegengoal gekregen heeft. Cech is de aller-, allerbeste daar bestaat geen enkele twijfel over.

27 november 2023 om 15:22

Komt dat niet mede door een ijzersterke verdediging en doordat Chelsea in hun beste jaren een counter ploeg was?
Cech vond ik een stuk minder na zijn hoofdblessure.

27 november 2023 om 15:27

"wat minder na die hoofdblessure" was nog steeds absolute wereldklasse. Wat mij betreft werd hij pas wat minder rond 2013, maar als we de keuze die we toen gemaakt hebben nog eens konden maken dan denk ik dat er geen Chelsea supporter zou zijn die Cech nog eens zou vervangen met Courtois.

27 november 2023 om 16:03

@youricfc
Maar heeft dat te maken met de kwaliteiten van Courtois of zijn manier van vertrekken?

Sowieso is "de beste keeper in de PL geschiedenis" vrij lastig, wanneer je keepers als Seaman, Schmeichel, Van der Sar, Cech, Lehmann, gaat vergelijken.

Het record voor langste zonder tegengoal is bijvoorbeeld in handen van Van der Sar. Het hoogste cleansheet percentage heeft Ederson, gevolgd door Reina.

Daarnaast, je kan een geweldige keeper zijn, clean sheets pak je als team, niet als keeper alleen.

Vandaar, de allerbeste keeper is subjectief. Al denk ik dat er weinig lijstjes zijn waarin Cech niet in de top 3 staat.

27 november 2023 om 16:14

@fcg95, dat is gedeeltelijk de manier waarop hij vertrok maar ook gewoon gedeeltelijk de manier waarop hij stond te keepen. Met dezelfde defensie voor zijn neus als die Cech had was hij een stuk minder zeker. Veel kleine foutjes die bij Cech ondenkbaar waren.

Cech heeft in 2012 eigenhandig de dubbel gewonnen voor Chelsea, dat zou Courtois niet gekund hebben. Zijn klik met het team, de coaches en de club was gewoon minder.

Cech heeft de meeste clean sheets en was de keeper die het snelst bij 100 clean sheets kwam. Natuurlijk is "de allerbeste" subjectief, maar ik denk dat je hooguit kunt zeggen dat het tussen Schmeichel en Cech gaat. De andere keepers die jij noemt zijn niet zo lang zo goed geweest. Cech is van 2004 tot 2017 absolute wereldklasse geweest in de Premier League, dat doet geen keeper hem na!

27 november 2023 om 17:06

Nu was op dat moment Courtois natuurlijk ook pas 22 en Cech 32. Jonge keepers maken foutjes maar atletischer en oudere keepers zijn oerdegelijk maar pakken misschien de moeilijkste ballen niet meer. Als Courtois was gebleven en het niveau had gehaald wat hij vorige jaren bij Real haalde, had je wel iets anders gezegd denk ik

Zoals ik ook al zei, ik denk dat hij bij iedereen wel in de Top 3 staat.

27 november 2023 om 15:21

Youri, ik weet niet waar je woont en wat de dichtstbijzijnde ijshockey club is, maar het is een absolute aanrader! Ik ga bijna elk seizoen wel even kijken bij de Flyers in Heerenveen, vroeger met mijn vader, nu met mijn zoontjes en zo af en toe introduceer ik een vriend. Zelfs de meest nuchtere mannetjes giert de adrenaline door het lichaam. Kom een keer met mij mee, of vraag een paar vrienden, regel een auto en bestel vooraf een paar kaarten. Voor iedereen hier, een avondje ijshockey is een geweldig avondje uit!!! O ja, zelfs mij vrouw vond het prachtig toen wij vroeger een date hadden bij ijshockey

27 november 2023 om 15:29

Wat moet ik me ongeveer voorstellen? Hoeveel mensen gaan er heen? Leeft het een beetje in Nederland? Ik woon in Ijmuiden, maar heb eigenlijk nooit iemand over ijshockey gehoord. In Haarlem zijn er volgens mij geen clubs, dus dan zou Amsterdam of Alkmaar de meest logische stop zijn denk ik? Heb je een voorkeur als het gaat om verenigingen?

27 november 2023 om 16:20

De k dst de flyers in Heereveen zijn voorkeur heeft.

27 november 2023 om 16:26

Dan zou ik naar de Tilburg Trappers gaan. Die spelen op het tweede niveau in Duitsland en worden daar vrijwel jaarlijks kampioen (daar ligt het niveau hoger dan de eerste divisie in NL). Kunnen helaas niet promoveren, omdat de Duitse clubs van het hoogste niveau dat niet willen.

27 november 2023 om 16:29

@yoericfc,

Ik hoop dat je sarcastisch bent met "cech was de allerbeste die de Premier League ooit gezien heeft".
Zo niet, dan doe je keepers als David de Gea, Edwin van der Sar en Peter Schmeichel wel echt tekort.

Kan ie zijn helm mooi ophouden!

Het voordeel voor Petr is natuurlijk wel dat je hier standaard met een helm speelt! Wat een tof bericht, leuk dat hij een switch heeft kunnen maken. Hier ook het bewijs als je echt geboren bent voor topsport je dit ook in meerdere sporten waar zou kunnen maken.

27 november 2023 om 21:30

Het is dat in Europa vaak al heel jong voor een sport gekozen moet worden maar als je kijkt naar Amerika, waar de echte toppers ook nog gewoon tot hun 18e of zelfs 21e een 2e of 3e sport er op hoog competitie niveau bij doen. Dan zie je echt genoeg spelers die in 2 sporten prof kunnen worden. Zo'n Kyler Murray is in het honkbal gewoon als 9e gekozen en in football als 1e. Bo Jackson en Deion Sanders hebben in het verleden zelfs meerdere seizoenen, zowel MLB als NFL gespeeld

"die zaterdag een droom zag uitkomen op de Britse ijshockeyvelden."

Volgens mij is officiële term een ijshockeybaan ipv een ijshockeyveld en een ijshockeybaan (in het Engels een rink) is het speelveld voor ijshockey.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren